Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar benim ikamet Ankara 3 Ocak'ta belgeleri üniversiteye teslim ettim ama herhangi bir ses yok. Üniversiteyi aradığımda "soruşturma cevabınız henüz gelmedi beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok" diyor. Ankara Emniyet / Güvenlik Şube Müdürlüğünü (Nöbetçi Amirliği: +90 (312) 303 11 74) aradım ama telefon açılmıyor. Bu konuda bilgi verebilecek olan olursa çok sevinirim. Teşekkür ederim.
Hocam telefonun fişini uzun zaman önce çektiler. İş yükleri tahmin edileceği üzere ağır. Gidip sorarsanız evrağınızın ne zaman ellerine geçtiğini muhtemelen söylerler. Evrak ellerine geçtikten sonra soruşturma 2 ay sonra sonuçlanıyor dediler. Sonuçlanınca da imza vs tırı vırı işler için bir hafta 10 gün daha orda bekleyebiliyor. Sonra gönderiliyor. Emniyete sormayacaksanız da üniversiteye evrağı gönderdikleri tarihi sorup üstüne 75 gün ekleyip şafak sayabilirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Bu çok kötü. Ben sizlerden iki ay sonrayim 29 Aralık evrak teslimi. İkamet Bursa. Atandığım üniversite mart sonuna kadar atamamiz olur diye düşünup aralikta sinav acmis, herhalde olmayacak, yanilmislar. İki haftaya olmazsa bölüme öğrenci kontenjanı verilmeyecek, bir sene boş geçecek. Yapabileceğimiz birşey yok, en azından isim var calisiyorum

Hocam Üniversiteyle görüştüğümde gizli yürütülen bir süreç biz arayamıyoruz şeklinde cevap alıyorum.İlgili birimi aradığımda ise aynı şekilde gizli yürütülen süreç diyerek telefon görüşmemiz sonuçlanıyor

sd878887sd

Öğrenci
Belgeler emniyet ten sonra doğrudan üniversitiyemi gidiyor yoksa arada valilik varmı dir. Bu konuda bilgisi olan hocalarım varmı ,

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk

A

Akademik Forum

Guest
Hocam merhaba Bursa için çok fazla bir süre bu ilgili birimlerle iletişime geçmeyi denediniz mi ? Uzun zamandır takip ediyorum bu konuyu ve İstanbul - Ankara hariç hiçbir ilde bu kadar uzun süren bir soruşturmaya rastlamadım.

Merhaba hocam kazandiginiz yer mi bursa yoksa ikametgahıniz mi bursa bizde 14 Aralık ta evraklarımizi uludağ üniversitesine teslim ettik ikametgah giresun ve hala beklemekteyiz iki hafta önce emniyete gittik evraklarinizin işlemleri bitti biz gönderdik diyor üniversiteyi ariyoruz evraklariniz yok bu evraklari emniyet nereye gönderiyor gerçekten düşünmekten kafayi yiyecem

A

Akademik Forum

Guest
Hocam Üniversiteyle görüştüğümde gizli yürütülen bir süreç biz arayamıyoruz şeklinde cevap alıyorum.İlgili birimi aradığımda ise aynı şekilde gizli yürütülen süreç diyerek telefon görüşmemiz sonuçlanıyor

Telefonda söylemez emniyet üniversitede de personele göre değişir uğraşmak istemez çoğu. İsterseniz gidip sorun, şansınızı deneyin.

biyofizik19

Öğrenci
Arkadaşlar bir sorum olacak. 35. maddeye göre başka bir üniversiteye doktora süresince görevlendirilen bir araştırma görevlisi güvenlik soruşturmasına tabii tutulur mu?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba. 7 Aralık evrak tesliminin son günüydü.
16 Mart'ta okuldan arayıp emniyet onayımın geldiğini söylediler. Rektörlük bugün toplanacak atamanız bir iki gün içinde yapılır dediler. 27 Aralıkta da göreve başlamamı istediler.

A

Akademik Forum

Guest
Bugun emniyete gittim bilgi alamadım kurumunuz yazı göndersin denildi. Kurumu aradığımda gizli yürürülen bir süreç olduğu için biz müdahale edemiyoruz deniliyor. Beklemekten başka yapılacak bir şey yok gibi duruyor.

A

Akademik Forum

Guest
ilce ümraniye polis tam giderken ayak ustu arkasindan ne olacak simdi diye sordugumda yazini yazip gonderecem dedi. kurumami yoksa ilemi geri gonderecek onu soramadim. ama ondan birkac gün önce ili arayip sormustum onlarda merkez biziz. tüm evraklar bize gelir ve bizden sonuc cikar demisti. tahminim tekrar ile gonderecek ilde diger mit vs. lerden gelen sonuclara bakarak kuruma yazi yazacak. acaba ne kadar surer bu asamadan sonra hic bilmiyorum. o yuzden sordum. polisin eve gelmesi isin hangi asamasi.

A

Akademik Forum

Guest
il emniyeti aradigimda bana gorevi söyle cevap verdi. valilikten bize gelir ve isin merkezinde biz oluruz. gerekli kurumlara yai yazar bilgileri isteriz en sonunda toplariz tum bilgileri karar verir ve kuruma yaziyi yazariz.

sonerymus

Öğrenci
Az önce evraklarımın üniversiteye vardığını öğrendim,
23 aralık evrakların son teslim tarihiydi
13 ocak belgelerin üniversiteden çıkışı
ikamet Mersin
Üniversite Nevşehir
Umarım rektör değişmesi işlemin daha da uzamasına neden olmaz

A

Akademik Forum

Guest
Ankara Emniyetten "Online Bilgi Edinme Formu" ile durumumu öğrenmeye çalıştım. Formda durumumu anlattım ve soruşturmamın durumu hakkında bilgi verebilir misiniz dedim. Gelen cevabı aynı şekilde aşağıda veriyorum.

SAYIN ...,

Bakanlar Kurulunun 14/02/2000 tarih ve 284 sayılı kararı ile kabul edilerek 12/04/2000 tarih ve 24018 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe konulan Güvenlik soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğinin 13. Maddesinde "Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırmasının her evresinde kesinlikle gizliliğe uyulur. Soruşturma ve araştırma evre ve sonucu bilmesi gerekenlerden başkasına açıklanmaz" ve 12/c maddesine göre, Güvenlik soruşturması ve Arşiv Araştırması yapılması isteminin ilgili makama ulaşmasından itibaren güvenlik soruşturması sonuçları en geç 60 gün içinde cevaplandırılır denilmektedir. 27/04/2004 tarih ve 25445 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin 29. Maddesinin (c) bendine göre, güvenlik soruşturmasını talep eden kurumun bilgi edinme birimine müracaat edebilirsiniz. Bilgilerinize sunulur. Not:Tekrar soracağınız bir konu olduğu durumda lütfen e-bilgi formunu doldurunuz. Bu maile cevap yazmayınız

Eses26

Öğrenci
ikamet istanbul 99 gün oldu hala birşey yok,benden önce bir arkadaş vardı acaba o ne oldu aramızda 10 gün filan vardı acaba onun sonucu geldi mi?