Arkadaşlar ben Ankara Üniversitesinde Dil eğitimi aldım. Kurs daha yeni bitti, sorularınızı cevaplamaya çalışayım...
Öncelikle Yabancı Diller Yüksek Okulu Ankara-Gölbaşı'da eğitimi de burda alıyorsunuz. Gölbaşı hem Gazi Üniversitesinin kampüsü, hem de Ankara Üniversitesinin kampüsünü barındırdığı için fazla sayıda yurt var. Okula 300 metre mesafede 2 Oda+Mutfak şeklinde eşyalı apartlar var... Yanılmıyorsam kirası 600 TL + Yakıt parası (150 TL) alıyorlar. 2 kişi çok rahat kalabilir. Su ve elektrik faturanız size ait. Tabi başka alternatiflerde var 1+1 eşyalı dairelerde vardı. Ama onlarında kiraları 600 TL 'den ucuz değil. Ankara'da kalıp Gölbaşı'na gidiş geliş yaparım diye düşünmeyin çok sorun yaşarsınız, otobüsler ve dolmuşlar sabahları çok dolu oluyorlar. Ayrıca kızılay ve sihhiyeden gölbaşı 1 saate yakın sürüyor.
Eğitim konusunda kurs başlamadan önce bir seviye belirleme sınavı yaptılar. Bu sınavın sonucuna göre sınıflar oluşturuldu. Kurs hafta içi her gün (intermediate sınıfları için günde 4 ders, pre-intermediate sınıfı için günde 5 dersti.) Kursun ilk 2,5 ayı hazırlık kitaplarını(success) takip ettik. Sonra ise haftanın 2 günü sınavlara yönelik çalıştık, diğer günler yine success' le devam. Tabi sınav yaklaştıkça hocalara baskı uygularsanız ki biz öyle yaptık haftanın tümünde sınava yönelik çalıştık. Sınava yönelik olarak sınavda çıkan soru tipleri ve konular anlatıldı, daha sonra ise yaklaşık 1 - 1,5 ay geçmiş yıllara ait sınav sorularını çözdük(sınav formatında).
Bence kursun ilk gününden beri sınava yönelik çalışılsaydı daha iyi olurdu, bence ankara üniversitesi marmaradan daha iyi. Kaliteli hocalar var Ankara üniversitesinde özellikle sınava yönelik ders anlatan hocalar ankara da özel kurslarda(KPDS ve ÜDS'ye yönelik) ders veren hocalardı.
Başka yardımcı olacağım konular olursa cevaplayabilirim. Umarım gönlünüzdeki yerler olur...