Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
herkese selam arkadaşlar, ben de istanbul'da yaklaşık 80 gündür beklemekteyim, herkesin bir an önce hayırlı haberini almasını diliyorum.
bugün bir karar ile karşılaştım, link olarak yolluyorum, bu konuda bilgisi olan veya bu konudan mağdur olanlar var mı? yüksek lisansını 3 yıl içerisinde tamamlayamayanların ar.gör. kadrolarından çıkarılacağı yazıyor. yalnız bu 3 yıllık süreç atılma kanunundan yani 2016'dan sonraki 3 yıllık süreci kapsamıyor anladığım kadarıyla giriş yılımızdan itibaren 3 yılı kapsıyor. bu kararın birçok insanı mağdur edeceğini düşünüyorum. bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
https://www.facebook.com/photo.php?....209248698187.133026.518273187&type=3&theater

Arkadaşlar 07.03.2017 tarihli toplantısında uygun bulunmuştur yazıyor bu tarihten sonra başvuranları etkiler bu durum bizim için geriye yürüme olmaz diye düşünüyorum

alcatraz

Öğrenci
arkadaşlar bugün telefon geldi atama yazım yazılacakmış 1-2-güne süreçten bahsedeyim. 26 ocakta evrak teslimi yaptım 29 mart ta da tlf geldi ikametgah erzurum üniversite balıkesir

mervepaü

Öğrenci
Geriye doğru yürüme diye bir şey yok. Azami öğretim süresinde eğitimlerini tamamlayamayanların kadro ile ilişkisinin kesilmesi uygulaması zaten var. 20 Nisan 2016da çıkan yönetmelik öğrencilikten atılmayı ve sürenin yeniden başlamasını sağladı. Kadro ile ilişiğin kesilmesini düzenleyen bir yönetmelik değildi zaten. Bu arada verdiğiniz emekten söz etmişsiniz de üç yılda yüksek lisansı bitiremeyecek durumda iseniz hangi emekten söz ediyorsunuz?

insanların emeğini geçen yıllara göre ölçemezsiniz. kimin hayatı nasıl bir süreçte işliyor bunu bilemezsiniz. yazık burda birbirinize destek olacağınıza körükle gidiyorsunuz.

- - - Güncellendi - - -

Tam 90 gün oldu aynı gün evrak teslim ettiğimiz arkadaş atanıyor, benim soruşturmadan haber yok :( ama onun ikametgah kocaeliydi sanırım ya da çok emin değilim. offff :mad:

A

Akademik Forum

Guest
Geriye doğru yürüme diye bir şey yok. Azami öğretim süresinde eğitimlerini tamamlayamayanların kadro ile ilişkisinin kesilmesi uygulaması zaten var. 20 Nisan 2016da çıkan yönetmelik öğrencilikten atılmayı ve sürenin yeniden başlamasını sağladı. Kadro ile ilişiğin kesilmesini düzenleyen bir yönetmelik değildi zaten. Bu arada verdiğiniz emekten söz etmişsiniz de üç yılda yüksek lisansı bitiremeyecek durumda iseniz hangi emekten söz ediyorsunuz?

Arkadaşımız azami süre için de yetiştirememiş olabilir, bunun muhasebesini de kendisi yapar zaten. Belki ampirik bir şeyler yapıyordur da sonuca ulaşması uzun sürüyordur, belki tezinden 1 değil de daha fazla makale çıkarmayı düşünüyordur da üstüne daha fazla katmaya çalışıyodur bundan dolayı süresi uzamıştır, belki mevcut yaptığı çalışmadan beklediği sonucu alamamıştır zorunluluktan uzamıştır, belki hayatında başka şeyler oluyor zaman ayıramadı, bilemeyiz, bilmemiz de gerekmez. Akademik camiada zaten yapıcı olmayan, sırf eleştirmek için eleştiren, bunu yaparken de rencide edici bir şekilde yapan yeterince insan var zaten. Bizler kadroları yeni kazanmış kişiler olarak 1 fazlası olmayalım.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar merhaba. Benim guvenlik sorusturmam tamamlanmis. Ve ilgili belgelerin 22 martta universiteye ulastigi ve rektorun onunde oldugu bilgisini aldim. Kesin atamam ne zaman olur, ne zaman haber verilecek diye sordugumda da bilemiyoruz seklinde cevap aliyorum.
Normal sartlarda sorusturma sonucu uni.ye ulasir ulasmaz ogretim gorevlisini goreve cagiriyorlar. Bende boyle bir durumun yasanmasi olagan bir sey mi; acaba sorusturma sonucu olumsuz da mi bekletiliyor? Insanin aklina bin turlu senaryo geliyor :(
Bu durumu deneyimlemis ya da bilgisi olan varsa paylasimda bulunabilr mi acaba?
Tesekkurler..

A

Akademik Forum

Guest
herkese selam arkadaşlar, ben de istanbul'da yaklaşık 80 gündür beklemekteyim, herkesin bir an önce hayırlı haberini almasını diliyorum.
bugün bir karar ile karşılaştım, link olarak yolluyorum, bu konuda bilgisi olan veya bu konudan mağdur olanlar var mı? yüksek lisansını 3 yıl içerisinde tamamlayamayanların ar.gör. kadrolarından çıkarılacağı yazıyor. yalnız bu 3 yıllık süreç atılma kanunundan yani 2016'dan sonraki 3 yıllık süreci kapsamıyor anladığım kadarıyla giriş yılımızdan itibaren 3 yılı kapsıyor. bu kararın birçok insanı mağdur edeceğini düşünüyorum. bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
https://www.facebook.com/photo.php?....209248698187.133026.518273187&type=3&theater

[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam bakabilir misiniz bu durum biz güvenlik soruşturması bekleyenleri etkileyecek mi bilginiz var mı

Ozze

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba,
Benim de 100 gün oldu. Bugün İstanbul il emniyete uğradım. Evraklarımın henüz çıkmadığını ama en geç 10 15 gün sonra kurumunuza gider dediler. Elimizdeki evrakları seri şekilde göndermeye çalışıyoruz dediler. Yüzyüze ilgili arkadaşla konuştuğumda bunu dedi.

Tabi iki kelime laf ettirmek için epey uğraştım.

İl emniyete ne zaman varmış evraklar veya okuldan hangi tarihte çıktı biliyor musunuz?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar benim soruşturmam bitmiş ve emniyete gönderilmiş gidip gönderildiğinin belgesini gördüm fakat 13 gün geçmesine rağmen bir türlü üniversiteye ulaşmamış acaba Ptt kayıp mı etti? Bu süre normal mi? Çok endişeliyim yardımcı olursanız sevinirim

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar benim soruşturmam bitmiş ve emniyete gönderilmiş gidip gönderildiğinin belgesini gördüm fakat 13 gün geçmesine rağmen bir türlü üniversiteye ulaşmamış acaba Ptt kayıp mı etti? Bu süre normal mi? Çok endişeliyim yardımcı olursanız sevinirim

Hocam burda birkaç kişi olarak biz de aynı şekilde bekliyoruz. Emniyetten gönderilmeyi görecek kadar yakınsanız valiliğe gönderilmiş olma ihtimalini sorabilir misiniz? Benden sonra veren aynı ilde soruşturulanlardan başlayanlar var, aynı şekilde ben de 2 haftadır bekliyorum, üniversite gelmedi diyor

m.ahmet

Öğrenci

Hocam ben metni okudum. 1. Maddede eğer azami süreyi doldurursan artık 33a veya 50 d kadrosuna "başvuramazsın" yazıyor. Yani bu madde, bundan sonra başvuracakları kapsıyor. Yani sizin azami süreniz haziranda da bitse zaten örneğin şubatta kazanmışsınız, sizi artık kapsamıyor. Varsayalım ki haziranda bitecek hakkınız ve nisanda kadro açıldı. Yine başvurabilirsiniz çünkü (dediğinize göre) azami süreniz haziranda bitiyor. Bu madde hali hazırda kazananları değil "başvuru" yapacakları kapsıyor.
Diğer 2 maddede 50d'li öğrencilerin ve araştırma görevlilerinin azami süreyi tamamlamaları halinde ilişiklerinin kesileceğini(kadro ile) ama öğrenciliklerinin devam edeceğini yazmış.
Ben maddelerden bunları anladım.

- - - Güncellendi - - -

bu arada Ankara için 45 gündür bekliyorum.

Ozze

Öğrenci

İl neresiydi sizin? Dediğiniz durumda olan arkadaşlar vardı burda belgeler okula gönderilmesine rağmen varmayan. Kaybetme olayı olmaz sadece üniversitede hangi birime teslim edilmiştir kim bilir. 13 günden daha uzun süre de okula varan evraklar varmış.

A

Akademik Forum

Guest
Bilgi olsun diye ekliyorum :)
Bende ODTU bekliyorum memur kadrosunda akademisyen değilim :)
31 Ocak tarihinde D.P.Başkanlığı atamamı yaptı 12 Şubat üniv. evrakları gönderdi hala soruşturmadayız ikamet Ankara

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba bana da 24ünde soruşturma tamamlandı diye haber geldi, bugün de aradılar atamam yapılmış. Size de yakında haber gelir.

samsunluu

Öğrenci
Herkese merhaba,
Benim evraklar 22 gün önce postaya verilmişti. Bugün aradım halen ulaşmamış evraklar. Anlam veremiyorum arkadaş.

Hocam şöyle bir sıkıntı olmuş olabilir gönderilip de ulaşmadı denilen arkadaşlar için. evraklar gizli evrak olarak yollandığı için üniversite personeli geçiştirebiliyor ya da isimden evrakları göremeyebiliyor. Ben de gönderdiklerinde isimden sordum ama gelmedi demişlerdi en son bir bayan arkadaş dosya numaranızı alırsanız emniyetten öyle bakarım demişti. ben de emniyetten dosya numarasını öğrendim ve o şekilde sordum üniversiteye ve ulaşmış dediler.

Necroc

Öğrenci
hocam gelen evrakların atamasını hemen yapıyoruz dediler. Tekrar emniyete gideyim bende alayım olmadı numarayı. İlklerde personel daireyi arıyordum. Bugün gelmedi dediklerinde 22 gün oldu dedim yazı işlerini arayın dediler. Orayı da aradığımda gelmedi cevabını aldım. Beni gün aşırı ara dedi gelirse hemen söylerim. Bir dahaki aramamda numarayı da söyleyeyim belki o şekilde öğreniriz.