Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

Akacat

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. 03.07.2018 tarihinde Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesine öğretim görevlisi olarak kabul edildim. Evraklarımı 13.07.2018 tarihinde teslim ettim. Temmuz sonu ya da Ağustos başında emniyetten arandım. Fakat hala güvenlik soruşturmam bitmedi. Aynı tarihte aynı üniversitenin başka bölümlerine kabul edilen (myo) öğretim görevlilerinin atamalarının yapılmıştır. Şuan bir özel bir üniversitede çalışmaktayım ve eğitim dönemi başlayacağı için sürekli olarak ne zaman istifa edeceğim sorulmaktadır. Ne emniyetten ne de kabul edildiğim kurumdan bilgi alamıyorum. Tahmini olarak süreç ne kadar sürer? Bir de şuan çalıştığım kurum alternatif olarak bir dönem daha kalmamı öneriyor. (Atamam ocak ayından önce yapılırsa). Atamamın yapılacağı kurumla konuşup bu tarih daha ileri bir tarihe öteleme gibi bir durumum olabilir mi?

Forumdan izlediğim kadarıyla güvenlik soruşturması süresi değişmektedir. O nedenle net bir cevap verilmesi zor. Genellikle 2-3 ayı buluyor. Öte yandan soruşturma bittiğinde atama kararnamesi çıkınca aynı yerde ikamet ediyorsanız tebliğ tarihinin ertesi gün, farklı yerde ikamet ediyorsanız 15 gün içinde göreve başlamanız gerekmektedir. Göreve başlamadığınız durumda atamanız iptal edilir.

1adem

Öğrenci
Forumdan izlediğim kadarıyla güvenlik soruşturması süresi değişmektedir. O nedenle net bir cevap verilmesi zor. Genellikle 2-3 ayı buluyor. Öte yandan soruşturma bittiğinde atama kararnamesi çıkınca aynı yerde ikamet ediyorsanız tebliğ tarihinin ertesi gün, farklı yerde ikamet ediyorsanız 15 gün içinde göreve başlamanız gerekmektedir. Göreve başlamadığınız durumda atamanız iptal edilir.

Guvenlik sorusturmasi ikametgah a gore degisiyor hocam. Eger ikametgahiniz iznir istanbul ankara gibi buyuksehirlrr ise 5-6 ayi buluyor kucuk sehirlerde 2-3 ayda sonuclaniyor. Umarim kisa zamanda sonuclanir

xxxzzz

Öğrenci
Arkadaslar guvenlik sorusturmasi asamasindayim. Aklima takilan bir konu var. Sevgilimle gectigimiz aylarda 1 gece beraber konaklamistik. Bu durum sorusturmanin olumsuz olmasina neden olur mu? Ayrica emniyetteki personeller bu konaklamayi kisiyi vs gorebilir mi?

A

Akademik Forumm

Guest
Akademik personel atamasında güvenlik soruşturması

İyi günler. Kendisinde herhangi bir soruşturma bağlantı vs. olmayan, birinci dereceden yakını KHK'li olanlarda ataması yapılmayan var mı? Bu durumda nasıl bir yol izlemişler acaba?

I

iyte ar gor

Guest
o bitti ama biz de bittik

İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Araştırma Görevlisi kadrosu kazandım belgelerin emniyete yollandığı tarih 31 ocak 2018 henüz bir cevap yok bugün itibariyle 6,5 ayı geçmiş bulunmakta, süreci bu kadar uzun süren var mı? süreci takip edebileceğim bir merci bir kurum kuruluş var mı?
Doğma büyüme ankaralıyım kütük sivas ikamet izmir mezuniyet dokuz eylül ünivrsitesi anne baba boşanmış ve ayrı şehirlerde ailenin kardeşim boğaziçinde öğrenci ailenin böyle saçılmış olmasından mı kaynaklanıyor gecikme yaz tatili olduğundan görevliler izine mi çıktı anlamadım.

Cok sukur sonunda olumlu sekilde guvenlik sorusturmam sonuclandi asagi yukari 7,5-8
ay suren sorusturmami personel islerine telefon edip kendi imkanlarimla dosyanin durumunu sordurmak istedigimi belirtip dosta tarih ve numarasini talep ettigimde sizin guvenlik sorusturmaniz dun bitmis evrak kayitta incelenme durumundaymis seklinde aranarak degil kendim arayarak ogrendim enteresan bir tesaduf tum bekleyen arkadaslara sabir diliyorum

Ozge konya

Öğrenci
Değerli hocalarım ben bu sene ihraç yakını(kardeş) olduğumdan dolayı sözleşmeli öğretmenlik mülakatından düşük puan verilerek elendim.şahsi olarak hiç bir adli problemim ve terör bağlantım yok.2 hafta önce ders saati ücretli öğretim elemanı olarak üniversiteye evraklarımı tamamlayıp verdim ve bu hafta rektörlükten onayım geldi ve derslere başladım.benim merak ettiğim şey forumlarda okuduğum kadarıyla uzun süren bir süreç 2 haftada bitmişmidir yoksa göreve başlatılıp güvenlik soruşturmam devam mı ediyordur? Derslerime başladım sigorta girişim yapıldı ancak daha sonra olumsuz bir sonuç gelip işime son verilebilir kaygısını yaşıyorum. beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.başladığıma henüz sevinemiyorum tekrar hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.şimdiden çok teşekkür ederim.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Değerli hocalarım ben bu sene ihraç yakını(kardeş) olduğumdan dolayı sözleşmeli öğretmenlik mülakatından düşük puan verilerek elendim.şahsi olarak hiç bir adli problemim ve terör bağlantım yok.2 hafta önce ders saati ücretli öğretim elemanı olarak üniversiteye evraklarımı tamamlayıp verdim ve bu hafta rektörlükten onayım geldi ve derslere başladım.benim merak ettiğim şey forumlarda okuduğum kadarıyla uzun süren bir süreç 2 haftada bitmişmidir yoksa göreve başlatılıp güvenlik soruşturmam devam mı ediyordur? Derslerime başladım sigorta girişim yapıldı ancak daha sonra olumsuz bir sonuç gelip işime son verilebilir kaygısını yaşıyorum. beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.başladığıma henüz sevinemiyorum tekrar hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.şimdiden çok teşekkür ederim.

Ders saati ücretli ..
yani kadrosuz olduğunuz için, güvenlik soruşturması yapılmamıştır, yapılmaz da diye düşünüyorum.

Ozge konya

Öğrenci
Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlarım varmı acaba?

A

Akademik 8765

Guest
Güvenlik soruşturması akraba

Merhabalar arkadaşlar, öğretim üyesi atamasında, ikinci derece akrabanın ihraç olmasının etkisini yaşayan var mı? Yani böyle bir durumda olup sorunsuz şekilde kadrosunu alan ya da tersine sırf bu sebepten ataması yapılmayan. Doktoram bitmek üzere ve farklı üniversitelerin doktor öğretim üyesi kadrolarını deneyeceğim. Halihazırda 657 devlet memuruyum. Ama doktora sonrası bu kadrolar için yeniden güvenlik soruşturması geçirdiğimde sırf ikinci derece yakınımın hala hukuk mücadelesi vermesine rağmen ihraç gözüküyor olmasının bir etkisi olur mu sizce. Özellikle böyle bir deneyimi olan var ise deneyimlerini paylaşması benim için çok önemli. Şimdiden teşekkürler.

Güljahan

Öğrenci
Merhaba. Geçen yıl ekim ayında sınava girip kazandığım öğretim görevlisi kadrosu için bir yıldır güvenlik soruşturması bekliyordum. Dün olumsuz yazısını aldım, tek kelimeyle yıkıldım. Kendimden en ufak bir şüphem yok. Ancak birinci derece yakınımın üzerine olan bir hattı kullanan yabancı bir kişi hatta malum programı yüklemiş. Bu sebepten dolayı yakınım geçen yıl bir yıldan az bir ceza aldı. Hattı kullanan kişi yakalandı ve suçunu itiraf etti. Buna rağmen cezasını iptal etmediler. Ben soruşturmanın olumsuz olmasını buna bağlıyorum, başka neden göremiyorum. doktorayı bitirmek üzereyim ve 25 yıllık emeğimin çöpe gittiğini görmek ölüm gibi... bundan sonrası için ne yaparım bilemiyorum...

Novalsa

Öğrenci
Moderatör tarafında düzenlendi:

dave

Öğrenci
Merhaba, daha once kapatilan universitelerde calismistim ancak daha sonra istifami vererek ayrildim. Bunun disinda ne kendimin ne de ailemden uzaktan yakindan kimsenin hicbir sekilde baglantisi olmadi. Bir ara issiz kalmistim. Aralik 2013 olaylari oncesinde ise basladim ve daha sonra istifa ettim.

Eylul ayinda ozel bir universiteye ogretim elemani olarak basvurdum. Ancak olumsuz guvenlik sorusturmasi sonucu nedeniyle ise alinmadim. Insan kaynaklari, kadrodan vazgectigimi soyledigim bir istifa mektubu onerdi. Simdi ne yepmaliyim? Ornegin 60 gun icinde dava acmazsam ne olur? Ozel okul olmasi nedeniyle dava acmama gerek yok diye dusunuyorum, hatali miyim?

1adem

Öğrenci
Sanırım güvenlik soruşturmasının 60 günde tamamlanmasından daha önemli olan biten soruşturmanın kuruma gönderilmesi. 3 Ekimde güvenlik soruşturmamın sonuçlandırılıp üniversiteye gönderildiği emniyet tarafından cimer aracılığı ile bildirildi ancak üzerinden 23 gün geçti hala üniversiteye ulaşmadı. Umarım artık üniversiteye gelmiştir sonuç...

güvenlik soruşturmaları artık en fazla 60 iş gününde sonuçlandırılacak arkadaşlar.

25.10.2018 tarihli Resmi Gazete