Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

7

729q

Guest
A.

ACİL YARDIM
Merhabalar hocam. Gecen sene 3 mart da guvenlik sorusturmasi icin evraklari verdim. Bugun universiteden atamamin 657 nin 48 inci maddesine gore yapilamayacagini bildiren bir tebligat aldim. Bu durumda ne yapmam gerekir yardimci olabilirseniz sevinirim. Kolay gelsin...
Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Avukatınızla görüşün, idare mahkemesine başvuruda bulunun. Davayı kazanırsanız göreviniz iade edilir.

sosyum

Öğrenci
Üniversite 18 şubat tarihinde evraklarımı güvenlik soruşturması için göndermiş. Fakat 2 hafta geçmiş olmasına rağmen Emniyette ilgili birime henüz ulaşmamış. Endişem evrakların bir şekilde kaybolma ihtimali.

Evraklar ilgili Emniyet biriminden önce Valilik veya başka bir makama gidip oradan mı dağıtılıyor.

Bilgisi olanlar cevap verebilirse sevinirim.

Son düzenleme:
U

Ulaştırma26

Guest
Bende de aynı durum var. 20 gün olmasına rağmen hala emniyete ulaşmamış belgeler

1adem

Öğrenci
Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Avukatınızla görüşün, idare mahkemesine başvuruda bulunun. Davayı kazanırsanız göreviniz iade edilir.

Forumda önce dilekçe verin, daha sonra idare mahkemesinde dava açın deniyor. Bu dilekçenin içeriği ne olmalı? Dilekçeyi kaç gün içerisinde göndermem gerekir? İdare mahkemesine dava açmam için azami süre nedir?

Merve

Baş Editör
Üniversite 18 şubat tarihinde evraklarımı güvenlik soruşturması için göndermiş. Fakat 2 hafta geçmiş olmasına rağmen Emniyette ilgili birime henüz ulaşmamış. Endişem evrakların bir şekilde kaybolma ihtimali.

Evraklar ilgili Emniyet biriminden önce Valilik veya başka bir makama gidip oradan mı dağıtılıyor.

Bilgisi olanlar cevap verebilirse sevinirim.
Bana da 10 gün önce yolladık demişlerdi ancak sizin gibi emniyete ulaşmadığını öğrendim. İşleme alınmamış olabilir sanırım.

sosyum

Öğrenci
Bana da 10 gün önce yolladık demişlerdi ancak sizin gibi emniyete ulaşmadığını öğrendim. İşleme alınmamış olabilir sanırım.

Emniyette ilgili birime ulaşmadan önce ilde farklı bir birimde toparlanıp, topluca gönderilebileceği ihtimali var sanırım. yoksa 15 gün bir evrağın ulaşması için çok uzun bir süre. Okuldan, evrağın iadeli taahhütlü gönderildiğini söylediler. PTT'ye sorduğumda iadeli taahhütlü evrakların aynı şehirde normalde 1 gün en geç 2 gün içinde ulaştığı söylendi. Yani arada bir veya birden fazla evrak dağıtılan birim olma ihtimali yüksek. Tam prosedürü bilsem içim rahatlayacak. Şu anda muğlak bir halde evrağın durumu.

Merve

Baş Editör
Emniyette ilgili birime ulaşmadan önce ilde farklı bir birimde toparlanıp, topluca gönderilebileceği ihtimali var sanırım. yoksa 15 gün bir evrağın ulaşması için çok uzun bir süre. Okuldan, evrağın iadeli taahhütlü gönderildiğini söylediler. PTT'ye sorduğumda iadeli taahhütlü evrakların aynı şehirde normalde 1 gün en geç 2 gün içinde ulaştığı söylendi. Yani arada bir veya birden fazla evrak dağıtılan birim olma ihtimali yüksek. Tam prosedürü bilsem içim rahatlayacak. Şu anda muğlak bir halde evrağın durumu.

Arada başka bir birim olduğunu sanmıyorum. Konuştuğum memur üniversite bize yolluyor demişti hatta hangi üniversite diye de sormuştu.

sosyum

Öğrenci
Arada başka bir birim olduğunu sanmıyorum. Konuştuğum memur üniversite bize yolluyor demişti hatta hangi üniversite diye de sormuştu.
Sanırım sizde de aynı durum var. Benim oturduğum şehir, asil aday olarak hak kazandığım şehir, aile üyelerimin bulunduğu şehir hepsi aynı. Yalnızca nüfus kayıt ilim farklı. Bundan dolayı da bir gecikme olacağını sanmıyorum. Bütün işlemler neredeyse aynı şehirde yapılacak yani. Üniversiteden bana da emniyete gönderildiği söylendi, fakat ulaşmamış olması garip.

akademi20

Öğrenci
Sanırım sizde de aynı durum var. Benim oturduğum şehir, asil aday olarak hak kazandığım şehir, aile üyelerimin bulunduğu şehir hepsi aynı. Yalnızca nüfus kayıt ilim farklı. Bundan dolayı da bir gecikme olacağını sanmıyorum. Bütün işlemler neredeyse aynı şehirde yapılacak yani. Üniversiteden bana da emniyete gönderildiği söylendi, fakat ulaşmamış olması garip.
Emniyetten nasıl bilgi aldınız? En yakın polis merkezini mi arıyoruz?

R2-D2

Öğrenci
Arkadaşlar benim kazandığım okul, oturduğum yer ve ikametgahım farklı şehirlerdeydi 5 şubatta evraklarımı teslim ettim bugün okuldan aradılar soruşturmam tamamlanmış. Oldukça kısa sürdü umarım bekleyen herkesin soruşturması böyle hızlı sonuçlanır.

bengü589

Öğrenci
Öncelikle hayırlı olsun. Ben İstanbulda yaşıyorum kazandığım okul da İstanbulda. Şubat başı evraklarımı teslim etmeme rağmen henüz bir sonuç gelmedi. Siz hangi şehirde yaşıyorsunuz. Acaba yoğunluğa göre değişiyor olabilir mi ?

docad

Öğrenci
Değerli hocalarım, üniversite gs belli olmadan (kadro:dr.öğr. üyesi) atama yapmak istiyor. Gs olumsuz çıkması durumunda atamamın iptal edileceğini bildiğimi ve hiçbir hak talebinde bulunmayacağıma dair dilekçe imzalatmak istiyor.

1- Bu normal bir şey midir?

2- Gs'nın olumlu veya olumsuz olmasına kim karar veriyor? Emniyet/valilik vb. mi yoksa rektör mü?

3- Kapatılan kurumda sgk kaydı olmak tek başına gs'nı olumsuz yapar mı?

4- Olumsuz olması durumunda kadro iptali diye bir şey olabilir mi? Örneği var mı?

Bilen hocalarım yol gösterirse sevinirim. Acil.

Son düzenleme:

Akademik10

Öğrenci
[MENTION=105471]docad[/MENTION] Hocam, güvenlik soruşturması dosyanız geldikten sonra üniversite karar veriyor atamanız yapılıp yapılmayacağına. Üniversite sizin durumunuzu bildiği halde atama yapmak istiyorsa sorun olacağını sanmam. Yani sizin gs dosyanizda bu bilgi yer alcak başka herhangi bir durum da yoksa zaten üniversitenin zaten bildiği bir durum. Son kararı rektörlük atama komisyonu vercek.
Geçen yil verilmiş kararlar var kapatılan kurumda çalışmanın atamaya engel olmayacagiyla ilgili.
Son tahlilde gs olumsuz olur da kadronuz iptal edilirse dava açarsınız. Her halükarda başlamanızda bi kaybınız olacağını düşünmüyorum

Son düzenleme:

akurtoglu

Öğrenci
Hocam dilekçe imzalatılması doğru bir şey mi?

[MENTION=105471]docad[/MENTION] Hocam, güvenlik soruşturması dosyanız geldikten sonra üniversite karar veriyor atamanız yapılıp yapılmayacağına. Üniversite sizin durumunuzu bildiği halde atama yapmak istiyorsa sorun olacağını sanmam. Yani sizin gs dosyanizda bu bilgi yer alcak başka herhangi bir durum da yoksa zaten üniversitenin zaten bildiği bir durum. Son kararı rektörlük atama komisyonu vercek.
Geçen yil verilmiş kararlar var kapatılan kurumda çalışmanın atamaya engel olmayacagiyla ilgili.
Son tahlilde gs olumsuz olur da kadronuz iptal edilirse dava açarsınız. Her halükarda başlamanızda bi kaybınız olacağını düşünmüyorum

Son düzenleme: