Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

Ü

üzgünn

Guest
Merhaba Arkadaşlar,
Ben 2014 yüksek lisans girişliyim. Araştırma görevlisi kadrosunu kazandım ve göreve başladım. 1 ay olacak neredeyse. Mayıs sonu tezimi sunup haziranda doktoraya başlayacağım bu konuda bir problem yok. sorun uzatmalı öğrenci olmam. Şuanda okulum yanlışlık yaptıklarını ve gözden kaçırdıklarını belirterek kadromun benden geri alınabileceğini, normalde uzatmalı öğrencilerin başvurmaması gerektiğini söylediler. Fakat ben ilk 10 a girdim mülakatı geçtim ve asıl olarak kazandım. Geldiğim şehre yerleştim ve işime devam etmekteyim. Üniversitenin sitesinde yöksiste her yerde ismim var kadro sahibi olduğuma dair. Verilen hak bu şekilde geri alınabilir mi? inanın çok üzgünüm. Eğer böyle olumsuz bir karar çıkarsa ve görevime son verirlerse yasal süreç nasıl ilerler. bilgisi olan lütfen konu hakkında bilgilendirebilir mi?

Zgtkn

Öğrenci
Hocam size de hayırlı olsun benim evraklarım mart başı emniyete ulaşmış olmalı fakat hala sonuç yok maalesef. Nisan ayı içinde gelir umarım hayırlısı

mvltaydn

Öğrenci
Hocam size de hayırlı olsun benim evraklarım mart başı emniyete ulaşmış olmalı fakat hala sonuç yok maalesef. Nisan ayı içinde gelir umarım hayırlısı

söylenilen tarihlere göre tahminen sizinki üniversitenize ulaşmış olabilir hocam. inşallah yakın zamanda haber alırsınız. Personel bölümüne dosyanızı sorun tekrardan isterseniz.

- - - Güncellendi - - -

Evrakları üniversiteye ne zaman göndermiştiniz? Bildiğim kadarıyla üniversite 15 gün içinde valiliğe göndermek zorundalar.

6 şubat hocam. Bende duyduğumda çok sinirlendim ama elden bir şey gelmiyor. 40-45 gün dosya beklemiş orda

Lecturer_

Öğrenci
Arkadaşlar İstanbul’da üniversiteyi aradım; emniyet işlemleri bitmiş ve dosyam üniversiteye 25 Mart’ta gönderilmiş, rektör yardımcısının sekreteri de elden Personel işlerine teslim etmiş. Ancak hala arayan yok. Süreci tamamlanan tecrübeli arkadaşlar ya da bilenler bundan sonra ne yapmalıyım? Tekrar tekrar aramalı mıyım? Süreç daha da uzar mı acaba? Teşekkür ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ecre

Öğrenci
LÜTFEN BU KONUDA BİLENLER YARDIMCI OLABİLİRMİ..Meb'den üniversiteye geçişte Güvenlik soruşturması
"25 Ekim 2018 tarihli ve 30576 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile "Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği"nde düzenlemeler yapıldı.

1- Kamu kurum ve kuruluşları arasında yapılacak "NAKLEN" atamalarda artık güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yaptırılmayacak. Halen devlet memuru olanların başka bir kamu kurumuna geçişlerinde bazı kurumlarca güvenlik soruşturması yaptırılırken bazılarınca yaptırılıyordu. Buradaki belirsizlik giderilmiş oldu. Ancak, kişinin istifa, emeklilik gibi kamu hizmetinden ayrıldıktan sonra yeniden ataması yapılacak olması halinde bu kişilere güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yaptırılacaktır. " ifadesi yer alıyor..
Ben halihazırda meb'de öğretmenim ve üniversiteye geçmek istiyorum. Dolayısıyla bir kamu kurumundan diğerine geçeceğim için "güvenlik soruşturması" yapılmayacak mı?

ecre

Öğrenci
Hocam 25 Ekim 2018 tarihli ve 30576 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile
1- Kamu kurum ve kuruluşları arasında yapılacak "NAKLEN" atamalarda artık güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yaptırılmayacak. Halen devlet memuru olanların başka bir kamu kurumuna geçişlerinde bazı kurumlarca güvenlik soruşturması yaptırılırken bazılarınca yaptırılıyordu. Buradaki belirsizlik giderilmiş oldu. Ancak, kişinin istifa, emeklilik gibi kamu hizmetinden ayrıldıktan sonra yeniden ataması yapılacak olması halinde bu kişilere güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yaptırılacaktır. " ifadesi yer alıyor..
Ancak bu forumlarda okuduğum kadarıyla bu maddeyi destekleyen hiç bir deneyim yok. Yani 25 ekimden sonra meb'den yada devlet memuriyetinden üniv geçen bir deneyimli yokmu? O geçiş aşamasında güvenlik soruşturması yapılmış mı yapılmamış mı? Süreç nasıl işlemiş? Bilgilerini paylaşsa ne güzel olur..

By_solver

Öğrenci
Hocam 25 Ekim 2018 tarihli ve 30576 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile
Ancak bu forumlarda okuduğum kadarıyla bu maddeyi destekleyen hiç bir deneyim yok. Yani 25 ekimden sonra meb'den yada devlet memuriyetinden üniv geçen bir deneyimli yokmu? O geçiş aşamasında güvenlik soruşturması yapılmış mı yapılmamış mı? Süreç nasıl işlemiş? Bilgilerini paylaşsa ne güzel olur..

3 üniversiteye öğretim üyeliği için başvurdum. Halen kamu görevlisiyim. 2 üniversite güvenlik soruşturması istedi ama biri istemedi. Yani kısaca göreceli bir durum.

akademi20

Öğrenci
Avukatlık stajımın dokuzuncu ayındayım, üç ayım kaldı. Araştırma görevlisi olarak atamam bu ay içinde yapılacak muhtemelen. Stajı tamamlamamın bir yolunu bilen var mı? Ücretsiz izin alırsam oluyormuş sanırım. Başlar başlamaz ücretsiz izin alabilir miyim? Ya da atamayı geciktirmem mümkün mü?

Son düzenleme:

benmakina

Öğrenci
Merhaba,
Başvurup kazandığım bir öğretim üyeliği kadrosu başvurusu kabul edilmeyen başka aday tarafından mahkemelik olmuş. Ancak konunun benimle alakası yok. Süreç tamamlandı. Atandıktan sonra kadro iptal olur mu? Boşa mı düşerim? Bilgisi olan lütfen yazsın?

Akademik10

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, geçen yıl ailesinden dolayı güvenlik soruşturması olumsuz gelenler hakkında yürütmeyi durdurma kararları alındı. Forumda yorumları okuduğum kadarıyla o dönemde dava üzerine göreve başlayan ve bu nedenle yedek aday olup da işine son verilen çok kişi oldu. 25 ekimdeki yönetmelikle birlikte gs ve atama süreçleri daha hızlandı. Daha profesyonel yürüttüklerini sanıyorum. Bu son dönemde kendisinde adli idari herhangi bir soruşturma kovuşturma olmayıp güvenlik soruşturması olumsuz gelen arkadaşlar var mı?

crr

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, geçen yıl ailesinden dolayı güvenlik soruşturması olumsuz gelenler hakkında yürütmeyi durdurma kararları alındı. Forumda yorumları okuduğum kadarıyla o dönemde dava üzerine göreve başlayan ve bu nedenle yedek aday olup da işine son verilen çok kişi oldu. 25 ekimdeki yönetmelikle birlikte gs ve atama süreçleri daha hızlandı. Daha profesyonel yürüttüklerini sanıyorum. Bu son dönemde kendisinde adli idari herhangi bir soruşturma kovuşturma olmayıp güvenlik soruşturması olumsuz gelen arkadaşlar var mı?

hocam ben kapatılan üniversitede çalışmıştım. başka bir vakıf üniversitesinin sınavına girdim. 23 ocakta sonuç açıklandı, kazandım. aynı gün sınava giren diğer bölümden arkadaşlar göreve başladı ama bana hala bir cevap gelmedi. hakkımda herhangi bir adli soruşturma vs yok. sadece orda çalıştım. idare mah. kararları da olmasına rağmen bana dönüş yapmamaları istediğiniz türden bir örnek olabilir.

Akademik10

Öğrenci
Cevabınız için teşekkür ederim. Umarım olumlu bir sonuç alırsınız belirsizlik olması zor. Peki gecikmenin sebebini öğrenebildiniz mi?emniyet belgeleri göndermemiş mi yoksa üniversiteden kaynaklı bir gecikme mi?
hocam ben kapatılan üniversitede çalışmıştım. başka bir vakıf üniversitesinin sınavına girdim. 23 ocakta sonuç açıklandı, kazandım. aynı gün sınava giren diğer bölümden arkadaşlar göreve başladı ama bana hala bir cevap gelmedi. hakkımda herhangi bir adli soruşturma vs yok. sadece orda çalıştım. idare mah. kararları da olmasına rağmen bana dönüş yapmamaları istediğiniz türden bir örnek olabilir.

crr

Öğrenci
Cevabınız için teşekkür ederim. Umarım olumlu bir sonuç alırsınız belirsizlik olması zor. Peki gecikmenin sebebini öğrenebildiniz mi?emniyet belgeleri göndermemiş mi yoksa üniversiteden kaynaklı bir gecikme mi?

bizden güvenlik soruşturması belgesi doldurmamızı istemediler. sonuçların açıklandığı aynı gün okulu aradığımda süreci re'sen başlatacaklarını söylediler. o nedenle elimde emniyete söyleyecek bir referans numarası falan da yok. üniversiteyi aradığımda da bilgi veremiyoruz, olumlu-olumsuz bir karar alındığında sizi bilgilendiririz dediler. temennileriniz için çok teşekkürler, bu kadar süre sonunda, hele de diğerleri başlamışken epey karamsarım ben.