Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

Kararsiz1

Öğrenci
Merhaba dostlar, 20 Ocak son tarihli belge teslimimi 17 Ocak kargoyla yapmistim. Bu basligi takip ettigim icin surec hakkinda ne universiteyi ne emniyeti aradim. Az once (22 Subat) polis geldi, anami babami, kac yildir burada yasadigimi, nereye ne amacla basvurdugumu, su anda calisip calismadigimi sordu. Hayirlisi olsun deyip gittiler. Tek bir soru sordum memurlara tahminen ne zaman sonuclanir diye. Tahkikatiniz elimize dun ulasti (Izmir/Buca) Cumaya kadar raporunuzu hazirlayip il emniyete gondeririz. Orada da tahminen 1 haftalik isi var, sonra da universiteye yollanir dediler. Atama kararim yazildiginda da sizi tekrar bilgilendiririm.
Tekrar merhabalar,

Guncelleme acisindan bilgi vereyim, bu sabah (10 mart) universiteden telefon geldi ve Pazartesi gunu ise baslayabislecegim soylendi. Umarim diger bekleyen arkadaslar da en kisa zamanda haber alirlar. Herkes icin hayirlisi olsun.

sonerymus

Öğrenci
An itibariyle 11 mart 2017 ve evrakların son teslim tarihi olan 23 aralık 2016 dan beri bekliyorum kazandığım üniversite Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi İkamet Mersin, maalesef bugüne kadar hiç torpilim olmadı hala da yok Bir de şimdi rektör değişmiş bir ay da oradan koy diyorlar. Yani en iyimser ihtimalle bu atama nisan ortasını bulacak.:sorrow:

A

Akademik Forum

Guest
Soruşturma olumlu bitmesine rağmen bekleyiş sürüyor. 28 günde soruşturma bitirilip gönderilmiş universiteye ama şu an 85. gündeyim. 57 gündür belgeler ile ne yapıldığını bilmiyorum ama sabretmem gerektiği söyleniyor personel daire başkanlığı tarafından. Baharda hoca hariç aynı durumda olan var mi bizler gibi ?

Hocam sizin hangi üniversite?

A

Akademik Forum

Guest
29 Kasım evrakları üniversiteye verme
10 Aralık'ta arayıp güvenlik formu doldurmamız istendi
12 Aralık'ta yolladık tekrardan
23 aralık İstanbul valiliğine evrağın girişi
29 Aralık'ta il emniyete evrakların gelişi
16 Şubat'ta polislerin eve gelmesi
En son öğrenebildiğimiz ise
3 martta işlemlerin bittiği güvenlik şubesinde, sadece son bir onay verilecekmiş ama bunu hangi birimin vereceğini söylemiyorlar
Bugün yani 10 Mart'ta personel daireyi aradım diyor ki hala evraklar gelmemiş... toplam süre 100 gün hemen hemen , emniyette ise 70 gündür evraklar. Bitmiyor süreç bitmiyor...

m.ahmet

Öğrenci
An itibariyle 11 mart 2017 ve evrakların son teslim tarihi olan 23 aralık 2016 dan beri bekliyorum kazandığım üniversite Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi İkamet Mersin, maalesef bugüne kadar hiç torpilim olmadı hala da yok Bir de şimdi rektör değişmiş bir ay da oradan koy diyorlar. Yani en iyimser ihtimalle bu atama nisan ortasını bulacak.:sorrow:

Hocam rektörün değişmesi neden1 ay daha uzatıyor süreci?

sonerymus

Öğrenci
bilmiyorum hocam öyle söylüyorlar, ben de mantığını anlayamadım o yüzden bir kaç bilir kişiye daha sordum evet öyle dediler. Artık hiç atanamayacakmışım gibi hissetmeye başladım.

- - - Güncellendi - - -

Hocam rektörün değişmesi neden1 ay daha uzatıyor süreci?

bilmiyorum hocam öyle söylüyorlar, ben de mantığını anlayamadım o yüzden bir kaç bilir kişiye daha sordum evet öyle dediler. Artık hiç atanamayacakmışım gibi hissetmeye başladım.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar kadroyu kazandığınız anda şartı sağlayıp sağlamadığınız önemli. Yani tezi bitirmenizin olumsuz bir etkisi olmaz, bitirebilirsiniz.

Hocam yüksek lisans yaptığım üniversite aynen böyle söyledi. Kadroyu kazandığım üniversiteyi aradım net bişey söylemediler ondan tereddüt ettim. Teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam koşullar girerken sağlanır diye mantık yürütüp sorun olmayacağını söyleyenler oldu burada önceden ama benim bu tip bi soru işaretim olsa okula sorar buraya sonucu yazardım nolur nolmaz.

Hocam yüksek lisans yaptığım üniversite aynı mantıkla bitir dedi. Kazandığım üniversite net bişey söylemiyor ondan tereddüt ettim bende

A

Akademik Forum

Guest
Ben de Nevsehir'i kazandim. Evrak teslimi 9 Ocak. Ikamet Kutahya. Cuma il emniyeti aradim sonuclanmak uzere dendi. Ama anladigim kadariyla univ cok gec yolluyor evraklari. Ote yandan rektorun degismesinin zaman anlaminda cok olumsuz bir yani olacagini dusunmuyorum. Neticede rektorun yapmasi gereken cok da birsey yok atama ile ilgili. Icinizi ferah tutun. Martin sonunda guzel haberler aliriz diye tahmin ediyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaslar 3 Şubat evrak tesliminin son günüydü. 10 martta da atamam yapıldı. Darısı diğer bekleyen arkadaşlara... il Hatay

boun60

Öğrenci
Hayırlı olsun hocam. Bir sorum olacaktı. Belgeler üniversiteye ulaşınca mı aradılar yoksa atama yapılınca mı? Üniversitede belgeler çok bekliyor mu?

teoman25

Öğrenci
merhaba arkadaşlar..

daha önce sizlere Mart 1 de soruşturmamın bittiği haberini vermiştim.
fakat farklı yollardan siyasi kanallardan yaptığım girişim ve aldığım haberlerde SORUŞTURMA denen süreçte, ilgili kurumun insanlara nasıl YALANLAR söylediğini biraz anlatayım.
üşenip okursanız, o zaman neden bu kadar uzun ve çelişkili bir süreç olduğunu anlayacaksınız...

Şubat 6 üniversiteyi arayıp soruşturma ne süreçte dedim. cevap: "Ocak 30 evrağınız postaya verilmiş"

Babamın çok samimi olduğu polis bir arkadaş vardı. kendisine durumu anlattık.. süreç ne aşamada sorup bilgi almasını rica ettik..
şubatın 20'si gibi bize "Soruşturma 10 güne kadar bitecekmiş" dedi.

Mart 1 bu Polis tanış bizi arayıp: "Soruşturma bugün bitmiş ve postaya vermişler" dedi.
Mart 3 aynı Polis Tekrar arayıp: "Gidip sağlama almak için tekrar sordum, dosyanız yeni ulaşmış daha kapağını bile açmamışlar, 1 haftaya bitermiş"
Mart 6 siyasi varlığı olan bir yakınıma danıştım, Güv.Soruşturma Şb.Müdürünü tanıyan, aradı sordu: "2hafta sürer" cevabı geldi
Mart 8 komşu şehirde, istihbarat polisi olan 15 yıllık arkadaşıma konuyu anlattım. kendisine gelen cevabı bana kopyalayıp yolladı: "guvenlik subedeymis arkadasın evragi, bitmis 10 gune kadar yazip gondereceklermis herhangi bi sikinti yokmus evrakta."
Mart 10 mahallemizin Dede Muhtarına gittim. "soruşturma için hiç polisler geldi mi dede?" diye sordum. Cevap: "Gelmediler"

bir yerden aldığım duruma göre OHAL kapsamında emniyet müdürlüğünden çok fazla sayıda polis ihraç edildiğinden kurumlarda bu işleri yürüten polislerin sayısı çok az ve bu yüzden Emniyet Müd. soruşturma önceliğini yeni eğitime alınan, yeni göreve başlayan polis ve polis adaylarının soruşturmasına öncelik veriyor

yani anlayacağınız soruşturma yapan bu güzide kurumumuz ne yazık ki bizlere bu konuda baştan sona yalanlar söylüyorlar.
bizlerde kendi kendimizi, üniversite ve emniyetin verdiği bilgilerin örtüşmemesinden dolayı yiyip bitiriyoruz. çünkü herkese ama herkese yalan söylüyorlar bilginiz olsun...

herkes kendi torpilini, bürokratını, vekilini dayısını ayısını araya sokarak dosyalarına öncelik verdiriyorlar ve biz garibim vatandaşlar 4 ay bekliyoruz.
çünkü benim fakültemden mezun olan tanıdığım pek haz etmediğim bir vatandaş benden 2 hafta sonra kadro kazandı ondanda 2 hafta sonra göreve başladı.
kendi soruşturması 2 GÜN SÜRMÜŞ

yani hepimize cümleten geçmiş olsun.... beklemeye devam

A

Akademik Forum

Guest
merhaba arkadaşlar..

daha önce sizlere Mart 1 de soruşturmamın bittiği haberini vermiştim.
fakat farklı yollardan siyasi kanallardan yaptığım girişim ve aldığım haberlerde SORUŞTURMA denen süreçte, ilgili kurumun insanlara nasıl YALANLAR söylediğini biraz anlatayım.
üşenip okursanız, o zaman neden bu kadar uzun ve çelişkili bir süreç olduğunu anlayacaksınız...

Şubat 6 üniversiteyi arayıp soruşturma ne süreçte dedim. cevap: "Ocak 30 evrağınız postaya verilmiş"

Babamın çok samimi olduğu polis bir arkadaş vardı. kendisine durumu anlattık.. süreç ne aşamada sorup bilgi almasını rica ettik..
şubatın 20'si gibi bize "Soruşturma 10 güne kadar bitecekmiş" dedi.

Mart 1 bu Polis tanış bizi arayıp: "Soruşturma bugün bitmiş ve postaya vermişler" dedi.
Mart 3 aynı Polis Tekrar arayıp: "Gidip sağlama almak için tekrar sordum, dosyanız yeni ulaşmış daha kapağını bile açmamışlar, 1 haftaya bitermiş"
Mart 6 siyasi varlığı olan bir yakınıma danıştım, Güv.Soruşturma Şb.Müdürünü tanıyan, aradı sordu: "2hafta sürer" cevabı geldi
Mart 8 komşu şehirde, istihbarat polisi olan 15 yıllık arkadaşıma konuyu anlattım. kendisine gelen cevabı bana kopyalayıp yolladı: "guvenlik subedeymis arkadasın evragi, bitmis 10 gune kadar yazip gondereceklermis herhangi bi sikinti yokmus evrakta."
Mart 10 mahallemizin Dede Muhtarına gittim. "soruşturma için hiç polisler geldi mi dede?" diye sordum. Cevap: "Gelmediler"

bir yerden aldığım duruma göre OHAL kapsamında emniyet müdürlüğünden çok fazla sayıda polis ihraç edildiğinden kurumlarda bu işleri yürüten polislerin sayısı çok az ve bu yüzden Emniyet Müd. soruşturma önceliğini yeni eğitime alınan, yeni göreve başlayan polis ve polis adaylarının soruşturmasına öncelik veriyor

yani anlayacağınız soruşturma yapan bu güzide kurumumuz ne yazık ki bizlere bu konuda baştan sona yalanlar söylüyorlar.
bizlerde kendi kendimizi, üniversite ve emniyetin verdiği bilgilerin örtüşmemesinden dolayı yiyip bitiriyoruz. çünkü herkese ama herkese yalan söylüyorlar bilginiz olsun...

herkes kendi torpilini, bürokratını, vekilini dayısını ayısını araya sokarak dosyalarına öncelik verdiriyorlar ve biz garibim vatandaşlar 4 ay bekliyoruz.
çünkü benim fakültemden mezun olan tanıdığım pek haz etmediğim bir vatandaş benden 2 hafta sonra kadro kazandı ondanda 2 hafta sonra göreve başladı.
kendi soruşturması 2 GÜN SÜRMÜŞ

yani hepimize cümleten geçmiş olsun.... beklemeye devam

Gerçekten sinir bozucu bir hal almaya başladı artık bu durum. Görev başındayken eskisi gibi yapılsa bu sorunların hiç biri olmayacaktı. Yıllarca hayal kurup emek verip birde aylarca kazandığım halde beklemek ağrıma gidiyor artık. Ne kadar bekleyeceğimiz de muamma. Ailemin ve çevremin artık neden başlamıyorsun demelerine yorum bile yapamıyorum çünkü bende anlam veremiyorum aylarca beklemenin nedenine? Çok kolay yollar ile öğrenebilecek bilgilerin aylar almasına aklım ermiyor. Ha bugun ha yarın gözüm telefonda beklemekten de sıkıldım. Resmen sabrımız deneniyor. Yazıktır günahtır.
16 ocakta emniyetten aradılar arayış o arayış halen de bekliyorum. Gelen giden de olmadı bunun dışında.

sonerymus

Öğrenci
Ben de Nevsehir'i kazandim. Evrak teslimi 9 Ocak. Ikamet Kutahya. Cuma il emniyeti aradim sonuclanmak uzere dendi. Ama anladigim kadariyla univ cok gec yolluyor evraklari. Ote yandan rektorun degismesinin zaman anlaminda cok olumsuz bir yani olacagini dusunmuyorum. Neticede rektorun yapmasi gereken cok da birsey yok atama ile ilgili. Icinizi ferah tutun. Martin sonunda guzel haberler aliriz diye tahmin ediyorum.

Kardeşim inşallah dediğin gibi olur ama sorduklarım pek emin konuştu bu rektörün değişmesi durumunda atamaların gecikeceği konusunda. Ama umarım haksız çıkarım bunu çok istiyorum

A

Akademik Forum

Guest
Benim de 72 gün oldu bugun itibariyle. İkametgah Ankara üniversite ODTU beraber belge verdiğimiz insanlardan bir çoğu atandı. Bazılarının içerden tanıdık kullandığını biliyorum. Benim hakkımda hiçbir ses çıkmadı bakalım neler olacak.
Hayırlı olsun hocam üniversitr evrakları ne zaman gönderdi veya emniyete ne zaman ulaştı biliyor musunuz?
Üniversite evrakları geciktirmeden gönderdi diye biliyorum. Onun dışında emniyete nasıl ulaşabilirim gidip sorsam bir şey söylerler mi naparlar bir fikrim yok emniyete gidip sorup öğrenen var mıdır ? yada başka bir yolu var mı bu takibin ? Emniyette ilgili birimi arıyorum sürekli meşgul.

m.ahmet

Öğrenci
Kardeşim inşallah dediğin gibi olur ama sorduklarım pek emin konuştu bu rektörün değişmesi durumunda atamaların gecikeceği konusunda. Ama umarım haksız çıkarım bunu çok istiyorum

Hocam iptal etmesinlerde (böyle bir şeye hakları var mı bilmiyorum) varsın 1 ay daha bekleyelim. Sonuçta bizim kadrolar vekil rektör zamanında açıldı. Şimdi asiller gelip umarım böyle bir şeye kalkışmaz.