Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
güvenlik soruşturması sürecinde belgeler geri çekilebilir mi bu durumda istifa etmiş durumuna mı düşülür.Çünkü ohal zamanında istifa edilmesi durumunda yerinize birinin ataması yapılmadan görevden ayrılamazsınız deniyor. ayrılma durumunda bir daha devlet memuru olma hakkı kaybedilir deniyor. bir de atama için tebligat geldiğinde belgelerimizi teslim etmezsek de istifa mı etmiş sayılırız.

Güvenlik soruşturması tamamlanıp atama karanameniz çıkmadan ve siz de bunu imzalamadan devlet memuru sayılmıyorsunuz. Dolayısıyla istafa etmiş olmazsınız. Aynı şekilde imzalamayıp zamanında göreve başlamadığınızda ( aynı şehir için 1 gün farklı il için 15 gün) yine istifa etmiş sayılmazsınız.

A

Akademik Forum

Guest
güvenlik soruşturması sürecinde belgeler geri çekilebilir mi bu durumda istifa etmiş durumuna mı düşülür.Çünkü ohal zamanında istifa edilmesi durumunda yerinize birinin ataması yapılmadan görevden ayrılamazsınız deniyor. ayrılma durumunda bir daha devlet memuru olma hakkı kaybedilir deniyor. bir de atama için tebligat geldiğinde belgelerimizi teslim etmezsek de istifa mı etmiş sayılırız.

Hocam yapmanız gerekn şey güvenlik souşturması bitmeden feragat dilekçesi vermenizdir. Bu istifa değildir. Ayrıca bahsettiğiniz OHAL durumunda istifa sadece 6572ye tabii devlet memurları için geçerlidir. Her nekadar akademisyenler bazı konularda 657'ye tabi olsalarda, 1990'lı yıllarda DPB'nin verdiği görüş yazısı gereğince, akademide çalışanlar 657'nin belirlediği süre, sayı sınırlamalarına tabi değildir. Ayrıca eğer 50/d kadrosunda iseniz, zaten bu memurluk değil öğrencilik statüsüdür. İstifa durumunda da sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ama en garanti yol feragat dilekçenizi güvenlik soruşturması sonuçlanmadan önce personel daire başkanlıpına ulaştırmaktır.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar,

Ben de başka bir arkadaşla Ocak ayının başında Ankara'da bir üniversiteyi (arş. gör.) kazandım (İkametgah da Ankara). Belgeler üniversiteden vakit kaybedilmeden yine Ocak ayının başında gönderilmiş. Arkadaşım, dosyaların durumunu öğrenmek için BİMER'e yazmış. Gelen cevap şu:"Dosyanız 18 Ocak'ta YÖK'e ulaşmış, 15 Şubat'tan beri Valilikte". Açıkçası kafamız karıştı. Forumda YÖK'ten bahsedeni pek duymadım sanki. Ayrıca dosyaların halihazırda emniyette olması gerekmiyor muydu? Yanlış bilgi mi verildi acaba?!

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar,

Ben de başka bir arkadaşla Ocak ayının başında Ankara'da bir üniversiteyi (arş. gör.) kazandım (İkametgah da Ankara). Belgeler üniversiteden vakit kaybedilmeden yine Ocak ayının başında gönderilmiş. Arkadaşım, dosyaların durumunu öğrenmek için BİMER'e yazmış. Gelen cevap şu:"Dosyanız 18 Ocak'ta YÖK'e ulaşmış, 15 Şubat'tan beri Valilikte". Açıkçası kafamız karıştı. Forumda YÖK'ten bahsedeni pek duymadım sanki. Ayrıca dosyaların halihazırda emniyette olması gerekmiyor muydu? Yanlış bilgi mi verildi acaba?!

Hangi universite bu? Bende bekliyorum ayni kadro icin Ankara'da..

C

ccMCC

Guest
atama

merhaba, eşim öğretim görevliğinden istifa ederek başka ünivde başladı, güvenlik soruşturması ve muvafakat aynı zamanda bitti, muvafakat red gelince istifa edip ayrıldık, istifamız tam 5 günde tamamlandı, müdür imza memur imza dekan imza,rektör imza, tüm daire başkanlıkları imza derken 5 gün aldı,

A

Akademik Forum

Guest
evine 2. defa polis gelenleri duydum varmi böyle burada olanlardan. 2. defa gelis ne icin ?

A

Akademik Forum

Guest
biraz once bir arkadasimdan aldigim bilgiyi paylasayim. bakirköy ikamet ve oturum balikesir universite polis 2. kez geldi evine 6 gün ara ile. iksindede kendisini bulamayip komususuna nasil biri diye sormuslar. hatta yine geleceklerini söylemisler. varmi böyle birden fazla polisin gelmesi durumu ve b ne anlama geliyor

B.TKY

Öğrenci
Arkadaşlar öncelikle herkese Allah sabır versin beklemek ve önünü görememek gerçekten de çok zor. Uşak üniversitesinden haber bekleyen veya ikametgahı Konya olup da bekleyen arkadaşlar var mı acaba.

Eses26

Öğrenci
bugün personel daireyi aradım evraklar ulaşıp ulaşmadığını öğrenmek için ,aldığım cevap öncelikle evraklar kapalı olarak rektöre gider o imzaladıktan sonra bize gelir bizde sizi ararız dediler. ben önce personel daireye gider ondan sonra rektöre sunulur diye biliyordum ama öyle değilmiş

şans

Öğrenci
bugün personel daireyi aradım evraklar ulaşıp ulaşmadığını öğrenmek için ,aldığım cevap öncelikle evraklar kapalı olarak rektöre gider o imzaladıktan sonra bize gelir bizde sizi ararız dediler. ben önce personel daireye gider ondan sonra rektöre sunulur diye biliyordum ama öyle değilmiş

Daha önce birileri daha rektöre gidiyor zarf içinde demişti bana garip gelmişti. Ama öyleymiş demek ki.
Arkadaşlar valilik evrak no istiyor bakmak için onlara hangi tarihte gelmiş diye. O numarayı nasıl alacağım ki? Bir de bana emniyetten çıktıysa doğrudan üniversiteye gider diyor, ama üç haftadır hala gitmemiş. Sürekli verilen bilgiler arasında çelişki var çözemedim. Ayrıca üniversite birden fazla kampüsten oluşuyorsa yani fakülteler genel personel dairenin olduğu yerde değilse onların da kendi personel işleri var, önce genel personele gidiyor onlardan asıl kazandığınız fakülteye yazı yazılıyor o da az da olsa bir süre alıyor ve fakülte personel işleri o zaman haberdar olup geldi diye sizi arıyor. Hepsi ayrı dünya...

Son düzenleme:

pinko_34

Öğrenci
biraz once bir arkadasimdan aldigim bilgiyi paylasayim. bakirköy ikamet ve oturum balikesir universite polis 2. kez geldi evine 6 gün ara ile. iksindede kendisini bulamayip komususuna nasil biri diye sormuslar. hatta yine geleceklerini söylemisler. varmi böyle birden fazla polisin gelmesi durumu ve b ne anlama geliyor

Hocam eğer kişiye ulasamiyorlarsa tekrardan geliyorlar. Bunda bir sorun yok yani hocam.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam eğer kişiye ulasamiyorlarsa tekrardan geliyorlar. Bunda bir sorun yok yani hocam.

hocam ilk gelislerinde esiyle cocuguyla gorusmusler tamam biz yaziyi yazacagiz demisler. 2. gelislerindede komsularina sormuslar hatta boyle daha iyi oldu falan demisler tekrar gelcez demisler. bu sürec böylebitmezki. normalde kisinin evde olmasi gereklimi bazen polis hic gelmiyor bile. yani cok sasirdim varmi bu tarz bir uygulmaile karsilasanmerakettim.

- - - Güncellendi - - -

İyi günler arkadaşlar 28 aralıkta belgelerim üniversiteye ulaşmıştı.Bugün sonunda hayırlı haberi aldım ikametgah ankara.Bekleyen arkadaşlara sabırlar diliyorum.

exitusletalis

Öğrenci
Daha önce birileri daha rektöre gidiyor zarf içinde demişti bana garip gelmişti. Ama öyleymiş demek ki.
Arkadaşlar valilik evrak no istiyor bakmak için onlara hangi tarihte gelmiş diye. O numarayı nasıl alacağım ki? Bir de bana emniyetten çıktıysa doğrudan üniversiteye gider diyor, ama üç haftadır hala gitmemiş. Sürekli verilen bilgiler arasında çelişki var çözemedim. Ayrıca üniversite birden fazla kampüsten oluşuyorsa yani fakülteler genel personel dairenin olduğu yerde değilse onların da kendi personel işleri var, önce genel personele gidiyor onlardan asıl kazandığınız fakülteye yazı yazılıyor o da az da olsa bir süre alıyor ve fakülte personel işleri o zaman haberdar olup geldi diye sizi arıyor. Hepsi ayrı dünya...

Hocam benim emniyetten aldığım bilgilere göre dosyam 3 hafta önce üniversiteye ulaşmış ancak personel dairenin eline geçmemiş henüz. Gizli dosya olduğu için rektör görmeden kimse gelip gelmediğini bilemiyor anladığım kadarıyla.

A

Akademik Forum

Guest
merhaba, eşim öğretim görevliğinden istifa ederek başka ünivde başladı, güvenlik soruşturması ve muvafakat aynı zamanda bitti, muvafakat red gelince istifa edip ayrıldık, istifamız tam 5 günde tamamlandı, müdür imza memur imza dekan imza,rektör imza, tüm daire başkanlıkları imza derken 5 gün aldı,

hocam hayırlı olsun. eşinizin başladığı görevdeki unvanı nedir acaba?

A

Akademik Forum

Guest
acil :(

merhaba,

ben sözlü mülakat ile araştırma görevlisi olmaya hak kazandım. Soruşturmam 90 günü geçti. Bana herhangi bir taahhütname imzalatırlar mı? zorunlu hizmet gibi?