Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

1adem

Öğrenci
Değerli hocam 3 ayı geçti bizimkisi
Hocam, evraklarin valilige gecmesinden sonra 2.5 ile 3 ay arasinda sonuclaniyormus. Mesela benim atama yazim subatda cikti, evraklari 5 mart da teslim ettim. Ve personel isleri butun evraklari beklettiklerini ben verdikten sonra toplu gonderdiklerini soyledi. Belki sizde de boyle bir durum soz konusu olabilir. Bu konu başlığı altında IYTE den haber bekleyen arkadaşların sonuçlarıda büyük ihtimalle bu yüzden gecikti.

akademiadayi

Öğrenci
Arkadaşlar bir sorum olacak. Güvenlik soruşturması yapılan şahsın hiçbir suçu vs. olmamasına rağmen anne/babasının memuriyetten ihraç edilmesi onun soruşturmasının olumsuz sonuçlanmasına yol açar mı? Açar ise bu “suçun şahsiliği ilkesi”ne aykırı değil midir? Mahkemeye verdiğimizde kazanma şansımız nedir? Değerlendirmeleriniz ve vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

M

MİSAFİR

Guest
merhabalar,
Özel bir üniversiteye öğr.gör. olarak atandım. Bölüm yeni açılacağı için eylülde başlayacağım. Bana sadece sözleşme imzalatıldı hiçbir güvenlik soruşturması formu vs. doldurmadım. Acaba bir yanlışlık mı yapıldı yoksa yeni sezonla birlikte mi doldurturlar? Buna benzeyen durumu yaşayan ya da duyumu olan var mı?

goggles

Araştırma Görevlisi
merhabalar,
Özel bir üniversiteye öğr.gör. olarak atandım. Bölüm yeni açılacağı için eylülde başlayacağım. Bana sadece sözleşme imzalatıldı hiçbir güvenlik soruşturması formu vs. doldurmadım. Acaba bir yanlışlık mı yapıldı yoksa yeni sezonla birlikte mi doldurturlar? Buna benzeyen durumu yaşayan ya da duyumu olan var mı?
Emin degilim ama Ozel universite oldugu icin belki guvenlik sorusturmasi formu doldurtmamis olabilirler. Devlet olsaydi kesinlikle form doldurturlardi.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

M

MİSAFİR

Guest
Emin degilim ama Ozel universite oldugu icin belki guvenlik sorusturmasi formu doldurtmamis olabilirler. Devlet olsaydi kesinlikle form doldurturlardi.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aynı üniversiteden görev yapmakta olan bi kaç kişiye sordum. Bazılarına göreve başladıktan sonra form doldurtmuşlar yine de merak ediyor insan belki bilen vardır burada diye

agoodperson

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Aşağıda sorduğum soruyla ilgili yardımcı olabilir misiniz?

Ben şu anda tezli YL yapıyorum. Dördüncü dönemimdeyim ve tahminen bu yılın Temmuz ayında mezun olacağım. Eğer mezun olana kadar "Yüksek Lisans yapıyor olmak" şartıyla bir ar. gör. kadrosu kazanırsam, güvenlik soruşturması bitip atamam yapılana kadar mezun olmuş olacağım. Bu durumda işe başlarken artık kadro şartını sağlayamayacağım. Bu durum sizce atamam ile ilgili bir sorun teşkil eder mi?

Eğer böyle bir durumda kalırsam, kadroyu kazanıp, evrakları teslim ettikten sonra, eğer mümkünse ilgili okulda doktoraya başvurayım diyorum. Eğer atamam yapıldığında o okulda DR öğrencisi olursam, sorun çıkarmadan devam etmeme izin verirler mi ne dersiniz? Ya biz seni YL yapıyor olmak şartı ile aldık, sen artık YL öğrencisi değilsin diyebilirler mi?

1adem

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Aşağıda sorduğum soruyla ilgili yardımcı olabilir misiniz?

Ben şu anda tezli YL yapıyorum. Dördüncü dönemimdeyim ve tahminen bu yılın Temmuz ayında mezun olacağım. Eğer mezun olana kadar "Yüksek Lisans yapıyor olmak" şartıyla bir ar. gör. kadrosu kazanırsam, güvenlik soruşturması bitip atamam yapılana kadar mezun olmuş olacağım. Bu durumda işe başlarken artık kadro şartını sağlayamayacağım. Bu durum sizce atamam ile ilgili bir sorun teşkil eder mi?

Eğer böyle bir durumda kalırsam, kadroyu kazanıp, evrakları teslim ettikten sonra, eğer mümkünse ilgili okulda doktoraya başvurayım diyorum. Eğer atamam yapıldığında o okulda DR öğrencisi olursam, sorun çıkarmadan devam etmeme izin verirler mi ne dersiniz? Ya biz seni YL yapıyor olmak şartı ile aldık, sen artık YL öğrencisi değilsin diyebilirler mi?

Hocam merhabalar. Bende Doktora da tez aşamasındayım, ve aynı konuyu merak edip sormuştum üniversiteye. Atandığınız esnada hala yüksek lisansta iseniz sorun olmuyor. Sizin durumunuz daha kolay çünkü yüksek lisansı bitirdikten sonra direkt sizi doktoraya başlatırlar bir sorun olmaz yani. Ama eğer doktora da olsaydınız, sil baştan yeniden başlamanız gerekebilirdi, böyle bir ihtimal var. O yüzden ben başvurmamıştım. Ama siz yinede tez teslimini atamanız sonuçlanıncaya kadar bekletin. Bürokrasi ile zaman kaybetmemiş olursunuz. Hayırlı olsun...

agoodperson

Öğrenci
Hocam merhabalar. Bende Doktora da tez aşamasındayım, ve aynı konuyu merak edip sormuştum üniversiteye. Atandığınız esnada hala yüksek lisansta iseniz sorun olmuyor. Sizin durumunuz daha kolay çünkü yüksek lisansı bitirdikten sonra direkt sizi doktoraya başlatırlar bir sorun olmaz yani. Ama eğer doktora da olsaydınız, sil baştan yeniden başlamanız gerekebilirdi, böyle bir ihtimal var. O yüzden ben başvurmamıştım. Ama siz yinede tez teslimini atamanız sonuçlanıncaya kadar bekletin. Bürokrasi ile zaman kaybetmemiş olursunuz. Hayırlı olsun...

Hocam yanıtınız için teşekkürler.

Ancak güvenlik soruşturmasının yapılması ve atamanın sonuçlanması ortalama 3 ay sürer. Tezi bekletmem mümkün değil. Ailem artık sıkıştırıyor. Ben mezun olmak istiyorum Temmuz'da. Benim merak ettiğim güvenlik soruşturması bittiğinde, gel işe başla dediklerinde YL öğrenciliğim bitmiş olursa, sorun çıkıp çıkmayacağı.

handikap

Öğrenci
Merhaba; Ankarada bir vakif universitesine dr. Ogr. Uyesi icin ilana basvurdum. Dosyam kabul edildi. Dil sinavina da girdim gectim. Guvenlik sorusturmasi ocaktan beridir devam ediyor. Üniversite personel dairesi bilgi vermiyor. Sorusturmamin ne asamada oldugunu ogrenebilir miyim? Cok bekledim acikcasi

F

Frkcn

Guest
Merhaba hocam
Vakıf üniversitelerine girenleri normalde bir iki hafta içinde başlatıyorlar. Güvenlik soruşturması falan beklemiyorlar. Sizinki niye bekletiyor anlamadım doğrusu

M

Misafirizmir

Guest
Iyte

Merhabalar ,
Üniversite : izmir yüksek teknoloji
İkametgah: izmir
araştırma görevlisi evrak son teslim 9 şubat
Evrakların emniyete gönderimi 20 şubat
Emniyetten güvenlik soruşturması yazısının yollanması 12 nisan
Ve üniversiteden hala bilgilendirme yapılmadı. Aradığımda henüz evrak gelmedi cevabı alıyorum. Emniyetten kuruma evrak ulaşma süresi ne kadar? 15 gün oldu hala haber yok.

17 mayıs atamam yapıldı. Bekleyen herkese iyi haberler diliyorum.

A

Akademik Forumt

Guest
Ben 2017 kasım ayında belgelerimi teslim ettim. Yaklaşık yedi ay olacak ama hala bir sonuç yok. Fakat üniversite yurtdışında. Aradığımda henüz belgenin kendilerine ulaşmadığını söylediler. Bu kadar uzun sürmesinin sebebi nedir acaba? Beklemekten çok yoruldum, derslere de konsantre olamıyorum...

cenkx

Öğrenci
Arkadaşlar okulu aradım biraz önce adresime evrak göndereceklerini söylediler. İçerikle ilgili bilgi vermediler. Güvenlik soruşturması sonucunu adrese gönderebilirler mi?

goggles

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar okulu aradım biraz önce adresime evrak göndereceklerini söylediler. İçerikle ilgili bilgi vermediler. Güvenlik soruşturması sonucunu adrese gönderebilirler mi?
Eger goreve baslama uygun bulunursa genelde telefonla ilgili kisiye haber veriyorlar diye biliyorum. Ama farkli uygulamalar da olabilir. Kurumdan kuruma degisebilir bu durum.

cenkx

Öğrenci
Eger goreve baslama uygun bulunursa genelde telefonla ilgili kisiye haber veriyorlar diye biliyorum. Ama farkli uygulamalar da olabilir. Kurumdan kuruma degisebilir bu durum.
Teşekkürler. Bana da daha önce sonuçlandığında arayacaklarını söylemişlerdi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi kurum. Bu olumsuz sonuçlandığı anlamına geliyor sanırım.