Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

T

tekirdag9910

Guest
Merhaba arkadaşlar belgelerimi üniversiteye teslim ededi yaklaşık iki ay oldu. İkametgahım istanbul/kağıthanede fakat oturma adresim tekirdağ. Bu durumda güvenlik soruşturması hangi ilde gerçekleşiyor bileniniz var mı?

Hocam benim de ikametgah Kırklareli'de ama oturduğum adres Tekirdağ. Belgeye de böyle yazmıştım. Soruşturma Kırklareli'de yapılır zannediyordum ama bizzat sordum bizde dosyan yok dediler. Tekirdağ emniyeti tanıdık polise arattım dosyası bizde dediler. Soruşturmanızın Tekirdağ'da yapılması (İstanbul'a göre) daha hızlı sonuç almanızı sağlayabilir.

benim durum özetle şöyle:

31 Ocak Evrakların Trakya Üniversitesine Teslimi
21 Şubat dosyamın Tekirdağ il emniyete tahmini geliş tarihi

semihberk

Öğrenci
Personel daireyi aradım ben. Benimde 6 ocak gibi belge teslimi vardı. Bir sürü ihtimal var sürecin uzaması için ve doğru düzgün mantıklı bir açıklama da yapamıyorlar. Gidip yüzyüze konuşacağım ben de varsa tanıdığınız başka atanan onlara da söyleyin arasınlar. Benim bölüm makine müh.

pinko_34

Öğrenci
Merhaba; Bende kütahya için bekliyorum.

İkamet ili: İstanbul
Belge teslim tarihi: 8 Şubat
Evrakların emniyete ulaşması: 6 Mart
Eve polis gelmesi: 19 Mart

Gelen memur yazıyı yarın göndereceğini söyledi. Ancak tahminime göre ve buradan takip ettiğim kadarı ile süreç burada bitmiyor. Beklemeye devam.

hocam pazar gunu de polıs gelebılıyor yanı haftasonu tatıl bılıyordum demekkı ıstanbulda baya baya bır yogunluk var

A

Akademik Forum

Guest
14 Aralıkta evraklarimizi teslim ettik ama hala beklemekteyiz gerçekten kafayı yiyecem ya niye hala açıklanmıyor ikametgah giresun istanbulda Ankara oturan ların bile açıklandı giresun gibi yerde hala neyi araştırıyorlar 96 gün oldu

A

Akademik Forum

Guest
Bende umutlanmıştım Antalya kısa sürer belki diye ama uzunmuş süreç. Teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar benim ikamet Ankara 3 Ocak'ta belgeleri üniversiteye teslim ettim ama herhangi bir ses yok. Üniversiteyi aradığımda "soruşturma cevabınız henüz gelmedi beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok" diyor. Ankara Emniyet / Güvenlik Şube Müdürlüğünü (Nöbetçi Amirliği: +90 (312) 303 11 74) aradım ama telefon açılmıyor. Bu konuda bilgi verebilecek olan olursa çok sevinirim. Teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
14 Aralıkta evraklarimizi teslim ettik ama hala beklemekteyiz gerçekten kafayı yiyecem ya niye hala açıklanmıyor ikametgah giresun istanbulda Ankara oturan ların bile açıklandı giresun gibi yerde hala neyi araştırıyorlar 96 gün oldu

Hocam gidin sorun bence. Evrak geç gönderilmiş olmalı, soruşturma bu kadar süremez hiç olmazsa yaklaşık tarih verirler ona göre beklersiniz

gülşahk.

Öğrenci
Ben de Muş' a atandım, 91 gün oldu. Henüz bir haber alamadım ve eve sorgu amaçlı polis de gelmedi. Forumda Muş'a atanan/atama bekleyen arkadaşların evine polis geldi mi? Zaten uzun süredir bekliyorum, bu durumun ayrıca zaman almasından tedirginim. Bilgilendirirseniz sevinirim. İkamet-İzmir

tsu

Öğrenci
Hocalarım merhaba 5 ay önce başka bir üniversiteye araştırma için arkadaşımın kimlik kartını kullanarak girdim. Güvenlikler durumu farketti hakkımda tutanak tutup şu an göreve başlayacağım okulun enstitüsüne gönderdi ve enstitü bana 1 hafta uzaklaştırma cezası verdi. Şu an güvenlik soruşturmam devam etmekte. Bu durumun güvenlik soruşturmama herhangi bir etkisi olur mu ?

svngl

Öğrenci
Ben de Muş' a atandım, 91 gün oldu. Henüz bir haber alamadım ve eve sorgu amaçlı polis de gelmedi. Forumda Muş'a atanan/atama bekleyen arkadaşların evine polis geldi mi? Zaten uzun süredir bekliyorum, bu durumun ayrıca zaman almasından tedirginim. Bilgilendirirseniz sevinirim. İkamet-İzmir

Ben de Muş için bekliyorum. 24 Şubat'ta eve polis geldi. Ocak ayında teslim etmiştim belgeleri.

A

Akademik Forum

Guest
Sayfa sayısı arttığından dolayı önceki mesajlar çok okunmuyor galiba, dolayısı ile iller farklı olmakla beraber birbirinin aynı sorular geliyor. Önceki kullanıcıların yazdıklarına göre genel olarak bir özet yapmak gerekirse;

-Soruşturması İstanbul, Ankara ve İzmir'de yapılanlar için süreç, belgelerin tesliminden itibaren en az 90 gün, hatta daha fazla sürmekte.
-Üniversite, valilik ve emniyetin belgeyi elinden çıkarış süresine göre süreç uzayabiliyor. Farklı üniversiteleri kazanıp soruşturması aynı ilde yapılan iki kişinin atanma süresi bu sebepten farklı olabilir.
-Anadolu'da yer alan illerde yapılan soruşturmaların çoğu daha kısa sürede tamamlanmış, kazananlar da atanmış durumda. (Soruşturması 30 gün süren de var, 45 gün de, 60 gün de) Soruşturması bu illerde yapıldığı halde 3 büyük il gibi süreci uzayanlar en iyi bilgiyi emniyetten alabilirler.
-Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması formunu bazı üniversiteler tek nüsha, bazıları 2-3 nüsha istemiş. Bu belki süreci daha da uzatan bir etken olabilir. Resmi kurumlar arasında ne kadar evrak gidiş gelişi, o kadar süre uzatır (bu benim fikrim, bir şey bildiğimden dolayı değil)
-Polis gelme durumu ise hiç gelmeyebiliyor, direkt eve gelebiliyor, komşuya sorabiliyor, muhtara sorabiliyor veya evi arayabiliyor.

Herkesin kısa sürede atanması dileği ile...

A

Akademik Forum

Guest
28 subat universiteye form teslim
3 mart üniversiteden(istanbulda bir universite) istanbul valiligine evrak gönderildi
18 mart ilce polis eve geldi bugun yazini yazip pazartesi(20.03.2017) gönderecegim dedi.

bu asamadan sonra ne kadar sürüyor acaba...

A

Akademik Forum

Guest
5 kasımda evraklarımı üniversiteye teslim ettim 19 kasımda güvenlik soruşturması için form doldurup teslim ettim. 15 aralıkta emniyet müdürlüğüne gitmiş hala bir sonuç yok il Bursa

A

Akademik Forum

Guest
05.11.2016 Üniversiteye evrak teslimi
19.11.2016 Güvenlik arşiv formunun doldurularak üniversiteye teslimi
15.12.2016 Evrakların İl Emniyet Müdürlüğüne ulaşması
4.5 ay evrak tesliminden itibaren 3 ay 5 gün de Emniyete ulaştıktan sonra bekliyorum İl Bursa bekleyen herkese Allah sabır versin

A

Akademik Forum

Guest
28 subat universiteye form teslim
3 mart üniversiteden(istanbulda bir universite) istanbul valiligine evrak gönderildi
18 mart ilce polis eve geldi bugun yazini yazip pazartesi(20.03.2017) gönderecegim dedi.

bu asamadan sonra ne kadar sürüyor acaba...

Hocam hangi ilçe ve polis yazıyı nereye göndereceğini söyledi?

sezenk

Öğrenci
4.5 ay evrak tesliminden itibaren 3 ay 5 gün de Emniyete ulaştıktan sonra bekliyorum İl Bursa bekleyen herkese Allah sabır versin

Bu çok kötü. Ben sizlerden iki ay sonrayim 29 Aralık evrak teslimi. İkamet Bursa. Atandığım üniversite mart sonuna kadar atamamiz olur diye düşünup aralikta sinav acmis, herhalde olmayacak, yanilmislar. İki haftaya olmazsa bölüme öğrenci kontenjanı verilmeyecek, bir sene boş geçecek. Yapabileceğimiz birşey yok, en azından isim var calisiyorum

Son düzenleme:

Hocam merhaba Bursa için çok fazla bir süre bu ilgili birimlerle iletişime geçmeyi denediniz mi ? Uzun zamandır takip ediyorum bu konuyu ve İstanbul - Ankara hariç hiçbir ilde bu kadar uzun süren bir soruşturmaya rastlamadım.