9 temmuz 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti

kaansoydemir

Öğrenci
Selam arkadaşlar!
2. Yökdil sınava ilkine göre daha zordu denilebilir fakat düzenli olarak çalışan arkadaşlar bu sınavdan istediği sonucu alabilirler diye düşünüyorum. Ben ilk sınavdan 81 almıştım ve tahmin ediyorum ki - bu sınav ilkine göre daha zor olmasına rağmen- 85-90 arası bir puan alacağım. Umarım herkes için en güzeli olur.

D

Deren Çamlı

Guest
Yökdil

Nasıl ve nereden çalıştınız? Hangi kaynakları kullandınız?

A

Akademik Forum

Guest
Yokdil2

Ilk sınavdan sonra cok kolay bir sinavdi diye davul calan arkadaslar gozunuz aydin.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba sosyal bilimlerde cevabı carry out ile when olan sorunun diğer şıklarını hatırlayan var mı?

D

Deren Çamlı

Guest
Sosyal Bilimler sınavı zordu.Ayrıca çok iyi kelime bilgisi gerektiriyordu ve istenen kelimeler üst düzeydi.Paragraflar tamamen okuma ve anlamaya ağırlık vermiş,anahtar kelimelerin üzerinde durulmamış.Çeldiriciler de fazlaydı.İlk YÖKDİL sınavına göre YÖKDİL'e değil,YDS'ye yakın bir sınav olmuş.

A

Akademik Forum

Guest
İlk yökdil sınavını kaçırdığım için karşılaştırma yapamayacağım.. Fakat YDS ile kıyaslayınca daha kolay bir sınav, uykusuz sınava girmeme rağmen bir kaç çeldirici hariç hızlı yaptım soruları. YDS de süre yetiştiremezken yökdil sınavında soruları baştan aşağı iki kez okuma fırsatı bulup üzerine tekrar süre arttırdım. Keşke çok azda olsa çalışıp girseydim diyorum..

A

Akademik Forum

Guest
ENCOMPASS olur çünkü psikolojinin kapsadığı alanı söylüyordu. Encompass kapsamak birleştirmek anlamındaydı

A

Akademik Forum

Guest
Yökdil

İlk sınav çok duyurulmadan yapıldı, ve çok kolaymış ki bir sürü 100 alan kişi olmuş. Çeviri kolaydı, onun dışında yds gibi çeldirici 3-4 soru serpiştirmişler, zordu.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Sınava gıren arkadaslar nasıl bır yol ızledınız ? Benım 55 almam gerekıyor, remzı hoca ıle hazırlanıyorum. Kasım'da yokdıle gırecegım (sosyal).
Onlıne olarak derslerı tamamlamam yeterlı olur mu acaba ? Tum kaynakları cozmenın, okumaları yapmanın ve kelıme ezberlemenın dısında yapmam dısında onerecegınız bır sey var mı ?

A

Akademik Forum

Guest
Avukatların iş memnuniyetlerinin düşmesi ile general popularion ın depresyon yaşaması nasıl bir soruydu? Cvp ı ne yaptınız? İkisini neyle bağlayacağını şaşırdım:)

A

Akademik Forum

Guest
Parafiskalire hocam size remzi hocayı önerenlerden biri olarak şöyle diyeyim bu dönem yökdil sosyali aldım kelime listelerinin tümüne çalışamadım malesef ama sınav zor gelmedi zorlayan birkaç soru elbette vardı hatta son 5 dakika içinde doğru çözdüğüm bir soruyu değiştirdim ve yanlış cevabı işaretledim ama diyeceğim o ki dersleri eksiksiz seyredip kelime listelerine ve collacationlara çalışırsanız yetmeyecek bir sınav değil.

A

Akademik Forum

Guest
Sosyal Bilimler de 1.sorunun cevabını hatırlayan var mi şıklarda hissiyat,neutral vardi

- - - Güncellendi - - -

Değerli dostlar, öncelikle merhaba.

Ben Eylül 2015'te 2.5 aylık orta tempo bir çalışma ile YDS'den 80 almıştım. O zamanlar bu puan çok değerliydi. Ancak malumunuz, YÖKDİL'den sonra YDS'den alınan bu puanların 'değeri' azaldı, ki bence bu puanlar YÖKDİL'e göre daha 'gerçek' puanlardı. Ben ilk YÖKDİL'e girmedim. Çünkü, planım bu yaz 3 ay tekrar çalışıp, YDS'den 90 almaktı. Çünkü maalesef alanımdaki rakipleri eleyebilmem için 80 yetmiyor. YÖKDİL'den alınan sonuçları duyunca üzülmedim, yıkıldım. Yalnızca kendi adıma değil, yıllarca çalışıp YDS'den zorla 65 alabilenler için de üzüldüm.

Lafı uzatmayayım, son bir aydır YÖKDİL'e hazırlanıyorum. Bu bağlamda, 1 ayda 1000-1500 arası soru çözdüm, kitaplar okudum, bilmediğim yaklaşık 1000 (ek) kelimeyi ezberledim. Durumum fena değil, lütfen yanlış anlamayın bunu böbürlenmek maksatlı değil, tespit mahiyetinde söylüyorum, İngilizce bilgim gerçekten iyidir.

İyi ki lafı uzatmadın diyorsunuz belki, özür dilerim. Sosyal Bilimler alanından girdiğim bu sınavımdan 80 - 87,5 arası bekliyorum. Büyük ihtimal bu ikisinin ortasında bir not gelecektir. Yani hüsran. Bu sınavla ilgili yorumumu sorarsanız, zor değil, SAÇMAYDI. Şu an öfkeden, hayal kırıklığından kendimi yanlış ifade ediyor olabileceğimden durumu çok fazla detaylandırmak istemiyorum. Ancak sistemimize üzülüyorum, halimize üzülüyorum. Bu sınavla ilgili yorumlarıma devam edecek olursam; şunu söyleyebilirim, ben mecbur kalmadıkça daha da bu sınava girmem. YDS daha zor olabilir, YDS'nin de eksik yönleri olabilir ancak bence YDS'nin soruları zor, saçma değil. Yapamazsak en azından saçma olduğu için değil, zor olduğu için yapamayız, ilki insanı daha fazla yıpratıyor.

Paylaşmak istediğim çok ek var ama sizleri daha fazla yormak istemem. Lütfen şu hayat emeğin karşılığını versin, lütfen. Esen kalın.

A

Akademik Forum

Guest
Eger yokdil kolay geliyorsa YDS diye bir sinav var ona girersiniz. Çok iyiysenizde YÖKDIL den 100 alirsiniz. Bunun arasi laf salatasi.

A

Akademik Forum

Guest
Ayrıca yine 2. sayfada verilen "spoken" cevabı "having spoken" olması gerekmiyor mu? Hatırladığım kadarıyla cümle Past Perfect'di, bunun reduction'u having + past participle diye biliyorum.