Sosyal Bilimler de 1.sorunun cevabını hatırlayan var mi şıklarda hissiyat,neutral vardi
- - - Güncellendi - - -
Değerli dostlar, öncelikle merhaba.
Ben Eylül 2015'te 2.5 aylık orta tempo bir çalışma ile YDS'den 80 almıştım. O zamanlar bu puan çok değerliydi. Ancak malumunuz, YÖKDİL'den sonra YDS'den alınan bu puanların 'değeri' azaldı, ki bence bu puanlar YÖKDİL'e göre daha 'gerçek' puanlardı. Ben ilk YÖKDİL'e girmedim. Çünkü, planım bu yaz 3 ay tekrar çalışıp, YDS'den 90 almaktı. Çünkü maalesef alanımdaki rakipleri eleyebilmem için 80 yetmiyor. YÖKDİL'den alınan sonuçları duyunca üzülmedim, yıkıldım. Yalnızca kendi adıma değil, yıllarca çalışıp YDS'den zorla 65 alabilenler için de üzüldüm.
Lafı uzatmayayım, son bir aydır YÖKDİL'e hazırlanıyorum. Bu bağlamda, 1 ayda 1000-1500 arası soru çözdüm, kitaplar okudum, bilmediğim yaklaşık 1000 (ek) kelimeyi ezberledim. Durumum fena değil, lütfen yanlış anlamayın bunu böbürlenmek maksatlı değil, tespit mahiyetinde söylüyorum, İngilizce bilgim gerçekten iyidir.
İyi ki lafı uzatmadın diyorsunuz belki, özür dilerim. Sosyal Bilimler alanından girdiğim bu sınavımdan 80 - 87,5 arası bekliyorum. Büyük ihtimal bu ikisinin ortasında bir not gelecektir. Yani hüsran. Bu sınavla ilgili yorumumu sorarsanız, zor değil, SAÇMAYDI. Şu an öfkeden, hayal kırıklığından kendimi yanlış ifade ediyor olabileceğimden durumu çok fazla detaylandırmak istemiyorum. Ancak sistemimize üzülüyorum, halimize üzülüyorum. Bu sınavla ilgili yorumlarıma devam edecek olursam; şunu söyleyebilirim, ben mecbur kalmadıkça daha da bu sınava girmem. YDS daha zor olabilir, YDS'nin de eksik yönleri olabilir ancak bence YDS'nin soruları zor, saçma değil. Yapamazsak en azından saçma olduğu için değil, zor olduğu için yapamayız, ilki insanı daha fazla yıpratıyor.
Paylaşmak istediğim çok ek var ama sizleri daha fazla yormak istemem. Lütfen şu hayat emeğin karşılığını versin, lütfen. Esen kalın.