5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

A

Akademik Forum

Guest
Açıklama

Yök başkanı açıklama yapmış. Başarı oranı YDS'ye göre yüksekmis. Hadi yine iyisiniz :D.

A

Akademik Forum

Guest
Bir an önce açıklansa keşke

20 iş günü 24'ünde dolmuyor 15'inci iş günü 24 ne denk geliyor ama sonuçlar belli herşey belli ama ne bekleniyor belirsiz. YÖK Başkanı ham sonuçları görmüş ya bu YGS mi ki standart sapma olsun da sonuç ham olsun okursun sonuç ortada BİR AN ÖNCE AÇIKLANMASI DİLEĞİYLE SAYGILAR

A

Akademik Forum

Guest
Itiraz süresi yüzünden sonuçların açıklanmamasına itiraz ediyorum!

Bu açıklamaya göre 24ü akşam gibi açıklanır bence. 20 iş günü dolsun muhabbeti yaparlarsa (belki de muhtemel itiraz sonrası mahkeme süreci için) o zaman 31ine kalır.

Anlamadığım bir mevzu var. Arkadaşlar, bu itirazlar ÖSYM'nin diğer sınavlarında olmuyor mu da bu kadar kısa sürede açıklıyorlar!!!
Bir tek 10 soruluk sınavda itiraz var ÖYLE Mİ?. ÖSYM'Nİn yaptığı diğer sınavlarda yok sanki :((
ÖSYM'NİN YAPTIĞI E-YDS AYNI GÜN AKŞAMI AÇIKLANIYOR!!!
TEKNOLOJİ DE Mİ BİR SIKITI VAR NEYİN BEKLETİLMESİ ARKADAŞLAR!!!

A

Akademik Forum

Guest
iyice yılan hikayesine döndü bu iş, şu gün şu saatte açıklayacağız desinler olsun bitsin. zulümdür bu yapılan.

sinan1907

Öğrenci
Şimdi arkadaşlar herkesin hakkında hayırlısı mümkünse de "adaletli şekilde" hayırlısı olsun da...
YDS varken bu niye yapıldı? Daha çok sınava girme şansı kendini deneme şansı derseniz anlarım ama o zaman YDS'nin sayısı çoğaltılmalıydı, bariz bir şekilde kolay bir sınavın YDS ile eşdeğer kabul görmesi (akademik başvurularda) kimin çıkarına? Yani herkes barajı geçsin mantığı var burada, o zaman İngilizce şartını kaldırın gitsin daha iyi. YDS için kurslara para dökenler, zaman ve emek harcayıp 80-90 alanlar enayiymiş demek ki.

srkncngz2525

Öğrenci
Şimdi arkadaşlar herkesin hakkında hayırlısı mümkünse de "adaletli şekilde" hayırlısı olsun da...
YDS varken bu niye yapıldı? Daha çok sınava girme şansı kendini deneme şansı derseniz anlarım ama o zaman YDS'nin sayısı çoğaltılmalıydı, bariz bir şekilde kolay bir sınavın YDS ile eşdeğer kabul görmesi (akademik başvurularda) kimin çıkarına? Yani herkes barajı geçsin mantığı var burada, o zaman İngilizce şartını kaldırın gitsin daha iyi. YDS için kurslara para dökenler, zaman ve emek harcayıp 80-90 alanlar enayiymiş demek ki.
hemşerim sen ne diyorsun ya bizim derdimize bak sizin söylemlerinize bak he tamam şampiyon sizsiniz dil uzmanı da sizler yolunuza bakın kendi alanınıza gidin sınav yapıldığı tarihten itibaren aynı muhabbetler yok neymiş adil mi yok kolaydı yok hakkımız yendi bilmem ne. Kimsenin hak falan yediği de yok hakkına girdiği de çalışmayan insana herşey aynıdır zor kolay hikayesine girmeyelim boş yere bu konuları da kapatalım herkes kendi işine yoluna baksın.

Muozto

Öğrenci

Eski ÜDS sistemi geri getirildi sadece, esas kötü olan yökdil tarzı bir sınavın olmaması çünkü mühendis adamın sosyal bilgilerdeki kelimelerden de sorumlu olması asıl haksızlığı yaratan olaydı. Bence herkesin kendi alanındaki kelimelerden sorumlu olması daha iyi oldu. Tabi bu format sınavı daha kolay hale getirdiği için yökdile girmeyenler adına büyük bir kayıp oldu o ayrı konu

A

Akademik Forum

Guest

Yds den 80 90 alanların ingilizce yüksek bilgileri de gittikleri kurslar sayesinde yanlarına kar kalacak. Bu kötü bişey mi.

A

Akademik Forum

Guest
Açıklamadan anlaşılacağı üzere sonuçlar okunmuş fakat itiraz değerlendirmeleri yapılıyor. Yani yarın ve cuma günü açıklanmayacak malesef. Artık hafta içini bekleyeceğiz. Bu kadar açıklama yapacağına sonuç tarihini yazsaydı keşke. Bu kadar zor birşey degil. İnsanları her gün merak içinde bırakiyorlar

A

Akademik Forum

Guest
asıl o kurslara para döküp de kalıp ingilizce ezberleyip akademisyen olanların elenmesi için yök dil gayet mantıklı bir sınav. her iki sınavada girmiş ingilizceyi zaten anadili gibi konuşan ve aynı zamanda akademisyen olan biri olarak diyebilirim ki yök dil yds den daha mantıklı bir sınav tabi eğer kıyas yapmamız gerekirse yoksa hiç biri akademisyenin bilmesi gereken ingilizceyi ölçen bir sinav değil.

M

MESUT111

Guest
Hayırlısı

YDS için alan ayrımının olmaması büyük bir hataydı. ancak bunun yökdil adı altında nisbeten kolay bir sınav ile yapılması doğrusu akla başka çağrışımlar getirmiyor değil.gelgörelim ki yds de gereğinden fazla zor ve gerçek amacı ölçmeyen bir sınavdı velhasılı kelam orta zorlukta ösym tarafından alan bazlı yds en güzel adilane bir çözüm olurdu düşüncesindeyim. sonuçlar inşallah hakedeni mahrum/mazlum bırakmaz.

sinan1907

Öğrenci
hemşerim sen ne diyorsun ya bizim derdimize bak sizin söylemlerinize bak he tamam şampiyon sizsiniz dil uzmanı da sizler yolunuza bakın kendi alanınıza gidin sınav yapıldığı tarihten itibaren aynı muhabbetler yok neymiş adil mi yok kolaydı yok hakkımız yendi bilmem ne. Kimsenin hak falan yediği de yok hakkına girdiği de çalışmayan insana herşey aynıdır zor kolay hikayesine girmeyelim boş yere bu konuları da kapatalım herkes kendi işine yoluna baksın.

Pardon nereye gidecekmişim? 80'in üzerinde YDS, 85'in üzerinde alesim var, tezli yüksek lisansım var ama bazılarının yüzünden bir türlü bir yerlere giremedik işte. Ben nelere şahit oldum. Ben hakkımı helal etmiyorum kardeşim verdiğim emeklere yazık.

Bu arada doktorayı da yapacaktım hevesim falan kalmadı sistemin kokuşmuşluğunu görünce vazgeçtim. 31 yaşındayım (kimlikte 32) şu anki durumda bekçi bile olamıyorum yaş tutmuyor, lise mezunu başvurabiliyor. Aklım olsaydı üniv okuyacağıma lise kpss çalışırdım.

Son düzenleme:

elkmuh46

Öğrenci
bir sınavın kolay olması neden insanları rahatsız ediyor anlamıyorum.kardeşim bu rekabetçi tavırlarınızı üniversite sınavında görecektik.yazıyorsunuz iibf vs vs türkiyede milyona ulaşmış bölümler sonra gelip burda ağlıyorsunuz.ben mühendisim çalıştım kazandım.devlet 80 sene akademisyen almasa umrumda değil.zaten çalışıyorum yaklaşık akademisyen kadar da maaşım var sadece ideallerimden ötürü uğraşıyorum bu akademik işlerle.sen de çalışsaydın olsaydın bir mühendis doktor falan filan iş için kimseyi beklemezdin.birazcık özeleştiri yapmak gerekir.

I

ilginc

Guest
İlginç

Bu sınava girmedim. İhtiyacım da olmadı. hem TOEFL hem de ÜDS sınav notum var. İngilizce konuşur, yazar ve okurum. Şu an bir üniversitede profesörüm. Sınavda ise görevliydim. Sınav bir İngilizce sınavı idi.

Bana ilginç gelen sınava girenlerin sınav çok kolaydı diyerek sınavı küçültmeleri. Yaw Allah aşkına Siz ne istersiniz? Ne yapılsa iyi olurdu? Yapamasaydınız daha mı iyiydi?

sinan1907

Öğrenci
bir sınavın kolay olması neden insanları rahatsız ediyor anlamıyorum.kardeşim bu rekabetçi tavırlarınızı üniversite sınavında görecektik.yazıyorsunuz iibf vs vs türkiyede milyona ulaşmış bölümler sonra gelip burda ağlıyorsunuz.ben mühendisim çalıştım kazandım.devlet 80 sene akademisyen almasa umrumda değil.zaten çalışıyorum yaklaşık akademisyen kadar da maaşım var sadece ideallerimden ötürü uğraşıyorum bu akademik işlerle.sen de çalışsaydın olsaydın bir mühendis doktor falan filan iş için kimseyi beklemezdin.birazcık özeleştiri yapmak gerekir.

Çalışmışsın doktor olmuşsun mühendis olmuşsun iş sahibi olmuşsun haketmişsin tamam. Doktor hemşire zaten sürekli ihtiyaç olduğu için neredeyse bütün mezunlar direkt iş sahibi o yüzden de adaletsizlik veya torpil durumu otomatikmen olmuyor zaten. Ama benim okuduğum bölümün ataması az diye o az kısmın da illa ki torpille mi yapılması lazım? Ya da adaletsiz ve hileli yollarla mı? Emekçi ile ekmekçiyi ayırt etmeden mi? Seninkisi bana dokunmayan yılan misali... Boş konuşuyorsun.
Evet doktor olsam iyiydi ama şu anki seçtiğim bölümün mezununa mademki ihtiyaç yok devletin bunu düzenlemesi lazım o zaman kardeşim. Her dağ başına bir tane fen edebiyat açmanın alemi yok. Pedagojik formasyon eğitiminde "eğitim programı ihtiyaca yönelik işgücü kaynağı oluşturmaya yönelik olarak hazırlanır" şeklinde öğretilmişti bize. Madem ihtiyaç yok niye fen edebiyat fakültesi var adım başı. Olmasaydı kazanamasaydık ya daha yükseğine uğraşırdık ya da vazgeçer meslek sahibi olurduk. Kaldıki benim bölüm 15 sene önce daha iyiydi bankaya falan girebiliyorduk şimdi yok.
Yani öyle ben yaptım oldu tarzı işlerle ancak ve ancak birilerinin emeği çalınır ki şu anda olan da bu...

A

Akademik Forum

Guest
yeter be

Ya arkadaşlar bıktım şu yds varken bilmem ne varken yok sınav kolaydı ve vs...size sınava girmeyin mi dediler ya da kolunuzu mu bağladılar. Ya da bu sınava sadece şu kişiler bu kişiler girebilir mi dediler. Nasıl bi zihniyet sizin ki ya.Nasil bir psikolojidesiniz siz.YDS puanım çok iyi benim hani İngilizcem kötü de bu yorumları yapıyor demeyeceğiz diye belirteyim dedim. Son olarak Allah yardımcınız olsun diyorum bu haset ve kafayla naparsiniz bilemiyorum