Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

G

Gokturkser

Guest
Merhabalar

Ben bir kamu kurumunda işçi olarak çalışmakta iken 1 hafta once aynı ilde öğretim görevlisi kadro sınavında başarılı oldum atamam yapılınca buradan istifa edip yeni gorevime baslayacagim buna binayen iki sorum olacak ilki işçi kadrosunu taserondan yeni aldığım ve daha 1 yıl önce guvenlik soruşturması yapıldığı için soruşturmam uzun sürer mi ikincisi istifa edeceğim yerde 3bucuk yıldır çalışıyordum herhangi bir kıdem tazminatı almam soz konusu olurmu

machine.yns

Öğrenci
İyi günler arkadaşlar.
Benim gibi güvenlik soruşturmasının sonucunu bekleyen arkadaşlara sabırlar diliyorum. Bende tarihler hakkında bilgi vermek isterim.

Üniversite : Ankara Üniversitesi
İkametgah : Sivas- Merkez
Belge Teslimi : 11 Şubat
Diplomamı İstemeyi Unutmuşlar o yüzden rektörlüğe diploma teslimi yaptığım tarih : 18 Şubat
Emniyete Dosyanın Gelişi : 19 Mart
Son olarak 12 Nisan Tarihinde emniyete gittim sordum işlemlerin sürdüğünü dahada süreceğini söylediler. Benden sonra başvuranların başladıkları hakkında bilgim var. Bekliyoruz bakalım hayırlısı. Tekrardan sabırlar diliyorum.

İyi Çalışmalar...

no_comment

Öğrenci
İyi günler arkadaşlar.
Benim gibi güvenlik soruşturmasının sonucunu bekleyen arkadaşlara sabırlar diliyorum. Bende tarihler hakkında bilgi vermek isterim.

Üniversite : Ankara Üniversitesi
İkametgah : Sivas- Merkez
Belge Teslimi : 11 Şubat
Diplomamı İstemeyi Unutmuşlar o yüzden rektörlüğe diploma teslimi yaptığım tarih : 18 Şubat
Emniyete Dosyanın Gelişi : 19 Mart
Son olarak 12 Nisan Tarihinde emniyete gittim sordum işlemlerin sürdüğünü dahada süreceğini söylediler. Benden sonra başvuranların başladıkları hakkında bilgim var. Bekliyoruz bakalım hayırlısı. Tekrardan sabırlar diliyorum.

İyi Çalışmalar...

Hocam merhaba, Adamlar güvenlik soruşturması formunuzu valiliğe göndererek başlatıyorlar. Bunun için diplomanıza falan gerek yok. Neden böyle bir istekte bulundular ki!!

Güvenlik soruşturmanız tamamlandıktan sonra atama işlemleriniz gerçekleştirilirken diğer belgeleriniz gerekiyor diye biliyorum

A

Akadem980

Guest
Merhabalar,
Güvenlik soruşturması sürecinde elim kolum bağlı beklemekten sıkıldım o yüzden sizlere danışmak istedim.

Üniversite: Eskişehir Osmangazi
İkametgah: Ankara
Belge Teslimi: 12 Şubat
Üniversitede belgeleri teslim ettiğimde 2 ayı bulur hocam dediler, 2 ayı geride bıraktık hala bir sonuç yok. Sağolsunlar tebligata çıkarmadan, sonuç ellerine ulaştığında doğrudan beni arayacaklarını söylediler yani tebligat aşamasını da aradan çıkardık ancak süreç bir yerlerden uzamış gibi duruyor.
Daha önce bir bakanlığın mülakatına girmeden önce güvenlik soruşturmasından geçmiştim o 3 hafta sürmüştü, benim beklentim bu sefer de o civardaydı.
Sizden ricam şu, hiçbir tanıdığım yok malesef, emniyete nasıl gidiyoruz elimizde bir referans numarası olması şart mı? Benim evraklarım şu an Ankara Emniyet'te mi yoksa bir birimde mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim sadece beklemek gerçekten sabırlık.

Akademik10

Öğrenci
Hocam önce rektorlukte komisyon kuruluyor sınav sonuçları, mulakat tutanakları dahil belgelerin doğruluğu tespit ediliyor. Ondan sonra gs icin sureci baslatiyorlar.
Hocam merhaba, Adamlar güvenlik soruşturması formunuzu valiliğe göndererek başlatıyorlar. Bunun için diplomanıza falan gerek yok. Neden böyle bir istekte bulundular ki!!

Güvenlik soruşturmanız tamamlandıktan sonra atama işlemleriniz gerçekleştirilirken diğer belgeleriniz gerekiyor diye biliyorum

Merve

Baş Editör
Merhabalar,
Güvenlik soruşturması sürecinde elim kolum bağlı beklemekten sıkıldım o yüzden sizlere danışmak istedim.

Üniversitede belgeleri teslim ettiğimde 2 ayı bulur hocam dediler, 2 ayı geride bıraktık hala bir sonuç yok. Sağolsunlar tebligata çıkarmadan, sonuç ellerine ulaştığında doğrudan beni arayacaklarını söylediler yani tebligat aşamasını da aradan çıkardık ancak süreç bir yerlerden uzamış gibi duruyor.
Daha önce bir bakanlığın mülakatına girmeden önce güvenlik soruşturmasından geçmiştim o 3 hafta sürmüştü, benim beklentim bu sefer de o civardaydı.
Sizden ricam şu, hiçbir tanıdığım yok malesef, emniyete nasıl gidiyoruz elimizde bir referans numarası olması şart mı? Benim evraklarım şu an Ankara Emniyet'te mi yoksa bir birimde mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim sadece beklemek gerçekten sabırlık.

Merhaba, ben de 5 şubatta belge teslimini yapmıştım. Daha geçen hafta ulaşmış üniversiteye. İkamet Giresun, Üniversite İstanbul.. Hocam sizinki de yakındır. Emniyette güvenlik birimini aramanız lazım ama bilgi vermezler. Soruşturma bittikten sonra onlar valiliğe, valilik de üniversiteye yolluyor. Ancak dediğim gibi tanıdık olmadan bilgi alamazsınız.

Ekleme: Üstteki yazılanlara bakılırsa bazılarına bilgi verilmiş, siz de deneyin isterseniz. Güvenlik şubeyi arayıp adınız ve kadroyu kazandığınız üniversiteyi söylemeniz yeterli.

Son düzenleme:

Akademik10

Öğrenci
Hocam, rektörlük personel daireyi arayıp dosya numarası öğreniyorsunuz, sonra valiliği arayıp o dosya numarasını söylediğinizde dosyanızın valilikten emniyete ne zaman gittiğini ve emniyetteki dosya numaranızı öğrenebiliyorsunuz. Umarım en kısa zamanda iyi haberler alırsınız. Ben de 15 subatta belgelerimi vermiştim okul valiliğe 1 martta göndermiş. O yüzden o tarihten itibaren 2 ay gibi plan yapıyorum.
Merhabalar,

jajo

Öğrenci
Hocam, rektörlük personel daireyi arayıp dosya numarası öğreniyorsunuz, sonra valiliği arayıp o dosya numarasını söylediğinizde dosyanızın valilikten emniyete ne zaman gittiğini ve emniyetteki dosya numaranızı öğrenebiliyorsunuz. Umarım en kısa zamanda iyi haberler alırsınız. Ben de 15 subatta belgelerimi vermiştim okul valiliğe 1 martta göndermiş. O yüzden o tarihten itibaren 2 ay gibi plan yapıyorum.

Merhaba,
Rektörlük- Personel Daire dosya numarasını valilik kararı nedeniyle veremeyeceklerini söylemişti bana, sizler nasıl öğrendiniz?... Bu numara olmadan da bilgi alabilir miyim?

akademi20

Öğrenci
Merhaba,
Rektörlük- Personel Daire dosya numarasını valilik kararı nedeniyle veremeyeceklerini söylemişti bana, sizler nasıl öğrendiniz?... Bu numara olmadan da bilgi alabilir miyim?

Beni personel daireden arayıp talebim olmadığı halde dosya numarasını verdiler. İşlemlerin ne aşamada olduğunu sormamı istediler. Bahsedildiği gibi bir valilik kararı olduğunu zannetmiyorum.

Akademik10

Öğrenci
Ben personel daireyi arayip ne aşamadadiye sordum. Sistemden adımı girdiler Gs gelmesini bekliyoruz dedi ben tamam falan deyip kapatıyordum, isterseniz hizlandirabilirsiniz deyip tarih ve dosya no verdiler bir de valiliğin telefon numarasını verdiler. Valilik size emniyetteki dosya numaranızı söyler onunla emniyete sorarsanız hızlanabilir dediler.
Merhaba,

- - - Güncellendi - - -

Doğrudan valiliği arayıp bilgi alabilirsiniz sanıyorum. Çünkü valiligi aradigimda benim dosya numaramı başta bulamadılar sonra adımla arattirdilar sistemde.
Merhaba,

jajo

Öğrenci
Ben personel daireyi arayip ne aşamadadiye sordum. Sistemden adımı girdiler Gs gelmesini bekliyoruz dedi ben tamam falan deyip kapatıyordum, isterseniz hizlandirabilirsiniz deyip tarih ve dosya no verdiler bir de valiliğin telefon numarasını verdiler. Valilik size emniyetteki dosya numaranızı söyler onunla emniyete sorarsanız hızlanabilir dediler.

- - - Güncellendi - - -

Doğrudan valiliği arayıp bilgi alabilirsiniz sanıyorum. Çünkü valiligi aradigimda benim dosya numaramı başta bulamadılar sonra adımla arattirdilar sistemde.

Çok teşekkürler, peki ikametgahımın olduğu ildeki valilik mi, başvurduğum okulun ilindeki valilik mi?
Çünkü şimdi ikametgahımdaki (ankara) valiliği aradım, "burası valilik, emniyeti arayın" dediler, emniyete de ulaşamıyorum telefondan :)

Son düzenleme:

mvltaydn

Öğrenci
Evet hocam geçen hafta çarşamba günü aradılar personel daireden. Güvenlik soruşturmasının temiz geldiğini ve ellerine ulaştığını söylediler. Yazılı tebligatı bekliyorum şimdi.

Sizin adınıza çok sevindim hocam görevinizde başarılar diliyorum.İnşallah ben ve benim gibi bekleyenlerde hayırlı haberleri alırlar yakın zamanda

akademi20

Öğrenci
Sizin adınıza çok sevindim hocam görevinizde başarılar diliyorum.İnşallah ben ve benim gibi bekleyenlerde hayırlı haberleri alırlar yakın zamanda

Çok sağ olun hocam, inşallah layıkıyla yapabilirim bu görevi. Darısı başınıza.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar İstanbul’da üniversiteyi aradım; emniyet işlemleri bitmiş ve dosyam üniversiteye 25 Mart’ta gönderilmiş, rektör yardımcısının sekreteri de elden Personel işlerine teslim etmiş. Ancak hala arayan yok. Süreci tamamlanan tecrübeli arkadaşlar ya da bilenler bundan sonra ne yapmalıyım? Tekrar tekrar aramalı mıyım? Süreç daha da uzar mı acaba? Teşekkür ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hocam beni aradılar ama daha yazılı tebligat gelmedi. Siz aldınız mı tebligatı?

machine.yns

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,
bugün Sivas emniyetinin soruşturmayı bitirdiğini ve dosyamı Ankara Üniversitesine gönderdiğini öğrendim. Bundan sonra ki aşamalarda ne yapmam gerekiyor. Bilgi verebilirseniz sevinirim...

İyi Günler.

Akademik10

Öğrenci
Hocam forumda yazilanlara gore, guvenlik sorusturmaniz okula ulastiginda rektorluk imzalayip yoke gondercek yokten atama yazisi ciktiginda goreve baslamaniz icin arayacaklar.Universiteyi arayip gs gelip gelmedigini ogrenebilirsiniz. Bir an once sonuclanir umarim
Arkadaşlar merhaba,
bugün Sivas emniyetinin soruşturmayı bitirdiğini ve dosyamı Ankara Üniversitesine gönderdiğini öğrendim. Bundan sonra ki aşamalarda ne yapmam gerekiyor. Bilgi verebilirseniz sevinirim...

İyi Günler.

machine.yns

Öğrenci
Hocam forumda yazilanlara gore, guvenlik sorusturmaniz okula ulastiginda rektorluk imzalayip yoke gondercek yokten atama yazisi ciktiginda goreve baslamaniz icin arayacaklar.Universiteyi arayip gs gelip gelmedigini ogrenebilirsiniz. Bir an once sonuclanir umarim

Hocam gün içerisinde 10. defa arayışımda kimse telefonu açmıyor. Üniversite de tek çalışan birim telesekreter birimi kime bağladıysa açmıyor. Eminim forumda ki diğer arkadaşlarında başına gelmiştir.

Lecturer_

Öğrenci
Arkadaslar islemlerim sonuclandi cok sukur, diğer arkadaşlara bilgi olmasi amaciyla yaziyorum.

Okul: Istanbul

Ikametgah: Istanbul

Evraklarin üniversiteden emmiyete gonderilmesi: 22 Subat

İlce emniyette islemlerin bitisi: 12 Mart (Bu tarihte ilce emniyet il emniyete gondermis)

Evraklarin İl emniyetten universiteye gönderilmesi: 25 Mart

Evrakların personel daireye teslimi: 26 Mart

Göreve başlama yazımın gelip imzaya çağırılmam: 18 Nisan

Bekleyenler de en kısa zamanda haber alır inşallah. Zor bir süreç Allah herkesin yardımcısı olsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi