eskilerden biri
Doçent
Arkadaşlar merhaba akademisyen olma hayaliyle yanıp tutuşan bir gencim. Üniversiteye girmeden 2016 yılında babamı döven ve 1 hafta sonra bana saldıran komşumuza karşı kendimi müdaafa etmek zorunda kaldım. Elimde sopa olduğuna dair de üzerime iftira atıldı netice de silahla adam yaralama suçundan yargılanıyorum. Herneyse arkadaşlar ben kendimi savundum hakime kendisi hagb kararı verirse kabul edecek mıyım sordu. Bende mahkemeden önce bilgim vardı kabul ederim dedim fakat bu hagb kararı akademisyenlikte bir sonuç doğurur mu ? Arkadaşlar benim ne yüksekler de dayım var ne amcam sadece disiplinli çalışan hedefleri belli disiplinli çevrem tarafından sevilen bi vatandaşım. Güvenlik soruşturması beni hayal kırıklığına uğratır mi?
657 sayılı devlet memurları kanununun 48.maddesine göre, 1 yıldan fazla mahkumiyeti olanlar, devlete karşı suç işlemiş olanlar ve yüz kızartıcı suçlardan mahkum olanlar devlet memuru olamazlar. Ancak hagb kararı alınırsa bu durum devlet memuriyetine girmeye engel değildir. Ola ki güvenlik soruşturması sonucu olumsuz çıktı idare mahkemesine dava açılabilir ve böykece göreve başlanabilir.