Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

şans

Öğrenci
Geçen ocak ayında girdiğim araştırma görevlisi sınavında ikinci oldum. birinci olan kişi güvenlik soruşturması ile ilgili sıkıntı yaşıyor. aradan 10 ay geçmesine rağmen hala bekleme aşamasında. eğer güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanırsa ne olacak? onun yerine beni mi çağıracaklar, kadro yanacak mı, yoksa yeniden ilana mı çıkılacak?

Bu üniversiteden üniversiteye değişiyor. Bazısı yedeği atıyor, bazısı nasıl olsa davayı kazanır gelir düşüncesiyle hiç atamıyor. Ama bir devlet kadrosuna yedeği atamışlardı, asil dava açıp kazandı, yedeğin atamasının iptali yapıldı, kadroyla ilişiği kesildi daha sonra.

A

Akadmk Forum...

Guest
Arkadaşlar merhaba Benimde atanmam geçen hafta gerçekleşti ilişik kesme yeni göreve başlama ev taşıma vs. Derken ancak yazabildim. Sınav sonucunun açıklanma tarihi 8/8/2017 evrak teslimim18/8/2017 muvafakat ve güv.sorştrması sonucu 20 gün önce belli oldu ancak üniversitenin Meb’e yazması oranında il Mem’ e yazması 10 gün sürdü. İkamet ilim Muş Kazandığım üniv. Atatürk Üniversitesi

ahmetahmet

Öğrenci
Kapatılan kurum çalışanlarının çalışma lisanları iptal edilmişti.Yaklasik 22.bin insan.Benim de yakınım bunlardan biri.Dolayisiyla calisma lisansi verilsin diye hâlâ beklemede..
Ama sanırım bu durumdakiler gerek özel gerek devlet uni.de çalışabiliyorlar.Bu nasıl oluyor nasıl bir yol izleyelim

M

Mrtszgn

Guest
Şans hocam yukarıda demişsiniz ya birisi dava açmış kazanmış yedeğin ataması iptal olmuş diye bu dava açan arkadaşın ataması neyden dolayı yapılmamıştı çünkü bende şuan dava açtım bekliyorum da inşallah bize de bi umut olur

M

Mrtszgn

Guest
Şans hocam ben ve kardesim kapatılan üniv mezunuyum.üniversite savunmasında zorunlu yaptığımız stajlarıımızı gerekçe göstermiş.Sizi bu sebeple almadık ve aile bireylerinden birilerinin de stajyer sgk kaydı var diyor bide demişlerki emniyet olumsuz guvenlik soruşturması gönderdi bize diyor.zorunlu yapılan staj dı bu yaptığimız ve kapatilan univ de bu staji yapmadık ki biz dısarida başka bi yerde yaptık üniversitede sadece bizi o dönemde iş sağlıgı ve güvenliği icin her öğrenciyi göstermis oldugu staj sigortası göstermisti beni ve kardesimi.Davayı kazanabilir miyim sizce çünkü hic bir bilgim yok param olmadığı için avukat da tutmadım bi bilginiz varsa paylaşırsanız çok iyi olur.

A

Akademik64598

Guest
Merhaba,

35.madde ile görevlendirildiğim üniversite 6 ay önce soruşturmamın yapıldığını söylediğim halde tekrar güvenlik soruşturması istedi naklen atamanın yapılması için. Böyle bir uygulama her üniversitede yapılıyor mu acaba?

Yok mu arkadaşlar bu şekilde bir uygulama ile karşılaşan? ikinci defa soruşturma istendiğinde de ilki gibi uzun sürer mi acaba?

hctrrlz

Öğrenci
Şans hocam ben ve kardesim kapatılan üniv mezunuyum.üniversite savunmasında zorunlu yaptığımız stajlarıımızı gerekçe göstermiş.Sizi bu sebeple almadık ve aile bireylerinden birilerinin de stajyer sgk kaydı var diyor bide demişlerki emniyet olumsuz guvenlik soruşturması gönderdi bize diyor.zorunlu yapılan staj dı bu yaptığimız ve kapatilan univ de bu staji yapmadık ki biz dısarida başka bi yerde yaptık üniversitede sadece bizi o dönemde iş sağlıgı ve güvenliği icin her öğrenciyi göstermis oldugu staj sigortası göstermisti beni ve kardesimi.Davayı kazanabilir miyim sizce çünkü hic bir bilgim yok param olmadığı için avukat da tutmadım bi bilginiz varsa paylaşırsanız çok iyi olur.

sizinle aynı durumdayım, ve size yardımcı olabilceğim durumlar olduğunu düşünüyorum, foruma üye olup bana iletişim bilgilerinizi mesaj atabilirseniz sevinirim.

U

uzman cvs

Guest
acil bi yardimci olun lutfen

benim de bi sorum olacak bank asyada hesabim var ama maas hesabı baska bisi yok ne para yatirma nede kredi karti kullanma guvenlik sirketi 4 ay maas yatirdi asgari ucret maas aldik sirket hala devam ediyor faaliyetine ben uzman cavuslugu kazandm sorusturmaya engel bi durum teskil edermi ?

Mrtszgn

Öğrenci
benim de bi sorum olacak bank asyada hesabim var ama maas hesabı baska bisi yok ne para yatirma nede kredi karti kullanma guvenlik sirketi 4 ay maas yatirdi asgari ucret maas aldik sirket hala devam ediyor faaliyetine ben uzman cavuslugu kazandm sorusturmaya engel bi durum teskil edermi ?

kendi fikrim bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum

C

Cmd

Guest
Arkadaşlar güvenlik soruşturmam üniversiteye ulaşalı bir hafta oldu (belki de daha fazla ama benim bildiğim bir hafta) rektör bekletiyor, olumlu ya da olumsuz bir cevap vermiyorlar. Personel daire başkanlığıyla görüştüğümde rektör karar verecek diyorlar. Diğer kişiler atandı ve işe başladı, soruşturmam olumlu olmasına rağmen üniversite beni almayabilir mi? Bu durumda en fazla ne kadar bekletebilirler böyle? Ben ne yapabilirim? Lütfen acil yardımınıza ihtiyacım var.

A

ayca997896

Guest
selamlar özel bir üniversitede ar.gör olarak başlayacagım . polisler bugun eve geldi sıkıntı yok dediler. polis kontrolunden kaç gün sonra başlayabiliriz çalışmaya ? sizinki polis kontrolunden sonra ne kadar sürdü ?

Dalgic2005

Öğrenci
Hali hazırda bir üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışıyorum. Burda geçen sene bana güvenlik soruşturması yapıldı. Bu arada başka bir üniversitede öğretim görevlisi kadrosnu kazandım. Çok şükür kendi üniversitemden muvafakatımı aldım. 20 Ekimde soruşturma formlarını üniversite valiliğe gönderdi. 1 ayı geçti bekliyorum. Zaten burda bir soruşturmadan geçtiğim ve atamamın yapıldığı için hızlı olur diye düşünmüştüm ama galiba sıfırdan yapılıyor bu soruşturma.
Gelişmeleri buradan paylaşacağım arkadaşlar.

Ozturkm

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar sonuç eskisine göre bayağı hızlı geliyor.

İkametgah : Niğde
Kardeş ikametgahı : izmir ve istanbul
Belge teslim tarihi : 13.10.17
Belge son teslim tarihi : 23.10.17
Polislerin İstanbul'da kardeşimi ziyaret tarihi: 08.11.17
Jandarmanın beni muhtaradan sorma tarihi: 13.11.17
Sonucun bana ulaşması: 24.11.17

Sonucun tebligat olarak gelmesi süreci birkaç gün uzatmış olabilir.

eczak

Yardımcı Editör
Arkadaşlar bir iyi haberde ben aldım.

5.5 sene görev yaptıktan sonra doktoramı bitirirken ÖYP araştırma görevliliğinden istifa etmiştim. Başka bir kadroya başvurmuştum eş zamanlı olarak. Fikir olması açısından paylaşayım:

Evraklarımı verdiğim tarih: 24/10/2017
Atanma tarihim: 27/11/2017
İkametgah: Ankara
Atanılan şehir: Ankara
Atanılan kadro: Uzman

Bekleme süreci gerçekten zor. Kısa veya uzun süreceğini nelere bağlı olduğunu bilemiyorsunuz. Önceki işlerinizde devlet memuru olmanız, akademik kadro beklemeniz, ailenizin ve sizin aynı şehirde ikamet ediyor oluşu, okuduğunuz veya yaşadığınız yerin hep aynı olması, ailenizin işi vs. bunlar etkileyebilir diye tahmin ediyorum.