Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

abcdef123456

Öğrenci
Merhaba kazandığım kadro 33a. Güvenlik soruşturmam 25 günde bitti. Kadro ilanı 2017 yılının sonu idi. 15 aralıkta sınava girdim. Sonuçların açıklanması ve güvenlik soruşturmasının başlaması 2017 aralık ayında başladı. Bugün personel işleriyle görüştüğümde atamamın 50d olarak yapılacağını söylediler. Aynı durumda olan var mı acaba.

Araştırma Görevlisi Bölümüne bakabilir misiniz?

1

12ab45

Guest
Hocam 4 ay cok fazla milletin 2 aya bitiyor. Ankarada bi problem var galiba. Polis falan geldi mi hic bu surede.

zekiyekavmen

Öğrenci
iyi günler, ben ilk önce Manisa'da bir üniversite kazandım ve 10 ocak 2018 de belgelerimi gönderdim. Daha sonra ikamet ettiğim il olan istanbulda bir üniversite kazandım. manisaya hakkımdan feragat ettiğime dair dilekçe gönderdim. istanbuldaki üniversiteye de 1 şubatta verdim belgelerimi. sizce ilk soruşturmadaki ilerleme ikincisini kolaylaştırır mı? teşekkürler

AmeonnA

Öğrenci
Rica ederim cevaplayın arkadaşlar;
Ben yaklaşık 1 sene bir ofiste part-time stajyer olarak çalıştım, sonra aynı ofiste 3 ay sigortalı olarak çalıştım. Başvurudaki ilk dilekçemizde iş deneyimini 2015-2016 olarak girdim o yüzden. Ancak çalıştığım süre sgk'da 3 ay olarak görülüyor. Yanlış bir bilgi vermiş olmuyorum değil mi? Neticede soruşturma için göndereceğim evraklarda bunların asıl belgelerini göndericem.

bycan3r

Öğrenci
Bu 42 gun icinde polis geldi mi, geldiyse kacinci gunde geldi? Tesekkurler!

Merhaba, benim de 42 gün sürdü ve polis gelmiş ama evde olmadığım için aynı gün akşamında aramıştı. 1 hafta sonra sonuç okula geldi.

- - - Güncellendi - - -

Güvenlik soruşturmasında hangi kurumlardan ne isteniyor ?

Bir şey istenmiyor. Sadece Güvenlik ve Arşiv Araştırma formu var onu doldurup okula veriyorsunuz.

Son düzenleme:
K

karakasidou

Guest
eve polis gelmesi

Eve polis geldikten sonra, ise baslamak icin tebligat gelmesi ne kadar surdu sizin icin? Bu guvenlik sorusturmasinin baslari midir, yoksa ta
amlanmak uzere oldugunu mu gosterir?

abcdef123456

Öğrenci
Eve polis geldikten sonra, ise baslamak icin tebligat gelmesi ne kadar surdu sizin icin? Bu guvenlik sorusturmasinin baslari midir, yoksa ta
amlanmak uzere oldugunu mu gosterir?

Kendi ikamet adresimden önce ailemin adresine gelen memurlar soruşturmanın ilk haftasında gelmişlerdi.

Bana gelen memur ise ondan yaklaşık bi ay kadar sonra gelmiş, temiz raporu verileceğini ve raporun birkaç gün içerisinde kuruma gönderileceğini söylemişti.

Tabii bunun üzerine okuldan(vakıf üniversitesi) hemen geri dönüş almadım, bir ay kadar zaman geçti sanırım tam hatırlamıyorum. Muhtemelen rapor okula geldikten sonra rektör/kurul onayı için bekliyor.

mafsar

Öğrenci
hocam bende aynı durumdayım. ne yapailirim.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar güvenlik soruşturmam üniversiteye ulaşalı bir hafta oldu (belki de daha fazla ama benim bildiğim bir hafta) rektör bekletiyor, olumlu ya da olumsuz bir cevap vermiyorlar. Personel daire başkanlığıyla görüştüğümde rektör karar verecek diyorlar. Diğer kişiler atandı ve işe başladı, soruşturmam olumlu olmasına rağmen üniversite beni almayabilir mi? Bu durumda en fazla ne kadar bekletebilirler böyle? Ben ne yapabilirim? Lütfen acil yardımınıza ihtiyacım var.

hocam bende aynı durumdayım. ne yapailirim.

AmeonnA

Öğrenci
Rica ederim cevaplayın arkadaşlar;
Ben yaklaşık 1 sene bir ofiste part-time stajyer olarak çalıştım, sonra aynı ofiste 3 ay sigortalı olarak çalıştım. Başvurudaki ilk dilekçemizde iş deneyimini 2015-2016 olarak girdim o yüzden. Ancak çalıştığım süre sgk'da 3 ay olarak görülüyor. Yanlış bir bilgi vermiş olmuyorum değil mi? Neticede soruşturma için göndereceğim evraklarda bunların asıl belgelerini göndericem.

Fikri olan var mı arkadaşlar?

S

Salas

Guest
Güvenlik Soruşturması Hangi Aşamada?

Ben Sivas Cumhuriyet Üniversitesini kazandım. İkamet adresim Samsun. Sanırım Samsun'da GS 1 veya 1.5 ay kadar sürüyormuş. Beni 07 Şubat tarihinde bağlı bulunduğum Polis Karakolundan bir memur ev adresimi teyit etmek aramıştı. Bilgili arkadaşlara sormak istiyorum. Acaba soruşturmanın hangi aşamasındayım. Ayrıca MİT'ten ön bilgi alındıktan sonra mı Karakollar tarafından GS başlıyor?

yunem

Öğrenci
Benimde atama haberim geldi. 21 aralıkta soruşturma ve atama belgelerim dekanlığa ulaştı. İlan 33/a idi fakat atamam 12 şubatta 50/d olarak yapılmış. Büyük bir emek sonrası kazanmıştım ve 50/d için çok üzgünüm. Lisansla kazanmıştım. (Başka bölümde yüksek lisans yapıyorum). Ve üniversitede kazandığım bölümün lisansüstü programı şuan yok. Bundan sonrasında süreç nasıl işleyecek bilmiyorum. Kendimi sürekli geliştirmek için akademisyen olmak istemiştim. Araştırma Görevliliği de bu yolda bir güvenceydi. Şimdi sürekli bir belirsizlik olacak. Aynı durumda olan herkes içinde çok üzgünüm. İnşallah 50/d eğitimimizin ve işimizin beraber devam etmesi için önümüze bir set olmaz. Ve inşallah kazanılmış haklarımız iade edilir. Hakkımızda hayırlısı.

AmeonnA

Öğrenci
Benimde atama haberim geldi. 21 aralıkta soruşturma ve atama belgelerim dekanlığa ulaştı. İlan 33/a idi fakat atamam 12 şubatta 50/d olarak yapılmış. Büyük bir emek sonrası kazanmıştım ve 50/d için çok üzgünüm. Lisansla kazanmıştım. (Başka bölümde yüksek lisans yapıyorum). Ve üniversitede kazandığım bölümün lisansüstü programı şuan yok. Bundan sonrasında süreç nasıl işleyecek bilmiyorum. Kendimi sürekli geliştirmek için akademisyen olmak istemiştim. Araştırma Görevliliği de bu yolda bir güvenceydi. Şimdi sürekli bir belirsizlik olacak. Aynı durumda olan herkes içinde çok üzgünüm. İnşallah 50/d eğitimimizin ve işimizin beraber devam etmesi için önümüze bir set olmaz. Ve inşallah kazanılmış haklarımız iade edilir. Hakkımızda hayırlısı.

Hayırlı uğurlu olsun hocam. Darısı başımıza. :) İlanda ilgili alanda lisans mezunu olmak şartı mı vardı sadece?

1

12ab45

Guest
Arkadaslar bugun sorusturmam bitmis bolume yazi gelmis ve basladim cok sukur. Darisi sizlere. Ikametgahim Ankara 12 aralik belge son teslim tarihiydi tam 2 ay oldu.eve veya ailemden herhangi birine polis gelmedi.

1

12ab45

Guest
Arkadaslar bugun sorusturmam bitmis bolume yazi gelmis ve basladim cok sukur. Darisi sizlere. Ikametgahim Ankara 12 aralik belge son teslim tarihiydi tam 2 ay oldu.eve veya ailemden herhangi birine polis gelmedi.

abcdef123456

Öğrenci

E alındığınız bölümde yapmıyorsunuz ama? Lisans mezuniyetiniz ile başvurduğunuzu söylemiştiniz. O açıdan yüksek lisansınıza dair okula belge vermemiş olmanız lazım. Öğrencilik belgesi isteyerek mi yaptılar atamanızı?

Böyle bir durumda geçip giden bir durum için başvuru koşullarını sonradan değiştiremeyeceklerine göre sizin öğrenciliğiniz nasıl kabul edildi merak ediyorum.