5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

curiosity

Öğrenci
bastan savmak icinde demis olabilirler, millet aramasin diye.

haftaya da diger yokdille aciklanir derler, isbilmez YOK. birak OSYM alsin yonetimi, adamlar 2 milyonluk sinavi 13 gunde acikliyor.

- - - Güncellendi - - -

suda anlasildiki ''YENI YOK'' denen sey sinav okumaktan aciz. yeni yazinca hersey guzel olmuyor malesef. bu kadar da olmaz. 20 is gunu muhabbeti ilk defa bu sinvada ortaya cikti.

sinan1907

Öğrenci
Üslubunuza dikkat edin lütfen. ÖYP li değilim hiçbir üniversitede kadrom da yok, daha önce dershanede çalışmadım ki sınavsız atanma diye bir durumda yaşamadım. Doğru değil haksız eleştiri yapıyorsunuz, belli ki canınızı fena yakmışlar. Bu acıyı, ağız bozukluğuyla, bilip bilmeden bazı kesim ve kişileri itham altında bırakarak çıkartmaya çalışıyorsunuz. Yazık size.

Bilip bilmeden değil, bilmesem niye karışayım. Ben gayet iyi biliyorum ben neler gördüm neler boşa konuşmuyorum. Daha üniversiteyi bitirmeden görmüştüm hocaların yandaşlığını. En zor sorulara en çok ben cevaplardım ama bazı hocalar vardı ki benden değil o doğru cevabı kendi sempati duydukları öğrencilerden duymak isterlerdi, hatta bir tanesi beni duymazdan gelirdi öyle şerefli! yani. Bazılarına okulu bitirir bitirmez referans oldular. Yüksek lisansta aynı şekilde üç haftalık öğrenciye referans olup başka bir üniversitede akademisyen yaptılar, neymiş hanım kızmış hemşoymuş. Sistem böyle işliyor, birilerini kayırıyorlar, seni soğutuyorlar. Kokuşmuş bir sistem var ve sonuç olarak üniversitelerimizin ne kadar bilim ürettiği de ortada zaten, bilim adamı mı yetiştiriliyor yandaş mı siyasetçi mi.
Aslında ÖYP sistemi bu kokuşmuluğu ortadan kaldırmıştı ama dilini yükselten ve yüksek lisansını kendisi yapanların emeğini görmezden gelen bir sistemdi o yüzden de haksızlık olduğunu pek tabii söylerim.

Ben burada YÖKDİL'e girenleri eleştirmiyorum, sistemi eleştiriyorum. Bazı bencillerin üzerine alınmasına gerek yok.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Anadolu Üniversitesi yetkilisi az önce bana sınav sonuçlarının yarın açıklanması kararının verildiğini ancak çok küçük bir ihtimalle Pazartesi gününe sarkabileceğini söyledi.

blackprague

Öğrenci
Telefonda bugün açıklanacak haftaya kaldı cuma açıklanacak tarzı bilgiler verilmez yalan atıp insanları kandırmayın sana öyle bilgi vereceğine sitede duyurur.

H

Herhangi biri

Guest
Ben arağımda hiçbir zaman kesin cevap vermiyorlar tarihle ilgili sizlere nasıl böyle bugün değil haftaya tarzında şeyler söylüyor anlamadım

M

Misafir b

Guest
sabır

Arkadaş sistem aynı hareket yok milleti umutlandirma 31 martta açıklanacak belliki sebeb kimse yda çalışmasın alese başvuru yapmasın

A

Akademik Forum

Guest
Değerli derttaşlarım,

Çok sıkıldım artık ben bu durumdan.
Sınavın sonucu açıklansa bile artık bakmaya hevesim kalmadı. Bu hale getirilmeseydi keşke.
Umarım bu kadar gecikmenin ardında haklı sebepleri vardır.
Ne yds çalışabildim ne herhangi birşey...
Resmen vaktim gitti yahu.
Tabi ki de bu benim sorumluluğumda ancak insanın aklı takılıyor sonuca devamlı.
Neyse...

Bu itirazlar milyonların girdiği YGSde LYSde olmuyor mu? Ya da AÖF'de. Bu itirazlar bir tek bunda mı var? Haa, bu kadar çok itiraz varsa bu sınavın kalitesini gösterir ki, zordu kolaydı ikilemine girmeden soruların genel olarak açık olduğunu belirtmeliyim. Temiz sorulardı. Kolay mıydı? Ben katılmıyorum çok kolay olduğuna, sadece aşırı zor değildi. Bu arada bir dil sınavını, yorumlarda, insanlarınonurunu kırma aracı görenlere de bi şey demeyecem. Biri birine hakaret eder, diğer ona. En ufak bir anlaşmazlıkta diğerinin kişisel alanına saldırmak yorumu ne olursa olsun hiç hoş değil? Neyse, ben bugün yine arada kontrol edecem...

Bazinga

Öğrenci
Bilip bilmeden değil, bilmesem niye karışayım. Ben gayet iyi biliyorum ben neler gördüm neler boşa konuşmuyorum. Daha üniversiteyi bitirmeden görmüştüm hocaların yandaşlığını. En zor sorulara en çok ben cevaplardım ama bazı hocalar vardı ki benden değil o doğru cevabı kendi sempati duydukları öğrencilerden duymak isterlerdi, hatta bir tanesi beni duymazdan gelirdi öyle şerefli! yani. Bazılarına okulu bitirir bitirmez referans oldular. Yüksek lisansta aynı şekilde üç haftalık öğrenciye referans olup başka bir üniversitede akademisyen yaptılar, neymiş hanım kızmış hemşoymuş. Sistem böyle işliyor, birilerini kayırıyorlar, seni soğutuyorlar. Kokuşmuş bir sistem var ve sonuç olarak üniversitelerimizin ne kadar bilim ürettiği de ortada zaten, bilim adamı mı yetiştiriliyor yandaş mı siyasetçi mi.
Aslında ÖYP sistemi bu kokuşmuluğu ortadan kaldırmıştı ama dilini yükselten ve yüksek lisansını kendisi yapanların emeğini görmezden gelen bir sistemdi o yüzden de haksızlık olduğunu pek tabii söylerim.

Ben burada YÖKDİL'e girenleri eleştirmiyorum, sistemi eleştiriyorum. Bazı bencillerin üzerine alınmasına gerek yok.

Bir dediğiniz diğerini tutmuyor, neye karşı olduğunuz ya da neyi savunduğunuz belli değil. Burada aylarca hatta yıllarca kadro beklemiş ve sonunda hak ederek kadrosunu almış birçok hoca gördük ama onlar sizin gibi nefret kusmadılar. Sizin deyiminizle 'boş' eleştiri yapacağınıza puanlarınızı yükseltirsiniz er ya da geç hakkettiğiniz kadroyu aldığınızda örnek akademisyen nasıl olur gösterirsiniz. Sisteme başkaldırı böyle olur çene çalmayla değil.

curiosity

Öğrenci
lakewatergreen kardesim, kesinlikle haklisin. en nihayetinde bu bir okumaya dayali sinav. yani 100 alip , konusamayanlar var. ha yok benim ingilizcem iyi diyorsan gir TOEFL a al 110 yada IELTS den 7. YDS, KPDS, UDS, YOKDIL benzer sinavlar kucuk nuanslarla. tamami sadece okudugunu olcuyor, gramerini olcuyor. yazma yok, dinleme yok, konusma yok.

Ingilterede 10 yil kalan, harika konusan bir arkadasim UDS den gecemem dedi. Kullanilmayan sacma sapan kelimeler diye. Ustelik akademide, istanbulda ingilizce sunum dan sonra dedi.

tahsinkoroglu

Öğrenci
Ben de telefonda net bilgi vereceklerini sanmıyorum. Dahilisini bilmediğimden ulaşamadım. Dahilisini paylaşırsanız arayıp sorabiliriz bizler de. En azından sıkıştırırız açıklamaları için...

A

Akademik Forum

Guest
Takip edin dediler

Bugün takip etmeyelim yani dediğimde görevli kişi telefonda bana " Hayır sürekli kontrol edin bu günden itibaren." dedi.

A

Akademik Forum

Guest
yanlış yeri arıyoruz

biraz önce aradım tarih veremiyoruz dediler. Bence yanlış yeri arıyoruz asıl yök aranmalı onlar talimat veriyor sonuçta