5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

srkncngz2525

Öğrenci
açıklama tarihi verilmez olur mu hocam artık ortalama her sınavın belli bir takvimi var zaten o yetkili bayan kimse zorla konusuyor gibi hıc bırseyden haberı yok

A

Akademik Forum

Guest
şu sınavlardan devlet gelir mi elde ediyor diyen sivrizekalı arkadaş hepimiz gerizekalıyız bir sen akıllısın değil mi?ortalama 100bin kişi sınava girse 50 tl'den 5 milyon tl yapar.napıyor bu devlet bu parayı hayrına dağıtıyor mu?maximum yarısı gider gözetmenlere ıvır zıvıra.Allah aşkına bir konuda yorum yapmadan önce varsa beynini kullanmayı dene.3 milyon kişinin girdiği kpss ortaöğretim sınavında kazanılan parayı becerebilirsen bir hesapla.karşılığında da 500 kişi alıyorlar kadroya.yani bütün para neredeyse keseye.asıl üzücü olan akademik alanda olan ya da olmaya çalışan siz gibi insanların bu şekilde şakşak yapması.

Sınav sorularının hazırlanması, salon görevlileri, bina sorumluları, güvenlik görevlileri, soru basımı, kitapçıkların her okula ve sınıfa teslimi, kamera vs kurulumu, diğer teknik aksaklıkların denetimi, koordinasyon bunların hepsi para biliyorsun değil mi Bundan para kazansalar bile Allahaşkına kaç kişi yökdil sonucuna göre alese girer ki devlet oturup şunu hesaplasın? saçma sapan düşünceleri olan sizsiniz ben değil. Yökle aü oturmuş ÖSYM'nin daha çok kazanması için sınavı cuma açıklıyormuş evet evet kesin böyledir.
Benim sınavlar hakkında sorun ettiğim şey görevlilere fazla para verilmesi ve bunun maliyeti artırması, umrunuzdaysa şayet şakşakçı olup olmadığım

A

Akademik Forum

Guest
ozaman sayfaya bir açıklama koyun diye baskı yapalım bizde,
sizi sürekli aramamızdan sıkıldıysanız genel bir açıklama yazın sizde kurtulun bizde kurtulalım diyelim

A

Akademik Forum

Guest
Sinav ücretleri eskiye gore cok cok fazla

Devlet gelir mi elde ediyor diyen arkadasim, devlet tabii ki gelir elde ediyor. Eskiden sinav ucretleri (sadece dil degil hepsi icin soyluyorum) son derece makuldu. Eskiye kiyasla 3 kat daha artmis durumda. Sizin galiba ilk girisiniz, oncekilerle kiyaslayamiyorsunuz. Bu kadar yuksek sinav ucreti alinmamali bence

- - - Güncellendi - - -

Devlet gelir mi elde ediyor diyen arkadasim, devlet tabii ki gelir elde ediyor. Eskiden sinav ucretleri (sadece dil degil hepsi icin soyluyorum) son derece makuldu. Eskiye kiyasla 3 kat daha artmis durumda. Sizin galiba ilk girisiniz, oncekilerle kiyaslayamiyorsunuz. Bu kadar yuksek sinav ucreti alinmamali bence

- - - Güncellendi - - -

Sınav ücretlerinin yüksek olmasına ben de tepkiliyim tabi ki düşmesini isterim fakat bu başka bir konu. Ben tartışılan konu üzerine yorum yaptım.

A

Akademik Forum

Guest
Belli değil. Bu hafta olabilir dediler. Hiç konuşmak istemeyen birisi vardı. Bu hafta olabilir dendi. Duyuruları takip edecekmisiz.

A

Akademik Forum

Guest
Belirtilen numarayı aradım.
Bugün açıklanma ihtimali yokmuş.
Tarih de belli değil, duyuruları takip edin dediler.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar cumaya kalmaz aciklarlar cok tepki aldilar çünkü. Hatta bugun aciklanmasi bile kuvvetle muhtemeldir.

A

Akademik Forum

Guest
Sınav ortalaması

Sınavın çok kolay olduğunu iddia edenler ya ingiliz dili mezunu, ya ingilizce kursu hocaları ya da ingilizce eğitim veren üniversitelerden mezun olanlar. ÖSYM ya da Anadolu Üniv. bu sınav istatistiğinde bu zevatın notlarını değerlendirmemeye almamalı. Bakalım ortalama kaç çıkacak.

A

Akademik Forum

Guest
Telefonda tarih alabilen var mı son dakika düzeltme yapıp yanlış yapanlar var. Sürede vardı heyecanla bekliyoruz

A

Akademik Forum

Guest
yökdil sonuçları hakkında

Arkadaşlar, az önce o numarayı aradım ve bugün açıklanmayacağını söylediler.

A

Akademik Forum

Guest
şu sınavlardan devlet gelir mi elde ediyor diyen sivrizekalı arkadaş hepimiz gerizekalıyız bir sen akıllısın değil mi?ortalama 100bin kişi sınava girse 50 tl'den 5 milyon tl yapar.napıyor bu devlet bu parayı hayrına dağıtıyor mu?maximum yarısı gider gözetmenlere ıvır zıvıra.Allah aşkına bir konuda yorum yapmadan önce varsa beynini kullanmayı dene.3 milyon kişinin girdiği kpss ortaöğretim sınavında kazanılan parayı becerebilirsen bir hesapla.karşılığında da 500 kişi alıyorlar kadroya.yani bütün para neredeyse keseye.asıl üzücü olan akademik alanda olan ya da olmaya çalışan siz gibi insanların bu şekilde şakşak yapması.

Sınavlarda kullanılan ekipmanlar sınav merkezlerinde çalışan personeller, Ankara da inşa edilen 1000 kişilik sınav merkezi, oradaki ekipmanlar ve geleceğe yönelik hedefler. Sadece anı düşünürsek kesinlikle haksızlık var, o yüzden uzun vadeli düşünmek gerek.

Birde Neden hemen bir birimize ağır konuşuyoruz ki? Acaba internet ortamındaki sanal kimlikler bize cesaret mi veriyor? Herkes fikrini saygılı bir çerçevede yazmalı değil mi?

H

HPLASERJET

Guest
Yökdil

geçen cuma aradığımda önümüzdeki haftadan itibaren takip edin dediler bugün aradım 20 iş günü diyorlar.

Anadolu Uni. :İtirazlardan dolayı gecikti. Sonuçların bu hafta sonuna doğru hatta haftaya sarkma ihtimali var. Bekleyin dediler. Süpper ihtimaller dahilinde yaşadığımızın diğer bi kanıtı daha :)

Öylesine gönderildi

A

Akademik Forum

Guest
haftaya mııı.. bir hafta daha mııı... olmaz ama bu kadar yaaaa...
yds'yi bekliyor bunlar? başvurdum ama girmicem işte yds'ye!!

A

Akademik Forum

Guest
Anadolu Uni. :İtirazlardan dolayı gecikti. Sonuçların bu hafta sonuna doğru hatta haftaya sarkma ihtimali var. Bekleyin dediler. Süpper ihtimaller dahilinde yaşadığımızın diğer bi kanıtı daha :)

Öylesine gönderildi

demekki o kadar çok itiraz var ki, cevapla cevapla bitmiyor.
Sınavı iptal ediyoruz demeseler bari :)

A

Akademik Forum

Guest
Zor sorular iptal. Taban puan verilsin.

İtirazların ciddiye alınması ve soru iptal edilme olasılığı sevindirici. Her bölümden en az 5 soru iptal edilir inşallah. Doğru yapılmış sayılacaklar çünkü. Kimseye zararı yok o soruları yapamamış kimselere faydası var. Bu bir yarışma sınavı da değil. Ben 55 istiyorum doktora başvurusu için. Ama 45 ve 55 arası puan bandında olduğumu tahmin ediyorum. Ayrıca değerlendirme yapılırken bir taban puan da vermeleri de iyi olurdu. Ne bileyim herkese 5 puan filan. Doktora için yabancı dil elbette önemli fakat bunun dışında da çok farklı birşey. Doktora zaten zorlu bir süreç. Ve yaş ilerleyince daha da zorlaşıyor. Ayrıca Türkiye'de çok az doktora mezunu var. Hep bu ingilizce namussuzu yüzünden. Yetkililer görüyorsa lütfen dikkate alsınlar. Hep soru iptali hem de taban puan düşünülsün.

- - - Güncellendi - - -

İtirazların ciddiye alınması ve soru iptal edilme olasılığı sevindirici. Her bölümden en az 5 soru iptal edilir inşallah. Doğru yapılmış sayılacaklar çünkü. Kimseye zararı yok o soruları yapamamış kimselere faydası var. Bu bir yarışma sınavı da değil. Ben 55 istiyorum doktora başvurusu için. Ama 45 ve 55 arası puan bandında olduğumu tahmin ediyorum. Ayrıca değerlendirme yapılırken bir taban puan da vermeleri de iyi olurdu. Ne bileyim herkese 5 puan filan. Doktora için yabancı dil elbette önemli fakat bunun dışında da çok farklı birşey. Doktora zaten zorlu bir süreç. Ve yaş ilerleyince daha da zorlaşıyor. Ayrıca Türkiye'de çok az doktora mezunu var. Hep bu ingilizce namussuzu yüzünden. Yetkililer görüyorsa lütfen dikkate alsınlar. Hep soru iptali hem de taban puan düşünülsün.

- - - Güncellendi - - -

ben bugün aradığımda ve bu gecikmenin sebebini sorduğumda yasal sürenin içinde olunduğunu ve 24 üne kadar açıklanacağını söylediler. itirazlardan hiç bahsetmediler.