Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

Arkadaşlar merhaba akademisyen olma hayaliyle yanıp tutuşan bir gencim. Üniversiteye girmeden 2016 yılında babamı döven ve 1 hafta sonra bana saldıran komşumuza karşı kendimi müdaafa etmek zorunda kaldım. Elimde sopa olduğuna dair de üzerime iftira atıldı netice de silahla adam yaralama suçundan yargılanıyorum. Herneyse arkadaşlar ben kendimi savundum hakime kendisi hagb kararı verirse kabul edecek mıyım sordu. Bende mahkemeden önce bilgim vardı kabul ederim dedim fakat bu hagb kararı akademisyenlikte bir sonuç doğurur mu ? Arkadaşlar benim ne yüksekler de dayım var ne amcam sadece disiplinli çalışan hedefleri belli disiplinli çevrem tarafından sevilen bi vatandaşım. Güvenlik soruşturması beni hayal kırıklığına uğratır mi?

657 sayılı devlet memurları kanununun 48.maddesine göre, 1 yıldan fazla mahkumiyeti olanlar, devlete karşı suç işlemiş olanlar ve yüz kızartıcı suçlardan mahkum olanlar devlet memuru olamazlar. Ancak hagb kararı alınırsa bu durum devlet memuriyetine girmeye engel değildir. Ola ki güvenlik soruşturması sonucu olumsuz çıktı idare mahkemesine dava açılabilir ve böykece göreve başlanabilir.

1adem

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. 01/03/2018 tarihinde güvenlik soruşturmam başladı, ve 10 aylık bir süreçten sonra 24/12/2018 tarihinde güvenlik soruşturması sonucu üniversiteye ulaştı. Ancak hala daha atamam yapılmadı. Üniversite personel işlerini aradığımda, üniversite rektörü yeni değiştiği için (kasım ayında atandı) şuan yeni bir atama komisyonu kurulacak ve durumunuz görüşülerek atama yapılacak deniyor. 1 ayı geçmiş olmasına rağmen hala atama komisyonu toplanarak atamam yapılmadı. Bu durumda ne yapmam gerekir? Kadronun açılması üzerinden 1 yıl geçti, bu durumda kadronun iptal edilme durumu var mı? Atama komisyonu ne sıklıkla toplanır?
PS: İlgili kadro uzman kadrosu

1907fbfb35

Öğrenci
Arkadaşlar yüksek lisans yaparken Erzurum'da bir yurtta, 1 eğitim öğretim yılı boyunca kalmıştım sonradan baktım yurt fetöden kapatılmış. Bu durum güvenlik soruşturmasında bir sorun çıkarır mı acaba? Bu zamana kadar hiç alakam olmamıştı, yurdun böyle bir yapıda olduğunu bilsem gitmezdim zaten sonradan öğrendim

B

Bekliyoruz271

Guest
İlanlar yayınlandı, mülakatlar yapıldı ve kazananlar belli oldu. Artık süreç, güvenlik soruşturması sürecidir. İki sorum olacak arkadaşlar.

1- Güvenlik soruşturması küçük bir il de takribi ne kadar sürer ve olumlu veya olumsuz sonuç bize nasıl verilir?

2- Soruşturma biter bitmez iş başı yapma şansımız ne kadardır?

Teşekkürler...

A

Akademik Forumm

Guest
Güvenlik soruşturması

Arkadaşlar yakın tarihte güvenlik soruşturması bitip işe başlayan yada olumsuz sonuçlanan varsa tecrübelerini, sürecin nasıl ilerlediğini anlatırsa çok seviniriz. Bizlerde süreci bekliyoruz umutla fakat ne nasıldır yazarsanız sevinirim.

F

forum111

Guest
SLM arkadaşlar bir sorum olacak, sizce HDP den aday bir vekilin yakını araştırma görevlisi için, güvenlik soruşturmasından geçebilir mi ?

G

Güvenlik

Guest
Güvenlik Soruşturması akademik atamalarda kalktığı söylenmekte. Bartın Üniversitesinin açıklaması olmuş. Artık atama belgelerinde bu belgenin istenmeyeceğini söylemişler. Allah'ım inşallah doğrudur ve tüm üniversitelere uygulanır da gereksiz yere aylarca beklemeyiz.

Yazıyı atıyorum.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün bila tarih ve 21559 sayılı yazısı
gereğince; atama işlemlerinde güvenlik soruşturması ve arşiv araştırma formu uygulamadan
kaldırılmıştır.
Bu kapsamda; 08/02/2019 tarihi itibarıyla Doktor Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlisi
ve Araştırma Görevlisi kadrolarına atamalarda istenilen belgelere dair tablo güncellenerek ekte
gönderilmiştir.

no_comment

Öğrenci
İptal kararı sonucu başlangıç yaparsanız üniversiteye dilekçeyle başvurup talep ettiğinizde ödüyorlar, ödemezse ayrı tam yargı davası açıp da alabiliyorsunuz. Ama mutlaka mahkeme kararı sonucu başlangıç yapmanız lazım. Genelde tekrar devleti zarara uğratmamak adına dilekçeyle ödüyorlar başladıktan sonra..

Hocam sizde iptal kararından sonra üniversiteye göndereceğimiz bir dilekçe örneği var mı acaba?

sgk152535

Öğrenci
güvenlik soruşturması uygulaması sona mı erdi acaba? Bartın Üniversitesi bu konuyla ilgili bir duyuru yayınlamış.

https://cdn.bartin.edu.tr/personel/....2019atama-tekliflerinde-istenen-belgeler.pdf
Eğer güvenlik soruşturması sona erdiyse, büyük ihtimal 08.02.2019 sonrası evrak teslim edecekleri kapsayacak. Öncesinde verilenler için prosedürün devam etme olasılığı olabilir.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
@yasarayanoglu hocam nedir bu durum acaba?

Güvenlik soruşturmasının kaldırılması söz konusu değil. İçişleri Bakanlığı gönderdiği yazı ile ıslak imzalı belge yerine hakkında güvenlik soruşturması talep edilen kişinin kimlik bilgilerinin ve MERNİS adresinin yer aldığı CD'nin gönderilmesini talep etti. Ekteki yazıdan da anlaşılacağı gibi uygulamadan kaldırılan sadece bir evrak yani, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırma formu.

S

Sakar

Guest
Meb'den üniversiteye geçişte Güvenlik soruşturması

"25 Ekim 2018 tarihli ve 30576 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile "Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği"nde düzenlemeler yapıldı.

1- Kamu kurum ve kuruluşları arasında yapılacak "NAKLEN" atamalarda artık güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yaptırılmayacak. Halen devlet memuru olanların başka bir kamu kurumuna geçişlerinde bazı kurumlarca güvenlik soruşturması yaptırılırken bazılarınca yaptırılıyordu. Buradaki belirsizlik giderilmiş oldu. Ancak, kişinin istifa, emeklilik gibi kamu hizmetinden ayrıldıktan sonra yeniden ataması yapılacak olması halinde bu kişilere güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yaptırılacaktır. " ifadesi yer alıyor..
Ben halihazırda meb'de öğretmenim ve üniversiteye geçmek istiyorum. Dolayısıyla bir kamu kurumundan diğerine geçeceğim için "güvenlik soruşturması" yapılmayacak mı?

ecre

Öğrenci
Meb'den üniversiteye geçişte Güvenlik soruşturması
"25 Ekim 2018 tarihli ve 30576 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile "Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği"nde düzenlemeler yapıldı.

1- Kamu kurum ve kuruluşları arasında yapılacak "NAKLEN" atamalarda artık güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yaptırılmayacak. Halen devlet memuru olanların başka bir kamu kurumuna geçişlerinde bazı kurumlarca güvenlik soruşturması yaptırılırken bazılarınca yaptırılıyordu. Buradaki belirsizlik giderilmiş oldu. Ancak, kişinin istifa, emeklilik gibi kamu hizmetinden ayrıldıktan sonra yeniden ataması yapılacak olması halinde bu kişilere güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yaptırılacaktır. " ifadesi yer alıyor..
Ben halihazırda meb'de öğretmenim ve üniversiteye geçmek istiyorum. Dolayısıyla bir kamu kurumundan diğerine geçeceğim için "güvenlik soruşturması" yapılmayacak mı?

R2-D2

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, güvenlik soruşturması/arşiv araştırması üniversitelerin tercihine bağlı bir durum mu? Adresimle ilgili bir sorun vardı o yüzden bugün il emniyet müdürlüğünü aradım evraklarım onlara ulaşmış adresinizle ilgili bir sorun olmaz çünkü arşiv araştırması formu geldi bize dediler. Bu güvenlik soruşturması yapılmayacağı anlamına mı geliyor? Bu ilk atamam yani nakil vs. durumu da yok.

exulans

Öğrenci
Başka bir sitede ilgili değişikliği ve naklen atamalarda güvenlik soruşturması yapılmasına gerek olmadığı yazıyor haberde. Yönetmelik değişiklik hükmü de şöyle işlenmiş;

"25/10/2018 tarihli ve 30576 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan 228 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Yönetmeliğin bu fıkrasına?personel? ibaresinden sonra gelmek üzere ?ile ilk defa veya yeniden kamu hizmeti ve görevlerine atanacaklar? ibaresi eklenmiştir."

Bazı üniversitelerin geçmiş ilan sonuçlarında da kamu kurumlarından geçişlerde bazı evraklar ve güvenlik soruşturması istenmediğini gördüm. Yine ortalık toz duman sanırım. Ya yönetmelik değişikliğinden haberleri yok, ya da ne olur ne olmaz diyerek yapıyorlar.
İşin garip yanı aynı koşullara sahip (657 tabi memur kadrosunda görev yapmakta olan) insanların bir kısmı akademik kadroya atanması durumunda aylarca güvenlik soruşturması sonucu bekleyecek, bazıları ise kısa sürede yeni görevine başlayacak. Aşağıda kamu kurumlarında çalışmakta iken akademik kadroya atanan kişilerden güvenlik soruşturması istemeyen devlet üniversitelerine ait ilan sonuçlarına ait linkler var. Ne desem bilemedim :(

1. http://iste.edu.tr/files/824_files_1548935616.pdf
2. http://personel.harran.edu.tr/asset...sonel/files/190207OgrGorMeslekYüksekokulu.pdf (Bu listenin en altında 4. maddede kamu kurumunda çalışmayan ibaresi var)
3. http://www.ksu.edu.tr/depo/duyuru_belge/Öğretim Görevlisi Giriş Sınavı Sonucu_1901301454227327.pdf
4. https://panel.kku.edu.tr/Content/personel/duyurular/sinav_sonuclari/ogr_elm_giris_sinav_sonucu.PDF
5. Manisa Celal Bayar Üniversitesi - Bilim ve İnsan - 2019-02-16 16:17:41
6. https://www.erbakan.edu.tr/personeldb/duyuru/15384
7. http://static.ohu.edu.tr/uniweb/media/portallar/personel//duyurular/13890/x5uhu2fz.pdf
8. http://personel.gop.edu.tr/icerik.aspx?birimid=5&dil=tr&menuid=218
9. https://personeldb.ege.edu.tr/tr-1655/ogretim_elemani_basvuru_kosulari.html

Bu liste sadece gözüme çarpanlar, umarım tüm üniversitelerde ortak bir akademik personel alım algoritması oluşturulur.

A

AkdmkFormxxz

Guest
Arkadaşlar bir sorum olacak, asil kazanan güvenlik soruşturmasından geçemezse yedek kazananı mı alıyorlar?

1adem

Öğrenci
ACİL YARDIM
Merhabalar hocam. Gecen sene 3 mart da guvenlik sorusturmasi icin evraklari verdim. Bugun universiteden atamamin 657 nin 48 inci maddesine gore yapilamayacagini bildiren bir tebligat aldim. Bu durumda ne yapmam gerekir yardimci olabilirseniz sevinirim. Kolay gelsin...