Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademikforum45

Guest
Güvenlik soruşturması

Arkadaşlar manisada olup güvenlik soruşturması bekleyen var mı benim neredeyse 2 ay olacak evraklar hala okula göönderilmemiş neden ki acaba?

U

Ulaştırma26

Guest
Arkadaşlar bugün üniversiteyi aradım belgelerim gelmiş sadece rektöre imzalatma kısmı kalmış. Cuma günü imzalatıp arayacağız dediler. Tarihler şu şekilde :
Belge teslimi : 11 şubat
Belgelerin Emniyete gönderimi : 15 şubat
Soruşturma bitişi: 15 mart
Belgelerin üniversiteye ulaşması: 25 mart
İkametgah : Eskişehir
Üniversite : Gaziantep

U

Ulaştırma26

Guest
Belge teslimi :11 şubat
Belgelerin Emniyete gönderimi :15 şubat
Soruşturma bitişi :15 mart
Belgelerin üniversiteye ulaşması :25 mart
İkametgah :Eskişehir
Üniversite :Gaziantep
Dün üniversitesite ile görüştüm. Bekleyen herkese sabırlar diliyorum. 2 3 hafta öncesine kadar emniyet belgeler henüz gelmedi diyordu sanırım bilgi vermek istemiyorlar.

M

Meraktayımacaba

Guest
Merhaba,
Yüksek Lisans tez aşamasındayım ve araştırma görevlisi kadrosuna yerleştim. Yüksek lisans okurken bir yık KYK kredi aldım.
1)Ben işe başlayınca bu otomatik olarak maaşımdan kesilir mi?
2)Öğrenimim devam etttiği için erteleyebilir miyim? Yüksek Lisans bitince hemen Doktoraya başlayacağım.
3) e-Devlette ödemeyi 2020’den itibaren yapılandırmışlar. Ben işe başlayınca bu durumda değişiklik olur mu?

Bilgisi olanın yardımını diliyorum, iyi günler...

Akademik10

Öğrenci
Eğer büyük bir universiteyse ve çok sayıda kadro açmışlarsa belgeleriniz emniyete geç ulaşmış olabilir. Büyük üniversitelerde süreç daha yavaş işliyor. Bir de seçim öncesi emniyet birimleri yoğun oluyor. Olumsuz düşünmeyin iyi haberler alırsınız umarım

A

Akademikforum45

Guest
Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Şubatın ilk haftası evrakları gönderdiklerini söylediler. Üniversite küçük ama dediğiniz gibi seçim yoğunluğu olabilir.

Üniversite Bursa Uludağ,
İkamet Osmaniye. 6 Şubatta belgeleri göndermiştim. Emniyet, 11 martta üniversiteye göndermiş. Son imzaya kaldığını belirttiler. Bakalım hayırlısı...

mvltaydn

Öğrenci
Ankara'da ikamet edip güvenlik soruşturmasıyla ilgili bilgi alabilen var mı?

hocam bugün aradım ben dosyam valilikten 19.03.2019 da emniyete iletilmiş emniyeti aradım santral aktarma yapıyor ancak açan yok. Sizin aradığınız bi numara var mı acaba ? Ben Ankara döndüğümde emniyete şahsen gidip bilgi alacağım. Valilikten dosya tarihinizi ve dosya numaranızı öğrenin sizde uygun olduğunuzda gidin bence. Bu arada sizin dosyanız ne zaman gönderilmiş biliyor musunuz ?

akademi20

Öğrenci
hocam bugün aradım ben dosyam valilikten 19.03.2019 da emniyete iletilmiş emniyeti aradım santral aktarma yapıyor ancak açan yok. Sizin aradığınız bi numara var mı acaba ? Ben Ankara döndüğümde emniyete şahsen gidip bilgi alacağım. Valilikten dosya tarihinizi ve dosya numaranızı öğrenin sizde uygun olduğunuzda gidin bence. Bu arada sizin dosyanız ne zaman gönderilmiş biliyor musunuz ?
Yok hocam telefonla ben de ulaşamadım emniyete. Üniversiteyi arayıp sorduğumda bana bir tarih ve dosya numarası verdiler. Anladığım kadarıyla 5 Şubat tarihinde valiliğe iletilmiş.

mvltaydn

Öğrenci
hocam valiliği arayıp o dosya numarasını ve tarihi söyleyin valilik size bir dosya numarası ve tarih söyleyecek. Onunla il emniyete gidin sorun telefonu açmıyorlar demek ki. Üniversiteyi ne zaman aramıştınız acaba siz ?

akademi20

Öğrenci
hocam valiliği arayıp o dosya numarasını ve tarihi söyleyin valilik size bir dosya numarası ve tarih söyleyecek. Onunla il emniyete gidin sorun telefonu açmıyorlar demek ki. Üniversiteyi ne zaman aramıştınız acaba siz ?

Geçen hafta aramıştım. Açıkçası uzaması benim biraz işime geliyor. Şehir değiştirmem gerekecek.

Ink Bottle

Moderator
Bizim 50/d'den 33/a'ya geçiş için güvenlik soruşturmalarının yapıldığı zamanlarda (2018 ortası gibi) emniyet, valilik veya okul süreç hakkında kesinlikle bilgi vermiyordu. Sadece okuldan "süreç sonuçlanmadı" gibi bir bilgi alabiliyorduk. Bu arada okula da yabancı değilim, o zaman için 5 yıldır aktif olarak çalıştığım amirini, memurunu, dekanını, rektörünü tanıdığım, öğle yemeklerinde selamlaşarak geçtiğim bir okuldan bahsediyorum. En son süreç sonuçlanmış, 33/a'ya geçişler yapılmış biz o zaman öğrendik sonucu.

Şimdi yukarıdaki arkadaşların yazdıklarından gördüğüm kadarıyla dosya numarası, bilgi falan veriliyor anlaşılan. Demek ki süreç zaman içinde olgunlaşıyor.

busr

Öğrenci
Hayırlı olsun. Benimde Gaziantep Üniversitesi. 22 Martta emniyet belgelerimi yollamış. Ancak dün aradığımda üniversiteye hala ulaşmadığını söylediler. Yarın tekrar arayıp soracağım. İkamet: Kayseri

Birde güvenlik sorştuması sonuçlandıktan sonra süreç nasıl işliyor? Ne zaman iş başı yapacaksınız bir bilginiz var mı?

- - - Güncellendi - - -

Belge teslimi :11 şubat
Belgelerin Emniyete gönderimi :15 şubat
Soruşturma bitişi :15 mart
Belgelerin üniversiteye ulaşması :25 mart
İkametgah :Eskişehir
Üniversite :Gaziantep
Dün üniversitesite ile görüştüm. Bekleyen herkese sabırlar diliyorum. 2 3 hafta öncesine kadar emniyet belgeler henüz gelmedi diyordu sanırım bilgi vermek istemiyorlar.

Hayırlı olsun. Benimde Gaziantep Üniversitesi. 22 Martta emniyet belgelerimi yollamış. Ancak dün aradığımda üniversiteye hala ulaşmadığını söylediler. Yarın tekrar arayıp soracağım. İkamet: Kayseri

Birde güvenlik sorştuması sonuçlandıktan sonra süreç nasıl işliyor? Ne zaman iş başı yapacaksınız bir bilginiz var mı?

By_solver

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Benim de bir sorum olacaktı. Şu an Sağlık Bakanlığına bağlı bir hastanede görev yapmaktayım. Bir üniversitenin kadrosuna başvurdum. Jüri üyeleri dosyamı inceledi. Şu an güvenlik soruşturması yapılacak. Halen kamu görevlisi olmam nedeniyle süreç nasıl işler? Bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim.

Akademik10

Öğrenci
25 ekimde yayinlanan yönetmeliğe bakmanizi tavsiye ederim. Bildiğim kadarıyla kurum karar veriyor, sizin durumunuzda sanmıyorum ama tekrar gs yapılsın dediğinde istifa etmeniz ve gs sonucunu beklemeniz gerekebilir.

M

merhabalar792

Guest
ankara

ankara için gelişme olan var mı şubat ayında belge verenlerden. ? teşekkür ederim

sgk152535

Öğrenci
Belge teslimi: 7 şubat
Göreve başlama tebligatı: 19 mart
Askerde olduğum için rötarlı başlayacağım. Bekleyenlere hayırlısı olsun.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi