Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
Hocam okudum linkteki karar metinini. Bütün ar. gör. kadrolarından değil de "Öyp ve 50/d" kadrolarının ilişiğinin kesilmesi gerektiğini yazmışlar hakikaten. Yani 33a kadrosunda sıkıntı yok ama 50d li olup azami sürede bitirmeyenlere geçmiş olsun...

- - - Güncellendi - - -

Bu arada ikamet Isparta. Üniversite Muş.. 99 günü devirdim ve hala bir gelişme yok.

Benim atanmayı beklediğim kadro 50d kadrosu ve son zamanlarda açılan kadroların çoğu böyleydi zaten.. Yüksek lisansa 2014 yılında başladım ve bu kanuna göre Haziran'a kadar yüksek lisanstan mezun olmam gerekir ancak o vakte kadar mezun olabileceğimi zannetmiyorum. Benim gibi 2014 yılında veya daha öncesinde başlayanlar illa vardır diye düşünüyorum. Bu kadar insanı mağdur edecek bir uygulamayı bir anda nasıl yürürlüğe koyabilirler aklım almıyor. Hiçbir yerde de bununla ilgili doğru düzgün bir bilgiye ulaşamadım. Yani diyelim ki Mayısta işe başladım ve Haziranda mezun olamadım bu durumda 1 ay sonra işten mi çıkartılacağım? Yıllardır emek veriyorum, aylardır ise hem sevinçle hem heyecanla güvenlik soruşturmamın tamamlanmasını bekliyorum. Bu kadar zaman verilen emeğe yazık değil mi? İnsanların haklarını ellerinden alabilecek bir kanun nasıl geriye doğru işleyecek şekilde yürürlüğe konabilir? Hiçbirini aklım almıyor. Yakın zamanda bununla ilgili doğru düzgün bir bilgi almayı umuyorum. Gerçekten herkes gibi ben de çok yoruldum. Ve tam olacak artık herhalde derken ümitlerin kırılması, belki de hiç olmama ihtimalini düşünmek istemiyorum. Ve eğer bu gerçekten varsa ve mezun olamazsam ne yapmam gerekir hiç bilmiyorum.

Longhorn

Öğrenci
LONGHORN Hocam var mı sende bir gelişme?

Herhangi bir gelişme yok, bekliyorum hala. Bence 1 ay daha sürer gibi. Üniversite yazıyı şu anda çalıştığım kuruma il milli eğitime gönderecek, il ilçeye yazacak, ilçe kaymakamlığa gönderip onaylatacak sonra tekrar il milli eğitime yazacak. İl milli eğitim, üniversiteye gönderecek, üniversite yönetim kurulu toplanacak, ok verecekler, kararname çıkacak, rektör imzalayacak, sonra personel daire arayacak. sonrada haber verirler herhalde :D Şu anda farkettim 1 aydan daha fazla sürer sanki bu durum :)

A

Akademik Forum

Guest
Herhangi bir gelişme yok, bekliyorum hala. Bence 1 ay daha sürer gibi. Üniversite yazıyı şu anda çalıştığım kuruma il milli eğitime gönderecek, il ilçeye yazacak, ilçe kaymakamlığa gönderip onaylatacak sonra tekrar il milli eğitime yazacak. İl milli eğitim, üniversiteye gönderecek, üniversite yönetim kurulu toplanacak, ok verecekler, kararname çıkacak, rektör imzalayacak, sonra personel daire arayacak. sonrada haber verirler herhalde :D Şu anda farkettim 1 aydan daha fazla sürer sanki bu durum :)

dönem sonunu bulur hocam sizin.

A

Akademik Forum

Guest
Yazini daha gondermemislermi ? Senin sanki epey oldu sorusturman biteli! Bide bakanliga yaziyo sanki universite hatta ordan bi tlfnla sorduran birileri vardi sanirim

A

Akademik Forum

Guest
herkese selam arkadaşlar, ben de istanbul'da yaklaşık 80 gündür beklemekteyim, herkesin bir an önce hayırlı haberini almasını diliyorum.
bugün bir karar ile karşılaştım, link olarak yolluyorum, bu konuda bilgisi olan veya bu konudan mağdur olanlar var mı? yüksek lisansını 3 yıl içerisinde tamamlayamayanların ar.gör. kadrolarından çıkarılacağı yazıyor. yalnız bu 3 yıllık süreç atılma kanunundan yani 2016'dan sonraki 3 yıllık süreci kapsamıyor anladığım kadarıyla giriş yılımızdan itibaren 3 yılı kapsıyor. bu kararın birçok insanı mağdur edeceğini düşünüyorum. bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
https://www.facebook.com/photo.php?....209248698187.133026.518273187&type=3&theater

Arkadaşlar karar metnini okudum. Hem 33\a hem 50\d yazıyor. Bende 33\a kadrosu için bekliyorum, 2013 girişliyim boşa mı bekliyorum anlamadım ?

Egemen-35

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,
Benim 31 ocak sınav sonuçlandı
2 şubatta soruşturma evraklarını teslim ettim
28 martta evime polis gelerek bazı sorular sordu
İl İzmir
Daha önce evine polis gelen ve bu işlemden sonra ataması gelen var mı acaba ? Polis geldikten tahminen kaç gün sonra atama gelebiliyor acaba ?

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar karar metnini okudum. Hem 33\a hem 50\d yazıyor. Bende 33\a kadrosu için bekliyorum, 2013 girişliyim boşa mı bekliyorum anlamadım ?

Valla ben de anlamadım? Bu konuda nereden nasıl bilgi edinilir onu da bilmiyorum. Şuanda çalışmakta olan ve bu durumda olan araştırma görevlileri olan varsa bilebilir belki. Dünden beri bilgi almaya çalışıyorum ama hiçbir şeye ulaşamadım maalesef. Böyle bir şeyin bir anda uygulanması saçma geliyor.

A

Akademik Forum

Guest
Valla ben de anlamadım? Bu konuda nereden nasıl bilgi edinilir onu da bilmiyorum. Şuanda çalışmakta olan ve bu durumda olan araştırma görevlileri olan varsa bilebilir belki. Dünden beri bilgi almaya çalışıyorum ama hiçbir şeye ulaşamadım maalesef. Böyle bir şeyin bir anda uygulanması saçma geliyor.

Hocam bende okuduğumdan beri araştırıyorum çoğu 50\d için geçerli diyo ama 33\a da yazıyor bi ayrım mı var acaba onuda anlamadım.
Sizde 33\a için mi bekliyorsunuz?

A

Akademik Forum

Guest
Benim atanmayı beklediğim kadro 50d kadrosu ve son zamanlarda açılan kadroların çoğu böyleydi zaten.. Yüksek lisansa 2014 yılında başladım ve bu kanuna göre Haziran'a kadar yüksek lisanstan mezun olmam gerekir ancak o vakte kadar mezun olabileceğimi zannetmiyorum. Benim gibi 2014 yılında veya daha öncesinde başlayanlar illa vardır diye düşünüyorum. Bu kadar insanı mağdur edecek bir uygulamayı bir anda nasıl yürürlüğe koyabilirler aklım almıyor. Hiçbir yerde de bununla ilgili doğru düzgün bir bilgiye ulaşamadım. Yani diyelim ki Mayısta işe başladım ve Haziranda mezun olamadım bu durumda 1 ay sonra işten mi çıkartılacağım? Yıllardır emek veriyorum, aylardır ise hem sevinçle hem heyecanla güvenlik soruşturmamın tamamlanmasını bekliyorum. Bu kadar zaman verilen emeğe yazık değil mi? İnsanların haklarını ellerinden alabilecek bir kanun nasıl geriye doğru işleyecek şekilde yürürlüğe konabilir? Hiçbirini aklım almıyor. Yakın zamanda bununla ilgili doğru düzgün bir bilgi almayı umuyorum. Gerçekten herkes gibi ben de çok yoruldum. Ve tam olacak artık herhalde derken ümitlerin kırılması, belki de hiç olmama ihtimalini düşünmek istemiyorum. Ve eğer bu gerçekten varsa ve mezun olamazsam ne yapmam gerekir hiç bilmiyorum.
Geriye doğru yürüme diye bir şey yok. Azami öğretim süresinde eğitimlerini tamamlayamayanların kadro ile ilişkisinin kesilmesi uygulaması zaten var. 20 Nisan 2016da çıkan yönetmelik öğrencilikten atılmayı ve sürenin yeniden başlamasını sağladı. Kadro ile ilişiğin kesilmesini düzenleyen bir yönetmelik değildi zaten. Bu arada verdiğiniz emekten söz etmişsiniz de üç yılda yüksek lisansı bitiremeyecek durumda iseniz hangi emekten söz ediyorsunuz?

A

Akademik Forum

Guest
Yazıyı geçen hafta göndermişler ama ilçeye henüz gelen bir şey yok. İl milli eğitimde sordurdum haber bekliyorum. Bakanlığa niye yazsınlar onu anlamadım?
Ole bisiler okumustum ama seninki daha mantikli geldi simdi ... Elden mi dolastirsak acaba evraklari ildeyse kolay olur... Bnimde sorusturma bitmiss ama universite bilgi verme konusunda diretiyo... Muvafakat istedik yada iptal kardesim gelme demenin nesi bu kadar skntili anlamis degilim ... Senin muvafakat surecini o yuzden dikkatle takip ediyorum ... Umarim hakkimizdan hayirlisi olur...

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar Merhaba,
Benim de 100 gün oldu. Bugün İstanbul il emniyete uğradım. Evraklarımın henüz çıkmadığını ama en geç 10 15 gün sonra kurumunuza gider dediler. Elimizdeki evrakları seri şekilde göndermeye çalışıyoruz dediler. Yüzyüze ilgili arkadaşla konuştuğumda bunu dedi.

Tabi iki kelime laf ettirmek için epey uğraştım.

A

Akademik Forum

Guest
herkese selam arkadaşlar, ben de istanbul'da yaklaşık 80 gündür beklemekteyim, herkesin bir an önce hayırlı haberini almasını diliyorum.
bugün bir karar ile karşılaştım, link olarak yolluyorum, bu konuda bilgisi olan veya bu konudan mağdur olanlar var mı? yüksek lisansını 3 yıl içerisinde tamamlayamayanların ar.gör. kadrolarından çıkarılacağı yazıyor. yalnız bu 3 yıllık süreç atılma kanunundan yani 2016'dan sonraki 3 yıllık süreci kapsamıyor anladığım kadarıyla giriş yılımızdan itibaren 3 yılı kapsıyor. bu kararın birçok insanı mağdur edeceğini düşünüyorum. bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
https://www.facebook.com/photo.php?....209248698187.133026.518273187&type=3&theater

Arkadaşlar ben bu konuda bizim gibi güvenlik soruşturması bekleyenlerin değil yeni başvuru yapacakları kapsıyor, bizi etkilemiyor diye öğrendim ama ne kadar doğru bilmiyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar ben bu konuda bizim gibi güvenlik soruşturması bekleyenlerin değil yeni başvuru yapacakları kapsıyor, bizi etkilemiyor diye öğrendim ama ne kadar doğru bilmiyorum.

3.maddede "... 50d ve ÖYP kapsamında araştırma görevlisi kadrosunda bulunan, ancak azami öğrenim süresini dolduran veya dolduracak olan araştırma görevlilerinin kadro ile ilişiklerinin kesilmesi gerektiği..." yazıyor.

A

Akademik Forum

Guest
Geriye doğru yürüme diye bir şey yok. Azami öğretim süresinde eğitimlerini tamamlayamayanların kadro ile ilişkisinin kesilmesi uygulaması zaten var. 20 Nisan 2016da çıkan yönetmelik öğrencilikten atılmayı ve sürenin yeniden başlamasını sağladı. Kadro ile ilişiğin kesilmesini düzenleyen bir yönetmelik değildi zaten. Bu arada verdiğiniz emekten söz etmişsiniz de üç yılda yüksek lisansı bitiremeyecek durumda iseniz hangi emekten söz ediyorsunuz?

pek sevgili akademisyen/akademisyen adayı, belli ki henüz insanları aşağı görme eğilimini aşacak kadar kişiliğini geliştirememişsin. öncelikle bu konuda hayatında başarılar.
sorduğun soruyu insanca cevaplama konusuna gelirsem, iyi üniversitelerdeki araştırma görevlisi kadroları genellikle ''Yüksek Lisans Yapıyor Olma'' şartı koyar. (En azından benim bölümüm için bu geçerli) Bu yüzden ben ve benim gibi birçok yüksek lisans öğrencisi, doktoraya başlamayıp yüksek lisansı bir kadroya girene kadar uzatma yolunu tercih eder. Ayrıca birçok torpil olayı yaşadım bu yüzden de daha fazla sayıda açılan ''yüksek lisans yapıyor olma'' şartı içeren kadrolara girmek için bu süreci böyle ilerletmek zorundaydım kendi açımdan. Ben ve benim gibi yapan kişiler bu süreçte makale yazıyor olabilir, dil geliştiriyor olabilir,başka bir işte çalışıyor olabilir veya her ne yapıyorsa onu yapabilir- bu senin hiç tanımadığın birine onu aşağılama hakkı vermez. 5 yıldan kastım ise; lisans boyunca ders çalışarak derece ile mezun olmaya çalışmak, ales ve yds'den sürekli not yükseltmeye çalışmak ve sürekli torpilli kadrolarla mücadele etmeye çalışmak.
Belki akademik anlamda ''mükemmel''sinizdir. Ama sahip olduğunuz ego ile bulunduğunuz ortamda işiniz zor.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam bende okuduğumdan beri araştırıyorum çoğu 50\d için geçerli diyo ama 33\a da yazıyor bi ayrım mı var acaba onuda anlamadım.
Sizde 33\a için mi bekliyorsunuz?

Ben 50d kadrosu için bekliyorum. Bugün Güvenlik soruşturmamın yapıldığı üniversiteyi aradım, durumu ve kararı sordum. Karar doğruymuş. Eğer dönem sonuna kadar mezun olamazsam, kadroya atansam bile ilişiğim kesilecekmiş. 33a için net bir bilgim yok, siz de kendi güvenlik soruşturmanızın yürütüldüğü okulun personel dairesini arayarak bilgi edinebilirsiniz belki..

Momi1234

Öğrenci
Sadece manisa yapar hocam bende aynı durumdaydim her iki ilin emniyetine yazı yazdılar oturduğum ildeki emniyet müdürlüğü ikametgah adresi burası değil diye soruşturma yapmadı bunu yazı ile bildirmişler universiteye

- - - Güncellendi - - -

Merhabalar,

Güvenlik soruşturmasında nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve ikamet ettiğiniz ilde soruşturma yapılıyor diye okudum yönetmelikte. Benim nüfusa kayıtlı olduğum ve halen ikametgahımın olduğu il Manisa, fakat şimdiki oturma adresi olarak İstanbul'da oturduğum evi gösterdim ve atanacağım üniversite de İstanbul'da. Merak ettiğim şey şu, şimdi soruşturma tamamen Manisa'da yürütülecek ve evraklar ordan üniversiteye geldiğinde olay bitecek mi? Yoksa İstanbul'daki emniyet de ayrıca bir soruşturma yapıyor mu? Manisa'yı aradığımda evraklarımın ellerinde olduğunu ve soruşturmanın devam ettiğini söylediler ama İstanbul'u aradığımda ellerine henüz benimle ilgili bir evrak ulaşmadığını söylediler. :(

Sadece manisa yapar hocam bende aynı durumdaydim her iki ilin emniyetine yazı yazdılar oturduğum ildeki emniyet müdürlüğü ikametgah adresi burası değil diye soruşturma yapmadı bunu yazı ile bildirmişler universiteye