Benim atanmayı beklediğim kadro 50d kadrosu ve son zamanlarda açılan kadroların çoğu böyleydi zaten.. Yüksek lisansa 2014 yılında başladım ve bu kanuna göre Haziran'a kadar yüksek lisanstan mezun olmam gerekir ancak o vakte kadar mezun olabileceğimi zannetmiyorum. Benim gibi 2014 yılında veya daha öncesinde başlayanlar illa vardır diye düşünüyorum. Bu kadar insanı mağdur edecek bir uygulamayı bir anda nasıl yürürlüğe koyabilirler aklım almıyor. Hiçbir yerde de bununla ilgili doğru düzgün bir bilgiye ulaşamadım. Yani diyelim ki Mayısta işe başladım ve Haziranda mezun olamadım bu durumda 1 ay sonra işten mi çıkartılacağım? Yıllardır emek veriyorum, aylardır ise hem sevinçle hem heyecanla güvenlik soruşturmamın tamamlanmasını bekliyorum. Bu kadar zaman verilen emeğe yazık değil mi? İnsanların haklarını ellerinden alabilecek bir kanun nasıl geriye doğru işleyecek şekilde yürürlüğe konabilir? Hiçbirini aklım almıyor. Yakın zamanda bununla ilgili doğru düzgün bir bilgi almayı umuyorum. Gerçekten herkes gibi ben de çok yoruldum. Ve tam olacak artık herhalde derken ümitlerin kırılması, belki de hiç olmama ihtimalini düşünmek istemiyorum. Ve eğer bu gerçekten varsa ve mezun olamazsam ne yapmam gerekir hiç bilmiyorum.