Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

Okancelal

Öğrenci
Arkadaşlar ben MEB'de 657'ye tabi bir edebiyat öğretmeniyim. Üniversiteye Yrd. Doç kadrosuna başvurdum. Jüri dosyaları oluştu. Atanmaya esas evraklar istendi verdik. Bir de arşiv araştırması ve sicil kaydı istendi ben de gönderdim. Bu arşiv araştırmasının, adli sicil kaydının istenmesi güvenlik soruşturmasının ayrıca yapılmayacağı anlamına mı gelir? Bilgisi olan bilgilendirirse çok sevinirim. Teşekkür ederim.

Nillll

Öğrenci
Es durumuyla geçiş yapacagim fakat 1 ay önce guvenlik sorusturmam tamamlanip rektore gelmiş ve pers. dairenin dedigi şu ki rektorun talebiyle bi yere yolladik. Ağızlarından laf alamıyoruz. Zor bela güvenlik soruşturmamin geldigini ve bi yere yolladiklarini ogrendim. Dostlar şimdi ben bunu komisyona gönderdiler diye düşünüyorum sizce nedir? Ortalama tahmini komisyon ne kadar sürede toplanıp karar cikarir? Veya başka bi yere yolladilarsa sizin dusunduguniz tahmini ne kadar surer? Lutfen yardim
Hocam ben de sizinle ayni durumdayim herhangi bir bilgi alabildiniz mi nereye gonderildiğine dair

O

oktoberfest

Guest
güvenlik soruşturması ile ilgili

herkese iyi günler.
eşim kapatılan üniversitelerde birinde öğretim görevlisiydi. üniversitesi kapatıldıktan sonra hem daha önce devlet üni'de arş. görevlisi olarak görev yaptığı hem de malum şey ile herhangi bir bağlantısı vs olmadığı için hakkında soruşturma vs olmadı. bu durum benim üniversitede öğretim görevlisi olarak başvuru sürecimdeki güvenlik soruşturmasını etkiler mi sizce ? teşekkürler.

A

afrik

Guest
.

merhaba sivastan öğretim görevliliğini kazanan varmı acaba ,ikametgah :sivas Kazanılan üniversite:gaziosmanpaşa üniversitesi(tokat) Evrak son teslim tarihi:04.01.2018 acaba işe başlamam ne kadar sürer?
Ben de araştırma görevlisi olarak aynı okulu kazandım (Gaziosmanpaşa üni. - Tokat). Belge teslimi için son tarih yine 4 ocak. İkametgah: Manisa. Gelişmeleri yazarım.

A

abcdknlasnvasl

Guest
Merhaba, ben de bir şey danışmak istiyorum. Bir vakıf üniversitesine kabul edildim ve güvenlik soruşturması sürecim başlatıldı ve yüksek ihtimalle tamamlanmak üzere. Bu süreçte beklerken bir devlet üniversitesinde açılan başka bir kadroya kabul edildim ve bu yüzden diğer okulu kabul etmeyeceğim. Devlet Üniversitesi için henüz güvenlik soruşturması için belgeleri okula teslim etmedim. Şimdi bu noktada belgeleri teslim ettiğim taktirde eski soruşturmamın yeni süreç için kabul edilmesi veya süreci hızlandırması gibi bir ihtimal var mıdır? Benzer bir durum yaşayan arkadaşlar varsa tecrübelerini iletebilirler mi?

Teşekkür ederim şimdiden.

D

Drek

Guest
Hocam ben de sizinle ayni durumdayim herhangi bir bilgi alabildiniz mi nereye gonderildiğine dair

Sadece universitede olmadığını söylediler baska bi kurumda oldugunu ve ordan cevap beklediklerini soylediler. Nereye gitti cok merak ediyorum. Rutin hi olay mi onu da bilmiyorum. Sizin de guvenlik soruşturması uni ye geldi de hala sonuçlanmadı mi? Ne durumda ve ne kadar geçti?

A

afrikk

Guest
.

Merhaba, ben de bir şey danışmak istiyorum. Bir vakıf üniversitesine kabul edildim ve güvenlik soruşturması sürecim başlatıldı ve yüksek ihtimalle tamamlanmak üzere. Bu süreçte beklerken bir devlet üniversitesinde açılan başka bir kadroya kabul edildim ve bu yüzden diğer okulu kabul etmeyeceğim. Devlet Üniversitesi için henüz güvenlik soruşturması için belgeleri okula teslim etmedim. Şimdi bu noktada belgeleri teslim ettiğim taktirde eski soruşturmamın yeni süreç için kabul edilmesi veya süreci hızlandırması gibi bir ihtimal var mıdır? Benzer bir durum yaşayan arkadaşlar varsa tecrübelerini iletebilirler mi?

Merhaba bu durumu ben de merak ediyorum. Ben de aralik ayinin sonunda bir devlet uni.ne arastirma gorevlisi olarak kabul aldim ve belgeleri gonderdim. Ama 2017 nisan ayinda da tubitakta bi pozisyona basvurmustum ve mulakata cagrilmistim. Tubitak, guvenlik sorusturmasindan sonra mulakat sonuclarini acikladigi icin henuz sonucu bilmiyorum; ama 8 ay gecti ve bu surede guvenlik sorusturmam yapilmis olmali. Onun icin yakin zamandaki arastirma gorevliligi icin yapilacak guv. sorusturmasinin kisa surecegini ya da halihazirdaki dosyanin gonderilecegini umuyorum.

Nillll

Öğrenci
Aynen bizimki 2.5 ay oldu universiteye ulasali bekleyin bir yerlere soruyoz diyorlar cevaba istinaden donecez diyorlar nere oldugunu soylemiyorlar bu sayfanin icinde bu sekilde olan cok var ama akibetleri ne oldu yazmamis lar benim biraz sagdan soldan okudugum kadariyla bu dosyalar valiliklere gonderilip gorus isteniyo diye biseyler soyleniyor bekliyoruz toplamda 5.5 ay oldu bekleyeli

ahmedoff

Profesör
Başka bir yer için güvenlik soruşturması sureciniz başlamış olduğu için yeni yerdeki süreç de hızlanır, bu süreçte yeni kurumunuzun işlem hızı da ayrıca önemli, bazı kurumlar soruşturma talebini 2-3 hafta sonra geçtikleri için süreç daha çok uzuyor.

dolphins

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, söyle bir soru oluştu kafamda, taşeronların kadroya alınması işlemleri sonrası onlardan da istenen güvenlik soruşturmaları ile yaklaşık 900.000 kişi ( en azından basında bu sayı telaffuz ediliyordu ) daha bu aşamadan geçecek, onların evrak ve iş yükü ile güvenlik soruşturmaları sürecimiz nasıl etkilenir sizce?
Kazandığım akademik kadro için ilgili üniversiteye 15 gün kadar önce evraklarımı teslim etmiştim ama ortalama 2-3 ay sürmesi beklenen sürecin bu son durum ile ne kadar süreceği kafamda belirsizlik oluşturdu, sizlerin düşünceleri ne yönde acaba?.. bilgi ve paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

endo06

Öğrenci
Aynen bizimki 2.5 ay oldu universiteye ulasali bekleyin bir yerlere soruyoz diyorlar cevaba istinaden donecez diyorlar nere oldugunu soylemiyorlar bu sayfanin icinde bu sekilde olan cok var ama akibetleri ne oldu yazmamis lar benim biraz sagdan soldan okudugum kadariyla bu dosyalar valiliklere gonderilip gorus isteniyo diye biseyler soyleniyor bekliyoruz toplamda 5.5 ay oldu bekleyeli
Aynı durumdayım ,kimse bişey söylemiyor .

D

Drek

Guest

Hocam cok olmus ya sizin uniye varali guvenlik sorusturmasinin. Benim 42 gun olmuş. Sizin 75 gün. Ins daha uzun surmez.
Sizinki de es durumu degil mi? Yani aktif bi yerde calisiyorken olan bi durum bu. Ins en yakin zamanda hallolur da geceriz baslariz işimize. Uni şuraya yolladik dese de elden bi sey gelmeyecek, yine oturup bekleyecegiz. Valilik de başka bi yere yolluyordur. Velhasıl bekle Allahim bekle

D

Drek

Guest

Benim evrak isi bitmiş rektörün imzasi sonrasi kargoya verilecekmis cok şükür. Darisi bekleyenlerin başına.

2

25 54 36 20 12

Guest
Araştırma görevlisi güvenlik soruşturması

Arkadaşlar merhaba bende 21 Eylül'de 2017 de evrak teslim ettim ama hala bekliyorum bu arada araştırma görevlisi olarak atandım ve 2010 yılınin subat ayından Mart ayının sonuna kadar İstanbul büyükşehir belediyesine ait esenler belediyesi gençlik ve bilgi evinde yani tamamen devlete ait bı kurumda yaklaşık 45 gün çalışmıştım ama maasimizi hep elden aldık sigorta yapmak için kimlik istemişlerdi fotokopi vermiştim fakat öğrendim ki benim 45 günlük yani ilk SGK girişim darbe teşebbüsunden sonra kapatılan bı vakıf tarafından yapılmış daha sonra hep özel sektör de çalıştım ilaç firması yani yabancı firma hatta bı ara ücretli öğretmenlik felan yaptım ve fetöcu hainler ve onlar ile doğrudan veya dolaylı hiç bir kurum veya kuruluş ile hiç bir İlgim yok fakat kafama takıldı bu 45 gün devlete ait olan fakat haberimiz olmadan bı vakıf tarafından sigorta ödenmesi bı problem teşkil eder mi acaba yani atanmamda bı sorun oluşur mu ?
Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.