Arkadaşlar merhaba, aklıma takılan bir mevzu var. Gerek lise, gerek üniversite ve gerekse üniversite sonrası 3 yıllık dönemde FETÖ ile ilgili çok şükür ki hiç bir bağlantım olmadı. Fakat 2015 yılının eylül ayında işsizlik nedeniyle bir özel okulda branşım farklı olmasına rağmen İngilizce öğretmenliği yaptım. (Branşım farklı olsa da lisans olarak yabancı dil mezunuyum). Başladıktan kısa bir süre sonra okulun onlara ait olduğunu öğrendim ve bir zaman sonra ayrılmak istediğimi belirttim. Onlar da hem öğrencilerin mağdur olmaması hem de 1 eğitim-öğretim yılına dair sözleşmemiz olduğu için haziran ayına kadar devam etmemi belirttiler. Bu şekilde devam etti ve ben ise 17 Haziran'da tam da karneler gününde istifa dilekçemi verip orayla ilişiğimi kestim, bir ay sonra ise malum olay yaşandı. Benim asıl sormak istediğim; devlet kurumuna atamalarda yapılan güvenlik soruşturmalarında bu büyük bir engel olarak karşıma çıkabilir mi acaba? Madem bir güvenlik soruşturması yapılıyorsa sırf bu nedenden dolayı engel teşkil ediyor diye atama yapılamaz mı yoksa daha geçmişe ve somut delillerin olup olmadığına da bakılır mı? Okuyup cevap veren herkese teşekkür ederim..