5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

A

Akademik Forum

Guest
Yardim lütfen

Silosyal bilimlerde cevabı responsible for olarak verilen soruda ... olan ter for muudu responsible mi yoksa responsible for mu? tamamen aklimdan çıkmış o soru.

A

Akademik Forum

Guest
ALES ile YÖKDİL in nasıl ilişkisi olabilir? Dil puanı düşük ve doktoraya başlamak isteyen biri, daha YÖKDİL ortada yokken YDS ye hazırlanıyordur ve ALES puanı da düşükse sınava zaten mecburi girecektir. Gelelim yüksek lisansa ki ALES puanınız olmadan zaten yl ye başvuramazsınız, yl başvurularında da genel olarak dil şartı da aranmaz.

Hocam ben size bağlantısını şöyle anlatayım. ( Yukarda anlatmak istediğimi biraz daha açayım )

Benim başvurmak istediğim Yüksek Lisans bölümü ALES'ten 60 istiyor, Yabancı Dil şartı yok fakat tez yazarken en az 40 istiyor. Benim not ortalamam ise yaklaşık 2.75 civarlarında olacak mezun olurken.

Benim ALES'im 73. Şimdi, not ortalamam ve ALES puanım gördüğünüz gibi çok iyi değil. Başvuruda bir çok öğrenci ALES ve not ortalaması anlamında benim önümde olacaktır. Benim ise kendime güvendiğim 2 yer Yabancı dil ve Mülakat.

YDS bildiğiniz gibi zor bir sınav. Benim ingilizcem konuşma ve dinlemede çok iyiyken, gramerde ve kelime bilgisi gibi konularda çok iyi değil. Bu yüzden YDS'den alabileceğim puan muhtemelen 40&50 civarında olacak. 40-50 gibi bi puanda beni insanların önüne taşımaz çünkü başvurularda dil puanının %'si düşük. Bu yüzden bi 70&80 almam lazım.

Son olarak, gelelim ALES & Yökdil ilişkisine. Yukarda yazdığım hususlardan dolayı, eğer ben Yökdil'den 70&80 gibi bir puan alırsam, ALES ve not ortalamamın düşüklüğünü, yabancı dil ile tölere edebileceğimi düşünüyorum. Ve açıkca söyleyeyim, eğer Yökdil açıklansaydı ve ben 70-80 gibi bir puan alsaydım, Mayıs dönemindeki ALES'e başvurmazdım. Çünkü 73 puan bana yeterli gelirdi Yüksek Lisans başvurusu için. Ama şuan Yökdil açıklanmadığı ve sonucumu öngöremediğim için, ne olur ne olmaz diye ALES'e başvurdum.

A

Akademik Forum

Guest
Yukarda okuduğum yorumlardan sonra bende kesinlikle ALES için sonuçların geciktirildiğini inandım. Mesela Yökdil'den 80 gibi bir puan alsam, yüksek lisans'ı neredeyse garantileyeceğim için ALES'e seneye girmeyi düşünürüm. Ama şimdi ne olur ne olmaz diye ALES başvurumuda yaptım. Benim gibi binlerce aday olduğunu düşünüyorum. Ayrıca ALES gibi daha yüksek katılımlı bir sınavın 12 günde açıklanabilmesi fakat Yökdil'in hala açıklanmamış olmasıda bu durumu kanıtlar nitelikte.

Bence sınavları okurken bi hata yapılmıştır. ...o hatayi düzeltmek için uğraşıyorlar. ....

Eğer sizin dediğiniz gibi ales için bekletiyorlarsa bu büyük bir gelişme demektir....kendilerini aşmışlardır...onları tebrik etmek gerek...

A

Akademik Forum

Guest
responsible for

CLOZE I

The vegetarians are winning. Not only are they healthier than the rest of us, they’re saving the planet, one carrot at a time—OR one fewer hamburger at a time. Livestock is RESPONSIBLE FOR an estimated eighteen per cent of greenhouse gas; if everyone in the world became vegan, methane emissions WOULD BE reduced by twenty-four per cent by 2050.) But even as a plant-based diet becomes cool (guilt and peer pressure can be effective motivators), there will always be carnivores WHOSE desire for meat will persist. Maybe they should REPLACE the meat with vegetables.

Muozto

Öğrenci
ben para için böyle yapıldığını düşünmüyorum. çünkü ales için para yatırma süresi 24 mart günü akşamı saat 23:59'da doluyor. o zamana kadar yökdil açıklanmış olur ve insanlar ona göre alese girip girmeyeceğine karar verir.

A

Akademik Forum

Guest
Sınavlardan devlet gelir mi elde ediyor sanki paralar gözetmene görevliye gidiyor, ÖSYM'nin döner sermayesi mi var? Evet başarılı ve hızlı açıklanan bir sınav yerine YÖKDİL'e göre ALES'e girmeye çalışacak 100 kişinin parasının derdinde koskoca kurumlar.... lütfen biraz mantıklı olun. Şahıslara kızabilirsiniz ama koskoca kurumları ve hatta devleti böyle basit hesaplara düşecek kadar aciz görmeniz gerçekten üzücü.

Yds-ales

Öğrenci
İki defa yds ye girmis ve 60+puan almış birisi olarak yokdil sinavi olması gereken duzeydeydi.lakin insanlarimizin yaris ortami icerisinde hirslarla buyumus olmalarindan dolayi sinavi elestirmeleri normaldir. İllaki yarış yapmak istiyorsak kendimizle yapalim.oncelikle sinav ekibini tebrik edıyorum. Sorular olmasi gerektigi gibiydi.yds gereginden zor ve hazirlananlari kursa mahkum etmekteydi. Yokdile 6 ay evde kendi calismalariyla hazirlananlar basari sağlayabilir. Busayede dil kursu ticari meblaglarindan kurtulmus oluruz.bu demek degil ki hic calismadan gecilebilecektir.yine belli bir duzeyde ve caba da olmaniz gereklidir.zaten yokdili gecenler belli ingilizce altyapisi mutlaka olan kisilerdir.ancak şu sınav artık açıklansın da basvuru yapacagimiz yerlerde kullanalım. Dilerim haftanın ilkgunu pazartesi açıklanır da beklemekten kurtuluruz.

elkmuh46

Öğrenci
Sınavlardan devlet gelir mi elde ediyor sanki paralar gözetmene görevliye gidiyor, ÖSYM'nin döner sermayesi mi var? Evet başarılı ve hızlı açıklanan bir sınav yerine YÖKDİL'e göre ALES'e girmeye çalışacak 100 kişinin parasının derdinde koskoca kurumlar.... lütfen biraz mantıklı olun. Şahıslara kızabilirsiniz ama koskoca kurumları ve hatta devleti böyle basit hesaplara düşecek kadar aciz görmeniz gerçekten üzücü.

şu sınavlardan devlet gelir mi elde ediyor diyen sivrizekalı arkadaş hepimiz gerizekalıyız bir sen akıllısın değil mi?ortalama 100bin kişi sınava girse 50 tl'den 5 milyon tl yapar.napıyor bu devlet bu parayı hayrına dağıtıyor mu?maximum yarısı gider gözetmenlere ıvır zıvıra.Allah aşkına bir konuda yorum yapmadan önce varsa beynini kullanmayı dene.3 milyon kişinin girdiği kpss ortaöğretim sınavında kazanılan parayı becerebilirsen bir hesapla.karşılığında da 500 kişi alıyorlar kadroya.yani bütün para neredeyse keseye.asıl üzücü olan akademik alanda olan ya da olmaya çalışan siz gibi insanların bu şekilde şakşak yapması.

A

Akademik Forum

Guest
İki defa yds ye girmis ve 60+puan almış birisi olarak yokdil sinavi olması gereken duzeydeydi.lakin insanlarimizin yaris ortami icerisinde hirslarla buyumus olmalarindan dolayi sinavi elestirmeleri normaldir. İllaki yarış yapmak istiyorsak kendimizle yapalim.oncelikle sinav ekibini tebrik edıyorum. Sorular olmasi gerektigi gibiydi.yds gereginden zor ve hazirlananlari kursa mahkum etmekteydi. Yokdile 6 ay evde kendi calismalariyla hazirlananlar basari sağlayabilir. Busayede dil kursu ticari meblaglarindan kurtulmus oluruz.bu demek degil ki hic calismadan gecilebilecektir.yine belli bir duzeyde ve caba da olmaniz gereklidir.zaten yokdili gecenler belli ingilizce altyapisi mutlaka olan kisilerdir.ancak şu sınav artık açıklansın da basvuru yapacagimiz yerlerde kullanalım. Dilerim haftanın ilkgunu pazartesi açıklanır da beklemekten kurtuluruz.

Aynen güzel kardeşim

elkmuh46

Öğrenci
hocam Allah aşkına adamın dediğine bir bakarmısın?sinirlenmemek elde değil burda millet stresten ölecek o orda neyi n savunmasını yapıyor?

A

Akademik Forum

Guest
sonuçların en kısa zamanda açıklanacağı bir hafta olur inşallah...
farklı haberler alanlar yazsın buraya..

A

Akademik Forum

Guest
Sınav açıklanma tarihi

Arkadaşlar merhaba,

0222 335 0580'i (Anadolu Üniversitesi) arayıp 2286 dahili numarayı tuşlayın. Baskı kurmakta fayda var. Ben aradım, Anadolu Üniversitesi kalabalık sınav tecrübesine sahip bir üniversite, neden açıklanmıyor sonuçlar dedim. Açan kişi bir kurum ile birlikte yapıyoruz, siz sayfayı takip edin dedi. Sanki sınav açıklanmış ama bir talimat bekleniyormuş gibi düşünüyorum..

Önerim; hepimiz aramaya devam edelim..

A

Akademik Forum

Guest
Bugün değilmiş!!!

Aradım ve net olarak bugün değil dediler. Duyuruları takip edin dediler 20 iş günü icerisinde açıklıyoruz dediler. 20 iş günü ile 20 gün arasında 8 günlük bir fark olduğunu düşünürsek nisan ayına dahi sarkabilir bu. Çok ilginç. Ses tonundan sınav belli ama açıklamıyoruz hissiyatı aldım. Hani biz de bıktık der gibiydi telefondaki ses.

blackprague

Öğrenci
Arkadaşlar telefonda kimse sınav açıklama tarihi vermez aramayın bence boş yere. Onun dışında sınav yüzde doksan bu hafta açıklanır en erken salı en geç cuma günü içime bu şekilde doğuyor :)

A

Akademik Forum

Guest
Anadolu üniversitesini aradım.Bugun açıklanacakmış diye söylenti var dedim ;bilgi alabilmek için. Bugün açıklyanmayacak ,haftanın son gününü bekleyin dediler