Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

Arkadaşlar size bir şey danışacağım. 64. gündür beklemedeyim . Okulum bana posta vs. göndermiş ise eğer elime geçmemiş olma ihtimali var mı sizce? Telefon ile arayıp bilgilendiren olmadı beni aradılar ve ulaşamadılarsa ben de postayı almadıysam kaybolduysa bi çocuk alıp yırtıp oynadıysa diye günlerdir paronayak senaryolar üretiyorum , çok sağlıklı değilim anlayacağınız artık. Kazandığım üniversiteye de 1 haftadır kesinlikle telefonla bağlanamadım . Ne yapmalıyım sizce?

Hocam bu sizlik bir durum değil buna emin olabilirsiniz İstanbul, İzmir ve Ankara için 2 aydan önce sonuçlanana daha rastlamadım ben büyükşehirlerde gerçekten süreç fazla uzuyor ama içinizin rahatlaması için bence okulla görüşün telefonla değilse bile yüz yüze iletişime geçin. Emniyet bilgi vermekten çekiniyor olabilir üzerine gitmeyin muhatabınız personel daire olsun bu süreçte.

mythic

Öğrenci
Hocam bu sizlik bir durum değil buna emin olabilirsiniz İstanbul, İzmir ve Ankara için 2 aydan önce sonuçlanana daha rastlamadım ben büyükşehirlerde gerçekten süreç fazla uzuyor ama içinizin rahatlaması için bence okulla görüşün telefonla değilse bile yüz yüze iletişime geçin. Emniyet bilgi vermekten çekiniyor olabilir üzerine gitmeyin muhatabınız personel daire olsun bu süreçte.

büyükşehirlerde neden uzuyor acaba süreç ? emniyetteki iş yoğunluğundan dolayı mı

Turkboy

Öğrenci
Hocalarım öncelikle hepinize hayırlı olsun sizlere bir sorum olucak. İkamet trabzon fakat mezun olunan üniversite istanbulda güvenlik soruşturması evrakında son mezun olunan okulun ili ve adresi kısmı vardı malumunuz. Bu durumda soruşturma kapsamında evraklar trabzon emniyetten mezun olunan okulun olduğu il emniyete gidip ordan geri dönmesi gibi bir süreç var mı yoksa o kısım sadece bilgi amaçlı ve tüm işlemler ikametin olduğu şehirdeki emniyettemi tamamlanıyor. Malum istanbula ankara gibi şehirler işe girince süreç epey uzuyor.

Oturma adresin neresiyle sorusturman orada gerceklesir.

- - - Güncellendi - - -

Bu arada whats app grubumuza katilmak isteyenler numaralarini ve isimlerini ozelden yazsinlar. Bu hafta 3 kisinin daha atamasi gerceklesti gruptan. Irtibatta olmak acisindan iyi oluyor.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar merhaba. Güvenlik soruşturması bittiği takdirde belgelerin üniversiteye yollanması ve göreve başlama tahmini olarak ne kadar sürüyor?? Bilgilendirme yapabilecek olan varsa rica ediyorum.. tşkler

A

Akademik Forum

Guest
benimde istanbul 68 gün oldu evrakları vereli 50 gün oldu il emniyette bekliyor ve ne yazıkki il emniyete ayda 35.000 civarı evrak geliyormuş :(

Yeni atananlara ilaveten mevcut çalışanlar da soruşturulduğu için büyük şehirlerde iş yükü çok fazla. Soruşturma yapan kaç kişi olabilir ki 35000 dosya bitsin? Güne bölsek günde 1000den fazla dosya için kaç memur görevli olabilir ki...

A

Akademik Forum

Guest
...

Arkadaşlar merhaba,
Belgelerimi 10 aralıkta vermeme rağmen bende de bir gelişme yok şu anda. Çünkü Ankara'dayım. Yönetmelikteki 60 günlük süre maddesinin bir önemi yok Ankara ve İstanbul gibi şehirler için, öncelikle bunu belirteyim. Çünkü binlerce dosyanın olduğunu bizzat yerinden öğrendim. Görevine başlayan arkadaşları tebrik ederim ve onlara bir sorum olacak. Göreve başladığımızda ilk maaş için ayın 15 ini mi beklememiz gerekiyor ve ilk maaşın daha fazla olma gibi bir ihtimali var mı, birkaç kişiden çift maaş verildiği gibi şeyler duydum. Şimdiden teşekkür ediyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar Antalyada güvenlik soruşturması bekleyen var mı ? Kaç gün oldu ? Hızlı ilerliyor mu? Teşekkür ederim.

korozifortam

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar merhaba,
Belgelerimi 10 aralıkta vermeme rağmen bende de bir gelişme yok şu anda. Çünkü Ankara'dayım. Yönetmelikteki 60 günlük süre maddesinin bir önemi yok Ankara ve İstanbul gibi şehirler için, öncelikle bunu belirteyim. Çünkü binlerce dosyanın olduğunu bizzat yerinden öğrendim. Görevine başlayan arkadaşları tebrik ederim ve onlara bir sorum olacak. Göreve başladığımızda ilk maaş için ayın 15 ini mi beklememiz gerekiyor ve ilk maaşın daha fazla olma gibi bir ihtimali var mı, birkaç kişiden çift maaş verildiği gibi şeyler duydum. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Cevap verildi mi bilmiyorum ama ben cevaplayayım sorunuzu. Atamanız gerçekleşip göreve başladığınız ilk gün itibariyle maaşınız işlemeye başlar ve ilk ayın 15'inde o güne kadar çalıştığınız maaş kadarı (örneğin ayın 2'sinde başladı iseniz 13 gün) ve bir sonraki ayın maaşını(13+30=45 gün) birlikte alırsınız.

A

Akademik Forum

Guest
Bana polis de gelmedi İstanbul da ikamet ediyorum ilçeden 16 ocakta aradılar sadece raporu aynı gün göndereceğini söyledi il emniyete. 40 gün oldu aramalarının üzerinden ama ses yok.

sisplatin

Öğrenci
Afyon'da olup süreç ile ilgili bilgilendirme yapabilecek var mı? Yardımcı doçent kadrosuna kabul edildim 15 ocakta, ardından evrakları gönderdim haber beklemekteyim.