sana silah mı doğrulttular fen-edebiyat yaz diye kardeşim.tamamen senin kararın.devlet açar arkadaş her üniversite okuyan iş bulacak diye bir kanun yok.bu toplumun kültür seviyesini artıran bir durum.bizim fabrikada da var adamlar fen-edebiyat teknik eğitim mezunu.atanamamış ama oturup ağlamamış neden atanamıyorum diye.çalışmış uğraşmış burda tasarımcı olmuş.yani ezcümle benim güzel kardeşim devletin suçu1 ise senin 1000 o yüzden boşa yorma kendini olay sen istesen de istemesen de böyle.ya yazmayacaksın ya da başının çaresine bakacaksın.gelelim torpil mevzusuna.türkiyede cumhuriyet tarihinden itibaren torpil olmayan birtek sene,hükümet,devlet adamı vs vs göster bundan sonra maaşımı sana verim ben uğraşim sınavlarla.ama yok maalesef yok olamaz da.en iyisi sen geçmişi düşünme geleceğe dair hamleler yap.
Evet doğru haklısın.
Bu arada giren benim gibilere girdi tabii (ağzımı bozduğum için özür dilerim)... Şöyle ki;
dili yükselttik, tezli yüksek lisans yaptık, ÖYP diye bir saçmalık çıktı düz lisans mezunları akademisyen yapıldı, dil eğitimleri bedavaya verildi, yüksek lisansa da direkt hak verildi. Kendini geliştirmiş yüksek lisansını dilini önceden halledip kendini geliştirenler görmezden gelindi. Bu mu adalet?
4+4+4 sistemine geçildiğinde ilkouldan artan sınıf öğretmenleri (binlercesi) bizim branşlara yerleştirildi, tabii madur olmamaları lazım sonuçta. Biz zaten dışarıda yığılı halde beklemeye alışmışız değil mi ama. O değil de bunlar nasıl matematik öğretiyor ki lan? Neyse oralara girmeyeyeim.
Bu yıl 950 kişi dershanelerden matematik branşına aktarıldı, oh kebap. Sinanın puanı yetmiyor tabi atanmaya ama olsun puansız geçenler de var bakınız dershaneden madur olanlar, biz madur değiliz ki.
ÖYP kalktı nihayet çok şükür ama kadrolar da doldu. Ara sıra açılıyor başvuruyorum ama henüz bana sıra gelmedi. Sanırım bundan sonra da hiç gelmeyecek, dil sorunu kalktı sonuçta. Herkes İngilizce biliyor artık. Senin aldığın 50 ile benimki bir mi? Herkes akademisyen mi olacak yook, sadece adamı olup da dile takılanların işi görülecek. Aslında benim açımdan yine aynı durum.
Sen maaşını kendine sakla, bu zamana kadar kendim geçindim merak etme. Formasyon paramı da inşaatlarda amelelik yaparak kazandım. Boş yapma. Türkiye'nin torpilsiz yönetimi olmadığı bir sene bile yok ben de biliyorum. Olsaydı şimdiye muasır medeniyetler seviyesine biraz olsun yaklaşırdık. Son hükümet birçok şeyi iyi yönde değiştirdi ama birçok şeyde de emekçi ile ekmekçi birbirine karıştırıldı.