Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

spinelli

Öğrenci
herkese merhaba. ikametim izmirde, kazandığım üniversite manisada
evrakların teslimi: 24 ocak 2018
valiliğe yollanması: 25 ocak 2018
güvenlik soruşturmasının sonuçlanması: 29 mart 2018
üniversitede atama yazımın çıkması: 5 nisan 2018
Bekleyen herkese sabır diliyorum.

gorkem626

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar 31 Ocak 2018 de ilan edilen 50d araştırma görevliliği kadrosunu kazandım belgelerimi güvenlik soruşturması kağıtları ile 6.dönemim dolmadan teslim ettim. Fakat işlemler 02.04.2018 tarihinde azami süreyi aştığı için araştırma görevliliğine atanmamam gerektiği söylendi. Ben güvenlik soruştumamın sonucunu beklerken iptal kararı alarak yıkılmış bulunmaktayım. Aynı durumda olan ya da fikri olan var mı? Başvuru tarihim, kazanma tarihim, belge teslim tarihimin hepsi 6.dönemimin içinde madem işlemler uzun sürdü diye iptal ettiler beni başta sınava almamaları gerekmiyor mu?

Baştan kabul etmemek gibi bir durum olamaz başvuru yaptığınız tarihte azami süreyi doldurmuş değildiniz. Başvuru, sınav tarihi ve belgeleri teslim tarihinizde azami süreyi aşmamış olmanızın bu durumda önemi pek yok. Göreve başlamış olmanız durumunda da azami süreyi doldurduğunuzda ilişiğiniz kesilirdi.

gorkem626

Öğrenci
Cevabınız için teşekkür ediyorum fakat tez dönemimdeyim zaten atandığımda ilişkim kesilene kadar doktor ile devam etmeyi düşünüyordum. Güvenlik soruşturmasının 1 dönem süreceğini düşünmedim inceleme yüzünden sürecim uzamış. Avukat ya da dava ile çözüme kavuşturulabilir mi?

mrvlck

Öğrenci
Üniversiteye Evraklarımın Teslimi: 25.12.2017
Okulun Güv. Soruşturması Bitti dediği tarih: 16.03.2018
Atama Yazısı Tarihi: 04.04.2018
İkametgahım İzmir, Ailemin ikametgahı Manisa.

Bekleyen arkadaşlara sabırlar diliyorum, en kısa zamanda herkesin bekleyişinin neticelenmesi dileğiyle.

C

countmontecri

Guest
Istanbul ogretim uyesi guvenlik sorusturmasi

Arkadaslar merhaba ben istanbul da bir devlet universitesinde ogretim uyesi kadrosuna hak kazandim. Istanbul da belgerimi teslim etme tarihim 15 subat okuldan emniyete yazinin gitmesi 19 subat ogrendigim kadari ile. Bir bucuk ayi askin suredir evimize polis de gelmedi. Bu surec ile ilgili emniyet mudurlugune gidip sorsam bilgi verirler mi sizce?
Universite devlet unisi ve istanbul da , benim ikametgahim da istanbulda kadro da y.doc.dr kadrosu. Bundan once ayni universitede aras gor olarak da calismistim ancak 50 d nedeniyle 3 bucuk sene once isten cikarilmistim. Ayni okulda kadroya daha cabuk atananlar da var . Simdiden tesekkur ederim ve bu sureci bekleyen herkese kolayliklar dilerim.

340070007

Öğrenci
eve her zaman polis gelmiyor. benim de soruşturmam bitti ancak bu süreçte eve polis hiç gelmedi. bazen muhtara, bazen esnafa bazen de komşulara soruyorlar. emniyet müdürlüğü süreç tamamlanmadan bilgi vermiyor maalesef. çoklukla süreç tamamlanınca da bilgi vermiyor. kurumunuzdan personel daireden sizinle ilgili memur aracılığıyla takibini yapabilirsiniz. onlar anlık takip edebiliyorlar.

C

countmontecri

Guest
Tesekkur ederim cevap icin guvenlik sorusturmasinin olumlu sonuclandigini bugun ogrendim. Bir bucuk ay kadar surdu okul ve ikametgah istanbulda idi. Herkese kolayliklar dilerim bu surecte.

Merhaba;
27 Aralık 2017 sınav sonuç tarihi
08 Ocak 2018 Evrakların Üniversiteye verilmesi
23 Ocak Evrakların Üniversiteden Konya valiliğine Gönderimi
26 şubat Konya emniyetince yürütülen soruşturma neticesinde Bellirtilen adreste bulunamaması sebebiyle, Konya valiliğinin soruşturmayı sonuçsuz olarak Üniye geri göndermesi
06 mart 2018 Gv. Srş. evraklarını ekrar doldurup Üniye teslim etmem
08 mart 2018 Üniversitenin evrakları ısparta valiliğine göndermesi
30mart Valilik makamının soruşturmayı imzaladığını öğrendiğim tarih
02 nisan Isparta valiliğinden Çıkış tarihi
09 nisan atama yazımın Rektörlükten fakülte personel işlerine gönderilmesi ve sonuç.
ikametgahım Uşak. iletişim adresim Konyada Yüksek lisans yaptığım için bir yurttu. 31 ocakta yurttan çıktığım için beni adreste bulamadıklarını belirtip ve o ara ıspartada kaldığım Otel/misafirhane tarzı yerde beni bulup , soruşturmayı ''sonuçsuz'' ibaresi ile kapatıp, Isparta valiliğine gönderilmesini tavsiye etmesi sonucu sürecimde ikililik oluştu. Uşaklıyım ama soruşturmam uşağa uğramadı bile.Normalde İkametgaha gitmesi gereken İletişim adresine gitti.ve süreç 55 günde bitecekken neredeyse 110 günde bitti. Çok garip ve zor bir süreç yaşadım.Allah bekleyenlerin ve onların ailelerinin yardımcısı olsun.
iyi akşamlar.

M

Misafir İst.

Guest
İstanbul Güvenlik Soruşturması

Merhaba, (İkamet İstanbul, Okul Yozgat)

Mart ayı içerisinde haricen öğrendiğim kadarıyla güvenlik soruşturmam bitmiş fakat okulu aradığımda İstanbul'dan gelen evrak yok deniyor. İstanbul'da ikamet ettiğini bildiğim kimse de atanmamış durumda. İstanbul Vatan Emniyette ciddi bir gecikme var şu an da. Bunun nedeninin de 2 Nisan'a kadar yetiştirilmesi gereken taşeron atamalarına ilişkin güvenlik soruşturmaları olması muhtemel.

Benim sürecim şu şekilde arkadaşlar;

İkametgah: İstanbul (ikematgah ilçem ile oturduğum ilçe farklı)
Üniversiteye Evraklarımın Teslimi: 24.01.2018
Güv. Soruşturması Emniyete Ulaştığı tarih: 09.02.2018
Polisin ev ziyareti: Şubatın son iki haftası
Güv.Soruşturması Bitti Denilen tarih(Haricen Emniyetin Beyanı): 06.03.2018
Atama Tarihi: .............

İstanbul ile ilgili bilgisi vb. olan arkadaşlar varsa yazarlarsa çok sevinirim.

Herkese hayırlı haberler diliyorum.

S

sabahleyin

Guest
Merhabalar. Öğretim üyesi ilanı aralığın ortası gibi çıkmıştı. Atama evraklarını ocak sonu gibi üniversitenin ilgili fakültesine teslim ettim. Öğrenebildiğime göre personel dairesi de evrakları 15 şubatta Ankara valiliğine göndermiş,oradan da bekletilmeden emniyete iletilmiş. Ancak hala bir geliş yaşanmadı. Umarım süreç daha fazla uzamaz ve yakınlarda iyi haberler alırız. Bekleyen herkese sabırlar diliyorum..

M

Misafir111

Guest
Güvenlik Soruşturması Hangi Aşamada?

Mart ayı içerisinde haricen öğrendiğim kadarıyla güvenlik soruşturmam bitmiş fakat okulu aradığımda İstanbul'dan gelen evrak yok deniyor. İstanbul'da ikamet ettiğini bildiğim kimse de atanmamış durumda. İstanbul Vatan Emniyette ciddi bir gecikme var şu an da. Bunun nedeninin de 2 Nisan'a kadar yetiştirilmesi gereken taşeron atamalarına ilişkin güvenlik soruşturmaları olması muhtemel.

Süreçler benzer olduğu için yazıyorum.
Benim de Evrak teslim tarihim 23 Ocak.
ikamet Samsun
Üniversite Sivas Cumhuriyet
13 Şubatta beni Karakoldan aradılar. Evi hiç ziyaret etmediler.
Samsun İl Emniyetten bu Pazartesi öğrendiğim Evraklarımın hala Ankaradan gelmediği. Yani Mit soruşturmasının tamamlanmadığı yönünde bilgi aldım.
Ne zaman gelebileceği konusunda kimsenin bir bilgisi yok. Sizin dediğiniz gibi öncelik taşeron kadrosuna verilmiş yani 2 nisandan dolayı gecikmelerin normal olduğu yorumu yapıldı.
Bugün itibariyle 2.5 ayı geçmiş bulunuyor maalesef.
Yapılabilecek hiçbir şeyin olmadığı. Mağduriyetlerin yaşandığı ve kimsenin bu konuda haber bile yapmadığı. Kimsenin talep de dahi bulunamadığı bir durum. Sabrın tükendiği durum. Şimdi birde doktorların güvenlik soruşturması öne alınması için Cumhurbakanının bir talimatı oldu. Umarım bizimkilerde bu arada kaynar. Herkese sabır diliyorum

M

Misafir34

Guest
Merhaba arkadaşlar,

İstanbul'da ikameti olanlar için güncel durum nedir? Soruşturmalar son zamanlarda ne kadar sürede sonuçlanıyor?

abcdef123456

Öğrenci

Merhaba; benim de ikametim İstanbul (üniversite de İstanbul'da).

Okuldan emniyete evraklarımın gönderilme tarihi yanlış hatırlamıyorsam 29 Ocak civarı, 15-20 gün önce de soruşturma raporum okula gönderildi.

M

Misafir İst.

Guest

Arkadaşlar atamam 19 Nisan itibariyle yapıldı. Şöyle güncelleyebilirim;

Atama Tarihi: 19.04.2018

M

Misafir İst.

Guest
Hocam teşekkür ederim cevaplarınız için. Benim de atamam 19 Nisan itibariyle yapıldı.

Hayırlı görevler ve başarılar diliyorum.

thessallia

Öğrenci
İyi günler,
İkametgah: ANKARA
Okul: Niğde
Sınav Sonucu: 02.02.2018
Evrak Teslimi:13.02.2018
Güvenlik Soruşturmasının Emniyetten Gidişi: 07.04.2018
Okuldan Aranmam: 24.04.2018
Bekleyen Herkese Sabır Dilerim Arkadaşlar.

M

Misafirizmir

Guest
Iyte

Merhabalar ,
Üniversite : izmir yüksek teknoloji
İkametgah: izmir
araştırma görevlisi evrak son teslim 9 şubat
Evrakların emniyete gönderimi 20 şubat
Emniyetten güvenlik soruşturması yazısının yollanması 12 nisan
Ve üniversiteden hala bilgilendirme yapılmadı. Aradığımda henüz evrak gelmedi cevabı alıyorum. Emniyetten kuruma evrak ulaşma süresi ne kadar? 15 gün oldu hala haber yok.