Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

Msdmsd

Öğrenci
Arkadaslar guvenlik sorusturmasi sirasinda baska univ. Kazinip oraya gidebilir miyim. Gidersem ilk basvurdugum yerdeki kadro yanar mi yoksa yedegi mi alirlar

B

belirsizlik

Guest
selamlar arkadaşlar benim de konu ile ilgili bir sorum var. 7 yıllık öyp'liyim. yrd.doç. kadrosu için benden güvenlik soruşturması istendi. belgeleri verdim ama ne kadar süreceği belli değil elbette. bu soruşturma olayı bir parça saçma geliyor bana. 7 yıldır çalışan, bence çoğu saçma sapan olan ve insanları mağdur etmekten başka bir işe yaramayan khk'lara da girmemişken bu soruşturmanın olumsuz çıkması mümkün müdür?

ikarus230

Öğrenci
ACİL!
Bilgisi olan arkadaşlar,
Güvenlik soruşturmam çalıştığım yerle ikametgahım farklı olduğundan henüz gelmedi,
ancak sözleşme yenileme zamanım geldi,
güvenlik soruşturmam gelmediği için ilişiğim kesileceği söylediler. Mümkün mü?
Güvenlik soruşturmamım gelmemesine sebep olarak personelin bana verdiği cevap: ikametgahınız farklı yerde, çalıştığınız yere aldırmanız lazımdı, o yüzden gecikti diyorlar.
Ancak çalışılan yere ikametgah aldırma zorunluluğu 2011 yılında 657'de geçici 20. madde mülga olduğu için kaldırıldı. Yani personel dairenin bana söylediği gibi ikametgahı çalıştığım yere aldırmak zorunda değilim, bunu ilettiğimde ise sözleşme yenileme zamanınız geldi, bizim için aslolan güvelik soruşturmasıdır, deniyor. Ancak şahışlar bu sürece dahil olamadığı için en azından ben öyle biliyorum; güvenlik soruşturmasının gelmemesi benim suçum değil. Güvelik soruşturması gelmedi diye sözleşme yenilemeye gidilmeyip, ilişik kesilebilir mi?
Şimdiden teşekkürler

Dalgic2005

Öğrenci
Vallahi Hocam açıkçası ilk defa böyle bir şey duydum . Adamlar demek ki sizin sözleşmenizi yenilemek istemiyor ve bahane olaraktan güvenlik soruşturmasının gelmediğini göstermişler zannımca. Normalde sizin sözleşmeniz yenilenir güvenlik soruşturmasının sonucu beklenir. Ha olumlu geldiyse sıkıntı yol zaten, olumsuz olursa da soruşturma vs vs gibi şeyler olur.
Tabi bu benim tahminim. Bende araştırma görevlisiyim bir problem olmadan yenilediler sözleşmemi. İnşallah bir sıkıntı olmaz. Allah kimseyi işsiz bırakmasın zor şeyler bunlar.
Bu arada neden kametgahınızı taşımadınız ? İnsan çalıştığı yere taşımaz mı Hocam ? Hiç aklınıza gelmedi mi böyle problemler olabileceği gecikme gibi. En kısa sürede taşıyın bence.

Dalgic2005

Öğrenci
Arkadaşlar çok şükür güvenlik soruşturmam olumlu geldi ve rektör hoca atamamı yaptı bugün itibariyle. Muvafakatımı öncesinde almıştım zaten.

Evrak gönderiş tarihi 20 ekim
Atamamın yapıldığı tarih 15 aralık

Eve polis falan da gelmedi bu Arada. Yaklaşık 2 ay sürdü. İnşallah herkesin soruşturması en kısa sürede gelir gerçekten çok çok zor bir süreç.

Furcadermit

Öğrenci
Arkadaşlar bir iyi haberde ben aldım.

5.5 sene görev yaptıktan sonra doktoramı bitirirken ÖYP araştırma görevliliğinden istifa etmiştim. Başka bir kadroya başvurmuştum eş zamanlı olarak. Fikir olması açısından paylaşayım:

Evraklarımı verdiğim tarih: 24/10/2017
Atanma tarihim: 27/11/2017
İkametgah: Ankara
Atanılan şehir: Ankara
Atanılan kadro: Uzman

Bekleme süreci gerçekten zor. Kısa veya uzun süreceğini nelere bağlı olduğunu bilemiyorsunuz. Önceki işlerinizde devlet memuru olmanız, akademik kadro beklemeniz, ailenizin ve sizin aynı şehirde ikamet ediyor oluşu, okuduğunuz veya yaşadığınız yerin hep aynı olması, ailenizin işi vs. bunlar etkileyebilir diye tahmin ediyorum.
Hocam bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz . TSK da görev yapıyorum ve bir üniversitede öğretim görevlisi olarak girmeyi hak ettim. Güvenlik soruşturmam olumlu tamamlandı. TSK 'dan istifa ederek açıktan atama ile yeni yerime başlayacağım ancak istifa sürecim 40 günü bulabilir. 15 gün içerisinde başlamazsam bir sıkıntı yaşarmıştım.

Arkadaşlar bir iyi haberde ben aldım.

5.5 sene görev yaptıktan sonra doktoramı bitirirken ÖYP araştırma görevliliğinden istifa etmiştim. Başka bir kadroya başvurmuştum eş zamanlı olarak. Fikir olması açısından paylaşayım:

Evraklarımı verdiğim tarih: 24/10/2017
Atanma tarihim: 27/11/2017
İkametgah: Ankara
Atanılan şehir: Ankara
Atanılan kadro: Uzman

Bekleme süreci gerçekten zor. Kısa veya uzun süreceğini nelere bağlı olduğunu bilemiyorsunuz. Önceki işlerinizde devlet memuru olmanız, akademik kadro beklemeniz, ailenizin ve sizin aynı şehirde ikamet ediyor oluşu, okuduğunuz veya yaşadığınız yerin hep aynı olması, ailenizin işi vs. bunlar etkileyebilir diye tahmin ediyorum.

Hayırlı olsun yeni göreviniz. İstifa sürecinde biraz sıkıntı olmakla birlikte soruşturmanızın kısa sürede sonuçlanması sevindirici.

eczak

Yardımcı Editör
Hocam bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz . TSK da görev yapıyorum ve bir üniversitede öğretim görevlisi olarak girmeyi hak ettim. Güvenlik soruşturmam olumlu tamamlandı. TSK 'dan istifa ederek açıktan atama ile yeni yerime başlayacağım ancak istifa sürecim 40 günü bulabilir. 15 gün içerisinde başlamazsam bir sıkıntı yaşarmıştım.

Hocam muvafakat verilmiyor mu? Siz istifa etmeden güvenlik soruşturması nasıl başlatmışlar böyle bir uygulama yapılmıyor genelde ona da şaşırdım. Rapor alarak vs. başlama sürenizi uzatabiliyorsunuz. Devlet personeli kanununda bu şekilde belirtiliyor. Haklı bir uzatma gerekçeniz varsa örneğin rapor gibi geç başlama durumunu oluyor. Personel dairesi ile konuşun tek yolu rapor almaksa alın, gerek yok istifa sürecinizi bekleriz derlerse daha iyi olur tabii.

nrsk

Öğrenci
Hocam merhaba
Okutman kadrosunda işe başlayacağım 2 hafta önce güvenlik soruşturmam başladı. Ben geçen sene TC vatandaşı oldum, kardeşlerim yurtdışında ve yabancı uyruklular.Bu nedenle soruşturma uzun sürer mi? Bu konuda bilgi verirmisiniz.

gençbankacı

Öğrenci
10 çok kardeşim 3 gün falan . Sen nerden okudun bilmiyorum ama 6 ay bekleyen adamlar var ben 10 gün nüversitenin kapıda yatarım bitse . 4 ay oldu hala başlayamadım.

I

iphone

Guest
sadece mitten ön rapor alınıp guvenlik sorusturması ise goreve basladıktan sonra olan varmı sureci boyle işleyen varmı yada surec boylemı işliyor

parafiskalite

Yardımcı Editör
sadece mitten ön rapor alınıp guvenlik sorusturması ise goreve basladıktan sonra olan varmı sureci boyle işleyen varmı yada surec boylemı işliyor

Ozel bır unıversıtede gorustugum kısı sorusturma sonucu gelmeden goreve baslatıldıgını fakat sozlesme ımzalatıldıgını, sorusturmadan olumsuz yanıt gelırse gorevın bırakılacagını soyledı.

D

Drek

Guest
Guvenlik sorusturmasi

Es durumuyla geçiş yapacagim fakat 1 ay önce guvenlik sorusturmam tamamlanip rektore gelmiş ve pers. dairenin dedigi şu ki rektorun talebiyle bi yere yolladik. Ağızlarından laf alamıyoruz. Zor bela güvenlik soruşturmamin geldigini ve bi yere yolladiklarini ogrendim. Dostlar şimdi ben bunu komisyona gönderdiler diye düşünüyorum sizce nedir? Ortalama tahmini komisyon ne kadar sürede toplanıp karar cikarir? Veya başka bi yere yolladilarsa sizin dusunduguniz tahmini ne kadar surer? Lutfen yardim

fztatu58

Öğrenci
merhaba sivastan öğretim görevliliğini kazanan varmı acaba ,ikametgah :sivas Kazanılan üniversite:gaziosmanpaşa üniversitesi(tokat) Evrak son teslim tarihi:04.01.2018 acaba işe başlamam ne kadar sürer?