5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

elkmuh46

Öğrenci
sana silah mı doğrulttular fen-edebiyat yaz diye kardeşim.tamamen senin kararın.devlet açar arkadaş her üniversite okuyan iş bulacak diye bir kanun yok.bu toplumun kültür seviyesini artıran bir durum.bizim fabrikada da var adamlar fen-edebiyat teknik eğitim mezunu.atanamamış ama oturup ağlamamış neden atanamıyorum diye.çalışmış uğraşmış burda tasarımcı olmuş.yani ezcümle benim güzel kardeşim devletin suçu1 ise senin 1000 o yüzden boşa yorma kendini olay sen istesen de istemesen de böyle.ya yazmayacaksın ya da başının çaresine bakacaksın.gelelim torpil mevzusuna.türkiyede cumhuriyet tarihinden itibaren torpil olmayan birtek sene,hükümet,devlet adamı vs vs göster bundan sonra maaşımı sana verim ben uğraşim sınavlarla.ama yok maalesef yok olamaz da.en iyisi sen geçmişi düşünme geleceğe dair hamleler yap.

A

Akademik Forum

Guest
Çok çok haklısınız,umarım siz ve sizin gibiler hakettiğiniz noktaya en kısa zamanda gelirsiniz, ümitsizliğe kapılmadan doktoraya başlamanızı ve akademik kadrolara başvurmanızı nacizane tavsiye ediyorum sizinle çalışmak isteyen bir danışman hoca olmasıda önemli tabiki ama gayretli ve akademik becerileri olan kararlı insanlarla hocalar çalışmak isteyecektir. Başarılar diliyorum yolunuz açık olsun

A

Akademik Forum

Guest
.

kimse burda olayı dallandırıp budaklandırmasın geçmişte yapılan tercihler veya yanlışlar yada tembellikler şuan ki sistemin yanlışlığını düzeltmez yani benim geçmişim kötü diye şuan adeletsiz bir şekilde yapılan sınavla beni geçmişine mahkum edemezsiniz. daha puan almadım ama çalışıyorum ve yds ile yökdilin arasında ki uçurumuda çok rahat anlayabiliyorum evet herkes alanından girsin adil ama zorluğunu yds ile aynı seviyede tut ki son 3 yılda ydsye girmiş gecesini gündüzüne katmış paralar akıtmış adamın önüne birşeyleri düzeltcem diye yaptığın sınavla yeni adaylar getirme. düşünsenize ales+yds ortalamasını belirli seveye çekmiş ilk ona ya bazen sondan bazen orta sıralamalardan giren insanın ki yökdile çalışmamışsa(girmemiş demiyorum bile) ve bilgileri taze değilse gitti aldığı 60-70-80 küsür yds puanı ve oturup bir daha yökdile hazırlancak peki niye? ? ? HERKESİ ALANINDA DENEYİP ADELET GETİRMEK İÇİN. e ya ben yaş sınırına geldiysem? ya puanlarımı alıp artık boş durmayayım zaten bekleyeceğim deyip sağda solda işe başladım ve üzerinden 2 sene geçtiyse? (ki ders çalışmaya artık o kadar vaktim yok nasıl ders çalışayım) ya bu puanlarımı güvenip söz nişan evlilik yollarına girdiysem? vs vs vs beylerrr hanımlarrr kendinizi düşüncem diye vicdanınızı kaybetmeyin EVET HERKES ALANINDA DENENSİN ADİL OLSUN AMAA son 3 yılda yds ye ter döken binlerce adayın hakkına girildi NOKTA.

A

Akademik Forum

Guest
Bene gerilip birbirimizi üzmeyelim.benim de anlamadigim yds icin canini disine takanlar yokdilden iyi bekleyenlerden neden bu kadar nefret ediyor ?? Yokdil sinavina basvuran herkes girebilir.ayni sey yds ve diger bircok sinav icin gecerli. Girmeyip vaay efendim soyle boyle diye atip tutmak gereksiz.kaldi ki ben yokdilin cok da kolay oldugunu dusunmuyorum. Alan sorulari olunca asina olunan kelimeler fazla olunca kolaymis hissi geldi herkese. Sonuclaninca tahmin edilen gibi olacagini sanmiyorum. Ayrica ingilizce sinavi derece sinavi degilki baraj var alanlara gore herkes baraji gecmeye calisiyor. Ornegin docentlik icin 65. Eger ki ingilizce sinavi universite giris sinavi gibi derecene gore yerlestirmede cok etkin olsaydi vaay halimize. Sonuc olarak yds ye girmek gibi yokdil e girmek herkesin kisisel tercihi . Ben yds den cok calisip 70 aldim yokdilden 80 alan benim hakkimi yiyor demektense sen de girseydin yokdile 90 alsaydin da hakkim yenilmemis olsaydi.sonuc olarak herkes gergin adaletsiz sacma sistemlere kizip birbirimizi germenin uzmenin anlami yok.hepimiz icin en iyisinin olmasi dilegiyle

sinan1907

Öğrenci
sana silah mı doğrulttular fen-edebiyat yaz diye kardeşim.tamamen senin kararın.devlet açar arkadaş her üniversite okuyan iş bulacak diye bir kanun yok.bu toplumun kültür seviyesini artıran bir durum.bizim fabrikada da var adamlar fen-edebiyat teknik eğitim mezunu.atanamamış ama oturup ağlamamış neden atanamıyorum diye.çalışmış uğraşmış burda tasarımcı olmuş.yani ezcümle benim güzel kardeşim devletin suçu1 ise senin 1000 o yüzden boşa yorma kendini olay sen istesen de istemesen de böyle.ya yazmayacaksın ya da başının çaresine bakacaksın.gelelim torpil mevzusuna.türkiyede cumhuriyet tarihinden itibaren torpil olmayan birtek sene,hükümet,devlet adamı vs vs göster bundan sonra maaşımı sana verim ben uğraşim sınavlarla.ama yok maalesef yok olamaz da.en iyisi sen geçmişi düşünme geleceğe dair hamleler yap.
Evet doğru haklısın.
Bu arada giren benim gibilere girdi tabii (ağzımı bozduğum için özür dilerim)... Şöyle ki;
dili yükselttik, tezli yüksek lisans yaptık, ÖYP diye bir saçmalık çıktı düz lisans mezunları akademisyen yapıldı, dil eğitimleri bedavaya verildi, yüksek lisansa da direkt hak verildi. Kendini geliştirmiş yüksek lisansını dilini önceden halledip kendini geliştirenler görmezden gelindi. Bu mu adalet?
4+4+4 sistemine geçildiğinde ilkouldan artan sınıf öğretmenleri (binlercesi) bizim branşlara yerleştirildi, tabii madur olmamaları lazım sonuçta. Biz zaten dışarıda yığılı halde beklemeye alışmışız değil mi ama. O değil de bunlar nasıl matematik öğretiyor ki lan? Neyse oralara girmeyeyeim.
Bu yıl 950 kişi dershanelerden matematik branşına aktarıldı, oh kebap. Sinanın puanı yetmiyor tabi atanmaya ama olsun puansız geçenler de var bakınız dershaneden madur olanlar, biz madur değiliz ki.
ÖYP kalktı nihayet çok şükür ama kadrolar da doldu. Ara sıra açılıyor başvuruyorum ama henüz bana sıra gelmedi. Sanırım bundan sonra da hiç gelmeyecek, dil sorunu kalktı sonuçta. Herkes İngilizce biliyor artık. Senin aldığın 50 ile benimki bir mi? Herkes akademisyen mi olacak yook, sadece adamı olup da dile takılanların işi görülecek. Aslında benim açımdan yine aynı durum.

Sen maaşını kendine sakla, bu zamana kadar kendim geçindim merak etme. Formasyon paramı da inşaatlarda amelelik yaparak kazandım. Boş yapma. Türkiye'nin torpilsiz yönetimi olmadığı bir sene bile yok ben de biliyorum. Olsaydı şimdiye muasır medeniyetler seviyesine biraz olsun yaklaşırdık. Son hükümet birçok şeyi iyi yönde değiştirdi ama birçok şeyde de emekçi ile ekmekçi birbirine karıştırıldı.

A

Akademik Forum

Guest
Sınav zor değildi ancak halihazırda ydsye hazırlanıyor olan ya da ydsden belli bir puan almış olan insanlar için zor değildi. Zaten kötü durumda olan birinin bu sınavda da şansı yok malesef. Ayrıca siz akademik kariyer için önünüzdeki tek engelin yds olduğunu sanıyorsanız muhtemelen şimdiye dek hiç ilk aşamayı geçip mülakatlara girmemişsiniz zira herkes kendi öğrencisini kolluyorken ingilizce puanınızın düşük ya da yüksek olması çok önemsiz bir ayrıntı. Her aşamada çok emek verdim hakkım yendi diye ağlayacaksanız yolun başındayken dönmenizi acizane tavsiye ederim.

A

Akademik Forum

Guest
Düşüncelerinizde tutarsızlık var. Biz Yds'ye girdik, zorlandık; siz Yökdil'den rahatça puan alacaksınız, bu haksızlıktır diyorsunuz.

O zaman:
1- Fen-Edebiyat fakültesi okuyup sonradan formasyon aldığınız için formasyonun en ufak bir nimetinden yararlanmayı reddetmeniz gerekir. Çünkü sizin mantığınıza göre size formasyon verilmesi eğitim fakültesi mezunlarına haksızlıktır.
2- Kadro alımlarındaki adaletsizliğe vurgu yapıp sonrasında da Öyp'ye sinirlenmeniz. Devlet fen-edebiyat fakültesi açtı biz de okuduk, açmasaydı okumasaydık diyorsunuz. E o zaman Öyp'li kişiye ya da Yökdil'e olan kızgınlığınız neden? Yökdil gibi bir sınav yapılmış, Yds'de çılgınca kelime ezberleyen kitle, nispeten kendi alanından sınava girmiş ve memnun kalmış.

Düşünceleriniz ilkelce şekilleniyor burada. Bana zararı var, ha o zaman kötüdür; bana fayda sağlıyor, oo çok iyi :)

A

Akademik Forum

Guest
yds yökdil eşitliği haksızlıktır diyenlere katılmıyorum. 50-60-70 ler yarışırken yds de şimdi 60-70-80ler yarışacak. dolayısıyla bu yökdile girmeyenler ağustosta girer olur biter. YDS den 80 alıp 2 kelimeyi bir araya getiremeyen de tanıyorum, ydsden 55-60 alıpta yurtdışı kongrelerde sunumda sunuma gidenleri de tanıyorum. Bahsettiğimiz dil sınavları konuşma yazma yazışma vs konularında bir ölçüt değil olamaz da. hepi topu 15000 kelimeden oluşan ve herkesin ezberleyip anlamadan taktikmiş stratejiymiş diyerek aldığı puanlar ne kadar helal ise, yökdilden okuyarak anlayarak taktik strateji yok ne anladıysan o diyerek aldığı puan da o kadar helaldir.

A

Akademik Forum

Guest
Yds kutsaması :)

Yds zaten yıllardır saçma sapan sorularla haddinden fazla insanın hakkına girdi zaten. Hak adalet mevzusuna girmeyelim bence. Doktora kabulleeinde 10 de 10 etkisi olan bir sınavın bu kadar abartilmasını anlamıyorum. Gören de toefl dan aldınız o puanları sanır. Bir turiste en ufak yol tarifi yapamayacak insanlar 75-80 leri alıp burada hak hukuktan bahsetmesin. Yds sonbaharda ilknkez girdiğim sınavda 52.5 aldım digru yaptigim 2 soruyu kodlamamışım. Bu sınavda muhtemelen 70 ustu alacağım. Ingilizce biliyor muyum. Evet okuduğumu anlıyorum az çok. Ama ingilizceyu bilmiyorum. Siz de bilmiyorsunuz. Kursa gittim taktik ogrendim emek verdim filan bla bla bla ben ne kursa gittim ne temelim var aldim kitaplari calistim bol bol okuma yaptim toplasan 50 soru cozmemisimdir yeminle. Abartmayin şu yds bilginizi. Altı ustu sacma sapn teknikler ezberleyip kelime ezberi yapıyorsunuz. Insanları yds de değil aleste bilim sınavında ve yaptığınız tez ve yayınlarla geçin. Bırakın su yds yi kutsamayı. Haydi iyi geceler şimdi yds uzmanları sizi. ;)

Bazinga

Öğrenci
Evet doğru haklısın.
Bu arada giren benim gibilere girdi tabii (ağzımı bozduğum için özür dilerim)... Şöyle ki;
dili yükselttik, tezli yüksek lisans yaptık, ÖYP diye bir saçmalık çıktı düz lisans mezunları akademisyen yapıldı, dil eğitimleri bedavaya verildi, yüksek lisansa da direkt hak verildi. Kendini geliştirmiş yüksek lisansını dilini önceden halledip kendini geliştirenler görmezden gelindi. Bu mu adalet?
4+4+4 sistemine geçildiğinde ilkouldan artan sınıf öğretmenleri (binlercesi) bizim branşlara yerleştirildi, tabii madur olmamaları lazım sonuçta. Biz zaten dışarıda yığılı halde beklemeye alışmışız değil mi ama. O değil de bunlar nasıl matematik öğretiyor ki lan? Neyse oralara girmeyeyeim.
Bu yıl 950 kişi dershanelerden matematik branşına aktarıldı, oh kebap. Sinanın puanı yetmiyor tabi atanmaya ama olsun puansız geçenler de var bakınız dershaneden madur olanlar, biz madur değiliz ki.
ÖYP kalktı nihayet çok şükür ama kadrolar da doldu. Ara sıra açılıyor başvuruyorum ama henüz bana sıra gelmedi. Sanırım bundan sonra da hiç gelmeyecek, dil sorunu kalktı sonuçta. Herkes İngilizce biliyor artık. Senin aldığın 50 ile benimki bir mi? Herkes akademisyen mi olacak yook, sadece adamı olup da dile takılanların işi görülecek. Aslında benim açımdan yine aynı durum.

Sen maaşını kendine sakla, bu zamana kadar kendim geçindim merak etme. Formasyon paramı da inşaatlarda amelelik yaparak kazandım. Boş yapma. Türkiye'nin torpilsiz yönetimi olmadığı bir sene bile yok ben de biliyorum. Olsaydı şimdiye muasır medeniyetler seviyesine biraz olsun yaklaşırdık. Son hükümet birçok şeyi iyi yönde değiştirdi ama birçok şeyde de emekçi ile ekmekçi birbirine karıştırıldı.
Bu yorumda o kadar haksız eleştiri var ki hangisinden başlasam. Sizi, biraz daha dikkatli düşünüp öyle eleştiri yapmaya davet ediyorum.

A

Akademik Forum

Guest
YÖK başkanının deyimiyle çok yakında ama ne kadar yakın bir Allah biliyor herhalde.

rüzgar123

Öğrenci
arkadaşlar bugün açıklanmayacakmış. aradım öyle söylediler. yarına yetiştirmeye çalışıyorlarmış. isterseniz siz de arayın ki en azından haftaya kalmasın.

A

Akademik Forum

Guest
Yök dil

Bu ne ya öğretmenin sınav kağıdını okuması gibi "Yarına yetiştirmeye çalışmak da ne demek." optik biraz dinlenecek herhalde !

elkmuh46

Öğrenci
Allah hepsinin belasını versin başta da o yök başkanı olacak gerizekalının.bir sınav açıklamaktan aciz.

- - - Güncellendi - - -

arayalım arkadaşlar.üst üste aramak gerek

Merkezi sınavlarda mutat olan muhtemel itirazlar için beklenmesi gereken süre ne kadardır?

Öylesine gönderildi
Arkadaşlar dün açıklama yapılmış ya hani itiraz süresi sonrası sonuçlar açıklanacak denmiş ya hani. Böyle saçma sapan muabbetler yerine şu süre nedir ne değildir bi bilen varsa söylesede bizde açıklanma tarihini öğrenmiş olsak hani... Anlamayan varsa yazdıklarımı ingilizceye çevirsin sınavdan 95 üstü bekleyen üstadlar

Öylesine gönderildi