Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

goggles

Araştırma Görevlisi
Teşekkürler. Bana da daha önce sonuçlandığında arayacaklarını söylemişlerdi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi kurum. Bu olumsuz sonuçlandığı anlamına geliyor sanırım.
Hemen olumsuz diye kabullenmeyin. Belli olmaz. Eger herhangi bir ilisik ve irtibatinizin olmadigina eminseniz endiselenmeyin.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

cenkx

Öğrenci
Hemen olumsuz diye kabullenmeyin. Belli olmaz. Eger herhangi bir ilisik ve irtibatinizin olmadigina eminseniz endiselenmeyin.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim hiçbir ilgim yok fetöyle. Kapılarının önünden bile gecmedik ne dersanelerinin ne de baska bir yapilanmasinin. Ama ailemden biri ihraç edildi, hiç ilgisizken, iftira sonucu. Bu yüzden olumsuz olabilir endişesi vardı zaten. Şimdi evrak gönderdik diyip içeriğini söylemediklerinden öyle düşündüm.

A

AkademikSorum

Guest
Benim hiçbir ilgim yok fetöyle. Kapılarının önünden bile gecmedik ne dersanelerinin ne de baska bir yapilanmasinin. Ama ailemden biri ihraç edildi, hiç ilgisizken, iftira sonucu. Bu yüzden olumsuz olabilir endişesi vardı zaten. Şimdi evrak gönderdik diyip içeriğini söylemediklerinden öyle düşündüm.

Yakını ihraç olanlara genelde red veriliyor. Siz Yürütmenin Durdurulması davası açmalısınız. Büyük ihtimalle kazanırsınız. Emsal davalar var. İnternette, facebook'ta falan bu konuda gruplar var. Oralardan araştırın derim. Avukata para vermemenizi tavsiye ederim. Dilekçeyi dikkatli yazarsanız büyük ihtimalle sorun olmaz. iyi şanslar.

cenkx

Öğrenci
Yakını ihraç olanlara genelde red veriliyor. Siz Yürütmenin Durdurulması davası açmalısınız. Büyük ihtimalle kazanırsınız. Emsal davalar var. İnternette, facebook'ta falan bu konuda gruplar var. Oralardan araştırın derim. Avukata para vermemenizi tavsiye ederim. Dilekçeyi dikkatli yazarsanız büyük ihtimalle sorun olmaz. iyi şanslar.

Teşekkürler hocam.

goggles

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar bir sorum olacak. Güvenlik soruşturması yapılan şahsın hiçbir suçu vs. olmamasına rağmen anne/babasının memuriyetten ihraç edilmesi onun soruşturmasının olumsuz sonuçlanmasına yol açar mı? Açar ise bu �suçun şahsiliği ilkesi�ne aykırı değil midir? Mahkemeye verdiğimizde kazanma şansımız nedir? Değerlendirmeleriniz ve vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

Eger fetoden dolayi ihrac edilmislerse, diger forumlarda goz gezdirdigim kadariyla sorusturmanin olumsuz olmasina yol acabiliyor diyenler var. Ancak mahkeme ile bu gibi durumlarda olumlu sonuc alanlar da gordugum kadariyla olabiliyor.

cenkx

Öğrenci
Arkadaşlar, güvenlik soruşturması devlette olumsuz sonuçlanıp özel üniversiteye başvuran var mı? Ya da bildiğiniz benzer bir durum. Özel ünide nasıl işliyor güvenlik soruşturması süreci?

L

La casa de

Guest
Uzadıkça Uzuyor

Değerli hocalarım 19 şubat evrak teslim hala ses Yok. Sizce ne kadar daha sürer ikametgah Ankara 😔

gitsem

Öğrenci
Merhaba Arkadaslar,
6 Mart'ta tum evraklarimi Artvin Coruh'a teslim ettim. Ikametim Ankara. Nisan ayi icinde guvenlik sorusturmam tamamlandi ki 26 Nisan'da atama kararnamem imzalanmisti. 9 Mayis'ta universitede isime basladim. Bekleyen arkadaslara sabir ve kolayliklar dilerim.

1adem

Öğrenci
Merhaba Arkadaslar,
6 Mart'ta tum evraklarimi Artvin Coruh'a teslim ettim. Ikametim Ankara. Nisan ayi icinde guvenlik sorusturmam tamamlandi ki 26 Nisan'da atama kararnamem imzalanmisti. 9 Mayis'ta universitede isime basladim. Bekleyen arkadaslara sabir ve kolayliklar dilerim.

Hocam hayırlı olsun. Bende 5 Mart'da vermiştim evraklarımı, ikametim Ankara ancak hala sonuçlanmadı. Acaba siz ankara emniyetinden soruşturmanın durumu hakkında bilgi alabildiniz mi? Alabildiyseniz nereye sormamız gerekiyor bir bilginiz varmı?

gitsem

Öğrenci
Merhaba Hoca'm,
Tesekkur ederim. Ben Ankara Emniyetten sorusturmanin duruma dair hic bilgi alamadim, ancak o donemde devlet memuru oldugum gidip sormadim da. O yuzden size suraya gidin ya da telefon edin diye oneride bulunamam hizlanmasi icin.

F

Frkcn

Guest
İkamet Ankara
Balıkesir üniversitesi
Belge teslimi 8 şubat
Atamamın yapıldığına dair aranmam 30 mayıs

Bekleyen herkese sabırlar dilerim

kiperoguz

Öğrenci
Ben 2017 kasım ayında belgelerimi teslim ettim. Yaklaşık yedi ay olacak ama hala bir sonuç yok. Fakat üniversite yurtdışında. Aradığımda henüz belgenin kendilerine ulaşmadığını söylediler. Bu kadar uzun sürmesinin sebebi nedir acaba? Beklemekten çok yoruldum, derslere de konsantre olamıyorum...

Bu normal bir durum değil, üniversiteyi ısrarla arayın bilgi alana kadar, emniyetle konuştum sizden mutlaka bilgi almam gerektiğini belirttiler gibi yalanlar söyleyin, dikkatlerini çekin, başka türlü olmuyor. Gerekirse emniyetle de aynı şekilde simetrik olarak lafları çevirerek konuşun. "okuldan söylediler mutlaka bilgi almam lazımmış artık sizden..." gibi

A

Akademikaaalo

Guest
Ne soruşturma be

Arkadaşlar 26 ocak belge teslimi vardı hala bi ses Yok normal mi???