Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

docad

Öğrenci
Çok sağolun hocam. Bir nebze rahatlattınız beni :). Hali hazırda bir vakıf üniversitesinde çalışıyorum. Bugüne kadar sorun yaşamadım ama burası Türkiye. SGK kaydı dışında bir problemin olmadığına eminim. Ama buna rektörün karar veriyor oluşu beni tedirgin ediyor. Mevcut işimden de olmak istemiyorum. Ciddi bir ikilemle karşı karşıyayım. Tavsiyeleriniz benim için çok önemli. Tekrar teşekkürler. Bu arada ikametim İstanbul. GS bir ay önce yollandı. Sanırım bir ay daha sürer. Rektör olumsuz derse ve atamamı iptal ederse boşta kalacağım. Mahkeme süreci çok yıpratıcı olacaktır hocam :(. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

[MENTION=105471]docad[/MENTION] Hocam, güvenlik soruşturması dosyanız geldikten sonra üniversite karar veriyor atamanız yapılıp yapılmayacağına. Üniversite sizin durumunuzu bildiği halde atama yapmak istiyorsa sorun olacağını sanmam. Yani sizin gs dosyanizda bu bilgi yer alcak başka herhangi bir durum da yoksa zaten üniversitenin zaten bildiği bir durum. Son kararı rektörlük atama komisyonu vercek.
Geçen yil verilmiş kararlar var kapatılan kurumda çalışmanın atamaya engel olmayacagiyla ilgili.
Son tahlilde gs olumsuz olur da kadronuz iptal edilirse dava açarsınız. Her halükarda başlamanızda bi kaybınız olacağını düşünmüyorum

bengü589

Öğrenci
Şubat başı belge teslim ettim. Tek gelişme 11 Mart pazartesi ilçe emniyetten aradılar birkaç soru sordular. Ne zaman sonuçlanır bir bilgi de alamadım.

Akademik10

Öğrenci
Halihazırda bir yerde çalışıyorsanız riske atmayın derim.
Çok sağolun hocam. Bir nebze rahatlattınız beni :). Hali hazırda bir vakıf üniversitesinde çalışıyorum. Bugüne kadar sorun yaşamadım ama burası Türkiye. SGK kaydı dışında bir problemin olmadığına eminim. Ama buna rektörün karar veriyor oluşu beni tedirgin ediyor. Mevcut işimden de olmak istemiyorum. Ciddi bir ikilemle karşı karşıyayım. Tavsiyeleriniz benim için çok önemli. Tekrar teşekkürler. Bu arada ikametim İstanbul. GS bir ay önce yollandı. Sanırım bir ay daha sürer. Rektör olumsuz derse ve atamamı iptal ederse boşta kalacağım. Mahkeme süreci çok yıpratıcı olacaktır hocam :(. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

M

Misafir1536

Guest
50 günde rektöre imzaya geliyor.

Belgelerin verilmesi 1 şubat,
Emniyetten aranma 1 mart,
Rektörde imzaya gelmesi 19 mart.
Tebligatı beklemeyeceğim atama yapıldığı zaman üniv.den bilgi alıp başlayacağım. Benim gibi aynı dönemde belge verip tebligat ulaşan bekar arkadaşlar var.
Üniv. Dicle, ikametgah hatay.

M

misafir1536

Guest
Bilmiyorum fakat üniversiteyi aradığımda personel daire akademik atamaya bağlayıp bilgi veriyordu. Oradan öğrenilebilir.

zalimski

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,
İstanbul'da vakıf üniversitesinde öğretim görevliliğini kazandım ikametgahım olan başka bir şehirde doktora yapıyorum. Cuma günü evrakları teslim edip güvenlik soruşturması başlayacak. Benim merak ettiğim şey şu. Lisans zamanları ve YL'nin ilk yıllarında 2012-2015 gibi sol siyasetle ilgilendim, katıldığım eylemler oldu. Ancak güvenlik soruşturmasında belirtilen ne terör örgütleri ne de fetö gibi örgütlerle bir bağlantım olmadı. Hatta FETÖ'nün sınav sorularını çaldığında (2012 ÖSS idi sanırım)protestoya katıldığım için para cezası bile aldım(daha sonra idare mahkeme de iptal ettirdim). Zaten yaklaşık üç yıldan fazladır da akademik çalışma dışında birşeyle ilgilenmedim. Ancak yine de içimde bir kurt dolaşıyor sıkıntı yaşatabilirler diye. Sizce durum ne olabilir?

Son düzenleme:
M

MisafirR

Guest
sayın hocalarım kapatılan ünvde araştırma görevlisiydim. ocak ayında yeni bir ünvnin kadrosunu kazandım. benle birlikte sınav giren diğer bölümlerdeki herkes işbaşı yapmış, bana ise olumlu-olumsuz bir haber gelmedi. sonuç muhtemelen olumsuz. dava hakkım saklı ancak vakıf ünv olduğu için dava sonunda aynı devletteki gibi göreve yerleştirme gibi bir durum oluyor mu?

sbtaylan

Öğrenci
++ Ankarada olanlardan?
Ben 11 şubatta teslim ettim ama mart başında tekrar arayıp "biz size yanlış formu vermişiz, güvenlik soruşturması için başka bir form doldurmanız gerekiyor" dediler. Sanıyorum benim için süreç sıfırdan başladı, hala herhangi bir gelişme yok çünkü. Sanıyorum şubatta verenlerin soruşturmalarından çok daha geç tamamlanacak..

crr

Öğrenci
arkadaşlar merhaba, ben kapatılan üniversitede çalıştım. ocak ayında bir vakıf üniversitesinde yeniden araştırma görevlisi sınavını kazandım. aynı gün beraber sınava girdiğimiz diğer bölümden arkadaşlar işbaşı yapmışken bana ne olumlu ne olumsuz bir geri dönüş yapıldı. sonuç olumsuz olacak muhtemelen. sırf kapatılan okulda çalışmış olduğum için olumsuz gelen soruşturmaya ilişkin dava açıp kazanan var ancak vakıf üniversitesinde de hakkınızı ayın devletteki gibi alabiliyor musunuz, bilen var mı? yani "burası vakıf, canımız istemedi almadık" da diyebilirler mi? teşekkürler.

Lecturer_

Öğrenci
Arkadaşlar İstanbul’da bir devlet üniversitesinde öğretim görevlisi kadrosunu kazandım. Şubat’ın son haftası üniversite, evraklarımı gönderdiğini söyledi. Tam bir ay oldu ve henüz hiçbir haber yok. İkametgahım da İstanbul’da. Şuanda aynı zamanda özel bir üniversitede öğretim görevlisiyim. İhbar tazminatı ödememek için bir ay önce istifa ettim. İhbar süremin dolmasına çok az kaldı ancak içim rahat değil. Çalıştığım üniversite istifamı geri çekebileceğimi söyledi ama devlet üni’den haber gelirse ihbarımı yakmış oluyorum. Çok arada kaldım. Sürecin uzayabileceğini düşünerek istifamı geri çekme safhasına geldim. İstifam gerçekleştikten sonra yapacak birşey yok. Süreç uzarsa hem maddi hem manevi sıkıntı çekeceğim kanaatindeyim. İstifa etmezsem de ihbar tazminatı ödeyeceğim. Benim durumumda olan ya da bu süreci daha önce yaşayan tecrübe aktarabilecek meslektaşlarım varsa memnun olurum. Şimdiden çok teşekkürler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

kingking

Öğrenci
İptal kararı sonucu başlangıç yaparsanız üniversiteye dilekçeyle başvurup talep ettiğinizde ödüyorlar, ödemezse ayrı tam yargı davası açıp da alabiliyorsunuz. Ama mutlaka mahkeme kararı sonucu başlangıç yapmanız lazım. Genelde tekrar devleti zarara uğratmamak adına dilekçeyle ödüyorlar başladıktan sonra..

Kazanılan mahkeme sonrasında geçmiş maaşları almak için idareye başvuru dilekçesinde, maaş başlangıç tarihi isteği olarak; idarenin birey hakkında aldığı olumsuz karar tarihi mi? Kişinin mahkemeye başvuru tarihi mi? hangisi yazılmalıdır. Örneğin sizin idare hangi tarihi başlangıç tarihi olarak kabul etti? Dilekçe de hangi hususlara vurgu yapmak gerekir, dilekçe örneği var mı?