5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

Muozto

Öğrenci
Anadolu Üniversitesi'nin sitesinde "duyuru yok" yerine "yeni duyuru bulunmamaktadır" yazıyor. Bu, sonuçların açıklanacağının habercisi olabilir mi?

Y

Yökdil misafiri

Guest
Anadolu Üniversitesi'nin sitesinde "duyuru yok" yerine "yeni duyuru bulunmamaktadır" yazıyor. Bu, sonuçların açıklanacağının habercisi olabilir mi?

Bende benzer şekilde düşündüm ilk başta, sonra bi değişiklik olmayınca, sanırım siteyi düzenliyorlar şeklinde düşünmeye başladım. Gönül isterdi ki ALES gibi 12 gün içerisinde, yani bugün açıklansaydı. Pazartesi gününden beri her gün bakıyorum artık bıktım ama vazgeçemiyorum.

halide-huri

Öğrenci
bugün de yok sonuç falan. Hayır millet arıyor ulaşıyor tarih veriyorsunuz da herkesin tek tek aramasını beklemek yerine siteye neden bir duyuru koyup falanca tarihte açıklanacaktır yazmıyorsunuz hayret ediyorum.

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca ben 2 nisandaki yds ye konsantre olamıyorum. Bunu insanlara yaşatmaya ne hakkınız var. Altı üstü 80bin kişinin sınavı. Ki zaten sadece ingilizce.

A

Akademik Forum

Guest
YDS ye hazırlanan, YÖKDİL de daha iyi puan alabilir bu doğru. Kaldı ki YÖKDİL e başvuran herkes girebiliyordu. Neye bu tepkiler anlamıyorum. Girip daha iyi bir puan almak için engel teşkil eden bir durum yok

arkadaşım buradaki haksızlık eğer ingilizce bilmek bilmek bir kriter ise ki öyle, ingilizce bilmeyen, kalıp ezberleyen, kolaycı insanların emeklerinize ortak olması. bunu anlayabilmek zor olmasa gerek.

- - - Güncellendi - - -

Haset kotu birseydir. Yapmayin yds den yuksek alanlar yapmayin. Ulkeden bi makale ciksin tez ciksin.
Ayrica mesleki deneyim ve uygulamadan habersiz sadece ales yds ve can egrisi sacmaligiyla akademisyen olanlari neden sorgulamiyorsunuz? Proje yapmayi nilmeyen bir suru akademisyen var. Bunlar ne olacak?

Mevcut kriterlerden bahsediyorsak şartlar ALES, YDS, AGNO ve bilim sınavı ekseninde. Ama dil puanı artık formaliteden başka bir şey değil (küresel dünyada). Şaka gibi değil mi? Şahdı şahbaz oldu üniversitelerimiz.
Sizin gibi düşünürsek bu liste uzar gider. Hitabeti sıfır, diksiyonu berbat, sınıfı idare etme gücü zayıf, kompleksli... akademisyenlerimiz de var.

A

Akademik Forum

Guest
Aradım suan hafta ici çalışıyor deyip basindan saviyorlar böyle saçma sapan bir organizasyon olamaz ya. Bunca insanın emeginde keyfiyet emek somurusudur

A

Akademik Forum

Guest
Yökdilde başvuru barajını geçecek puanı alanlar "Ales ten de hele şöyle bir puanınızı alakalı da bi doktora başvurusu yapak deme ihtimali yüksek. 55. Bu puanı alamayan Ales e başvurmaz. Kalsın hele, daha dili geçmedik. Önemli olan dil" diyecektir.

A

Akademik Forum

Guest
Bende katılıyorum kesinlikle Ales'in son başvuru tarihinden önce açıklanır. Doktoraya niyetlenenler olabilir. Birde arş gör için niyet edenlerin çoğu zaten belki bu sefer yükseltirim diye başvuruyordur. Olumlu düşünmezsek işler zor yürüyor, umut fakirin ekmeği değil mi? :)

A

Akademik Forum

Guest
Yokdillik degil safdillilik bizimki :)

Biz de ne safız değil.mi ? Yok soru iptal olacak da 50-55 arası olanlar puanını alacak filan :))

A

Akademik Forum

Guest
Yukarda okuduğum yorumlardan sonra bende kesinlikle ALES için sonuçların geciktirildiğini inandım. Mesela Yökdil'den 80 gibi bir puan alsam, yüksek lisans'ı neredeyse garantileyeceğim için ALES'e seneye girmeyi düşünürüm. Ama şimdi ne olur ne olmaz diye ALES başvurumuda yaptım. Benim gibi binlerce aday olduğunu düşünüyorum. Ayrıca ALES gibi daha yüksek katılımlı bir sınavın 12 günde açıklanabilmesi fakat Yökdil'in hala açıklanmamış olmasıda bu durumu kanıtlar nitelikte.

Bazinga

Öğrenci
ALES ile YÖKDİL in nasıl ilişkisi olabilir? Dil puanı düşük ve doktoraya başlamak isteyen biri, daha YÖKDİL ortada yokken YDS ye hazırlanıyordur ve ALES puanı da düşükse sınava zaten mecburi girecektir. Gelelim yüksek lisansa ki ALES puanınız olmadan zaten yl ye başvuramazsınız, yl başvurularında da genel olarak dil şartı da aranmaz.

A

Akademik Forum2

Guest
Sabır

Arkadaşlar vallaha YGS sınavı daha önce açıklanırsa hiç şaşırmayın derim bu nedir ya