Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

Dexter54

Öğrenci
Hocam yalnız değilsiniz.
Ben de 13 nisan da okuldan arandım evrağımın geldiğini söylediler.
1 hafta sonra atamanız yapılır dediler ama 2 hafta oldu nerdeyse ses seda yok.
Rektör onayı mı bilmiyorum personel daireye de ulaşamıyorum. Sözde çok yoğunlar ya naz yapıyorlar bir cevap verecekler.

A

Akademik Forum

Guest
Sonuç

Herkese merhaba
Daha öncede yazmıştım foruma ve kendi sürecimi pylaşmak istiyorum.
Evrakları ünüversiteye teslim tarihi: 3 Şubat
Son teslim tarihi:11 Şubat
24 Nisanda doğrudan aranarak soruşturmamın bittiğini söylediler ve bugün elime tebligatta ulaştı.
İkametkah:Ankara soruşturmam burada yapıldı.
Atandığım il:Eskişehir

Herkese bol boş sabır diliyorum

hollywood

Öğrenci
Hocalarim, ikametgah adresim Kırıkkale, atandigim sehir Yozgat Bozok Universitesi. Benim durumumda olan biri yok mu Kirikkale de ikamet eden birileri mesela? Süreç hakkinda bilgi almis olurum. Ayrica 7 aydir Beyoglu Halk Egitim merkezinxe calisiyorum sorusturmada bunun bir artisi olur mu ?

A

Akademik Forum

Guest
Evet süreç işlemeye devam ediyormuş. Ben evrakları teslim ettikten 15 gün sonra 24 şubatta emniyete gönderilmiş, 4 nisan eve polis geldi, 28 nisan gelip başlayabileceğimi söylediler. 10 gün önce rektörlük daha gelmediğini söylemişti.
Umarım herkesin bir an önce gelir. Bu süreç zaten emniyette uzun sürdüğü için üniversitelerin bu evrakları geç göndermesi ve geldiğinde imza için elinde tutması çok anlamsız. En az etkilenenlerden biriyim ama beklemek dışında şikayet dilekçe vs toplu halde atmamız taraftarıyım. Herhangi bir terör örgütüne üye olmadığımızın anlaşılması için gerçekten 3 ay süre mi gerekiyor. Teziyle uğraşması gereken insanların vaktini bu kadar tüketmek bence hak yemektir. Örneğin aynı gün içinde Bimer'e şikayet yazabiliriz. Ne kadar işe yarar bilmiyorum. Ama çalışarak hak yemeyerek kazandığımız bu kadroları atanabilmek için çok uzun süre beklemeyi kabul etmek çok rahatsız ediciydi. Belki bizden sonrakiler için süreç iyileştirebilir. İçimi döktükten sonra herkese hayatta başarılar dilerim. Bu sayfayı çok sık güncellemeyeceğim için mutluyum darısı herkesin başına :)

A

Akademik Forum

Guest
Hocam sizin evrak teslim tarihiniz ne zamandı ben şubatın ilk haftası teslim ettim ikametim Ankara halen haber yok üniversiteden bir ayda çıktığını biliyorum sadece evrağın :/
13 Subat evrak teslimi
21 Subat'ta evraklarin universiteden ciktigini biliyorum.
Elimde baska bir bilgi yok ne yazik ki
Ikamet Ankara
Universite Akdeniz Universitesi

A

Akademik Forum

Guest
Evrakları üniversiteye teslim ettiğim tarih: 27 Aralık 2016
Atanma haberi gelmesi: 17 Nisan 2017

Aradaki süreci maalesef bilmiyor, bekleyen arkadaşlara sabır diliyorum.
İkamet: İzmir

A

Akademik Forum

Guest
Hocam sizin evrak teslim tarihiniz ne zamandı ben şubatın ilk haftası teslim ettim ikametim Ankara halen haber yok üniversiteden bir ayda çıktığını biliyorum sadece evrağın :/

Hocam benim 13 Şubat evrak teslimi
21 Şubatta üniversiteden çıktığını biliyorum evraklarımın
İkamet Ankara
Üniversite Akdeniz Üni.
Hala bekliyorum herhangi bir cevap yok ne yazık ki :(

pegasustuma

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, aklıma takılan bir mevzu var. Gerek lise, gerek üniversite ve gerekse üniversite sonrası 3 yıllık dönemde FETÖ ile ilgili çok şükür ki hiç bir bağlantım olmadı. Fakat 2015 yılının eylül ayında işsizlik nedeniyle bir özel okulda branşım farklı olmasına rağmen İngilizce öğretmenliği yaptım. (Branşım farklı olsa da lisans olarak yabancı dil mezunuyum). Başladıktan kısa bir süre sonra okulun onlara ait olduğunu öğrendim ve bir zaman sonra ayrılmak istediğimi belirttim. Onlar da hem öğrencilerin mağdur olmaması hem de 1 eğitim-öğretim yılına dair sözleşmemiz olduğu için haziran ayına kadar devam etmemi belirttiler. Bu şekilde devam etti ve ben ise 17 Haziran'da tam da karneler gününde istifa dilekçemi verip orayla ilişiğimi kestim, bir ay sonra ise malum olay yaşandı. Benim asıl sormak istediğim; devlet kurumuna atamalarda yapılan güvenlik soruşturmalarında bu büyük bir engel olarak karşıma çıkabilir mi acaba? Madem bir güvenlik soruşturması yapılıyorsa sırf bu nedenden dolayı engel teşkil ediyor diye atama yapılamaz mı yoksa daha geçmişe ve somut delillerin olup olmadığına da bakılır mı? Okuyup cevap veren herkese teşekkür ederim..

şans

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, aklıma takılan bir mevzu var. Gerek lise, gerek üniversite ve gerekse üniversite sonrası 3 yıllık dönemde FETÖ ile ilgili çok şükür ki hiç bir bağlantım olmadı. Fakat 2015 yılının eylül ayında işsizlik nedeniyle bir özel okulda branşım farklı olmasına rağmen İngilizce öğretmenliği yaptım. (Branşım farklı olsa da lisans olarak yabancı dil mezunuyum). Başladıktan kısa bir süre sonra okulun onlara ait olduğunu öğrendim ve bir zaman sonra ayrılmak istediğimi belirttim. Onlar da hem öğrencilerin mağdur olmaması hem de 1 eğitim-öğretim yılına dair sözleşmemiz olduğu için haziran ayına kadar devam etmemi belirttiler. Bu şekilde devam etti ve ben ise 17 Haziran'da tam da karneler gününde istifa dilekçemi verip orayla ilişiğimi kestim, bir ay sonra ise malum olay yaşandı. Benim asıl sormak istediğim; devlet kurumuna atamalarda yapılan güvenlik soruşturmalarında bu büyük bir engel olarak karşıma çıkabilir mi acaba? Madem bir güvenlik soruşturması yapılıyorsa sırf bu nedenden dolayı engel teşkil ediyor diye atama yapılamaz mı yoksa daha geçmişe ve somut delillerin olup olmadığına da bakılır mı? Okuyup cevap veren herkese teşekkür ederim..
Hocam korkak birilerine denk gelirseniz güvenlik soruşturmanız olumlu çıksa dahi başlatmıyorlar. Ben dava açtım. Güvenlik soruşturma dosyam olumlu gelmesine rağmen kapatılan kurumda çalışmamdan dolayı atamamı yapmadılar. Ama dediğim gibi üniversiteden üniversiteye değişiyor. Normalde asıl olan soruşturma dosyanızdır ve bunda da nelere bakıldığı yönetmelikte yazıyor. Ancak bazı üniversiteler o dava açsın aman ben sorumluluk almayayım düşüncesinde olabiliyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.

pegasustuma

Öğrenci
Hocam korkak birilerine denk gelirseniz güvenlik soruşturmanız olumlu çıksa dahi başlatmıyorlar. Ben dava açtım. Güvenlik soruşturma dosyam olumlu gelmesine rağmen kapatılan kurumda çalışmamdan dolayı atamamı yapmadılar. Ama dediğim gibi üniversiteden üniversiteye değişiyor. Normalde asıl olan soruşturma dosyanızdır ve bunda da nelere bakıldığı yönetmelikte yazıyor. Ancak bazı üniversiteler o dava açsın aman ben sorumluluk almayayım düşüncesinde olabiliyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Soruşturma dosyasında nelere bakıldığını nasıl öğrenebilirim acaba? Siz de çalıştığınızı belirtmişsiniz. Acaba hangi dönem aralıklarında çalışmıştınız?

şans

Öğrenci
Soruşturma dosyasında nelere bakıldığını nasıl öğrenebilirim acaba? Siz de çalıştığınızı belirtmişsiniz. Acaba hangi dönem aralıklarında çalışmıştınız?

Hocam google a yazınca güvenlik soruşturması arşiv araştırmasında bakılan şeyler ilgili mevzuat çıkıyor zaten. Ben de kapatılan bir üniversitede çalıştım son 2 yıl. Ailemin hepsi halihazırda devlet memuru, devlet geçmişim de vardı, dershane lise vs. Yok, zaten bunlar da delil değil de.. önemli olan önyargı olmaması ve üniversitenin tutumu. Yoksa kapatılan kurumdan bir sürü arkadaşım başladı. Ancak benimki gibi dosyanız olumlu dahi olsa sıkıntı çıkaran üniversiteler de duyuyorum. Bir şekilde çözülecek diye ümit ediyorum. Davam sonuçlandığında yazarım foruma.

pegasustuma

Öğrenci
Hocam google a yazınca güvenlik soruşturması arşiv araştırmasında bakılan şeyler ilgili mevzuat çıkıyor zaten. Ben de kapatılan bir üniversitede çalıştım son 2 yıl. Ailemin hepsi halihazırda devlet memuru, devlet geçmişim de vardı, dershane lise vs. Yok, zaten bunlar da delil değil de.. önemli olan önyargı olmaması ve üniversitenin tutumu. Yoksa kapatılan kurumdan bir sürü arkadaşım başladı. Ancak benimki gibi dosyanız olumlu dahi olsa sıkıntı çıkaran üniversiteler de duyuyorum. Bir şekilde çözülecek diye ümit ediyorum. Davam sonuçlandığında yazarım foruma.

Anladım hocam. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Ben üniversitede değil de orta öğretim kurumunda çalışmıştım. O da sadece bir yıl ve 17 haziran da istifa etmiştim. Bir bakanlıkta sözlü mülakata girdim ve yanı sıra üniversite ataması bekliyorum. Umarım bir sıkıntı teşkil etmez.

Hasanimo

Araştırma Görevlisi

Hocam nasıl yani? Güvenlik soruşturmanız olumlu tamamlandı lakin atamanızı bir devlet kurumu mu yapmadı?

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Evet hocam maalesef. Kapatılan kurumda çalışmamı şüpheli karşıladılar. Saçma ama benzer örnekler var. Yargı yoluyla hakkımı alacağım inşallah.

Hocam bu çok çok büyük haksızlık. İnşallah mahkemeyi kazanırsın, ben yürekten inanıyorum. Haklarını geriye dönük de kazanırsın bundan da eminim ama bu memurlar hakkında da dava açman gerek, bu memurların hukuksuzluğu. Tazminat davası aç. Hakkını alman lazım, toplu maaş da buna dahil ama görevi kötüye kullanan, mağdur eden, hukuksuz karar verenlerin de suçu var.