Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar merhaba. Guvenlik sorusturmasi tamamlandi. Universiteye de ulasmis. Personel daire sefiyle gorustum ve dediki sorusturmanda sakincali birkac durum soz konusu son karari vermek uzere sorusturma sonucunuz rektorun onunde duruyormus. Bir haftadir rektorun onunde ama bir turlu karar cikmiyor. Allaha sukur ki hicbir teror orgutuyle iltisakim irtibatim olmadi olamaz da; kendimden eminin vicdanim rahat, neden nasil sakincalar cikmis acikcasi ben de merak icerisindeyim, keske soyleseler de ben de kendimi savunabilsem. Hak aramak zulme donusuyor. Esim hamile 1 hafta icinde kizimiz olacak ve bu surecte bize bunu yasatanlari Allah a havale ediyorum, bir ailenin çoküşüne taniklik ediyorsunuz, maddi-manevi cok zor durumdayiz.
Ne yapmam lazim ne etmem lazim Allah rizasi icin biri akil verebilir mi? :(

Hocam personelle yüzyüze görüştüğünüzde belki o sakıncalı durumlar hakkında detay verirler ve sizin de kendinizi savunma şansınız olur. Ne olursa olsun siz kendinizden eminseniz bir şekile çözüme kavuşur, canınızı sıkmayın. Bir hafta çok sorun olacak bir süre değil şöyle düşünün hemen üstünü çizebilirlerdi de demek ki biraz daha derin bakma gereği duydular.

mervepaü

Öğrenci
En az 1 yıl süre verilmesi gerek. Bizden sonrakiler için geçerli olur elbette ama şu an başlayacaklar için korkunç bir şey. Nasıl yüksek lisansta atılma geldiğinde halihazırdakilerin süresi sıfırlandı ise, aynı şekilde 50/d'li olacakların da ek süresi olmalı. Diğeri akla/mantığa sığmıyor. İnsanlar iki ay araştırma görevlisi olup atılacak mı ya da süreyi aştığı için başlayamadan ilişiği mi kesilecek? Allah aşkına insan hayatıyla oynanmasın.

Valla hocam bu karara göre benim durumum aynen bu şekilde. Güvenlik soruşturmam bitti diyelim ben de başladım. Beni hemen atmaları lazım, çünkü 4. yılım :(:(

- - - Güncellendi - - -

91. günüm bugün, güvenlik soruşturması bitse bi dert bitmese bi dert :mad:

boun60

Öğrenci
Hocam şöyle bir sıkıntı olmuş olabilir gönderilip de ulaşmadı denilen arkadaşlar için. evraklar gizli evrak olarak yollandığı için üniversite personeli geçiştirebiliyor ya da isimden evrakları göremeyebiliyor. Ben de gönderdiklerinde isimden sordum ama gelmedi demişlerdi en son bir bayan arkadaş dosya numaranızı alırsanız emniyetten öyle bakarım demişti. ben de emniyetten dosya numarasını öğrendim ve o şekilde sordum üniversiteye ve ulaşmış dediler.

Merhaba hocam,

Benim de bugün 20. gün, evrak üniversiteye ulaşmadı. Emniyetten evrak numarasını da aldım, evrak kayıt biriminden görevliye söyledim onunla bulamayız dediler. Beni mi geçiştirdiler acaba, aslında görevli çok uğraştı ama... PTT'den postanın barkod nosunu sorun dediler. PTT'ye gittim onu emniyetten öğrenecekmişim, emniyet zaten süreç hakkında hassas ben bunu nasıl sorayım. Artık sinirlerim bozuldu. Anlam veremiyorum bu duruma. Allah yardımcımız olsun. 58 gündür bekliyorum.

A

Akademik Forum

Guest
bugün üniversiteyi aradım , (iyte) atama yazım dün yazılmış. 1 haftaya evrak işleri biter sanırım. Herkesin en kısa sürede tamamlanması dileğiyle.
ikamet adresi: antalya
evrak teslimi 13 ocak
evrak gönderimi 17 ocak
yaklaşık 75 gün olmuş.
bu arada iyte için bekleyen bir arkadaş vardı , toplu atamadan vazgeçilmiş, her evrağı geleni beklemeden ataması yapılacakmış.
hepinize şimdiden hayırlı olsun.

Sociologist

Öğrenci
Sociologist Hocam hayirli olsun. Buyuk şehir olmasina karsin sizinki hızlı sonuclanmis. Daha once memuriyettemiydiniz?

Hocam teşekkürler :) Hayır, daha evvel memuriyette değildim. Diğer arkadaşlara nazaran çabuk sonuçlanmış olmasını, üniversitenin evrakları elinde bekletmemesine ve tahminen evrak okula ulaştığında atamanın da bekletilmeden yapılmasına bağlıyorum ama kesin bir bilgim yok maalesef.

- - - Güncellendi - - -

Hocam teşekkürler :) Hayır, daha evvel memuriyette değildim. Diğer arkadaşlara nazaran çabuk sonuçlanmış olmasını, üniversitenin evrakları elinde bekletmemesine ve tahminen evrak okula ulaştığında atamanın da bekletilmeden yapılmasına bağlıyorum ama kesin bir bilgim yok maalesef.

Hocam bir de gene arkadaşların yazdıklarından edindiğim kanaate göre benden evvel evrak verdiği halde henüz ataması yapılmayan arkadaşlar ya mukavemet bekleyenler ya da üniversiteleri atama sürecinde daha ağır davrananlar. Tabii evrak git gel sürecindeki yavaşlamalar da etkili bunda.

lingua

Öğrenci
merhaba arkadaşlar..
bende 6 aralıkta evraklarımı teslim etmiş biri olarak bekleme sürecim devam ediyor. 9 mart güvenlik soruşturmamın tamamlanıp evraklarımın gönderildiğini öğrendim. soruşturma sonucunun üniversiteye ulaşmasıda 24 martı buldu sanırım. sonrası içinde zaten şu an için bilgi vermiyorlar. evraklarının ulaştı işlemler devam ediyor dediler en son. sanırım sırada muvafakat süreci var. benim merak ettiğim bu süreç son zamanlarda ne kadar sürüyor? nette 3 4 yıl öncesinin yorumları var ama son bir kaç yıldır işler farklı yürüyor. kimi hızlandı kimi yavaşladı falan diyor ama ben eğer yakın zamanda almış biri varsa ne kadar sürdüğünü merak ediyorum bilgi verebilirseniz çok memnun olurum ... benim öğrendiğim süreç şu şekilde işliyor: üniversite bakanlığa yazıyor bakanlık olur yada olmaz diye üniversiteye yazıyor. üniversitede kararnameni tekrar bakanlığa yolluyor. bakanlıkta sonra il mebe ilçe mebe okula gelince ayrılabiliyorsun... üniden aranıp bilgi verilen arkadaş oldu mu bu süreçte yoksa herşey bitince mi hadi gel başla diyorlar? ve muvafakat için arayabileceğimiz bir telefon bilen var mı mebden ?
ataması yapılan arkadaşlara hayırlı olsun diliyorum ve bu stresli süreci bekleyen arkadaşlarada sabır diliyorum ...

tux

Öğrenci
merhaba arkadaşlar, Bilgilendirme...
İkamet İstanbul
kazandığım tarih:20 Ocak
güvenlik formunun üniversiteye teslim tarihi ve üniversitenin evrakları gönderdiği tarih :2 Şubat
Dosyamın İstanbul vatan emniyet giriş tarihi : 10 Mart
Polisin eve geliş tarihi: 30 Mart
Not1:Güvenlik şube görevlisinin söylediği 16 nisandan önce dosyan çıkmaz.
Not2:Eve gelen polisin dediği "ben 31 martta gönderirim senin evrağını, 10-15 sonra da güvenli şubedeki işlemin biter".
Not3:İl Emniyetten bilgiyi bir tanıdık vasıtasıyla sordurdum.

A

Akademik Forum

Guest
19 aralık'ta güvenlik formu üniversiteye teslim edildi. Bugün tam 101. günüm. 3 Hafta önce eve polis geldi. İkâmet adresim bursa, şuan için sabırla sürecin sonuçlanmasını beklemekteyim.

Ne yazık ki Bursa'da işler yavaş ilerliyor. 1-2 ay daha sürer tahminimce. ben de bekliyorum. polis geleli 1,5 ay oldu. Yer Bursa.
Burda birisi 4,5 ay da atandı Bursa'dan.

pinko_34

Öğrenci
Arkadaslar merhaba. Guvenlik sorusturmasi tamamlandi. Universiteye de ulasmis. Personel daire sefiyle gorustum ve dediki sorusturmanda sakincali birkac durum soz konusu son karari vermek uzere sorusturma sonucunuz rektorun onunde duruyormus. Bir haftadir rektorun onunde ama bir turlu karar cikmiyor. Allaha sukur ki hicbir teror orgutuyle iltisakim irtibatim olmadi olamaz da; kendimden eminin vicdanim rahat, neden nasil sakincalar cikmis acikcasi ben de merak icerisindeyim, keske soyleseler de ben de kendimi savunabilsem. Hak aramak zulme donusuyor. Esim hamile 1 hafta icinde kizimiz olacak ve bu surecte bize bunu yasatanlari Allah a havale ediyorum, bir ailenin çoküşüne taniklik ediyorsunuz, maddi-manevi cok zor durumdayiz.

hocam nıye boyle olumsuz cıkmıssa bence hakkınızı arayın derım. cunku ımkansız bısey cok extreme bır durum olması lazım ki olumsuz cıksın :/ detaylı bılgı alın bence derım bızıde bılgılendırın hocam :/

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Güvenlik soruşturmam boyunca bu forumda zaman geçirdim. Sizlerden aldığım bilgilerle rahatladım ve sabrettim diyebilirim. Sonucum geldi ve atamam gerçekleşti çok şükür. Darısı sizlerin başına inşallah. Bilgilendirme yapayım, benim gibi siz de az çok bi zaman tahmini yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

İkamet Ankara
Okula evrak teslimi 9 Ocak
Emniyet Güvenlik Daireye evrak gidişi 17 Ocak
Geri valilik kanalıyla okula evrağın dönüşü 29 Mart

MrMechakucha

Öğrenci
merhaba arkadaşlar, Bilgilendirme...
İkamet İstanbul
kazandığım tarih:20 Ocak
güvenlik formunun üniversiteye teslim tarihi ve üniversitenin evrakları gönderdiği tarih :2 Şubat
Dosyamın İstanbul vatan emniyet giriş tarihi : 10 Mart
Polisin eve geliş tarihi: 30 Mart
Not1:Güvenlik şube görevlisinin söylediği 16 nisandan önce dosyan çıkmaz.
Not2:Eve gelen polisin dediği "ben 31 martta gönderirim senin evrağını, 10-15 sonra da güvenli şubedeki işlemin biter".
Not3:İl Emniyetten bilgiyi bir tanıdık vasıtasıyla sordurdum.

Hocam, öncelikle tebrik ederim.
Sonrasında, üniversiteyi arıyorum bilgi veremeyiz dediler. Gizlilik falan diyorlar. Siz nasıl bu kadar ayrıntıyı öğrendiniz?

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Rektörün insiyatifinde olamaz çünki olumsuz bir durum varsa zaten üniversitenin hukuk birimi inceler.Sorun çıkarmayacak bir durum ise o zaman rektörün önüne gider o da onaylamak zorundadır

MrMechakucha

Öğrenci

Hocam personel daire başkanlığını boşver. Rektörlüğe git ve rektörle görüşmek istediğini uygun bir dille söyle. 5-10 dakika ayırsa dahi mutlaka görüş. Görüşmeyi kabul etmeyeceğini sanmıyorum. Orda zaten her şeyi açık seçik söyler. En azından neden menfi düşünüyorlar onu oğrenirsin. Bu arada hangi üni?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar valilik emniyete sürekli evrak yolladığı için bekletmiyor olabilir ama emniyetten alıp geri üniversiteye gönderirken gelecek başka evraklar da biriksin diye bekletiyor sanırım çünkü benim evrağım da emniyetten çıktıktan sonra anlamsız bir 2 hafta beklemek zorunda kaldım, sonuçta ulaştı ve rahatladım. Aynı dertten muzdarip olanlar beklesinler eninde sonunda ulaşır ve dediğim gibi sorun valilikte olabilir.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam içinizi ferah tutun, daha önce burada yazmıştı biri soruşturmasında sakıncalı durumlar söz konusu olana personel daire başkanlığı bilgi verip ataması gerçekleşmemişti. Rektörün önüne bu konuda gider mi bilmiyorum ? Bence tez vakitte hayırlı haberler alırsınız.

Hocam maalesef atama yapılmayacak. Bugün sabahtan dayanamayıp eşimle üniversitenin yolunu tuttuk. (kilis 7 aralık üni.) adamlar zaten kararı vermişler ve dün olumsuz tebligatı adresime göndermişler, bunu bu sabah üni.ye giderek öğrendik. dolayısıyla rektörle görüşmenin bir anlamı olmayacaktı. kaldı ki odasının önüne kadar gittik eşimle o kadar kötüydük ki konuşabilecek halde bile değildik. mesele o kadar emek verip hayallerine torpilsiz hakkımla kavuşmaya ramak kalmışken atanamamak değil kesinlikle; bizim asıl canımızı acıtan güvenlik soruşturmasının olumsuz sonuçlanmıs olması dolayısıyla bu vatana millete ihanet etmiş ya da etme potansiyeli olan biriymişim gibi yaftalanmak. Allahıma şükürler olsun ki vicdanım rahat alnım açık. Bu saatten sonra iddia makamının iddiasını ıspatlması gereken ama bunun tersi olan bir hukuk düzleminde kendimi aklamak olacak.

A

Akademik Forum

Guest
bugün üniversiteyi aradım , (iyte) atama yazım dün yazılmış. 1 haftaya evrak işleri biter sanırım. Herkesin en kısa sürede tamamlanması dileğiyle.
ikamet adresi: antalya
evrak teslimi 13 ocak
evrak gönderimi 17 ocak
yaklaşık 75 gün olmuş.
bu arada iyte için bekleyen bir arkadaş vardı , toplu atamadan vazgeçilmiş, her evrağı geleni beklemeden ataması yapılacakmış.
hepinize şimdiden hayırlı olsun.

Hocam öncelikle hayırlı olsun.Benim de ikamet adresim Antalya.Hangi ilçede oturuyorsunuz acaba? Bu sürede emniyetten bilgi aldınız mı ?