Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

Turkboy

Öğrenci
Arkadaşlar güvenlik soruşturmasını bekleyenler için 40-50 kişilik bi whats app grubumuz var. Katılmak isteyen özel mesajla telefon numarasını ve ismini yazarsa gruba ekleyebilirim.

A

Akademik Forum

Guest
26 eylülde ogretim gorevliligini kazandim aciklandi.
7 ekimde belgelerin universiteye teslimi ve 15 gun icinde atamamin olacagi soylendi
Akabinde hali hazirda calistigim vakif universitesinden 21 ekimde istifa edip ciktim
11 kasımda uni tarafindan sorusturma belgesi doldurup yollamam istendi
25 kasimda uni belgeleri ist valilige yollamis
1 aralikta emniyete ulasmis belgeler
22 aralik eve polis geldi hemen ertesi gun geri gonderecegini soyledi
Bilgim bukadar. Bundan sonra il emniyeti aradim ama hep azar isiterek bilgi vermiyoruz cevabi aldim. Bukadar uzun surecegini bilsem istifa etmezdim. Hem maddi hem manevi buyuk sıkıntılar içindeyim. Umarım artık sonuçlanır bu süreç telefonla yapışık yasamaktan bıktım.

A

Akademik Forum

Guest
Milli eğitimde çalışıyorsunuz ama daha muvafakat demeyi bilmiyorsunuz. Doğrusunu öğrenin de personel daire başkanlığı çalışanları size gülmesin.
Sorduk mu dostum ? Bilmiyorsan susup azcik insan taklidi yapabilirsin... O sadece konusma aliskanligindan kaynakli hizli hizli yazilmis bir durum ... Bence lüzumsuz yorumlarinizi kendinize saklayinda isinize bakin bos bardak gibi kalabalik etmeyin...

A

Akademik Forum

Guest
Yapılacak mantıklı hareket

Benim ikamet Ankara, arş. gör. için beklediğim süre 75 gün ve hala beklemedeyim. Formda başlık altındaki diğer yazıları okuyup özet çıkarttığımda şu sonucu görüyorum. Ankara, İstanbul ve İzmir ikametinde bulunanlar 2 aylık belge süresine aldanmasınlar. Çünkü bu 3 şehirden 3 aydan önce atanan yok gibi. Büyük şehirde yaşamak avantaj olsada işte bazı durumlarda böyle olumsuzluklar çıkabiliyor.

Başta kendime sonra sizi tavsiyem. Bu süreç dahilinde yapılacak en iyi iş başka bir uğraş bulup ona yoğunlaşmak çünkü sürekli bununla zaman harcamak stress ve stress kaynaklı hastalık vs. oluşturabilir.(Bende kısmen başladı.)

Nasıl öğrencilere faydalı olabilirim şeklinde plan ve mesleki bilgileri yeniden gözden geçirip sağlam bir hoca olmak için bu vakitleri değerlendirmeye çalışalım arkadaşlar. Çünkü bu ülkenin gelişmesinde bizlerin çok etkinliği var ve bize çok büyük işler düşüyor.

Saygılarımla, Allah sabır versin.

aybikegizem

Öğrenci
16 Aralıkta kazandığım açıklandı.
22 Aralıkta belgeleri teslim ettim.
27 Aralıkta okul emniyete gönderdiğini söyledi.
28 Şubatta polis eve geldi dün de okul atamamın yapıldığını söyledi. Bugün de okula gittim ve başlangıcım yapıldı.
Okul Amasya ikametim de Amasya.

Darısı hepinizin başına arkadaşlar. Cidden psikolojik olarak çok yoran bir süreç.

A

Akademik Forum

Guest
Benim ikamet Ankara, arş. gör. için beklediğim süre 75 gün ve hala beklemedeyim. Formda başlık altındaki diğer yazıları okuyup özet çıkarttığımda şu sonucu görüyorum. Ankara, İstanbul ve İzmir ikametinde bulunanlar 2 aylık belge süresine aldanmasınlar. Çünkü bu 3 şehirden 3 aydan önce atanan yok gibi. Büyük şehirde yaşamak avantaj olsada işte bazı durumlarda böyle olumsuzluklar çıkabiliyor.

Başta kendime sonra sizi tavsiyem. Bu süreç dahilinde yapılacak en iyi iş başka bir uğraş bulup ona yoğunlaşmak çünkü sürekli bununla zaman harcamak stress ve stress kaynaklı hastalık vs. oluşturabilir.(Bende kısmen başladı.)

Nasıl öğrencilere faydalı olabilirim şeklinde plan ve mesleki bilgileri yeniden gözden geçirip sağlam bir hoca olmak için bu vakitleri değerlendirmeye çalışalım arkadaşlar. Çünkü bu ülkenin gelişmesinde bizlerin çok etkinliği var ve bize çok büyük işler düşüyor.

Saygılarımla, Allah sabır versin.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler hocam. 60 gün emniyetin soruşturma için yasal süresi. Ankara için sadece emniyetteki süre 65-70 gün sürüyor evrak yoğunluğundan, onun üstündeki süre okulun evrakları geç göndermesi, eksiklik sonucu tekrar gönderilmesi gibi sorunlardan kaynaklanıyor. Eğer üniversite çabuk davranıysa 2.5 ayda biter rahat. İstanbul için durum daha kötü görünüşe göre.

A

Akademik Forum

Guest
Benim sürecim

Arkadaşlar, çok şükür hayırlı haberi aldım. Kısaca süreci özetleyeyim. İkamet Eskişehir, kazanılan yer Eskişehir.
24 Ocak: evrak teslimi (üniversite evrakları valiliğe hemen gönderdiğini söyledi.)
15 Mart: Personeli aradım belki bir haber alırım diye. Memur soruşturmanın 2 gün önce bittiğini. Üniversite içinde bir yazı trafiği olacağını, 1 haftaya atamamın yapılacağını söyledi.
Özetle Eskişehir için 45-50 günlük bir süreç var.

Polis eve gelmedi, komşulara da gelmemiş.

Atanan arkadaşlara hayırlı olsun. Bekleyen arkadaşlara sabırlar diliyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar uzun zamandır takipteyim bir sorum olacaktı konuya hakim veya benzer durumda arkadaşlar varsa cevaplarınıza ihtiyacım var.
Bende Şubat ayı olarak evraklarımı teslim etmiş bulunmaktayım ve şuan güvenlik soruşturması devam ediyor. Soruma gelecek olursak malum 657 ye tabi olurken belirtilen suçlardan dolayı hüküm giymemiş olmak diye yazıyor. Bir alacak verecek davası sonucunda üzerimde HAGB kaldı maalesef. Bu durumun güvenlik soruşturmasına etkisi nedir merak etmeyim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

...art

Öğrenci
Merhabalar arkadaşlar, ben 30 ocakta üniversiteye belgeleri teslim ettim, hala bi ses seda yok ne gelen ne de giden. Kazandığım üniversite malatya, ikametgahım da malatya aynı il olunca süre de değişiklik olmuyor mu?
Ve malatya da olup güvenlik Soruşturması biten var mı?

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar arkadaşlar, ben 30 ocakta üniversiteye belgeleri teslim ettim, hala bi ses seda yok ne gelen ne de giden. Kazandığım üniversite malatya, ikametgahım da malatya aynı il olunca süre de değişiklik olmuyor mu?

var hocam. bir arkadaş basladi

Hocam Malatya için forumda 28 gün içinde atanan birisi vardı diye hatırlıyorum, sizin de fazla uzun sürmez yakındır.

...art

Öğrenci
- - - Güncellendi - - -

var hocam. bir arkadaş basladi

slm, hocam arkadaşınızda mı malatyada ikamet ediyordu . ne zaman başladı ve süreç ne kadar sürdü. bilgilendidrirseniz sevinirim

- - - Güncellendi - - -

Hocam Malatya için forumda 28 gün içinde atanan birisi vardı diye hatırlıyorum, sizin de fazla uzun sürmez yakındır.

slm hocam ben baktım ama göremedim forum da gözümden kaçmış olabilir. eğer mümkünse linki atabilir misiniz. 28 gün çok kısa sürmüş. merak ettim. malatyada mı ikamet ediyor acaba

A

Akademik Forum

Guest
Evraklarimizi 14 Aralık ta teslim ettik ikametgah giresun ve hala bekliyoruz Allah sonumuzu hayır etsin geçen hafta salı emniyete gittik evraklarinizin işlemleri bitmiş evrakları çarşamba üniversite ye göndereceğiz demişlerdi üniversite kaç gün içinde dönüş yapıyor açıklanan arkadaşlar bilgi verebilir mi

...art

Öğrenci
Benim soruşturmam da geçen hafta tamamlanmış. Dün de üniversite de tebligatı yolladıklarını söylediler. 15 gün içerisinde başlamam gerekliymiş.
Bulunduğum il malatya , evraklarım 10 ocakta gönderilmişti. Tamamlanma 17 Şubat.
Devam eden yüksek lisansım olduğundan dolayı. Görevlendirme süreci hakkında tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

slm hocam , öncelikle hayırlı olsun . bende malatya da ikamet ediyorum ve kazandığım üniv. inönü. 30 ocakta evrakları verdim hala ses yok. sizin süreç çok kısa sürmüş. hızlandırmak için falan bişey yaptınız mı . ilçe neresi.

A

Akademik Forum

Guest
Evraklarimizi 14 Aralık ta teslim ettik ikametgah giresun ve hala bekliyoruz Allah sonumuzu hayır etsin geçen hafta salı emniyete gittik evraklarinizin işlemleri bitmiş evrakları çarşamba üniversite ye göndereceğiz demişlerdi üniversite kaç gün içinde dönüş yapıyor açıklanan arkadaşlar bilgi verebilir mi