Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

AkademikForm

Guest
Slm

İyi günler arkadaşlar. Biraz komik ama gerçek bir durum sözkonusu. 6-7 yaşlarında piknik alanında av için köşeye konulan pompalı tüfeğin üzerine düşmem sonucunda akrabaların bir kaçı dağılan saçmalardan ayağından ufak yaralandı. Kimse şikayetçi olmadı ama mahkemeye çıkmışım. Avukat tahsil edilmiş. E devlette hiç mahkeme kaydım yk. Acaba bu sicile işler mi ileride başımı ağrıtır mı

A

ankara0606

Guest
Merhabalar ,
Üniversite : izmir yüksek teknoloji
İkametgah: izmir
araştırma görevlisi evrak son teslim 9 şubat
Evrakların emniyete gönderimi 20 şubat
Emniyetten güvenlik soruşturması yazısının yollanması 12 nisan
Ve üniversiteden hala bilgilendirme yapılmadı. Aradığımda henüz evrak gelmedi cevabı alıyorum. Emniyetten kuruma evrak ulaşma süresi ne kadar? 15 gün oldu hala haber yok.

ben de aynı durumdayım, gerçi emniyetin güvenlik soruşturmasını üniye yollayıp yollamadığını öğrenemedim henüz ama 19 şubatta emniyete ulaşmış evraklarım.
forumda bir arkadaş bilgi vermişti: soruşturma sonucunun emniyetten üniye gönderilmesi 22 gün sürdü demişti.

A

ankara0606

Guest
Merhabalar ,
Üniversite : izmir yüksek teknoloji
İkametgah: izmir
araştırma görevlisi evrak son teslim 9 şubat
Evrakların emniyete gönderimi 20 şubat
Emniyetten güvenlik soruşturması yazısının yollanması 12 nisan
Ve üniversiteden hala bilgilendirme yapılmadı. Aradığımda henüz evrak gelmedi cevabı alıyorum. Emniyetten kuruma evrak ulaşma süresi ne kadar? 15 gün oldu hala haber yok.

emniyetteki soruşturmanın kuruma yollandığı bilgisini nerden aldınız hocam?

M

Misafir ytr

Guest
Olumsuz

Arkadaşlar güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlananların genelde uzun mu sürüyor?

M

Misafirizmir

Guest
Tanıdık bir polis vasıtasıyla öğrendim hocam. İnşallah kısa zamanda güzel haberler alırız. Gelişme olursa tekrar bilgilendirmek için yazarım.

A

Akademi iyte

Guest
İyte

Ben de aynı durumdayım sizinle. Hepimizin sonucu aynı anda mı gelecek bir bilginiz var mı?

M

Misafirizmir

Guest
Iyte

Ben de aynı durumdayım sizinle. Hepimizin sonucu aynı anda mı gelecek bir bilginiz var mı?

Hayır hocam hiçbir bilgim yok. Okuldan bilgi alabilmek ne mümkün tek söyledikleri biz sizi evraklar gelince arayacağız oluyor. Sizinde mi soruşturma emniyetten çıkıp kuruma gönderilmiş?

İ

İyte forum

Guest
İyte

Benim bir bilgim yok. Rektörlüğe her gidişimde bir bilgileri olmadığını söylüyorlar.

şans

Öğrenci
5 Ocakta üniversiteye teslim ettim evrakları. İkamet İzmir, üniversite Samsun. Şu anda bir devlet üniversitesinde çalışıyorum zaten. İzmir mi bu kadar uzun sürüyor bir anlamış değilim.

A

ankaraaa

Guest
5 Ocakta üniversiteye teslim ettim evrakları. İkamet İzmir, üniversite Samsun. Şu anda bir devlet üniversitesinde çalışıyorum zaten. İzmir mi bu kadar uzun sürüyor bir anlamış değilim.

personel dairesi evrakları işleme koymakta gecikiyor bazen hocam. personel daire tarafından evraklarınızın valiliğe ne zaman gönderildiğini öğrenmeye çalışırsanız daha sağlıklı bir hesaplama yapabilirsiniz diye düşünüyorum. ben de evraklarımı 18 ocakta teslim etmiştim üniversiteye ama ilgililer evrakları kontrol edip anca 15 şubatta göndermişler ankara valiliğine. yani aradaki yaklaşık bir aylık süreyi boşuna beklemiş ve umutlanmış oluyoruz.
soruşturma işlemi olarak ankara da çok aceleci gibi görünmüyor. çevremde güv. sor. için yaklaşık 3 aYdır bekleyen iki kişi daha var ve hiç birimizde henüz somut bir gelişme yok. diğer mesajlarda da bahsedildiği üzere personel daireden aldığımız cevap evrakların daha ellerine ulaşmadığı yönünde oluyor hep, ancak evrağın emniyette mi geciktiği ya da ordan çıkıp da üniye gönderilmek üzere valilikte mi geciktiği hakkında bilgi sahibi olabilmek pek mümkün olmuyor.
ikameti ankara olup da ocak sonu-şubat başında soruşturması başlayıp hala bekleyen ya da soruşturması yakın zamanda sonuçlanan arkadaşlar bilgi verebilirlerse süre ile ilgili en azından bir fikir oluşur kafamızda.
benim öğrenebildiğim kadarıyla emniyet azami 60 gün içerisinde soruşturmayı sonuçlandırıp raporu ilgili valiliğe iletmek durumunda, valilikte soruşturma raporu vali ya da ilgili kişi tarafından imzalandıktan sonra üniye gönderiliyor. imza bekleme sürecinin 15 gün, üniye fiziki evrak olarak gönderilmesinin de 5 gün sürebileceği varsayımını yaparsak soruşturma sürecinin evrakların valiliğe ulaşmasından en çok 80 gün sonra üniversiteye ulaşması gerekiyor.

tabi bu hesap ne kadar tutuyor ya da nerede bir sapma oluyor bilmiyoruz. umarım bekleme sürecimiz en yakın zamanda sonuçlanır ve yeni görevlerimize başlarız.

kirmizibalon1

Öğrenci
Tekrar merhaba.
Benim de ikametgahım Ankara ve başvurduğum üniversite AGÜ. 18 Ocak tarihinde belgelerimi teslim etmeme rağmen herkesin bahsettiği süreçler - örneğin eve polis gelmesi yahut komşulardan bilgi alınması- gibi durumlar yaşanmadı. 16 nisan tarihinde okul ile görüştüğümde hala bir haberleri olmadığını söylediler. 3 ayı aştı süreç çoktan ve hala bekliyorum. Acaba aynı okulda aynı durumda olan var mıdır yahut bu denildiği gibi Ankara'da sürecin daha uzun sürmesinden mi kaynaklıdır?

Yumeji

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

Ocak ayında İstanbul'daki bir devlet üniversitesinde öğretim görevlisi kadrosu kazandım, şu anda başka bir üniversitede uzman olarak (artık öğr gör oldu) görevliyim. Geçtiğimiz ilkbahar güvenlik soruşturmasından geçmeme rağmen yine soruşturma yapılmasını istediler, ocak sonunda evrağı verdim. 2 hafta önce aradığımda soruşturma sonucunun geldiğini, kararnamemin hazırlandığını, imza aşamasında olduğunu söylediler. Bugün yeniden aradım ancak henüz kararnamemin imzalanmadığını, önümüzdeki hafta tekrar arayıp sormamı istediler. Benim bu noktada merak ettiğim, kararnamenin imzalanması sürecinin bu kadar uzaması normal midir?

İkincisi sorumsa, şu anda çalıştığım üniversite muvafakat verdi gitmem için. Buna göre, beni bekleyen süreç nedir, tahmini ne kadar sürer? Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

A

Ankaradan

Guest
Ankaradan

Arkadaşlar ocak ayı içerisinde Ankarada belge gönderip başlayan oldu mu acaba

M

misafirrr

Guest
Şubat içinde okul valiliğe yazmış ikametgah Ankara hala sonuç yok azami süresi felan yok mu acaba :( ?

1adem

Öğrenci
IYTE

Merhabalar arkadaşlari bende İYTE'ye atandım, (31 ocakta sınav sonuçları açıklandı), 5 Mart'da evrakaları teslim ettim. İkametgahım Ankara. Hala bir ses yok, üniversite personel dairesi başkanlığını aradığımda eli kulağında bizde bekliyoruz hemen haber vereceğiz gelince diyorlar. Eve polis geldimi bir bilgim yok, zaten 15 şubat da yurt dışına çıktım 5 mart da evrakları teslim etmek için üniversiteye geldim, sonra tekrardan yurt dışına gittim. Eşim de izmir deydi, geçen hafta yurt dışından ankara'ya geldim eve polis geldi mi bir bilgim yok... Hayırlısı olsun bekliyoruz arkadaşlar eğer sizlere haber gelirse de buradan bildirin.

Son düzenleme:
A

Ankara’dan

Guest
Uzun mu sürüyor ?

Arkadaşlar Ankara’da yürütülen güvenlik soruşturmaları neden bu kadar uzun sürüyor arayıp soranınız oldu mu ya da bir cevap alanınız? Arkadaşlarım Sivas’a atandı 40 gün gibi bir sürede sonuçlanıp göreve başladılar. Anlamak mümkün değil . Gerçekten çok yorucu bir süreç . 3 ay oldu ve hala bir gelişme Yok. Ankara ile ilgili özel bir durum mu var ? Bilgilendirirseniz sevinirim.

A

ankaraaa

Guest
merhabalar az önce bugün itibariyle atamamın yapıldığı bilgisi verildi üniversiteden,
evrakları Ocağın son haftası üniversiteye teslim etmiştim,
Personel Dairesi evrakları Ankara valiliğe 19.02.2018 de iletmişti,
09.05.2018 itibariyle de atama gerçekleşti.
ikametim Ankara, eve yada komşulara polislerin gelmesi gibi bir durum da yaşanmadı.
evrakların valiliğe iletilmesinden atamaya kadarki süreç 80 gün..
bekleyen herkese sabırlar diliyorum.

Herkese merhaba arkadaşlar. Ben Bilgi edinme hakkı kanunu kapsamında üniversiteden atamam ve güvenlik soruşturmam hakkında Bilgi talep ettim. Gelen cevabın son cümlesi şöyle: ....”ilgilinin açıktan atama kararnamesinin imza aşamasında olduğu anlaşılmıştır.” Acaba bu durumda güvenlik soruşturması sorunsuz ve atamam yapılacak anlamına mı geliyor...

1adem

Öğrenci
Arkadaşlar Ankara’da yürütülen güvenlik soruşturmaları neden bu kadar uzun sürüyor arayıp soranınız oldu mu ya da bir cevap alanınız? Arkadaşlarım Sivas’a atandı 40 gün gibi bir sürede sonuçlanıp göreve başladılar. Anlamak mümkün değil . Gerçekten çok yorucu bir süreç . 3 ay oldu ve hala bir gelişme Yok. Ankara ile ilgili özel bir durum mu var ? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Hocam ben bugun "Guvenlik Sube Mudurlugune" gittim, hic bir bilgi vermiyorlar, kurumunuz ile iletisime gecin diyorlar. Telefon numarasini aradiginizda da acmiyorlar zaten, sanirim fisi cekmisler. Ama buradan okudugum ve arkadaslarimin surecinden anladigim kadari ile 2 ile 3 ay suruyor toplamda.