Ek'te size vereceğim 5713 kanun maddesinin açıklaması detaylı olarak var. Mezuniyet tarihinizden itibaren bir yıl sevk alırsınız önceki erteleme biter, değerlendirilmeye alınmaz. Yani başvurduğunuz değil mezun olduğunuz tarih önemlidir. Sevk bitince de raporla birkaç dönem sevk tehir alırsınız sorun olmaz herkes öyle yapıyor.
İlkinden kaynaklanan erteleme hiç bir şekilde iptal olmaz o süre içinde diğerine devam edersiniz ama süre sonunda doktoraya başlamazsanız askere gidersiniz. Aynı anda kayıtlı olduğunuz diğer program hiç bir etkide bulunmuyor.Nazmi hocam, durumla ilgili aklıma takılan bi durum daha var. Net bilgi alamadım size tekrar sormak istedim. Eskiden aynı anda iki lisansüstü programa başvurmak mümkün olmadığından karışıklık çıkıyor. Mezun olduğumuz tarihten itibaren 1 yıl ek erteleme alabiliyor olmamız net Peki birinden mezun olduktan sonra, bu mezuniyetten önce kaydolduğumuz başka bir yl programına devam ediyor olduğumuzda da, ilkinden kaynaklanan ek 1 yıl erteleme veriliyor mu? Yoksa bu 1 yıl erteleme yalnızca o an kayıtlı olduğumuz başka bir program yoksa mı veriliyor?
Kayıt yapmanıza karışamazlar ama tabi derslere gitmeniz için izin vermeyebilirler. Sonuçta haberdar etmenize bile gerek yok aslında.Nazmi Hocam merhaba, ben ÖYP kapsamında atandığım üniversitede doktoraya başladım aynı zamanda farklı bir üniversitede ilgim alanı olan başka bir bölümde de doktoraya başladım, fakat asistanı olduğum bölüm ÖYP kapsamında doktoraya başlamama rağmen, farklı bir yerde doktora yapmama izin vermeyeceğini söylüyor, bense yasal hakkımı kullanmak istediğimi söylüyorum. Bu durumda ne yapabilirim? Saygılarımla...
Anayasaya göre eğitim hakkı engellenemez. Ama karşınıza dediğiniz gibi mesai ile çıkabilirler sonuçta ders dönemi bitince sorun olmaz bir şekilde izin alıp kişisel yollarla çözebileceğinize inanıyorum. Sözleşmenizi bunu bahane ederek uzatmamazlık edemezler o kadar kolay değil. Ama mahkemeye taşınmadan anlaşılarak yapılsa iyi olur.Ya bir şekilde haberdar oldular ve 8-5 mesaisi ve başkalarına emsal olursunuz diye tehdit ediyorlar,buna dayanarak sözleşmemi uzatmama ihtimalleri var mı? böyle bir durumda ben dirensem ve mahkemelik olsak kazanma şansım nedir sizce? çünkü bana kafayı takan bir hoca var ve ortalığı o ayağa kaldırıp diğer hocaları manipüle ediyor...
İsterseniz 3 tane bile aynı anda yapabilirsiniz. Hiç birinden kayıt sildirmenize gerek yoktur.Aynı anda aynı yüksek lisans programında iki ayrı üniversitede kayıt bulunabilir ve yapılabilir mi? Birisini illa sildirmemiz mi gerekiyor? Acil cevap verirseniz çok sevinirim.
hocam şuan yükseklisans ders aşamasında derslerim devam ediyor...yükseklisansım bitmeden doktoraya başvursam (lisans mezunu kabul eden doktora programlarına) aynı alan için ikisinede devam edebilirmiyim ?
Tabiki yapabilirsiniz, bunlar için herhangi bir sınır yok. Aynı anda da yapabilirsiniz ayrı ayrı da yapabilirsiniz.İyi akşamlar ben Sağlık Yönetimi bölümü 2. sınıf öğrencisiyim, bölümümü severek okuyorum ve İnsan Kaynakları alanında uzmanlaşmak istiyorum bunun için seneye 2. üniversite olarak açıköğretim fakültesinde "İnsan Kaynakları Yönetimi" okuyacağım. Hem Sağlık Yönetimi hem de İnsan Kaynakları Yönetimi bölümlerini aynı anda bitirirsem de İK alanında yüksek lisansa başvuracağım, sonrasında inşallah doktora...
Bir de şöyle bir konu var benim ilgi alanım Türk Dili ve Edebiyatı. Bu bölümü de açıköğretimden okusam yüksek lisans ve doktora yapabilir miyim yoksa birbirinden bağımsız iki alan olduğu için yapamaz mıyım? Günlerdir bu konuyu düşünüyorum.
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi akşamlar.