5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

sinan1907

Öğrenci
[MENTION=36992]admin[/MENTION] buraya el atsan iyi olur elemanin biri yuzunden ergen forumlarina dondu burasi.

Katılıyorum, adam buldurmalar çapını düzelttirmeler akıllı ol diye ahkâm kesmeler falan seviye çok düştü çok.

- - - Güncellendi - - -

Tadını kaçırdın yeter artık, kafa beyin bırakmadın ya sinan1907.

Tamam kardeşim biraz uzattım haklısın. Ama hiçkimseye hakaret etmedim, bana ahkam kesildi o ayrı. Bu arada daha önce de söylediğim gibi YÖKDİL'e girenlerle bir sıkıntım yok. Sadece empati kurmayı bilmeyen bencillerin yüzünden uzattım konuyu.

ketumketum

Öğrenci
Sinan1907,

Kuyruk acını dindirmek için yanlış yerdesin.
Üyelik tarihin 2011.
Yoğun ÖYP alımı olduğu dönem.
Forumda Öyp dışında muhabbet bile dönmüyordu o sıra.
Kastın kastın Öypli olamadın şimdi bize sallıyorsun.
Anlıyorum kedi ciğer meselesi.
Lisansı , yata yata geçerim yav, diyerek yaşadın, not ortalaman düşük, ne ales kurtarıyor ne dil, bir kadro kapamıyor, kapsam sistem eleştirisi yapmazdım diyorsun, ne ikilem!
Matematik mezunusun ama anlaşılan buna rağmen çok yüksek ales de alamıyorsun. 85 üstü? ee ne olmuş?
Bu arada tabii yandan yandan eğitim fakültesi mezunlarının hakkı olan öğretmenliğe de meyillenmeyi ve parayla formasyon almayı da ihmal etmiyorsun.
Zaten mezun olalı en fazla 4 5 yıl olduğu için dersanede çalışsan da süreyi dolduramaz ve atanamazdın, bunu da biliyor ama laf sokmak için bilmezden geliyorsun.
Velhasılı her şeye bir bahanen var. Ha bir de doktora yapmayacakmışsın , hevesin kaçmış.
Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok!

Gamze

Administrator
Her mesajın altında içinde ünlem olan üçgen bir buton var. Bu butonu kullanarak forum kurallarına uymayan mesajları bize bildirebilirsiniz. Maalesef her mesajı göremiyoruz.

Konu başlığı dışında mesaj yazmamaya özen gösteriniz lütfen. Bu mesajdan sonra konu dışı mesajları yollayanlar geçici süre uzaklaştırılacaktır.

Son düzenleme:

pepsiadam

Öğrenci
Sistem sürekli şifre değiştirtiyor. Şifremi unuttum diyorum, maile gelen linkten girip şifre yeniliyorum. Çıkıyorum giriyorum yine hatalı şifre uyarısı veriyor. Deli midir nedir .)

Gamze

Administrator
Sistem sürekli şifre değiştirtiyor. Şifremi unuttum diyorum, maile gelen linkten girip şifre yeniliyorum. Çıkıyorum giriyorum yine hatalı şifre uyarısı veriyor. Deli midir nedir .)

ÖYP döneminde de öyle oluyordu. Sistemin verdiği şifreyi hiç değiştirmeden kullanmaya çalışın. Daha önce öyle girilebiliyordu sisteme. Belki yine öyle çözülür.

A

Akademik Forum

Guest
Sinan1907,

Kuyruk acını dindirmek için yanlış yerdesin.
Üyelik tarihin 2011.
Yoğun ÖYP alımı olduğu dönem.
Forumda Öyp dışında muhabbet bile dönmüyordu o sıra.
Kastın kastın Öypli olamadın şimdi bize sallıyorsun.
Anlıyorum kedi ciğer meselesi.
Lisansı , yata yata geçerim yav, diyerek yaşadın, not ortalaman düşük, ne ales kurtarıyor ne dil, bir kadro kapamıyor, kapsam sistem eleştirisi yapmazdım diyorsun, ne ikilem!
Matematik mezunusun ama anlaşılan buna rağmen çok yüksek ales de alamıyorsun. 85 üstü? ee ne olmuş?
Bu arada tabii yandan yandan eğitim fakültesi mezunlarının hakkı olan öğretmenliğe de meyillenmeyi ve parayla formasyon almayı da ihmal etmiyorsun.
Zaten mezun olalı en fazla 4 5 yıl olduğu için dersanede çalışsan da süreyi dolduramaz ve atanamazdın, bunu da biliyor ama laf sokmak için bilmezden geliyorsun.
Velhasılı her şeye bir bahanen var. Ha bir de doktora yapmayacakmışsın , hevesin kaçmış.
Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok!

Ağzınıza sağlık hocam

srkncngz2525

Öğrenci
Sinan bir o kadar da gündemi takip ediyorum diyorsun imzalar bildiriler bu dil sürcmeleri bilinçaltındaki Mesajlar bana daha çok o konuda senin canın yanmış gibi geldi ama neyse Bir insan, söyIediği şeyIerden çok söyIemedikIeriyIe de insanIaşırmış sana söylenecek çok şey varda burda ki arkadaslardan ve kendime yakıştıramadımdan susuyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Yökdil Yds Açıklanma

Yökdil mi YDS mi !? Ne kadar gereksiz bir tartışma yapıyoruz arkadaşlar. Toefl ya da ielts karşılaştırmıyoruz. İki sınavda ingilizce dil seviyemizi ölçecek kalitede sınavlar değiller. Lisan bilmek çok farklı bir dünya. Öğrendikçe bitmeyen, sürekli devamlılığını sağlamanız gereken bir dünya ve anadili ingilizce ya da herhangi bir dil olmayan biri için o dil üzerindeki yetkinlikleri kategori bazlı değişebilir. Kimimiz yazma da daha iyiyizdir; kimimiz okumada, kimimiz de konuşmada.. Bu kendi dilimiz için de geçerli değil mi ? Kendisini konuşarak ifade edemeyen bir insan yazarak daha iyi ifade edebilir. Bırakın ifade etmeyi yazmada o kadar iyidir ki kitap bile çıkarır şaşırırsınız. Bazılarımız hızlı okuma yapabilirken, bazılarımız yapamaz ama bu okuduğunu anlamadığı anlamına gelmediği gibi sınavlarda bize dezavantaj sağlar. Kısaca bu doğrultuda kategorilere ayrılmış olan sınavlar daha avantajlı ve dil yetkinliğinizi daha iyi ölçer. Başarı oranınızın düşük olduğu bir alandaki puan boşluğunu başarılı olduğunuz diğer alanla kapatabilirsiniz. Yökdil ya da YDS sadece okuma bazlı sınavlar olup bir de hızlı okuma yapmamızı bekleyen sınavlar. Ee haliyle ingilizce bilmeyen biri de stratejilerle, kurslarla, kelime ezberiyle halleder. Yüksek puanlar alınca da ben ingilizce biliyorum sanır kendini. Üstüne bir de yıllarını çürüttüğünü iddia eder. Bu kadar yıllarını çürütmek yerine bu zamanı toefl için harcamış olsa halbuki ingilizcesinin de gelişeceğinin ve akademik dünyayada bu yolla katkı sağlayacağını keşke bilse. Sonuçta geçerliliği olan bir sınav değil mi ? Malesef toefl diyorum çünkü ülkemizde alternatifi yok. Diğer taraftan bu işe çat pat ingilizceyle başlayıp kendini ve bunun yanında dilini; yaptığı, okuduğu, yayınladığı çalışmalar ve makalelerle geliştiren, oturup ingilizce öğretebilecek seviyeye gelen bir kaç kişi tanıyorum. Biri benim kendi kuzenim. Şuan doçentliğe hazırlanıyor ve çıkardığı makalelerin kalitesini anlatamam. Bu zamana kadar yayına kabul edilmemiş, düzeltme bile istenen bir makalesi yok. Demek istediğim şu ki, eğer karşılaştırma yapacak olursak YDS gereksiz zor bir sınav Yökdil onu dengelemiş alternatif bir sınavdır. Gerçekten akademisyen olmak isteyen biri yani bu işi aşkla yapacak biri bu yolda gerekli olan her doğrultuda kendisini geliştirir. Dolayısıyla bu işe başlarken anadili gibi ingilizce bilmek gerekmez. İngilizce bilmek kalitenin göstergesi değildir. Gerekli midir !? Kesinlikle !!! İyi bir akademisyenin mutlaka ingilizce ve yanında ek bir dil bilmesi kalitesine kalite kadar. Çalışmalarına çok büyük katkı sağlar. Ama çok iyi ingilizce biliyordur okuduğunu, dinlediğini iyi anlıyordur; çalışma yapamıyordur. Vizyonu yoktur. Neye yarar ! O yüzden bırakalım bu tartışmaları da kaliteli bir şekilde eğer kısmet olur da bu yola girebilirsek, kendimizi daha fazla nasıl geliştirebiliriz ona bakalım. Akademisyenlik, ingilizcemizi yarıştırmamız gereken bir alan değil. Ülkemizden öyle iyi akademisyenler çıksın ki, gün gelsin onlar da dilimizi öğrenmek durumunda kalsınlar.

halide-huri

Öğrenci
biraz evvel aradım. öğleden sonra takipte olun dedi , kesin bir şey diyemiyoruz ama aksilik olup da pazartesine kalmazsa öğleden sonra olabilir dedi görevli bayan.

elkmuh46

Öğrenci
dün konuştum bugün öğleden sonra %90 ihtimalle dedi.bugün yine aricam öğleden sonra.tavsiyem sizler de arayın.para ytrmadık sınavı bekliyoruz vs deyip en azından tarih-saat almaya çalşmalyız

- - - Güncellendi - - -

aynı cümleler demek doğru yoldayız :) hadi inşallah