9 temmuz 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti

A

Akademik Forum

Guest
Okuma parçalarinin soru seçenekleri tutarsizdi. Kesinlikle yoruma göre en az üç anafikir, ana sorunsal gayette rasyonel öne sürülebilir..

A

Akademik Forum

Guest
YDS çapında bir sinavdi bana göre. Ayrica YOKDIL uzun ömürlü olmayacak gibi görünüyor.

A

Akademik Forum

Guest
Sınavlara girmek için kimse kimseyi tutmuyor. İstersen YDS istersen YÖKDİL .. YDS uzmanları YÖKDİL'den girin yüksek alın elinizi ayağınızı bağlayan Yok !!!

A

Akademik Forum

Guest
İngiliz dili ve edebiyatı mezunu biri ve yds sınavına giren sayısız deneme çözen biri olarak bu sınav tabiki herkesin dediği gibi YDS'ye göre kat kat kolaydı bazı sorularda kalıp verilip devamını senin şıklardan bulman gerekiyordu.Bence kalitesiz bir sınavdı. Ayrıca tutarsız bir sınavdı. Umarım herkes istediği puanı alır.

Ç

ÇİKTA

Guest
:)

fossil mi ilk kezz duydum o neydi ki öyle bir soru yoktu yds sınavında vardı fosil :)

A

Akademik Forum

Guest
Avukatların iş memnuniyetlerinin düşmesi ile general popularion ın depresyon yaşaması nasıl bir soruydu? Cvp ı ne yaptınız? İkisini neyle bağlayacağını şaşırdım:)

Evet, güzel bağlanmamıştı. Bir yapaylık vardı. Yine de çözülüyor ister iztemez ama insanların İngilizce anlayışını bozuyorlar...

A

Akademik Forum

Guest
O soru üzerinde çok düşündüm ve "unless" yaptım,yanlış olabilir ama bu mantıklı geldi
O anda.

A

Akademik Forum

Guest
reading te, sudi arabistan su kıtlığından dolayı; çiftçiliği durdurdu mu yoksa üretimi başka ülkede yapıyor hangisi cevap,

47

Moderator
YDS nere Yökdil nere, arada büyük bir uçurum var. YDS 2014 ve sonrasında 78 - 90 arası yakın notları olan biri olarak açık ve net söylüyorum YDS ile yökdil kesinlikle aynı klasmanın sınavı değil.

Sınavın kolaylığını bütün aşamalarda gözlemleyebilirsunuz.
Öncelikle en önemli ve bariz fark paragraflarda ve çevirilerde.

Paragraflarda YDS çelişkili şıklarla doluyken Yökdil'de duğru şıkkı kaçırmak daha zor.

Çevirilerde ise (daha sonra gireceklere çok önemli bir taktiktir) tamamında birbirinden bir veya iki kelime ile ayrılan iki şık vardı. Bu iki şıkkı tespit edip ikisinin farkını belirleyip soru ile kıyaslanarak bulunabiliyordu. İlk kez 30 saniyeye çeviri sorusu çözdüm.

Yıllar sonra bir soruyu okumadan Not only but also'yu işaretledim ve doğru çıktı :D

Teşekkürler YÖK, sayende ülkemizin ingiliççe seviyesi uçtu :D

A

Akademik Forum

Guest
Ilk sinavda 8 soru verilmisti sadece. Bu sinav icin tamaminin aciklanacagina dair bilgiyi nereden aldiniz

A

Akademik Forum

Guest
O cumlede passive yapi mevcut 'spoken' present passive reduction ozelligi tasir, eger past anlami vermek istiyorsaniz having been spoken olmaliydi, having spoken active bir yapidir