Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

kitty1

Öğrenci
Saygıdeğer hocalarım, yardımcı olursanız çok makbule geçer.

Bir üniversitede araştırma görevliliğinden başka bir üniversitede öğretim görevliliğine geçmek istiyorum. Şu an çalıştığım ünv. bana muvafakat verecek.

Benim sorum şu: diğer ünv.ye geçişte tekrar güvenlik soruşturmasına girmem mecburi mi yoksa gideceğim yere mi bağlı? ve bu soruşturmayı kim yürütecek, gideceğim yer mi emniyet mi?

Herkese kolaylıklar dilerim

eczak

Yardımcı Editör
Saygıdeğer hocalarım, yardımcı olursanız çok makbule geçer.

Bir üniversitede araştırma görevliliğinden başka bir üniversitede öğretim görevliliğine geçmek istiyorum. Şu an çalıştığım ünv. bana muvafakat verecek.

Benim sorum şu: diğer ünv.ye geçişte tekrar güvenlik soruşturmasına girmem mecburi mi yoksa gideceğim yere mi bağlı? ve bu soruşturmayı kim yürütecek, gideceğim yer mi emniyet mi?

Herkese kolaylıklar dilerim

Hocam geçeceğiniz üniversite yine de güvenlik soruşturması yapacaktır. Muvafakat evrağınızı ve ilgili bilgileri valiliğe gönderiyor personel dairesi daha sonra emniyet vs. devam ediyor soruşturma.
Benimde bugün gitti bakalım inşallah hızlı sonuçlanır.

C

Cmd

Guest
Hocalarım merhaba. Atandığım üniversitede benimle birlikte atananların hepsinin güvenlik soruşturması bitti ve işe başladılar, üniversite benim güvenlik soruşturmamin sonucunun hala ellerine ulaşmadığını söyledi. Bu durumda olumsuz mu düşünmeliyim?

C

Cmd

Guest
Hocalarım lütfen cevap verin çünkü gerçekten de çok merak ediyorum, işe başlamayı beklerken bu durumla karşılaştım.
"Hocalarım merhaba. Atandığım üniversitede benimle birlikte atananların hepsinin güvenlik soruşturması bitti ve işe başladılar, üniversite benim güvenlik soruşturmamin sonucunun hala ellerine ulaşmadığını söyledi. Bu durumda olumsuz mu düşünmeliyim?"

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Hocalarım lütfen cevap verin çünkü gerçekten de çok merak ediyorum, işe başlamayı beklerken bu durumla karşılaştım.
"Hocalarım merhaba. Atandığım üniversitede benimle birlikte atananların hepsinin güvenlik soruşturması bitti ve işe başladılar, üniversite benim güvenlik soruşturmamin sonucunun hala ellerine ulaşmadığını söyledi. Bu durumda olumsuz mu düşünmeliyim?"

Hayır hocam. Sizinle birlikte kazananlar farklı şehirdeyse ondan erken bitmiş olabilir. Bana da aynı durum oldu: emniyet soruşturma bizden çıktı dedi, ptt biz teslim ettik dedi, okul elimize ulaşmadı dedi. Meğerse rektörlükteki sisteme işlememişler, bir gün sonra yazım yazıldı. Siz de bu süreci takip edin adım adım kurumlardan bilgi almaya çalışın. Allah yardımcınız olsun.

C

cmd

Guest
Cevabınız için çok teşekkürler Hocam, fakat atananlarla aynı şehirdeyiz ve onlar işe başlayalı neredeyse iki hafta oldu.

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Cevabınız için çok teşekkürler Hocam, fakat atananlarla aynı şehirdeyiz ve onlar işe başlayalı neredeyse iki hafta oldu.

O zaman rektörlükle iletişime geçin hocam. Eğer soruşturma olumsuz geçtiyse ve başlatmayacaklarsa da size bir bildirimde bulunmak zorundalar. Ayrıca sizle aynı şehirde olanlar emniyetten bir tanıdık vasıtasıyla soruşturmaları hızlandırmış da olabilirler. Araştırın iyice.

A

Akademik öğr

Guest
Benimde güvenlik soruşturmam bitti atamam yapıldı. Evrak teslim son tarihi ile atamamın yapılması toplam 29 gün sürdü.

eczak

Yardımcı Editör
Benimde güvenlik soruşturmam bitti atamam yapıldı. Evrak teslim son tarihi ile atamamın yapılması toplam 29 gün sürdü.

Hocam maşallah bu ne hız. Darısı bizlere olsun inşallah :D. Özel bir durum var mı yoksa tesadüfen mi bu şekilde gerçekleşti? İkametgahınız ve atandığınız üniversitenin şehrini öğrenebilir miyiz? Bununla ilgili olabilir mi acaba?

A

AnonimBirSoru

Guest
?

Arkadaşlar merhaba. Güvenlik soruşturmasında otel kayıtlarına bakılır mı? Erkek arkadaşımla 4 kez tatil yaptık. "Ahlak" maddesi çok göreceli olduğu için bunu araştırma ihtiyacı hissettim. Fakat her kafadan bir ses çıkıyor. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

A

Arma_27

Guest
Merhaba Arkadaşlar,

Hayırlı haberi bugün aldım. Atamam yapılmış. Sürecimi faydalı olmak amacıyla sizler ile paylaşıyorum. İkametgahım Gaziantep
Atama için gerekli belgelerin üniversiteye verilmesi: 11.09.2017
Güvenlik soruşturmasının üniversiteden gönderilme tarihi: 25.09.2017
Güvenlik soruşturmasının bitip üniversiteye tekrar gönderilmesi: 17.10.2017
Atamamın yapılıp başlamam için aranmam: 01.11.2017

Umarım atama bekleyen bütün arkadaşlar kısa sürede hayırlı haberi alırlar.

eczak

Yardımcı Editör
Merhaba Arkadaşlar,

Hayırlı haberi bugün aldım. Atamam yapılmış. Sürecimi faydalı olmak amacıyla sizler ile paylaşıyorum. İkametgahım Gaziantep
Atama için gerekli belgelerin üniversiteye verilmesi: 11.09.2017
Güvenlik soruşturmasının üniversiteden gönderilme tarihi: 25.09.2017
Güvenlik soruşturmasının bitip üniversiteye tekrar gönderilmesi: 17.10.2017
Atamamın yapılıp başlamam için aranmam: 01.11.2017

Umarım atama bekleyen bütün arkadaşlar kısa sürede hayırlı haberi alırlar.

Hocam hayırlı olsun 1 ay kadar nerdeyse sürmüş. İnşallah bizimkilerde öyle olur. İkametgahım Ankara diye 3.5-4 ay en az sürer dediler ama hayırlısı.

undefined

Öğrenci
4 Ağustos 2017 belgelerin son teslim tarihi idi. Soruşturma sonucum okula yaklaşık 3 hafta önce ulaşmış.. Herhangi bir haber yok. Rektör beyin imzalaması bekleniyormus. Sizce bu kadar bekletmesi normal mi? Rektör bey yeni atandı başlayalı bir ay kadar oldu kazandığım okulda.

N

nemoloji

Guest
Bugün benimde güvenlik soruşturmam tamamlandığı bilgisi üniversiteden geldi.Yarın gidip başlıyacağım.Evrakların son teslim tarihi:04/10/2017
Soruşturmanın tamamlandığı tarih:02/11/2017
İnşallah sizinde en erken zamanda ulaşır allah herkese istediğini nasip eder.
Bu arada İkametgah:Elazığ

A

Akademikaaaaa

Guest
Geçen ocak ayında girdiğim araştırma görevlisi sınavında ikinci oldum. birinci olan kişi güvenlik soruşturması ile ilgili sıkıntı yaşıyor. aradan 10 ay geçmesine rağmen hala bekleme aşamasında. eğer güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanırsa ne olacak? onun yerine beni mi çağıracaklar, kadro yanacak mı, yoksa yeniden ilana mı çıkılacak?

F

forumcu01

Guest
Araştırma görevlisi kadrosunu kazanıp, güvenlik soruşturmasını geçemeyen kişinin kadrosu ne olur? (güvenlik soruşturması 1 yılı aşkın süredir tamamlanmadı, muhtemelen olumsuz sonuçlanacak ve aday mahkemeye gidecek)

Yedek aday mı çağrılır, yoksa kadro yanar mı?

A

Akademik64598

Guest
Merhaba,

35.madde ile görevlendirildiğim üniversite 6 ay önce soruşturmamın yapıldığını söylediğim halde tekrar güvenlik soruşturması istedi naklen atamanın yapılması için. Böyle bir uygulama her üniversitede yapılıyor mu acaba?

exitusletalis

Öğrenci
Geçen ocak ayında girdiğim araştırma görevlisi sınavında ikinci oldum. birinci olan kişi güvenlik soruşturması ile ilgili sıkıntı yaşıyor. aradan 10 ay geçmesine rağmen hala bekleme aşamasında. eğer güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanırsa ne olacak? onun yerine beni mi çağıracaklar, kadro yanacak mı, yoksa yeniden ilana mı çıkılacak?

Hocam güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan birinin yerine yedekten ataması yapılan arkadaşım var. Yani hak yedeklere geçiyor. Yalnız 10 ay geçmesi biraz garip olmuş emniyet soruşturma sonuçlarını en geç 2-3 ay içerisinde üniversiteye ulaştırıyor. Üniversite tarafından ilgili kişinin atanması uygun bulunmadı ise size ulaşmaları gerekirdi.

Son düzenleme: