Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
Vakıf Üniversitelerinde de aynı süreç mi işliyor? Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

A

Akademik Forum

Guest
Herkese merhabalar , öncelikle Allah hepimize sabır selamet versin.
Üniversiteyi araştırma görevlisi olarak kazandım. 25 ocak belge teslimi yaptım , bugün(28 şubat) güvenlik soruşturması için polisler geldi. Bugün veya yarın belgelerimin gönderileceğini söylediler , küçük bir ilçedeyim. Bağlı olduğu il de Büyükşehir değil. Sizce ne kadar süre daha beklerim?
Üniversitenin öngördüğü süre 2-3 hafta. Ama burada çok daha uzun süreler bekleyenler olmuş ona ithafen soruyorum.

Nil91

Öğrenci
beklemenin bu kadar yorucu ve hatta yıkıcı olabileceğini daha önce söyleselerdi inanın ki anlamazdım, eğer psikolojik bir işkence yapmaktıysa amaçları bunu cidden başarıyorlar çünkü bu gerçekten tam bir işkence, artık gücüm cidden kalmadı, derslere konsantre olamıyorum, sabahları uyanmakta zorlanır oldum, okuduğum kitapları anlayamıyorum, saçımı sakalımı yolar oldum, 29 yaşındayım ve 21 senedir öğrenciyim, tam oldu artık sonunda bir şey başardık, kendi hakkımızla, kendi gücümüzle hakkettik ama bu sefer de hakkımız olanı vermekte diretiyorlar, ellerinden geldiğince uzatmaya çalışıyorlar. Evet herkes bunu söylemeye çekiniyor ama burada herkes en az 10 15 bin lira zararda, biz bu parayı kazandığımız anda hakkettik ve şuan hakkımızı yiyorlar, eğer iyi niyetli olsalardı önce atanır sonra güvenlik soruşturması yapılırdı. Ben bunda art niyet ararım, siz ne dersiniz bilmem ama bunun ne hukuken ne de ahlaken doğru bir yanı var.
Çok haklısınız Beklemenin saydığınız tüm psikolojik ve fiziksel etkilerini yaşıyorum Üç aydır eve polis gelmesini, konu komşudan gelecek bir haberi, üniversiteden gelecek bir telefonu bekliyorum Hiçbiri de olmadı Sonuna kadar hak ettiğim bu kadroyu hala beklemek en basitinden zoruma gidiyor Maddi zararı zaten söylediniz

A

Akademik Forum

Guest
Moral bozmak yok arkadaşlar ben de garip bir ruh haline sürükleniyorum ama kendimizi durdurmamız lazım. Dayanın ucuna geldik. İlerde bekleme gerektirecek her ne sorunla karşılaşacaksak yanımızdakilerden idmanlı olacağız öyle düşünün. Benim gün de 80e merdiven dayadı ama 100ü geçeceğimizi sanmıyorum.

dpd06

Öğrenci
Bu iş de tanıdığa bakıyor herhalde. İkameti istanbulda olan yeni araştırma görevlimiz 40 günde soruşturmayı tamamlayıp işe başladı.

şans

Öğrenci
Bu iş de tanıdığa bakıyor herhalde. İkameti istanbulda olan yeni araştırma görevlimiz 40 günde soruşturmayı tamamlayıp işe başladı.

Tanıdık olabilir. Ben 19 Aralık'ta kazandım. Ocak başı verdim belgeleri 2 ay oldu hiç ses yok. İkametim İzmir. Üniversite de biz sizi ararızdan başka bir şey demiyor. Bazı üniversiteler resmi başlangıç yapmıyorlar, ama gel göreve başla diyorlar güv. Soruşturması sürecinde de asistandan faydalanmak için. Açıkçası ben maaş almadan çalışmak istemedim, yoksa niyetleri vardı başlamam yönünde. Biraz da yeni bir düzen kuracam, ev tutacam vs. Paraya ihtiyaç var sonuçta. Aylarca orada geçim sıkıntısı yaşamamak için.

A

Akademik Forum

Guest
Tanıdık vasıtasıyla hızlandırma yapan oluyor ama üniversite evrakları topluca göndermek için bekletiyor veya emniyette iller arası veya istanbulda ilçeler arası hız farkı oluyor, emin olmadan da hızlı biten kişilere yaptı dememek lazım şansı yaver gitmiş de olabilir ama yapılıyor.

A

Akademik Forum

Guest
belgeler emniyete ulaştıktan sonra tahmini kaç gün kalıyor orada. buna cevap verebilecek kimse var mı acaba? benimki 21 gündür il emniyette

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar güvenlik soruşturması üniversiteye gelse bile bekletiyorlar mı

Evrağı siz üniversiteye teslim ettikten sonra hemen göndermeyebiliyorlar. Ayrıca soruşturma tamamlanıp üniversiteye geri gönderildiğinde de atanma yazısını yazmaları zaman alabiliyor. Bu üniversiteye göre çok değişebiliyor, hızlı davrananlar da var.