Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

AmeonnA

Öğrenci
Teşekkürler hocam. Lisans mezun haricinde bölümde yüksek lisans veya doktorayı yapıyor olanıda kabul ediyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Hocam demek ki öncelikli alanlardan değilmiş ilan. "Lisans mezun haricinde bölümde yüksek lisans veya doktorayı yapıyor olanı da kabul ediyordu" derken sadece ilgili alanda lisans mezuniyetini kabul etmezlerdi genelde.

- - - Güncellendi - - -

E alındığınız bölümde yapmıyorsunuz ama? Lisans mezuniyetiniz ile başvurduğunuzu söylemiştiniz. O açıdan yüksek lisansınıza dair okula belge vermemiş olmanız lazım. Öğrencilik belgesi isteyerek mi yaptılar atamanızı?

Böyle bir durumda geçip giden bir durum için başvuru koşullarını sonradan değiştiremeyeceklerine göre sizin öğrenciliğiniz nasıl kabul edildi merak ediyorum.

Ben de bu konuda bir mağduriyet yaşıyorum da; gerçekten nasıl olduğunu merak ettim doğrusu.

yunem

Öğrenci
Hocam demek ki öncelikli alanlardan değilmiş ilan. "Lisans mezun haricinde bölümde yüksek lisans veya doktorayı yapıyor olanı da kabul ediyordu" derken sadece ilgili alanda lisans mezuniyetini kabul etmezlerdi genelde.

- - - Güncellendi - - -

Ben de bu konuda bir mağduriyet yaşıyorum da; gerçekten nasıl olduğunu merak ettim doğrusu.

Hocam öncelikli alanlardan değil derken ? İlanda bölüm için veya lı 3 şart vardı. Biri lisans mezunu olmak biri yüksek lisans yapıyor olmak biride doktora yapıyor olmak. Tabi bu benim hatırladığım ilana şuan ulaşılmıyor malum. Bundan öncede eylül ekim gibi başka bir üniversitede aynı bölümden benzer ilanlı bir sınava girmiş 3 puanla kaçırmıştım. O olsaydı 33/a lıydım. Kısmet.

E alındığınız bölümde yapmıyorsunuz ama? Lisans mezuniyetiniz ile başvurduğunuzu söylemiştiniz. O açıdan yüksek lisansınıza dair okula belge vermemiş olmanız lazım. Öğrencilik belgesi isteyerek mi yaptılar atamanızı?

Böyle bir durumda geçip giden bir durum için başvuru koşullarını sonradan değiştiremeyeceklerine göre sizin öğrenciliğiniz nasıl kabul edildi merak ediyorum.

Kendi okulumdan hocalar farketmez dediler. Ya okulda yüksek lisans açacaklar ya da sonraki dönem için görevlendirme verecekler galiba. 50/d nin avantajlarından da bahsetti kendi hocam. 33/a da görevlendirme verilince kazandığım üniversitede zorunlu hizmet yapmam gerekmiyormuş 50/d de ise böyle bir zorunluluk yokmuş , %20 si doktora sonrası otomatik öğretim görevlisi olacakmış falan. Birde sizi kimse üniversiteden göndermek istemez yökten kadro talepleri kolay kabul edilmiyor üniversitenin de size ihtiyacı var dedi.

Son düzenleme:

AmeonnA

Öğrenci
Hocam öncelikli alanlardan değil derken ? İlanda bölüm için veya lı 3 şart vardı. Biri lisans mezunu olmak biri yüksek lisans yapıyor olmak biride doktora yapıyor olmak. Tabi bu benim hatırladığım ilana şuan ulaşılmıyor malum. Bundan öncede eylül ekim gibi başka bir üniversitede aynı bölümden benzer ilanlı bir sınava girmiş 3 puanla kaçırmıştım. O olsaydı 33/a lıydım. Kısmet.
Ben de bu "veya"lı ibareyi merak etmiştim hocam. Teşekkürler, tekrar hayırlı olsun. :)

vahset

Öğrenci
Atamam tam 1 ayda gerçekleşti evrak teslim 24,01,2018 atama tarihim 23,02,2018 İkametgah ve atandığım şehir farklı lakin ikisi de ufak şehirlerdi. Vatana millete hayırlı olsun atama bekleyen arkadaşlarda bir an önce göreve başlaması dileğimle saygılar...

Z

Zikzakzukzuk

Guest
Soru

Hangi şehir acaba? Ne kadar ufaksa böyle hızlı olıyor diye? Haberi hangi kurum veriyor? Tebrikler

A

ArGorbekleyeni

Guest
Atamam tam 1 ayda gerçekleşti evrak teslim 24,01,2018 atama tarihim 23,02,2018 İkametgah ve atandığım şehir farklı lakin ikisi de ufak şehirlerdi. Vatana millete hayırlı olsun atama bekleyen arkadaşlarda bir an önce göreve başlaması dileğimle saygılar...

Hocam öncelikle hayırlı olsun. Bir sorum vardı. Okulunuz sizden güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması için doldurmanız gereken belgeyi, ArGör alımı için sınav sonuçları açıklandıktan ne kadar sonra doldurmanızı istedi?

emretopcu

Öğrenci
Merhaba arkadaslar. Surecte bekleyen arkadaslarima bilgi olsun diye kendi surecimi anlatayim. Arkadaslar gerekli belgeleri okula iletmem 3 Ocak 2018'teydi. 26 Subat 2018 itibari ile atamam gerceklesti. Kadroyu beklerken zaten fakultede vakit geciriyordum. Dekan yardimcisi bana kararimin geldigini soyledi. Ayni gun personel islerinin verdigi belgeleri doldurdum teslim ettim. Girisim yapildi. Bu arada memleketim Sakarya, okul Isparta.
Herkes icin hayirli olmasi dilegimle.

A

ailleinne

Guest
Atama Maddeleri

Merhaba Arkadaşlar, ben de evraklarımı 5 ocakta okula teslim ettim ve hala bekliyorum. ikametim İzmir. Sizin atamalarınız hangi maddeye göre yapıldı acaba? İlandaki maddeye göre yapıldı mı ?

spinelli

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar, ben de evraklarımı 5 ocakta okula teslim ettim ve hala bekliyorum. ikametim İzmir. Sizin atamalarınız hangi maddeye göre yapıldı acaba? İlandaki maddeye göre yapıldı mı ?

benimde ikametim izmir hocam. bugün ilçedeki memurla görüştüm il emniyette taşeron soruşturmalarından dolayı inanılmaz bir yoğunluk olduğunu söyledi. 2 aydan önce tamamlanmasına hayal olarak bakıyorum açıkcası.

şans

Öğrenci
benimde ikametim izmir hocam. bugün ilçedeki memurla görüştüm il emniyette taşeron soruşturmalarından dolayı inanılmaz bir yoğunluk olduğunu söyledi. 2 aydan önce tamamlanmasına hayal olarak bakıyorum açıkcası.
Benim daha önce İzmir'de soruşturmam 4 ay sürdü. Şimdi de evrakları vereli 2 ay oldu, ses yok..

krbsns

Öğrenci
Bu arada bilgi olsun diye soyleyeyim atamam 33/a olarak gerceklesti

Hangi Üniversite hocam?Ben de 27 aralıkta 33a kadrosuna (asil olarak) hak kazandım. Üniversite hala bekletiyor 33a'ya göre atamayı yapamadılar iki aydır. Yönetmelik,kanun değişti vs. diyorlar. Bu durumda olan bir çok arkadaş var. Deneyimlerinizi,hatta örnek bir evrakı bizle paylaşırsanız çok memnun oluruz örnek teşkil etmesi açısından.Hakkınızda hayırlısı olsun.

A

Ashb

Guest
.

Hangi Üniversite hocam?Ben de 27 aralıkta 33a kadrosuna (asil olarak) hak kazandım. Üniversite hala bekletiyor 33a'ya göre atamayı yapamadılar iki aydır. Yönetmelik,kanun değişti vs. diyorlar. Bu durumda olan bir çok arkadaş var. Deneyimlerinizi,hatta örnek bir evrakı bizle paylaşırsanız çok memnun oluruz örnek teşkil etmesi açısından.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Sizin hangi üniversite atamayı 33a olarak yapamayan bi türlü?

vahset

Öğrenci
Hocam öncelikle hayırlı olsun. Bir sorum vardı. Okulunuz sizden güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması için doldurmanız gereken belgeyi, ArGör alımı için sınav sonuçları açıklandıktan ne kadar sonra doldurmanızı istedi?

hocam öğr. gör. olarak atandım 19 da sınav sonucu acıklandı 2 ocak"a kadar evrak teslım edebılırsın dendı ben 24 unde teslım ettım

emretopcu

Öğrenci
Kütüğüm Sakarya, ikametgah adresimde Sakarya, kazandığım okul Isparta SDÜ. 2 veya 3 Ocak 2018 tarihinde belgelerimi okula gönderdim. Belgeler sanırım 20sinde okuldan çıkmış ilgili yerlere gitmiş. 23 Şubat Cuma günü karar alınmış, gelen tebliğde öyle yazıyor. (tebliğ Sakarya'daki adresime gitmiş, ama ben son 10 gündür Isparta'da misafirhanedeydim). Karar alınmış ama araya hafta sonu girince haberim olmadı. 26 Haziran Pazartesi günü bölümde dekan yardımcısından haberi aldım ve personel işlerine gittim. Kampüs içindeki bankadan hesap açtırma vs yaklaşık 2 saatte bütün işler halloldu ve göreve başladım.
Sakarya büyük şehir arkadaşlar. Bende taşeron konusu araya girince iş uzar zannediyordum ama beklediğimden kısa sürdü. Bu arada burada bekleyen 3 arkadaştık. Diğerleri Uşak ve Antalya'dan arkadaşlar. Onların ki hala gelmedi. Küçük şehir - büyük şehir tezi ne kadar doğru bilmiyorum.
DİP NOT: atama kararı gelmeden 2 hafta önce, ikametgah adresim olan Sakarya'da yan komşumdan haber geldi. 2 adet sivil polis komşunun evine gelerek beni ve ailemi soruşturmuş. Ben ilk defa böyle bir şey duydum. En azından sürecin işlediğini öğrendiğime sevindim. 2 hafta sonrada karar geldi zaten.
Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar. Umarım bir fikir oluşturur.
Herkes için hayırlı olması dileğimle.

A

Akademik Forum1

Guest
Arkadaşlar amcanın sabıkası akademik kadro için güvenlik soruşturmasında sakınca çıkarır mı?