Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
Herkese merhaba,

Yerleşen kişilere iş hayatında başarılar. Ben belgelerimi Aralık ayının sonunda okula verdim. Eve polis gelmedi. Eve polis gelmediği halde atanan arkadaş var mıdır? Eve polis gelmesi zorunlu mudur? 70 gün oldu neredeyse ve hala beklemekteyim.

Bu konu hakkında bilgi almak için nerelere gideyim ?

Bulunduğunuz ile/ilçeye göre değişiyor genelde. Polis gelmeden atanan birsürü kişi oldu buraya yazan, bazı illerde hiç gelmemiş bazı kişilerin de evine değil komşularına gitmiş.

pinko_34

Öğrenci
Merhabalar,

Ocağın ilk haftasında hak kazandığımı öğrendim, ocağın son haftası üniversite belgelerimi güvenlik soruşturması için göndermiş. 6 Şubat'ta evime polis geldi. 6 Şubat'tan beridir de beklemedeyim henüz bir sonuç yok. Eli kulağındadır diye her gün telefon bekliyorum bir umut. Özel bir şirkette tam zamanlı olarak çalışıyordum ama Yüksek Lisans öğrencisi olduğumdan dönemin yoğunluğunu da göz önünde bulundurarak derslerime odaklanmak isteyerek işten Ocak'ta ayrıldım. Bu kadar süreceğini tahmin etmemiştim, eğer süreç uzarsa maddi olarak zor zamanlar geçireceğim.

Neyse, burada atananları ve hala bekleyenleri görmek umut oldu, yalnız olmadığımı hissettirdi. Atanan herkese hayırlı olsun diyorum, benim gibi bekleyenlere de sabır diliyorum.

İyi akşamlar.

hocam merhaba

bende sizin gıbıyım. suan doktora yapıyorum ve ozel sırkette calısıyorum. ozel sırketten doktoraya agırlık vermek ıstedıgım ıcın bu ay sonu ayrılacagım. bende sizin gibi yogunlugumu doktoraya vermek ıstıyorum. ne zaman sonra atanırım o da bılınmıyor. herkes sabırlı olmak zorunda malesef :( şubatta verdım belgelerı ve henuz beklemedeyım.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba. Atanmamın gerçekleştiği haberini aldım.
Bir ara yazmıştım. Ankara ve İstanbul'daki arkadaşlar 90-100 gün önce atanmayı beklemesinler. Referandum meselesi de bu günleri biraz uzatabilir. Benim sürecim şöyle:

- 16 Aralık: Belge teslimi için son gün.
- 9 Aralık: Belge teslimi.
- 29 Aralık: Ankara valiliğine belgelerin ulaşması. (Bu bilgiyi üniversitenizi arayarak öğrenebilirsiniz. Zaten bundan başka bilgi almanızın imkanı da olmuyor)
- 14 Mart: Üniversiteden aranmam.

Yani 95 gün civarı. Hepinize sabır ve yeni işinizde başarılar diliyorum arkadaşlar.

A

Akademik Forum

Guest
İlçe bağcılar,
aradım ama bilgi vermiyorlar.
Emniyete ocak ayının ilk haftası polis geldi evime. Sonrası yok ..

Longhorn

Öğrenci
hocam ilçe neresi ve emnıyetı aradınızmı?

Benim 106 gün oldu. İstanbul İl emniyeti aradım dün, yemediğim laf kalmadı. Bir sürü dosya varmış, arayıp sürekli rahatsız ediyormuşuz, vs. gibi bir sürü ithamlarda bulundu ki ben ilk defa aramıştım. Sessiz kaldım, kalmak durumundaydım. Rahatsız ettiğim için kusura bakmayın dedim. O kadar ağır cümlelerden sonra ismimi sordu ve evraklarımın eksiği olduğundan bahsetti. 9. ve 10. aylardan bekleyenler olduğunu ve benim beklediğim sürenin az olduğunu söyledi. Sanırım uzun süre daha beklemek durumundayım dün memurun söylediğine göre.

A

Akademik Forum

Guest
Benim 106 gün oldu. İstanbul İl emniyeti aradım dün, yemediğim laf kalmadı. Bir sürü dosya varmış, arayıp sürekli rahatsız ediyormuşuz, vs. gibi bir sürü ithamlarda bulundu ki ben ilk defa aramıştım. Sessiz kaldım, kalmak durumundaydım. Rahatsız ettiğim için kusura bakmayın dedim. O kadar ağır cümlelerden sonra ismimi sordu ve evraklarımın eksiği olduğundan bahsetti. 9. ve 10. aylardan bekleyenler olduğunu ve benim beklediğim sürenin az olduğunu söyledi. Sanırım uzun süre daha beklemek durumundayım dün memurun söylediğine göre.

Hocam benim de yaklaşık 100 gün oldu. İkamet: İstanbul... Ben emniyeti aradığımda da aynı muameleyle karşılaştım, bir de hamileliğimin son aylarındayım, bende sizin gibi teşekkür ettim telefonu kapadım samimiyetle söylüyorum ki sonrasında oturdum sinirden ağladım. Herkesle birlikte kendime de sabırlar diliyorum. Atanan arkadaşlarıma hayırlı uğurlu olsun diyorum. Darısı başımıza...

A

Akademik Forumi

Guest
Benim surec

Arkadaslar bnde 6 aralikta belgelerimi teslim ettim gectigimiz persembe gunude anca sorusturmanin emniyetten universiteye gonderildigini ogrendim ... Universiteyi aradim bugun elinize ulastimi diye ama sorusturma hakkinda bilgi veremiyoruz tarafiniza teblig edilir dedi ... Benim bilmek istedigim simdi ben mebden gececegim bana teblig edilecek sonrami muhafakat islemleri baslayacak yoksa muhafakat islemi tamamlandiktan sonra mi teblig edilecek kafam karisti... Bide bu meb den akademik kadroya gecerken muhafakat ne kadar suruyo bilgisi olan arkadas var mi ? Eskiden uzun suruyomus ama simdi cok kisa suruyo dediler ... Yakin zamanda alan var mi ? Hepinize sabir diliyorum arkadaslar hayirlisi ile

pinko_34

Öğrenci

hocam basından savmak ıcın oyle demıs olabılır pek guvenmıyorum acıkcası onlara. ayrıca eylul ekımden berı bekleyenlerın arastırma gorevlısı degıl de baska kadrolardan (daha ıdarı ısler ) oldugunu dusunuyorum. sabır etmek gerek hocam.

pinko_34

Öğrenci
Hocam benim de yaklaşık 100 gün oldu. İkamet: İstanbul... Ben emniyeti aradığımda da aynı muameleyle karşılaştım, bir de hamileliğimin son aylarındayım, bende sizin gibi teşekkür ettim telefonu kapadım samimiyetle söylüyorum ki sonrasında oturdum sinirden ağladım. Herkesle birlikte kendime de sabırlar diliyorum. Atanan arkadaşlarıma hayırlı uğurlu olsun diyorum. Darısı başımıza...

hocam sizin ilçe neresi? ilçeden ilçeye ciddi bir fark gösteriyor.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar bnde 6 aralikta belgelerimi teslim ettim gectigimiz persembe gunude anca sorusturmanin emniyetten universiteye gonderildigini ogrendim ... Universiteyi aradim bugun elinize ulastimi diye ama sorusturma hakkinda bilgi veremiyoruz tarafiniza teblig edilir dedi ... Benim bilmek istedigim simdi ben mebden gececegim bana teblig edilecek sonrami muhafakat islemleri baslayacak yoksa muhafakat islemi tamamlandiktan sonra mi teblig edilecek kafam karisti... Bide bu meb den akademik kadroya gecerken muhafakat ne kadar suruyo bilgisi olan arkadas var mi ? Eskiden uzun suruyomus ama simdi cok kisa suruyo dediler ... Yakin zamanda alan var mi ? Hepinize sabir diliyorum arkadaslar hayirlisi ile

Milli eğitimde çalışıyorsunuz ama daha muvafakat demeyi bilmiyorsunuz. Doğrusunu öğrenin de personel daire başkanlığı çalışanları size gülmesin.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar mrb. Buraya daha once hic yazmamistim ama yazilanlari takip ettigim icin herkese bilgi vermek ve paylasimlar icin tesekkur etmek adina kendi surecimi ozetleyecegim.

19 ocak: uniye belge teslimi
02 subat: universitenin guvenlik sor evrakini ilgili Valilige yollamasi
06 subat: evrakin valilige ulasmasi
07 subat: evrakin emniyete ulasmasi
02 mart: emniyetin sor evrakini uniye geri yollamasi
10 mart: uni ye evrakin tekrar ulasmasi
14 mart: tebligat.

Arkadaslar eve polis filan gelmedi bende. Anladigim kadariyla heruerin emniyetine gore degisen bir uygulama.

Insallah herkesin tebligati en kisa suredeyayinlanir. Allah sabir versin bekleyen herkese...

süreçlerimiz hemen hemen aynı. benim de evraklarım 7 şubatta emniyete ulaşmıştı ama hala bekliyorum. size hayırlı olsun.

erak55

Öğrenci
Hikayem şu:

20 Aralık 2016 tarihinde Araştırma Görevliliği'i kazandım
21 Aralık 2016 tarihinde evrakları üniversiteye teslim ettim.
25 Ocak 2017 tarihinde üniversite tarafından arandım. Evraklarda eksiklik varmış. Daha doğrusu Personel Daire 1 evrakımı kaybetmiş bu sebepten dolayı Samsun Valiliğinden evraklar geri dönmüş.

27 Ocak 2017 tarihinde evrakları yeniden üniversiteye teslim ettim
28 Şubat 2017 tarihinde bağlı bulunduğum ilçe karakolundan arandım. Polis bilgilerimi teyit etti.
09 Mart 2017'de burada okuduklarımdan gaza gelerek evrakların son durumunu takip etmek için karakolun yolunu tutum.

10 Mart 2017'de Karakolda beni arayan polis memurunu buldum. Sağ olsun yardımcı oldu. Beni aradığı gün (28 Şubat 2017) evrakları güvenlik şubeye göndermiş o yüzden "son durumu oradan öğrenirsin" dedi. Karakoldan direk İl Emniyet Müdürlüğünde Güvenlik Şube'ye gittim. Oradaki bir polis memuruna adımı söyledikten sonra, ya başından savmak için yada hafızası iyi olduğu için aceleci bir tavırla "senin evraklarını bugün valiliğe gönderdik" dedi.

13 Mart 2017'de akademik bir ortamda sohbet ederken hocalarımdan birinin valilikte bir tanıdığı varmış, TC kimlik numara mı oradaki tanıdığına verdi. Akşama doğru evraklarımın o gün postayla üniversiteye gönderildiği, güvenlik soruşturmamın da olumlu olduğu haberini aldım.

Şu anda, haftaya üniversiteden aranıp, "Gel pazartesi başla" haberini duymayı bekliyorum.
Süreç gerçekten çok yıpratıcı ve stresli, o yüzden tüm arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Naçizane bende başımdan geçen olayları aktardım, Umarım bekleyen arkadaşlara faydası olur.

Yaşadığım şehir: Canik/SAMSUN
Araştırma Görevliliğini kazandığım şehir: GİRESUN