Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
WhatsApp grubu

Özelden nasıl atılır çözemedim. daha öncede iki kere numaramı yazdım WhatsApp grubuna ekleyin diye sanırım gözden kaçtı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
A

Akademik Forum

Guest
Hocam, istifa sürecinde idarenin tehditvari sözleri oldu mu? Bizde istifaların kabucl edilmeyeceği, hatta khk ile tehdit de ifade edildi.

A

Akademik Forum

Guest
Güvenlik soruşturması

arkadaşlar ben geçen dönem ücretli öğretmenlik yapmıştım ve bu dönemde ücretli öğretmenliğe devam ederken başvurduğum üniversiteyi kazandım. Size sorum güvenlik soruşturmam hızlı bir şekilde biter mi? Çünkü ücretli olarak çalışırken güvenlik soruşturmamın yapıldığını düşünüyorum

Ben bir 50d kadrosu için bekliyorum şu anda. Ve 2014 yüksek lisansa giriş yılım. Bu durumda 2 ay içinde mezun olamazsam belki kadroya girer girmez çıkartılacak mıyım? Böyle saçma şey mi olur? Bu kadar insanı mağdur edecek bir kararı nasıl verebilirler? Mağduriyet yaratan kararlar nasıl geriye dönük alınabilir? Hiç anlamıyorum ve 2 ay içinde mezun olmam imkansız gibi..
ayrıca giriş yılından itibaren 3 yılı dolanların da hem 33a hem 50d'ye başvuramayacağı da yazıyor kararda. Benim gibi 2014 ve 2014 öncesi girenler için çok acımasız bir karar bu. Ne yapılabilir ya da bir şey yapılabilir mi bunu nereden öğrenebilirim.

hocam ben de sizinle aynı durumdayım, konuyla ilgili bir haber alabildinizmi, üniversiteye sordunuzmu ?

- - - Güncellendi - - -

Benim atanmayı beklediğim kadro 50d kadrosu ve son zamanlarda açılan kadroların çoğu böyleydi zaten.. Yüksek lisansa 2014 yılında başladım ve bu kanuna göre Haziran'a kadar yüksek lisanstan mezun olmam gerekir ancak o vakte kadar mezun olabileceğimi zannetmiyorum. Benim gibi 2014 yılında veya daha öncesinde başlayanlar illa vardır diye düşünüyorum. Bu kadar insanı mağdur edecek bir uygulamayı bir anda nasıl yürürlüğe koyabilirler aklım almıyor. Hiçbir yerde de bununla ilgili doğru düzgün bir bilgiye ulaşamadım. Yani diyelim ki Mayısta işe başladım ve Haziranda mezun olamadım bu durumda 1 ay sonra işten mi çıkartılacağım? Yıllardır emek veriyorum, aylardır ise hem sevinçle hem heyecanla güvenlik soruşturmamın tamamlanmasını bekliyorum. Bu kadar zaman verilen emeğe yazık değil mi? İnsanların haklarını ellerinden alabilecek bir kanun nasıl geriye doğru işleyecek şekilde yürürlüğe konabilir? Hiçbirini aklım almıyor. Yakın zamanda bununla ilgili doğru düzgün bir bilgi almayı umuyorum. Gerçekten herkes gibi ben de çok yoruldum. Ve tam olacak artık herhalde derken ümitlerin kırılması, belki de hiç olmama ihtimalini düşünmek istemiyorum. Ve eğer bu gerçekten varsa ve mezun olamazsam ne yapmam gerekir hiç bilmiyorum.

hocam ben de sizinle aynı durumdayım, konuyla ilgili bilgi alabildinizmi üniversiteye sordunuzmu?

A

Akademik Forum

Guest
hocam ben de sizinle aynı durumdayım, konuyla ilgili bir haber alabildinizmi, üniversiteye sordunuzmu ?

- - - Güncellendi - - -

hocam ben de sizinle aynı durumdayım, konuyla ilgili bilgi alabildinizmi üniversiteye sordunuzmu?

araştırma görevliliğine kabul esnası için dedim hocam. 35. madde istisna elbette.

A

Akademik Forum

Guest

Evet üniversiteyle görüştüm maalesef atama gerçekleşse bile kadroyla ilişiğin kesilmemesi için gereken sürede mezun olmak gerekliymiş. Yani hali hazırda mağdur olanlar için -ek süre verilmesi gibi- herhangi bir uygulama yapılmamış ne yazık ki.
Söyleyecek çok şey var ama söylemekten de korkuyor insan artık ne diyeyim..

A

arok

Guest
Arkadaşlar 2 aydır forumu takip ediyorum. Belgeleri üniversiteye teslim ettikten sonra 75 gün geçti. son 50 gündür emniyette olduğundan eminim. Emniyete sorduğumuzda güvenlik şubeden çıktığını yani onlarlık bir iş kalmadığını söylediler( bunu tanıdık bir polis arkadaş söyledi daha da başka bir şey söylemesi yasakmış.). Daha sonra kendim emniyetin güvenlik şubesini aradığımda soruşturmamın devam ettiğini söylediler. Nerede olabilir bu belge? İkametgahım küçük bir ilde ama nüfusum İstanbul'a kayıtlı. Acaba İstanbul'dan da mı belge bekliyorlar? İşi uzatan İstanbul mu ki?
Bilginiz var mı bu konuda? Hem ikametgahın olduğu emniyet, hem de nüfusumuzun kayıtlı olduğu ilin emniyeti birlikte mi yürütüyor soruşturmayı?

şans

Öğrenci
Ben de personel daireyi arıyorum iki haftadır sadece cuma günleri ama biraz sinirli cevap veriyorlar. Çok fazla da aranmıyor yani. Sanki kadroya biz hak kazanmamışız da onlar hayır için vermişler..