Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
merhaba arkadaşlar..

daha önce sizlere Mart 1 de soruşturmamın bittiği haberini vermiştim.
fakat farklı yollardan siyasi kanallardan yaptığım girişim ve aldığım haberlerde SORUŞTURMA denen süreçte, ilgili kurumun insanlara nasıl YALANLAR söylediğini biraz anlatayım.
üşenip okursanız, o zaman neden bu kadar uzun ve çelişkili bir süreç olduğunu anlayacaksınız...

Şubat 6 üniversiteyi arayıp soruşturma ne süreçte dedim. cevap: "Ocak 30 evrağınız postaya verilmiş"

Babamın çok samimi olduğu polis bir arkadaş vardı. kendisine durumu anlattık.. süreç ne aşamada sorup bilgi almasını rica ettik..
şubatın 20'si gibi bize "Soruşturma 10 güne kadar bitecekmiş" dedi.

Mart 1 bu Polis tanış bizi arayıp: "Soruşturma bugün bitmiş ve postaya vermişler" dedi.
Mart 3 aynı Polis Tekrar arayıp: "Gidip sağlama almak için tekrar sordum, dosyanız yeni ulaşmış daha kapağını bile açmamışlar, 1 haftaya bitermiş"
Mart 6 siyasi varlığı olan bir yakınıma danıştım, Güv.Soruşturma Şb.Müdürünü tanıyan, aradı sordu: "2hafta sürer" cevabı geldi
Mart 8 komşu şehirde, istihbarat polisi olan 15 yıllık arkadaşıma konuyu anlattım. kendisine gelen cevabı bana kopyalayıp yolladı: "guvenlik subedeymis arkadasın evragi, bitmis 10 gune kadar yazip gondereceklermis herhangi bi sikinti yokmus evrakta."
Mart 10 mahallemizin Dede Muhtarına gittim. "soruşturma için hiç polisler geldi mi dede?" diye sordum. Cevap: "Gelmediler"

bir yerden aldığım duruma göre OHAL kapsamında emniyet müdürlüğünden çok fazla sayıda polis ihraç edildiğinden kurumlarda bu işleri yürüten polislerin sayısı çok az ve bu yüzden Emniyet Müd. soruşturma önceliğini yeni eğitime alınan, yeni göreve başlayan polis ve polis adaylarının soruşturmasına öncelik veriyor

yani anlayacağınız soruşturma yapan bu güzide kurumumuz ne yazık ki bizlere bu konuda baştan sona yalanlar söylüyorlar.
bizlerde kendi kendimizi, üniversite ve emniyetin verdiği bilgilerin örtüşmemesinden dolayı yiyip bitiriyoruz. çünkü herkese ama herkese yalan söylüyorlar bilginiz olsun...

herkes kendi torpilini, bürokratını, vekilini dayısını ayısını araya sokarak dosyalarına öncelik verdiriyorlar ve biz garibim vatandaşlar 4 ay bekliyoruz.
çünkü benim fakültemden mezun olan tanıdığım pek haz etmediğim bir vatandaş benden 2 hafta sonra kadro kazandı ondanda 2 hafta sonra göreve başladı.
kendi soruşturması 2 GÜN SÜRMÜŞ

yani hepimize cümleten geçmiş olsun.... beklemeye devam

Sırayı anlarım, üstlerin baskısıyla bazı dosyaları öne almalarını anlarım ama yalanı anlayamıyorum gerçekten.

A

Akademik Forum

Guest
Üniversite evrakları geciktirmeden gönderdi diye biliyorum. Onun dışında emniyete nasıl ulaşabilirim gidip sorsam bir şey söylerler mi naparlar bir fikrim yok emniyete gidip sorup öğrenen var mıdır ? yada başka bir yolu var mı bu takibin ? Emniyette ilgili birimi arıyorum sürekli meşgul.

Telefonla ulaşsanız da bilgi alamazsınız hocam. Gidip sorarak belki öğrenirsiniz ama ile, memura göre değişir herhalde. Tanıdık birine sordurarak öğrenebiliyorlar genelde. 70 günü geçtiyse üniversite biraz bekletmiş olabilir, resmi itiraz süresi için mesela. Ama yine de bu hafta açıklanır belki sizinki.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam iptal etmesinlerde (böyle bir şeye hakları var mı bilmiyorum) varsın 1 ay daha bekleyelim. Sonuçta bizim kadrolar vekil rektör zamanında açıldı. Şimdi asiller gelip umarım böyle bir şeye kalkışmaz.

İlana yeni çıkıldığı zamanlar rektör değişimlerinden dolayı iptal edilen-daha doğrusu ertelenen- kadrolar oldu ama bu aşamada iptal diye bir şey söz konusu olmaz merak etmeyin. Rektör değişimi ister istemez bir miktar daha gecikmeye yol açabilir. Eski Rektörün devir teslimi, yeni gelen rektörün göreve başlaması sürecinde kararnameler askıya alınabilir ama çok sürmez..

m.ahmet

Öğrenci
İlana yeni çıkıldığı zamanlar rektör değişimlerinden dolayı iptal edilen-daha doğrusu ertelenen- kadrolar oldu ama bu aşamada iptal diye bir şey söz konusu olmaz merak etmeyin. Rektör değişimi ister istemez bir miktar daha gecikmeye yol açabilir. Eski Rektörün devir teslimi, yeni gelen rektörün göreve başlaması sürecinde kararnameler askıya alınabilir ama çok sürmez..

İçime su serptiniz Hocam teşekkür ederim. O kadsr zor bir süreç ki herşeyi kafaya takar oldum. Kazanma sürecinden çok daha zor bir dönem yaşıyoruz.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar göreve başlayacağınız bilgisini telefon ederek mi söylüyorlar? Posta gelmesini mi beklemek gerekiyor? Sonrasında neler yapılması gerekiyor?

Merhabalar;

Temmuz ayında araştırma görevliliğini kazandım. aynı hafta darbe girişimi oldu. ertesi hafta üniversite güvenlik soruşturması formu doldurup göndermemi istedi. gönderdim. sonrasında bekle babam bekle... İlk önce kazandığım üniversitedeki tüm atamaların durdurulduğunu öğrendim. Ekim gibi atamalara başladıklarını öğrendim. güvenlik soruşturması için emniyete sordurduk ne durumda diye. diğer türlü arayıp kendiniz sorunca bir şey değişmiyor. tanıdık aracıyla süreci hızlandırmak iyi olur. daha sonraki hafta eve polis geldi. 2-3 hafta sonra soruşturmanın biteceğini öğrendik. Kasımın ortasında güvenlik soruşturması bitti ve üniversiteye gönderildi. Posta süresi 1 hafta 1 gün bulabiliyor. benimki 7-7 gün sürdü. ardından 4-5 gün atama işlemleri sürdü. Aralığın 2'si gibi beni aradılar, gelin hemen başlayın diye. bu sözü duymak için tam 5 ay bekledim. Ama şükür Allah'a görevimizin başındayız. 3 ayımı doldurdum. Allah bekleyenlere sabır versin, süreçleri en yakın sürede hayırlısıyla sonlansın.

benim dönemimde kazanların çoğu en çok bekleyenler oldu. sonra kazananlar 2-3 ayda atanır. Biz en zor döneme denk gelmiştik.

Arkadaşlar göreve başlayacağınız bilgisini telefon ederek mi söylüyorlar? Posta gelmesini mi beklemek gerekiyor? Sonrasında neler yapılması gerekiyor?

göreve başlamanız için ararlarsa postayı beklemenize gerek yok. hemen başlayabilirsiniz. aynı şehirde ise 1 gün içinde farklı bir şehirde iseniz 15 güne kadar süreniz olur göreve başlamak için. Göreve başlamak için kimliğiniz yeterli. ek başka bir şey benden istenmedi.
inşallah hayırlı haberler alırsınız..

A

Akademik Forum

Guest
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hocam. İnşallah biz de hayırlısıyla görevimize başlarız.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba bir üniversitede araştırma görevlisiyim başka bir üniversitede yrd dç kadrosuna girdim güvenlik soruşturmam başlayalı 2 ay oldu fakat ne ikametimin bulunduğu ilde ne de çalıştığım ilde dosyam görünmüyor iki taraftan da aldığım cevap burada dosyası açılmamış nereden bilgi alabilirim acaba

pinko_34

Öğrenci
Merhabalar;

Temmuz ayında araştırma görevliliğini kazandım. aynı hafta darbe girişimi oldu. ertesi hafta üniversite güvenlik soruşturması formu doldurup göndermemi istedi. gönderdim. sonrasında bekle babam bekle... İlk önce kazandığım üniversitedeki tüm atamaların durdurulduğunu öğrendim. Ekim gibi atamalara başladıklarını öğrendim. güvenlik soruşturması için emniyete sordurduk ne durumda diye. diğer türlü arayıp kendiniz sorunca bir şey değişmiyor. tanıdık aracıyla süreci hızlandırmak iyi olur. daha sonraki hafta eve polis geldi. 2-3 hafta sonra soruşturmanın biteceğini öğrendik. Kasımın ortasında güvenlik soruşturması bitti ve üniversiteye gönderildi. Posta süresi 1 hafta 1 gün bulabiliyor. benimki 7-7 gün sürdü. ardından 4-5 gün atama işlemleri sürdü. Aralığın 2'si gibi beni aradılar, gelin hemen başlayın diye. bu sözü duymak için tam 5 ay bekledim. Ama şükür Allah'a görevimizin başındayız. 3 ayımı doldurdum. Allah bekleyenlere sabır versin, süreçleri en yakın sürede hayırlısıyla sonlansın.

benim dönemimde kazanların çoğu en çok bekleyenler oldu. sonra kazananlar 2-3 ayda atanır. Biz en zor döneme denk gelmiştik.

göreve başlamanız için ararlarsa postayı beklemenize gerek yok. hemen başlayabilirsiniz. aynı şehirde ise 1 gün içinde farklı bir şehirde iseniz 15 güne kadar süreniz olur göreve başlamak için. Göreve başlamak için kimliğiniz yeterli. ek başka bir şey benden istenmedi.
inşallah hayırlı haberler alırsınız..

goreve baslamak ıcın hocam banka hesap nosu falan ıstemedılermı?

Gkhnntasdemir

Öğrenci
Arkadaşlar bugün hayırlı haberi aldım. İkamet Ankara. Süreci aşağıda özetliyorum:
16 aralık belge teslim son tarihi
28 aralık güv.sor. Belgelerinin üniden çıkışı,
13 mart göreve başlamam için telefon geldi.
Süreç hakkında bilgim bu kadar. Emniyet, valilik gibi yerlere be zaman ulaştı bilmiyorum. Ankara yenimahalle de oturuyorum. Hayırlısıyla yarın göreve başlayacağım. Bekleyen ve kadrosunu hakeden arkadaşlarıma sabır ve güzel haberler diliyorum(yakın zamanda). Başka platformlarda görüşmek dileğiyle...

A

Akademik Forum

Guest
Kasımda kazandım, 7 Aralıkta evraklarımı teslim ettim, 6.5 aylık hamileyim. Psikolojim bozuldu artık

A

Akademik Forum

Guest
tebrikler

Arkadaşlar bugün hayırlı haberi aldım. İkamet Ankara. Süreci aşağıda özetliyorum:
Süreç hakkında bilgim bu kadar. Emniyet, valilik gibi yerlere be zaman ulaştı bilmiyorum. Ankara yenimahalle de oturuyorum. Hayırlısıyla yarın göreve başlayacağım. Bekleyen ve kadrosunu hakeden arkadaşlarıma sabır ve güzel haberler diliyorum(yakın zamanda). Başka platformlarda görüşmek dileğiyle...

Gozunuz aydin. Hangi universite acaba? Bende yenimahallede oturuyorum. Aralik 26da evraklarimi teslim ettim. Ocak'in basinda belgelerin universiteden ciktigini biliyorum. Yalniz o zamanlar ikametim Istanbuldaydi. Baska bir bilgiye sahip degilim. Umarim beni de en kisa zamanda ararlar.

A

Akademik Forum

Guest

hayırlı olsun dost

A

Akademik Forum

Guest
merhabalar hayırlı olsun göreve başlaman için arandıktan sonra kaç gün süre veriyorlar ?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar bizde 14 Aralık ta evraklarımizi teslim ettik geçen hafta salı emniyete gittik evraklarinizin işlemleri bitti universiteye göndereceğiz dediler bugün açıklanır diye bekliyorduk ama bugün de aciklanmadi

A

Akademik Forum

Guest

Kardeş gözün aydın diyelim, başarılar. Kazandığın üniversite hangi şehirde?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba hocam öncelikle hayırlı olsun benimde ikamet Ankara şuan için bekliyorum sizinkinden 1 hafta sonraıydı belge teslimim. Detaylı şekilde yazdığınz için çok teşekkür ederim. Son açılan 1000 kisilik kadroyami yerleştiniz hocam. Herhangi bir görevlendirme söz konusu mu çok merak ediyorum.