Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

0502

Öğrenci
hangi üniversite olursa olsun ne yaptığından bihaber süreci işletiyor. devlet personel başkanlığı görevini yapmıyor. bir duyuma göre referandum sonrasına sarkarsa rekötörlerin kadroları iptal etme durumu varmış arkadaşlar.

pinko_34

Öğrenci
hangi üniversite olursa olsun ne yaptığından bihaber süreci işletiyor. devlet personel başkanlığı görevini yapmıyor. bir duyuma göre referandum sonrasına sarkarsa rekötörlerin kadroları iptal etme durumu varmış arkadaşlar.

nasıl yaaa gelecegımızle oynuyorlar boyle bisey olmamalı.

A

Akademik Forum

Guest

Rektörler neden kadroyu iptal edecekmiş acaba ihtiyaç mı ortadan kalkacak? Lütfen mantıklı olun arkadaşlar sadece soruşturuluyoruz ve çeşitli aksaklıklardan bu uzun sürüyor. Kimse bizi işimizden alıkoymaya çalışmıyor ya da şahsi gıcıklıklarla bekletmiyor. Binlerce kişi soruşturuluyor, biz de sıramızı bekliyoruz. Lütfen her duyduğunuza inanmayın, kendinizi üzmeyin. Eninde sonunda bir karar çıkacak bu sonuç çok küçük bir ihtimal olumsuz bile olsa bu kaygıyla beklediğimiz günler bir işe yaramayacak. Kafanıza kötü düşünceler dolsa bile bunu artırmaya değil azaltmaya uğraşın.

0502

Öğrenci
Nereden duydun böyle saçma bir şeyi?

arkadaşlar kimse hiç bir şey bilmezken, her üniversite kendine göre bir güvenlik soruşturması üretmişken, kazanılmış bir hakkı 3 aydır beklerken, hiç kimse bana böyle saçma şey mi olur demesin. zaten şuan saçma olmayan ne var Allah aşkına? Tüm rektörlerin tamamen değişme durumu var. bilginiz olsun

- - - Güncellendi - - -

Nereden duydun böyle saçma bir şeyi?

arkadaşlar kimse hiç bir şey bilmezken, her üniversite kendine göre bir güvenlik soruşturması üretmişken, kazanılmış bir hakkı 3 aydır beklerken, hiç kimse bana böyle saçma şey mi olur demesin. zaten şuan saçma olmayan ne var Allah aşkına? Tüm rektörlerin tamamen değişme durumu var. bilginiz olsun

- - - Güncellendi - - -

herşeye hazırlıklı olun. yökdil boşuna gelmedi. ösym nin yaptığı bir bir YDS varken ve önceden ÜDS yi ÖSYM yaparken neden yökdil adı altında başka bir kurum yapıyor ÜDS sınavını??? hiç düşünmediniz mi?

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

herşeye hazırlıklı olun. yökdil boşuna gelmedi. ösym nin yaptığı bir bir YDS varken ve önceden ÜDS yi ÖSYM yaparken neden yökdil adı altında başka bir kurum yapıyor ÜDS sınavını??? hiç düşünmediniz mi?

Ben de bekliyorum 3 aydır. Duyumunuzun kaynağı nedir çok merak ettim açıkçası. Evet bu kadar bekletilmek kötü bir durum hepimiz için ama ben güvenlik soruşturması yapılan insanların haklarının gasp edileceğini düşünmüyorum. Bu arada YÖKDİL'in sinyali bu iğrenç olaylar yaşanmadan aylar önce verilmişti. YDS ile ilgili toplantı yapılıp mevcut dil sınavının yeterli olmadığına dair karar metini yayınlanmıştı. Hatta bu konu ile ilgili üniversitelerden sınavın nasıl yapılmasının daha uygun olacağı hakkında öneri talep edilmişti. O yüzden sap ile samanı karıştırmamak gerekir diye düşünüyorum. Mutabık olduğumuz konu bu sürecin yasal sınırını aşarak uzaması sebebiyle mağdur ediliyor olmamız.. Herkese sabır diliyorum.

şans

Öğrenci
Rektör değişmiyor ya, zaten bunlara onay veren de rektörler neticede. Böyle bir şey olması imkansız.

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -
Yani

- - - Güncellendi - - -

Tarihte her dönem yeni sınavlar çıkıyor bazıları kaldırılıyor. Geçerlilikleri kabul rdiliyor ya da edilmiyor ben de bir alakasını göremedim. Yök ün de yapılanmasının değişeceğini hepimiz biliyoruz. Ama bu kadrolara zararı olacağını düşünmüyorm, ihtimal de vermiyorum. Zaten insanlar yeterince stresliyken böyle şeyler düşünmemize gerek yok. Tez zamanda başlarız inşallah.

Hocam duyumlar üzerinden böyle ciddi konularda yorum yapmak ne kadar doğru ? Öfkenizi, ruh halinizi anlayabiliyorum çünkü bizler de bu süreci bizzat yaşıyoruz ancak rektörler değişse bile bunun kadroların iptali arasında nasıl bir bağ kurulabilir ? Sonuç olarak kazanılan bir hak var ortada ve üniversitelerin de o kadrolarda görevlendirilmek üzere bizlere ihtiyacı var. Zaten belirsizliğin olduğu bir süreç üniversiteden üniversiteye, şehirden şehire farklılıklar gösteriyor insanların akıllarını karıştırmanın gereği olmadığını düşünüyorum. Saygılarımla...

A

Akademik Forum

Guest
Kazanılmış bir kadro rektör değişti diye iptal edilmez. Ohal koşullarındayız bürokrasi normalde de ağır işler. 15 günde rektörlükten bölüme ancak ulaşan yazıları çok gördüm. Güvenlik soruşturması da kurumlar arasında dolaşan bir şey. Bir evrak bir memurun masasında ne kadar süre kalıyor bilinmez. Bu nedenle sürenin uzaması nedeniyle moral bozacak paylaşimlar gergin bir bekleyiş içindeki insanları üzmekten zevk almayın lütfen. Bekleyenler elbet soruşturma sonuçlanacak göreve başlayacak.

A

Akademik Forum

Guest
güvenlik soruşturma

Emniyette bir tanıdığım var, önceliği asker vs. ihtiyacın acil olduğu alanlara veriyorlar dedi. Yani bizimkiler onlardan sonra işleme konuyor, bunca beklememiz de ondan. Ben 16 şubatta evraklarımı teslim ettim, personel daire bir hafta sonra aradığımda gönderdiklerini söyledi şu an ya valilikte ya da emniyete vardı, ikamet Konya. Herkese sabırlar diliyorum.

teoman25

Öğrenci
arkadaşlar merhaba.
çok şükür 27şubat p.tesi güvenlik soruşturmam bitmiş ve üniv.e gönderilmiş aynı gün.
bu posta kaç güne ulaşıyor üniversitelere ve üniv. kaç güne çağırıyor soruşturması biten birini.
bu konuda bilgisi olan varmı

Nil91

Öğrenci
arkadaşlar merhaba.
çok şükür 27şubat p.tesi güvenlik soruşturmam bitmiş ve üniv.e gönderilmiş aynı gün.
bu posta kaç güne ulaşıyor üniversitelere ve üniv. kaç güne çağırıyor soruşturması biten birini.
bu konuda bilgisi olan varmı
Hocam öncelikle hayırlı olsun Sizin de MKÜ idi galiba değil mi Elimize ulaşınca üç günde atama yazısını yazıyoruz demişti bana personel dairedeki memur Ellerine geçme süresi için de iki il arasında ptt kargo süresi kadardır diye düşünüyorum

dossantos

Öğrenci
hocam sorunuzun cevabını bilmiyorum ama benim de size bir sorum var acaba üniversite ne zaman bu belgeyi gönderdi? yani ne kadar sürdü soruşturma ?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba, evrak gönderildi ise rektörlüğe ulaştığında atama yazısını atandığınız fakülteye yazıyor ve orası sizi arıyor, 2 haftayı bulmuyor toplamda, bende Kasım 2016 kadroları ile atananlardanım, 22 Aralık'ta evrakları teslim etmiştim, bu hafta başı işe başladım, bekleyenlere sabırlar, başlayınca iş bitmiyor bu arada, bundan sonraki süreçte bizi neler bekliyor, eski öyp kadroları gibi dil kurslarına gönderilecek miyiz, eğitime devam için dışarıdan kadrolar ile mi başvuru yapacağız yoksa öyp kapsamında mı, adı ihtisaslaştırılmış öyp fakat içeriğini ve süreci tam olarak bilen yok, bekleyip göreceğiz

0502

Öğrenci
arkadaşlar paranoyaklaştım iyice hakkınızı helal edin. kulaktan duyma bilgileri paylaşmak istedim. amacım burada güvenlik soruşturması bekleyen arkadaşları üzmek kesinlikle değil. sadece bunaldım ve bir şeylerin yanlış gittiği kanaatindeyim. göreve başlatıp bu soruştarmaları devam ettirebilirlerdi... hepinizin sağlıklı bir şekilde kurumlarınızda görevlerinize başlaması dileğiyle

- - - Güncellendi - - -

bunla guvenlık sorusturmasının ne alakası var anlamadım :nonchalance:

bir alakası yok bende anlamadım neden öyle bir şey yazdığımı :)