Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar bugün hayırlı haberi aldım. İkamet Ankara. Süreci aşağıda özetliyorum:
16 aralık belge teslim son tarihi
28 aralık güv.sor. Belgelerinin üniden çıkışı,
13 mart göreve başlamam için telefon geldi.
Süreç hakkında bilgim bu kadar. Emniyet, valilik gibi yerlere be zaman ulaştı bilmiyorum. Ankara yenimahalle de oturuyorum. Hayırlısıyla yarın göreve başlayacağım. Bekleyen ve kadrosunu hakeden arkadaşlarıma sabır ve güzel haberler diliyorum(yakın zamanda). Başka platformlarda görüşmek dileğiyle...

Hangi üniversite peki?

furkan2121

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,
Benim de atamam yapıldı. Süreci şu şekilde özetliyorum :
Atandığım Üni: Muş Alparslan
Soruşturmanın yapıldığı il: Diyarbakır
21 Aralık: Evrakları üniye teslim ettim.
26 Aralık: Evraklar Diyarbakır valiliğine teslim edilmek üzere Üniden yollandı.
10 Ocak: Diyarbakır/Bismil ilçe emniyet soruşturma için beni telden aradı ve havadan sudan birkaç soru sordu. 1 gün içinde dosyayı Diyarbakır il emniyete gönderecez dediler.
26 Ocak: Meğersem 1 gün 16 gün sürüyormuş. Dosyanın emniyete ne zaman ulaştığını tam bilmiyorum. Ama maksimum 1 hafta dersek 1 Şubat gibi dosyanın il emniyete ulaşmış olması muhtemel.
2 Mart: Soruşturma sonucunun il emniyetten üniye postalanması.
13 Mart: Atamamın yapılmış olduğu ve 15 gün içinde gidip başlamam gerektiğiyle ilgili üniden telefon almam.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam merhabalar,
vakıf üniversitelerinde de güvenlik soruşturması yapılıyor mu? Bu konuyla ilgili bilgisi, tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba Arkadaşlar,
10 Ocak: Diyarbakır/Bismil ilçe emniyet soruşturma için beni telden aradı ve havadan sudan birkaç soru sordu. 1 gün içinde dosyayı Diyarbakır il emniyete gönderecez dediler.
26 Ocak: Meğersem 1 gün 16 gün sürüyormuş. Dosyanın emniyete ne zaman ulaştığını tam bilmiyorum. Ama maksimum 1 hafta dersek 1 Şubat gibi dosyanın il emniyete ulaşmış olması muhtemel.
13 Mart: Atamamın yapılmış olduğu ve 15 gün içinde gidip başlamam gerektiğiyle ilgili üniden telefon almam.

hayırlı uğurlu olsun hocam

A

Akademik Forum

Guest
atanma süreci

Herkese Merhaba,

Benim de bugün atamam yapıldı. Evrakları üniversiteye teslim etme tarihim 6 Şubat, üniversitenin atamamın yapıldığını haber vermesi 14 Mart. Aradaki sürece dair bir bilgim yok. Eve emniyetten gelenler oldu, aynı şekilde muhtarlığa da gitmişler. İkametim küçük bir ilde, atamanın yapıldığı il de ikamet ilime oldukça yakın.
Umarım hak edip, bekleyen herkes için sonuç güzel olur. Herkese kolaylıklar.

filefile

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,

Hocam hayırlı olsun. Size bir şey danışacağım. Henüz güvenlik soruşturmam sonuçlanmadığından özel bir şirkette çalışıyorum ve doğal olarak sigortam devam ediyor. 21 aralıkta benim de evraklarım okula ulaştı. İstifa etmeli miyim sizce artık . Ben atamam yapıldıktan sonra istifa ederim diye düşünüyorum ama şu anda çalışıyor olmam atama işlemleri için engel oluşturur mu? Okul sağolsun herhangi bir bilgi vermediğinden her gün başka şeyleri kuruntu yapar hale geldim.

A

andl11

Guest
atama

arkadaslar ben 30 aralikta evraklari teslim etmistim. bugun okulu arayarak durum hakkinda bilgi istedim zira 75 gun oldu. personel daire baskanligida sorusturmanin bittigini soledi. imza icin evraklar dolasiyomus en kisa zamanda donus yapilacagi soylendi. atama kararnamesi mi hazirlaniyo acaba ? ne kadar surer bu durum ?

ahmedoff

Profesör
Hocam hayırlı olsun. Size bir şey danışacağım. Henüz güvenlik soruşturmam sonuçlanmadığından özel bir şirkette çalışıyorum ve doğal olarak sigortam devam ediyor. 21 aralıkta benim de evraklarım okula ulaştı. İstifa etmeli miyim sizce artık . Ben atamam yapıldıktan sonra istifa ederim diye düşünüyorum ama şu anda çalışıyor olmam atama işlemleri için engel oluşturur mu? Okul sağolsun herhangi bir bilgi vermediğinden her gün başka şeyleri kuruntu yapar hale geldim.
Şu an çalışıyor olmanız atamanız için bir sorun teşkil etmez, atandığınızı öğrendiğiniz zaman istifa edip atandığınız kurumda işe başlayabilirsiniz.

Nexus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba bir üniversitede araştırma görevlisiyim başka bir üniversitede yrd dç kadrosuna girdim güvenlik soruşturmam başlayalı 2 ay oldu fakat ne ikametimin bulunduğu ilde ne de çalıştığım ilde dosyam görünmüyor iki taraftan da aldığım cevap burada dosyası açılmamış nereden bilgi alabilirim acaba
Hocam başvurduğunuz üniversiteye nereye gönderdiklerini sorabilir sonrasında da valilik, emniyete sorabilirsiniz. Nazikçe ısrar edin, atlatmaya çalışabilirler

Gkhnntasdemir

Öğrenci
-Burdur, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
-Açıktan alımla girdim, bin kişilik alımla değil.
-Eve gelen tebligatta 15 gün süre tanınmış
-İyi dileklerde bulunan herkese ben teşekkür ederim. Güzel haberlerinizi bekliyorum...

İ

İTÜ MAK

Guest
Herkese merhaba,

Yerleşen kişilere iş hayatında başarılar. Ben belgelerimi Aralık ayının sonunda okula verdim. Eve polis gelmedi. Eve polis gelmediği halde atanan arkadaş var mıdır? Eve polis gelmesi zorunlu mudur? 70 gün oldu neredeyse ve hala beklemekteyim.

Bu konu hakkında bilgi almak için nerelere gideyim ?

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar,

Ocağın ilk haftasında hak kazandığımı öğrendim, ocağın son haftası üniversite belgelerimi güvenlik soruşturması için göndermiş. 6 Şubat'ta evime polis geldi. 6 Şubat'tan beridir de beklemedeyim henüz bir sonuç yok. Eli kulağındadır diye her gün telefon bekliyorum bir umut. Özel bir şirkette tam zamanlı olarak çalışıyordum ama Yüksek Lisans öğrencisi olduğumdan dönemin yoğunluğunu da göz önünde bulundurarak derslerime odaklanmak isteyerek işten Ocak'ta ayrıldım. Bu kadar süreceğini tahmin etmemiştim, eğer süreç uzarsa maddi olarak zor zamanlar geçireceğim.

Neyse, burada atananları ve hala bekleyenleri görmek umut oldu, yalnız olmadığımı hissettirdi. Atanan herkese hayırlı olsun diyorum, benim gibi bekleyenlere de sabır diliyorum.

İyi akşamlar.

A

Akademik Forum

Guest
Acaba hala istanbuldan atanan yokmu. Yoksa herkes atandı bir benmi kaldim :( zira neredeyse 4 aydir bekliyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Herkese merhaba,

Yerleşen kişilere iş hayatında başarılar. Ben belgelerimi Aralık ayının sonunda okula verdim. Eve polis gelmedi. Eve polis gelmediği halde atanan arkadaş var mıdır? Eve polis gelmesi zorunlu mudur? 70 gün oldu neredeyse ve hala beklemekteyim.

Bu konu hakkında bilgi almak için nerelere gideyim ?

Emniyetin yoğunluğuna göre polis gelmediği durumlarda oluyor. Bana da gelmedi sadece aradılar bende beklemedeyim. Burda polis gelmedi diyip atanan kişiler oldu polisin gelip gelmemesi bir ölçüt değil bu konuda. Soruşturma nerede yapılıyorsa oranın il emniyetine gidip sorabilirsiniz. Belki tatmin edici bir cevap alırsınız.

A

Akademik Forum

Guest
arkadaslar ben 30 aralikta evraklari teslim etmistim. bugun okulu arayarak durum hakkinda bilgi istedim zira 75 gun oldu. personel daire baskanligida sorusturmanin bittigini soledi. imza icin evraklar dolasiyomus en kisa zamanda donus yapilacagi soylendi. atama kararnamesi mi hazirlaniyo acaba ? ne kadar surer bu durum ?

Soruşturma hangi ilde sizin?

A

Akademik Forum

Guest
Guvenlik sor. Sureci

Arkadaslar mrb. Buraya daha once hic yazmamistim ama yazilanlari takip ettigim icin herkese bilgi vermek ve paylasimlar icin tesekkur etmek adina kendi surecimi ozetleyecegim.

19 ocak: uniye belge teslimi
02 subat: universitenin guvenlik sor evrakini ilgili Valilige yollamasi
06 subat: evrakin valilige ulasmasi
07 subat: evrakin emniyete ulasmasi
02 mart: emniyetin sor evrakini uniye geri yollamasi
10 mart: uni ye evrakin tekrar ulasmasi
14 mart: tebligat.

Arkadaslar eve polis filan gelmedi bende. Anladigim kadariyla heruerin emniyetine gore degisen bir uygulama.

Insallah herkesin tebligati en kisa suredeyayinlanir. Allah sabir versin bekleyen herkese...