Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

keremhan19

Öğrenci
Bilindiği üzere 20 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin uygulanmasına ilişkin, lisansüstü eğitim programlarına kayıtlı öğrencilerin azami öğrenim sürelerinin 2016-2017 eğitim öğretim Güz yarıyılından başlanmasına Yükseköğretim Kurulunca karar verilmişti.

Yükseköğretim Kurulu almış olduğu kararda 06.02.2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinde tanımlanan azami öğrenim dolduran ancak 2016-2017 eğitim öğretim güz yarıyılından itibaren azami süreleri tekrar başlatılan öğrencilerin 2547 sayılı Kanun’un 50/d veya 33/a maddesi uyarınca ilan edilen araştırma görevlisi kadrolarına başvuramayacağına,
20 Nisan 2016 tarihinden itibaren 2017 Güz dönemine kadar geçen sürede azami öğrenim sürelerin dolması nedeniyle kadro ile ilişkileri kesilen araştırma görevlilerin 2016-2017 güz döneminde azami öğrenim sürelerinin yeniden başlaması nedeniyle 2547 sayılı kanunun 50 d ve 33/a maddesi uyarınca ilan edilen araştırma görevlisi kadrolarına başvuramayacaklarına,
Halen 2547 sayılı kanunun 50/d ve ÖYP kapsamında araştırma görevlisi kadrolarında bulunan ancak azami öğrenim süresini dolduran veya dolduracak olan araştırma görevlilerin kadro ile ilişiklerin kesilmesi gerektiği ancak öğrencilik sürelerin 2016-2017 Güz dönemi itibarıyla yeniden başlaması nedeniyle öğrencilik statülerin devam etmesi gerektiği Yükseköğretim Kurulunca kararlaştırılmıştır.
Yukarıda yapılan açıklamalar neticesinde 1. madde için 2013 ve öncesi girişli lisansüstü öğrencilerin 50/d ve 33/a maddesi uyarınca ilan edilen araştırma görevlisi kadrolara başvuramayacağı anlaşılmaktadır. 2.inci maddede yer alan açıklamada ise Yönetmeliğin yayımlandığı tarihten 2016-2017 güz dönemine kadar ilişikleri kesilen Araştırma Görevlilerin 50/d ve 33/a araştırma kadrolarına ve 50/d ve ÖYP kapsamında araştırma görevlisi kadrolarında bulunan 2013 ve öncesi girişli 50/d ve ÖYP’lilerin ilişiklerinin kesilmesi gerektiği 2013 sonrası girişlilerin mezuniyeti sağlamaması halinde ilişiklerin kesilmesi karar verilmiştir.

- - - Güncellendi - - -

hocalarım burada en son maddede öğrencilik devam eder demiş ama kadronun devamı ile ilgili net bir şey yok bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaş varmı

samsunluu

Öğrenci
hocam gelen evrakların atamasını hemen yapıyoruz dediler. Tekrar emniyete gideyim bende alayım olmadı numarayı. İlklerde personel daireyi arıyordum. Bugün gelmedi dediklerinde 22 gün oldu dedim yazı işlerini arayın dediler. Orayı da aradığımda gelmedi cevabını aldım. Beni gün aşırı ara dedi gelirse hemen söylerim. Bir dahaki aramamda numarayı da söyleyeyim belki o şekilde öğreniriz.

Valla kardeşim olmadı öyle yap ben öyle yaptım sonra gelmiş dediler. Çünkü ben de sordum en sonunda birisi gizli geliyor gelse de isimden biz göremiyoruz ilk rektör açıyor dedi. Onun için dosya numarasını alıp sormanız daha iyi olabilir.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam ben metni okudum. 1. Maddede eğer azami süreyi doldurursan artık 33a veya 50 d kadrosuna "başvuramazsın" yazıyor. Yani bu madde, bundan sonra başvuracakları kapsıyor. Yani sizin azami süreniz haziranda da bitse zaten örneğin şubatta kazanmışsınız, sizi artık kapsamıyor. Varsayalım ki haziranda bitecek hakkınız ve nisanda kadro açıldı. Yine başvurabilirsiniz çünkü (dediğinize göre) azami süreniz haziranda bitiyor. Bu madde hali hazırda kazananları değil "başvuru" yapacakları kapsıyor.
Diğer 2 maddede 50d'li öğrencilerin ve araştırma görevlilerinin azami süreyi tamamlamaları halinde ilişiklerinin kesileceğini(kadro ile) ama öğrenciliklerinin devam edeceğini yazmış.
Ben maddelerden bunları anladım.

- - - Güncellendi - - -

bu arada Ankara için 45 gündür bekliyorum.

evet doğru anlamışsınız, yukarıdaki bir mesajda yazmıştım, atama beklediğim okulla görüştüm, doğru olduğunu 50d kadrosunun devamlılığı için kayıt tarihinden itibaren 3 yıl içinde mezun olmam gerektiğini söyledi.
yani güvenlik soruşturması bekleyip bu durumda olan ve 50d kadrosu için atama bekleyen arkadaşlar varsa onlar için de bu durum geçerli. öğrencilik devam etse bile kadronun devamlılığı için gereken sürede yüksek lisansı bitirip sonrasında da hiç vakit kaybetmeden doktoraya başlanması gerekiyormuş (yüksek lisanstan mezun olduktan sonra en geç birkaç gün içerisinde doktora kaydınızı yaptırmanız gerekir şeklinde söyledi, tabi bu doktoraya hemen kayıt yaptırma durumu 50d kadrosu için geçerli).

A

Akademik Forum

Guest
Evrağım emniyete ulaştıktan 60-65 gün sonra soruşturmamın bittiğini öğrendim, emniyete ulaşmasından 80 gün sonra da üniversiteye ulaştı, bilgilendirme için aradılar. Aradaki 15-20 günlük sürenin bir kısmı emniyette imza beklemesi, bir kısmı da posta süresi. İkamet Ankara.
Bekleyen herkese sabırlar diliyorum, hakkımızda en hayırlısı neyse o olsun inşallah.

Aydogan1

Öğrenci
Arkadaşlar benimde 13. Gün ve hala ulaşmamış ilk başlarda personel işlerine soruyordum bende sonradan evrak kayıtı aradım evrak numarası istediler emniyetten öğrenip söyledim ama ona rağmen bulamadılar daha elimize ulaşmamış dediler 13 günde evrak nasıl gidemez bir türlü anlamış değilim. Ayrıca evrakı kayıtsız olarak normal posta ile yollamışlar PTT'den. Barkod numarası falan da yok hiçbir şekilde takibi yapılamıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar merhaba. Guvenlik sorusturmasi tamamlandi. Universiteye de ulasmis. Personel daire sefiyle gorustum ve dediki sorusturmanda sakincali birkac durum soz konusu son karari vermek uzere sorusturma sonucunuz rektorun onunde duruyormus. Bir haftadir rektorun onunde ama bir turlu karar cikmiyor. Allaha sukur ki hicbir teror orgutuyle iltisakim irtibatim olmadi olamaz da; kendimden eminin vicdanim rahat, neden nasil sakincalar cikmis acikcasi ben de merak icerisindeyim, keske soyleseler de ben de kendimi savunabilsem. Hak aramak zulme donusuyor. Esim hamile 1 hafta icinde kizimiz olacak ve bu surecte bize bunu yasatanlari Allah a havale ediyorum, bir ailenin çoküşüne taniklik ediyorsunuz, maddi-manevi cok zor durumdayiz.
Ne yapmam lazim ne etmem lazim Allah rizasi icin biri akil verebilir mi? :(

A

Akademik Forum

Guest
19 aralık'ta güvenlik formu üniversiteye teslim edildi. Bugün tam 101. günüm. 3 Hafta önce eve polis geldi. İkâmet adresim bursa, şuan için sabırla sürecin sonuçlanmasını beklemekteyim.

merveaa

Öğrenci
Arkadaşlar bu 50d için geçerli süre bende de sıkıntı yaratıyor.

Yök e toplu dilekçe yazmalı mıyız, burda bizim kazanılmış hakkımız var değil mi,

ne yapmamız gerek sizce?

Sociologist

Öğrenci
Selamlar,

İkameti Ankara'da olan arkadaşlara örnek olması açısından buraya da yazayım istedim.

10 Ocak'ta belgelerimi teslim etmiştim, ilgili memur evrakları aynı tarihte gönderdiklerini söylemişti. Bu sabah atamamın yapıldığını bildirdiler.

Eve polis gelmedi, bu süre zarfında evrakların hangi kurumda ne kadar kaldığı hakkında bilgim yok.

Bekleyen herkesin en yakın zamanda hayırlı haberler almasını diliyorum.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar bu 50d için geçerli süre bende de sıkıntı yaratıyor.

Yök e toplu dilekçe yazmalı mıyız, burda bizim kazanılmış hakkımız var değil mi,

ne yapmamız gerek sizce?

En az 1 yıl süre verilmesi gerek. Bizden sonrakiler için geçerli olur elbette ama şu an başlayacaklar için korkunç bir şey. Nasıl yüksek lisansta atılma geldiğinde halihazırdakilerin süresi sıfırlandı ise, aynı şekilde 50/d'li olacakların da ek süresi olmalı. Diğeri akla/mantığa sığmıyor. İnsanlar iki ay araştırma görevlisi olup atılacak mı ya da süreyi aştığı için başlayamadan ilişiği mi kesilecek? Allah aşkına insan hayatıyla oynanmasın.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar merhaba. Guvenlik sorusturmasi tamamlandi. Universiteye de ulasmis. Personel daire sefiyle gorustum ve dediki sorusturmanda sakincali birkac durum soz konusu son karari vermek uzere sorusturma sonucunuz rektorun onunde duruyormus. Bir haftadir rektorun onunde ama bir turlu karar cikmiyor. Allaha sukur ki hicbir teror orgutuyle iltisakim irtibatim olmadi olamaz da; kendimden eminin vicdanim rahat, neden nasil sakincalar cikmis acikcasi ben de merak icerisindeyim, keske soyleseler de ben de kendimi savunabilsem. Hak aramak zulme donusuyor. Esim hamile 1 hafta icinde kizimiz olacak ve bu surecte bize bunu yasatanlari Allah a havale ediyorum, bir ailenin çoküşüne taniklik ediyorsunuz, maddi-manevi cok zor durumdayiz.
Ne yapmam lazim ne etmem lazim Allah rizasi icin biri akil verebilir mi? :(

Hocam içinizi ferah tutun, daha önce burada yazmıştı biri soruşturmasında sakıncalı durumlar söz konusu olana personel daire başkanlığı bilgi verip ataması gerçekleşmemişti. Rektörün önüne bu konuda gider mi bilmiyorum ? Bence tez vakitte hayırlı haberler alırsınız.

A

Akademik Forum

Guest
En az 1 yıl süre verilmesi gerek. Bizden sonrakiler için geçerli olur elbette ama şu an başlayacaklar için korkunç bir şey. Nasıl yüksek lisansta atılma geldiğinde halihazırdakilerin süresi sıfırlandı ise, aynı şekilde 50/d'li olacakların da ek süresi olmalı. Diğeri akla/mantığa sığmıyor. İnsanlar iki ay araştırma görevlisi olup atılacak mı ya da süreyi aştığı için başlayamadan ilişiği mi kesilecek? Allah aşkına insan hayatıyla oynanmasın.

Maalesef kanun yeterince açık olduğu için ek bir süre verilmesi gibi bir durum olmayacakmış. Sadece öğrencilik devam edecek.. Gerçekten sıkıntılı bir durum, önce süreleri sıfırlayıp sonra böyle bir karar alınması anlamsız. İlk uygulanacaklar için ek bir süre verilmesi gerekliydi bence de.. Sonrasında bu şekilde devam ederdi. Kararda değişiklik için kamuoyu oluşması gerekir o da nasıl olur bilemiyorum birkaç kişinin yazacağı dilekçe ne kadar etkili olur emin değilim..