Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

slcksrn

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba,
Ben de Sakarya Üniversitesine öğretim görevlisi olarak atanmaya hak kazandım. 7 Şubat tarihinde evraklarımı teslim ettim. Aldığım bilgiye göre güvenlik soruşturması ile ilgili dosyalar 13 Şubat'ta üniversiteden gönderilmiş. Bugün muhtar ile karşılaştık. Çarşamba (22 Şubat) günü polisler gelip muhtardan benimle ve ailemle ilgili bilgi alıp dönmüşler. Sanırım süreç biraz daha hızlandı. En azından daha küçük şehirlerde :)

A

Akademik Forum

Guest
Muhtar

Şimdi polisler muhtardan bilgi alıyor, iyi hoşta İstanbul'da herhangi bir mahallede muhtarı kim biliyor, muhtar kimi biliyor? Güvenliği soruşturulan kişi hakkında gerekli bilgiyi, kişiyi tanımayan kişiden almak!!!

plea

Öğrenci
Ben halen özel sektörde calışıyorum, ihbar süresi meselesinden dolayi. Sabahtan aksama kadar evde degilim. Polis gelse beni evde bulamayacak, evde de kimse olmuyor, bu durumda ne oluyor acaba?

A

Akademik Forum

Guest
Polis gelmeden soruşturma yapılan iller var. Bazılarının kendisine bazısının komşusuna sormuşlar. Zaten burda yazanlar da kaç kardeşsiniz diye sordu falan diyor, sıkıntı etmeyin bence.

0502

Öğrenci
arkadaşlar öğretim görevlisi olup ta başka bir üniversiteyi kazanan öğretim görevlisi arkadaş var mı? muvafakat almama rağmen güvenlik soruşturması yapılıyor?

A

Akademik Forum

Guest
Bende Kocaeli Üniversitesinin araştırma görevlisi kadrosu kazandım, 3 ocakta evrakları teslim ettim, bugün personel daire başkanlığını aradım, soruşturma bitmemiş hala

A

Akademik Forum

Guest
beklemenin bu kadar yorucu ve hatta yıkıcı olabileceğini daha önce söyleselerdi inanın ki anlamazdım, eğer psikolojik bir işkence yapmaktıysa amaçları bunu cidden başarıyorlar çünkü bu gerçekten tam bir işkence, artık gücüm cidden kalmadı, derslere konsantre olamıyorum, sabahları uyanmakta zorlanır oldum, okuduğum kitapları anlayamıyorum, saçımı sakalımı yolar oldum, 29 yaşındayım ve 21 senedir öğrenciyim, tam oldu artık sonunda bir şey başardık, kendi hakkımızla, kendi gücümüzle hakkettik ama bu sefer de hakkımız olanı vermekte diretiyorlar, ellerinden geldiğince uzatmaya çalışıyorlar. Evet herkes bunu söylemeye çekiniyor ama burada herkes en az 10 15 bin lira zararda, biz bu parayı kazandığımız anda hakkettik ve şuan hakkımızı yiyorlar, eğer iyi niyetli olsalardı önce atanır sonra güvenlik soruşturması yapılırdı. Ben bunda art niyet ararım, siz ne dersiniz bilmem ama bunun ne hukuken ne de ahlaken doğru bir yanı var.