Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

simeone

Öğrenci
Çok geçmiş olsun hocam, elbet davayı kazanacaksınız ve başlayacaksınız, zaman kaybı olacak işte, bekletmeleri yetmiyor bir de bununla uğraştırıyorlar. Eğer sakıncası yoksa güvenlik soruşturmasından geçmenize rağmen atamanızı yapmayan güzide okulumuz hangisi çok merak ettim. Aslolan güvenlik soruşturmasıdır, madem şüpheli karşılıyorsun bu soruşturmayı niye yapıyorsun derler adama. Soruşturmanın amacı zaten şüpheyi ortadan kaldırmak, niye bunun atamasını yaptın diye biri hesap sorsa, güvenlik soruşturmasını gösterir olur biter, soruşturmayı geçenin atamasını yapmamak nedir allah aşkına?

- - - Güncellendi - - -

Evet hocam maalesef. Kapatılan kurumda çalışmamı şüpheli karşıladılar. Saçma ama benzer örnekler var. Yargı yoluyla hakkımı alacağım inşallah.

Hocam davanın sonuçlanması tahmini olarak ne kadar sürer acaba? Böyle bir bilginiz var mı?

dnz_dryy

Öğrenci
Merhaba Ben de İstanbul'da bir üniversitede ar. gör. kadrosunu kazandım. 30 Kasımda belgelerimi teslim ettim ve 6 nisan'da soruşturmam olumlu dediler. Atama için rektörlüğün onayını bekliyordum. Ancak bugün tekrardan ek soruşturma istendiği ve atamaların durdurulduğunu öğrendim. Böyle bir durumla karşılaşan başka bir arkadaş var mı?

Bende üniversiteden aynı cevabı aldım,

Belki de çoğu arkadaşın atama beklemesinin sebebi bu ek soruşturmadır.

Başka bu yönde ek soruşturma istenen arkadaş var mı?

Dexter54

Öğrenci
Arkadaşlar ben de bugün aradım. Soruşturmalar güncellenecekmiş . Beynimden vuruldum 4 ay bekledikten sonra nasıl bunu yaparlar aklım almıyor.

Dexter54

Öğrenci
Hocam şöyle diyim az önce tekrar bilgi aldım bir tanıdıktan.
Soruşturmam tamamlanmış pürüz de yök gibiymiş lakin rektör sıcak bakmamış. Birşeyler olmuş rektöre ulaşılamıyor bilgi almak için . Eğer üstüne yatarlarsa haksızlık yaparlarsa hukuki yollara başvuracağım

şans

Öğrenci
Hocam şöyle diyim az önce tekrar bilgi aldım bir tanıdıktan.
Soruşturmam tamamlanmış pürüz de yök gibiymiş lakin rektör sıcak bakmamış. Birşeyler olmuş rektöre ulaşılamıyor bilgi almak için . Eğer üstüne yatarlarsa haksızlık yaparlarsa hukuki yollara başvuracağım

Hocam sizin de benim durumun aynısı. Benim de rektör bey sorumluluk almak istememiş. Halbuki dosyam olumluysa ne sorumluluğu almış olacak sanki. Ben davamı açtım bile. Başka türlü baktım olmayacak. Siz de umarım hakkınızı alırsınız.

dnz_dryy

Öğrenci
Ayni sey okulum tarafindan banada soylendi, sorusturmam olumlu olmasina ragmen tekrar sorusturma yapiliyor. Ve atamasi henuz gerceklesmeyen herkese yapilacagi soylendi.

Son düzenleme:

Dexter54

Öğrenci
Benim hak ettiğim şeyi bana nasıl vermezler aklım almıyor . O rektör bozuntusu gerekçe göstermeden nasıl kafasına göre onaylamaz?
Dava açsam atamamın yapılması hariç maddi manevi tazminat alabiliyor muyum ? Sırf bu yüzden işten çıktım ki bubdan sonra ne olacak bilmiyorum.
Dava nasıl seyrediyor ne zaman en geç tamamlanıyor avukat ile görüşüp bilgi alan var mıdır?
Gerçekten bu haksızlığa dur denmeli.

şans

Öğrenci
Benim hak ettiğim şeyi bana nasıl vermezler aklım almıyor . O rektör bozuntusu gerekçe göstermeden nasıl kafasına göre onaylamaz?
Dava açsam atamamın yapılması hariç maddi manevi tazminat alabiliyor muyum ? Sırf bu yüzden işten çıktım ki bubdan sonra ne olacak bilmiyorum.
Dava nasıl seyrediyor ne zaman en geç tamamlanıyor avukat ile görüşüp bilgi alan var mıdır?
Gerçekten bu haksızlığa dur denmeli.

Şu süreçte çok saçma durumlarla karşılaşıyoruz hocam. Dava açarsınız tabi önce size olumsuz tebligat yapılması gerek. Gerçi ben bu durumu öğrendim 40 gün oyaladılar beni boş yere... Kararın iptalini talep edersiniz sonrasında geçmişe dönük maaşlarınızı alıyorsunuz, maddi manevi tazminat için ayrı bir dava da açılabilir.

dnz_dryy

Öğrenci
Bana söyleneni iletiyorum,

"Üst yazı geldi, ataması onaylanmayan herkesin evraklarını tekrar gönderdik ek soruşturma yapılacak."

herhangi bir neden belirtmediler ve rektörden dolayı olduğunu falan söylemediler.

şans

Öğrenci
Bana söyleneni iletiyorum,

"Üst yazı geldi, ataması onaylanmayan herkesin evraklarını tekrar gönderdik ek soruşturma yapılacak."

herhangi bir neden belirtmediler ve rektörden dolayı olduğunu falan söylemediler.

Bu ek soruşturma dedikleri üniversitede kurulan komisyona sokma ise, o çok saçma bir durum ve komisyondakiler sorumluluk almayalım diyip, olumsuz karar verebiliyor benimki gibi. Eğer mit ya da emniyetse tekrar adil olabilir. Ama garip yani soruşturmanın üzerine tekrar soruşturma yapılması.

Dexter54

Öğrenci
Hocam,
Bana da ek soruşturma için tekrar ikametgah ilinize gönderildiğine benzer şeyler söyledi. Aynı süreç tekrar olacak gibi.
Lakin araya soktuğum bir kaç adam ile öğrendim ki rektör durduk yere sıcak bakmamış hani soruşturmamda ne olabilir dedim. Yani soruşturma olumsuz ise red ederler olumlu ise atama yaparlar.
Sıcak bakmamak ne demek ? Ayrıca çok pürüz olmadığı söylenmiş.
Bu kısmı anlamıyorum o zaman zaman kazanmak için ek soruşturma yapıyorlarsa bilmem gerek ben de ona göre hamlemi yapacağım.

şans

Öğrenci
Hocam,
Bana da ek soruşturma için tekrar ikametgah ilinize gönderildiğine benzer şeyler söyledi. Aynı süreç tekrar olacak gibi.
Lakin araya soktuğum bir kaç adam ile öğrendim ki rektör durduk yere sıcak bakmamış hani soruşturmamda ne olabilir dedim. Yani soruşturma olumsuz ise red ederler olumlu ise atama yaparlar.
Sıcak bakmamak ne demek ? Ayrıca çok pürüz olmadığı söylenmiş.
Bu kısmı anlamıyorum o zaman zaman kazanmak için ek soruşturma yapıyorlarsa bilmem gerek ben de ona göre hamlemi yapacağım.

Ben bu soruşturmayı beğenmedim, git tekrar yapsınlar kafasını hiç anlayamadım.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar,
Ben de İstanbul'da bir üniversiteye atandım. Buradaki ek soruşturma konusu üzerine ben de merak ettim personel daire başkanlığını aradım. Güvenlik soruşturmamın bittiğini 1 hafta içerisinde atamamın gerçekleştirileceğini söylediler.
Süreç hakkında tek bildiğim 32 Aralık evrak teslimi, 18 Şubat eve polis gelmesi... inşallah atama için de çok bekletmezler diye ümit ediyorum.

burcu90

Öğrenci
8 martta postaya verilen evrağım hala üniversiteye ulaşmamış. Evrağın başına ne geldi öğrenemiyorum. Postaneden bilgi alamadım takip no yok diye. Kaybolma ihtimali çok düşük dediler. Emniyet de eğer öyle bir durum varsa üniversiteye söyleyin yeniden talep etsinler dedi. Üniversiteye ilettim onlarda size dönelim deyip dönmediler. Tekrar talep edilse bile aynı süreç işleyecek. Yani iş uzadıkça uzadı. 19 Aralıktan beri bekliyorum. Böyle giderse epey bir sürede bekleyeceğim gibi.

Ben de Ankara'da devam eden güvenlik soruşturmamın sonucunu bekliyorum. Bugün üniversiteyi aradım ellerine ulaşan herhangi bir belge olmadığını söylediler benimle ilgili. Eğer Ankara'daki tüm belgeler gönderilmişse ne kadar sürer sizce Antalya'ya ulaşması?

Arkadaşlar haber var mı sizden

Son düzenleme: