Ankara Üniversitesi Dil Merkezini Kazananlar

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
benim ki iyiyidi nazmi hocam ama üds ve kpds de bu kadar kolay sormuyorlar ne yazıkki. bu formlar doldururken üds ve kpds isteğimizin yanında yazma ve konuşmayıda eklesek iyi olur diye düşünüyorum. çünkü akademik hayatımızda oldukça ihtiyaç duyacağız bu ikisine.
Haklısın hocam elbetteki ihtiyacımız olucak çok güzel bir fırsat ama önceliklerimiz var aramızda dil sınavlarından 20'nin altında alan var artık işten atılma korkusu sarıyor insanları :(
 

resul

Öğrenci
haklısınız hocam üds ve kpds öncellikli olması şart şu anda diğerlerini sonradan da halletme fırsatımız olacaktır mutlaka.
 

raven

Öğrenci
Ankara Üniversitesi'nde dil eğitiminden memnun kaldınız mı, sizce eğitimi nasıldı? Yorumlarınızı bildirirseniz çok sevinirim..
 

aaaa

Öğrenci
arkadaşlar eğitim gölbaşında galiba değil mi? kalacak yer sıkıntısı yaşadınız mı? kolaylıkla apart bulunabilir mi fiyatlarını biliyor musunuz?
 

sedabtmn

Öğrenci
geçen sene ankarada dil eğitimi alan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba??:) bu sorular bizler için önemli de:) eğitimden memnunlarmıydı?
 

zeynep01

Öğrenci
evet arkadaslar daha hangi ünw.yi sıralamada nereye yazacağıma karar veremedim. ankara ünw.de eğitim iyi miydi? acaba ankarayı mı önce marmarayı mı önce yazsam karar veremedim. eğitim hakkında bilgisi olanlar yazabilir mi?
 

abdur

Öğrenci
Arkadaşlar ben Ankara Üniversitesinde Dil eğitimi aldım. Kurs daha yeni bitti, sorularınızı cevaplamaya çalışayım...
Öncelikle Yabancı Diller Yüksek Okulu Ankara-Gölbaşı'da eğitimi de burda alıyorsunuz. Gölbaşı hem Gazi Üniversitesinin kampüsü, hem de Ankara Üniversitesinin kampüsünü barındırdığı için fazla sayıda yurt var. Okula 300 metre mesafede 2 Oda+Mutfak şeklinde eşyalı apartlar var... Yanılmıyorsam kirası 600 TL + Yakıt parası (150 TL) alıyorlar. 2 kişi çok rahat kalabilir. Su ve elektrik faturanız size ait. Tabi başka alternatiflerde var 1+1 eşyalı dairelerde vardı. Ama onlarında kiraları 600 TL 'den ucuz değil. Ankara'da kalıp Gölbaşı'na gidiş geliş yaparım diye düşünmeyin çok sorun yaşarsınız, otobüsler ve dolmuşlar sabahları çok dolu oluyorlar. Ayrıca kızılay ve sihhiyeden gölbaşı 1 saate yakın sürüyor.
Eğitim konusunda kurs başlamadan önce bir seviye belirleme sınavı yaptılar. Bu sınavın sonucuna göre sınıflar oluşturuldu. Kurs hafta içi her gün (intermediate sınıfları için günde 4 ders, pre-intermediate sınıfı için günde 5 dersti.) Kursun ilk 2,5 ayı hazırlık kitaplarını(success) takip ettik. Sonra ise haftanın 2 günü sınavlara yönelik çalıştık, diğer günler yine success' le devam. Tabi sınav yaklaştıkça hocalara baskı uygularsanız ki biz öyle yaptık haftanın tümünde sınava yönelik çalıştık. Sınava yönelik olarak sınavda çıkan soru tipleri ve konular anlatıldı, daha sonra ise yaklaşık 1 - 1,5 ay geçmiş yıllara ait sınav sorularını çözdük(sınav formatında).
Bence kursun ilk gününden beri sınava yönelik çalışılsaydı daha iyi olurdu, bence ankara üniversitesi marmaradan daha iyi. Kaliteli hocalar var Ankara üniversitesinde özellikle sınava yönelik ders anlatan hocalar ankara da özel kurslarda(KPDS ve ÜDS'ye yönelik) ders veren hocalardı.
Başka yardımcı olacağım konular olursa cevaplayabilirim. Umarım gönlünüzdeki yerler olur...
 

zeynep01

Öğrenci
çok tesekkür ederim bence gayet güzel bilgiler vermişsin. ama ev ücreti baya pahalıyms. tabi adanadan sonra öle düsünüyor olabilirm. Adanada 3+1ler 500 fln olunca:)
 

johnnash

Öğrenci
Merhabalar,

Ben de geçen yıl Ankara Üniversitesi'nde aldım dil eğitimini. Gerçi yarıda bıraktım ama açıkçası memnun kalmadım. Yararlı olduğunu düşünmediğim hazırlık kitapları ile eğitim verilmeye çalışıldı. Bu şekilde verilen eğitim ile üds ya da kpds den iyi puanlar almak açıkçası zor. Diğer üniversitelerde eğitim nasıldı bilemiyorum.. Bu arada dersler 13:00'da başlıyordu ancak belirlenen sınıflara göre değişik saatlerde bitiyordu. Başlangıç kurunda olanların 17:30'da, daha ileri kurların ise 16:30 gibi bitiyordu diye hatırlıyorum :)

Sevgilerle..
 

eylence

Öğrenci
Ankara ünide dil eğitimi tam anlamıyla bir fiyasko idi diyebilirim. Evet uds den 90 a yakın puan aldım ancak bunda sadece Tolga Şenkaya hocamızın katkısı oldu. İki de bir hocalar değişip durdu eğitim boyunca. Sınıfları kurlara ayırdılar dengesiz bir dağılım oldu çünkü giriş sınavına girmeyen giripte çözmeyen birçok kişi vardı üst kura yerleşenlere ayrı alt kura yerleşenlere ayrı muamele yapıldı. Tömerin adına güvenip gitmiştim ancak şimdi tömerde yaşlı yeni sistemlerden hiç haberi olmayan hocalar var. Kitaplar o kadar kötü idiki ders hocaları bile bu materyalleri kullanmadı. Tonla fotokopi kullandık kurs boyunca. Yökün sizin için ayırdığı ödenek birilerini zengin etmek amacıyla mac millan denilen saçma kitaplara gitti.
 

bay.a

Öğrenci
ben eylence arkadaşıma katılmıyorum bende onunla birlikte ankara üniversitesindeydim ama farklı sınıftaydım bizim sınıfın baslangıçtaki uds ortalaması 50 lerdeydi. bizde bi kişi hariç geçemeyen kalmadı o bi kişide hiç derslerle alakalı değildi geçenlerde 70 üzeri alıp geçti. ha yönetim kötüydü belki ama hocalar pırlanta gibiydi bir dediğimizi iki etmediler çok emekleri geçti (şahsım adına konuşuyorum) gerek uds kpds gerek genel ingilizcede çok iyidiler. Erdal hocam hakan hoca nilgün hocayı tanıyorum hepside çok başarılıydı. Bu kadar kötü konuşmamak lazım çunku yanı başımızda gazi vardı onlar bizim kadar şanslı değildi çoğunun geçemediğini duyduk. ve onlarda her 2 haftada bir hoca değişiyormuş.
ben Ankara üniyi tavsiye ederim tabiki geçtiğimiz yıl ki hoca kadrosu olursa
 

zeynep_h

Öğrenci
Ankara üniversitesinin de dil kursu takvimi var mıydı geçmiş yıllarda ben bulamadım da.örneğin gazi yayınlamış böle bi takvim. bi de kurs saatleri öğleden sonra dimi. yüksek lisans derslerimi ona göre hep sabah derslerinden seçicem de:D
 

zeynep_h

Öğrenci
ben zaten y.lisans yapıyorum.ama ders dönemindeyim daha eylül de başlamıştım.y.lisansım öyp kapsamında değil şu an.dilden sonra öyp kapsamına aldırcam
 
Üst