Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

ibrahimy

Öğrenci
arkadaslar bu ocakta atanma kosulu ıcın tezsız yuksek lısansabasvursam eger atanamzsam oyp ıle kaydımı sıldırıp tezlı yuksek lısansa temmuzda basvurabılırmıyım?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
İsterseniz kaydınızı sildirmeden bile başvurabilirsiniz ve onu da kazanırsanız ikisini aynı anda okuyabilirsiniz.

akademo

Öğrenci
İki yüksek lisans ve askerlik konusunda ACİL yardımınıza ihtiyacım var. Normalde 2. yüksek lisansın askerlik teciline olanak vermediğini biliyorum. Peki ÖYP'li bir araştırma görevlisi için, yani devlet memuru olduğundan dolayı askere dilediğinde gidebilme hakkı olan biri için durum nasıl oluyor? Durumumu kısaca açıklayayım:

Yüksek lisansımı yaparken, başka bir üniversiteye, farklı bir anabilim dalına, ÖYP ile atandım. Atandığım üniversite devam etmekte olan yüksek lisansımı sürdürmeme izin veriyor; fakat diğer yandan kendi programlarında bana baştan ikinci bir yüksek lisans yaptıracaklar. Şimdi ben ilk yüksek lisansımı bitirdiğimde (atanmadan önce başladığım), atandığım üniversitede yine yüksek lisansa devam ediyor olacağım. Bu durumda eğitimim devam ederken askere gitmem mi gerekecek; yoksa aynı düzeyde ikinci bir eğitim alıyor olmama rağmen, devlet memuru olduğum için askere gitmem gerekmeyecek mi?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Eğitiminiz devam ederken askere gitmeniz gerekicek. Devlet memuru olmanız bir şeyi değiştirmeyecek ne yazık ki. Kurtulmanın tek yolu var o da hali hazırdaki y.lisanstan kaydınızı sildirip tecili bozacaksınız ve öyp ile atandığınız y.lisansınız ile tecil edeceksiniz.

akademo

Öğrenci
Eğitiminiz devam ederken askere gitmeniz gerekicek. Devlet memuru olmanız bir şeyi değiştirmeyecek ne yazık ki. Kurtulmanın tek yolu var o da hali hazırdaki y.lisanstan kaydınızı sildirip tecili bozacaksınız ve öyp ile atandığınız y.lisansınız ile tecil edeceksiniz.

Nazmi Hocam, bu konuda eminsiniz, net bilginiz var değil mi? Çünkü bu durum görevime devam edip etmememle ilgili karara vardıracak beni. Benim aklıma şu diğer yollar gelmişti:

Ben tezimi en geç 6. yarıyıl sonunda bitirmek zorunda mıyım? Yoksa yeni yapılan düzenlemeyle harcımı yatırdığım süre boyunca öğrenciliğime tezimi bitirmeden devam edebilir miyim? Ve bu şekilde askere gitmenin önüne geçebilir miyim?

Eğer 6. yarıyılda tezimi vermem şartsa; yl biter bitmez askere gitmek zorunda mıyım, yoksa yl bittikten sonra 1 yıl tecil hakkımı kullanabiliyor muyum? Bu sırada hala diğer yüksek lisansa devam ediyor olacağım fakat 1 yıl dolmadan ikinci yl'ı bitirp doktoraya başlarsam askerlik problemini bu şekilde aşmam mümkün olabilir mi?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi Hocam, bu konuda eminsiniz, net bilginiz var değil mi? Çünkü bu durum görevime devam edip etmememle ilgili karara vardıracak beni. Benim aklıma şu diğer yollar gelmişti:

Ben tezimi en geç 6. yarıyıl sonunda bitirmek zorunda mıyım? Yoksa yeni yapılan düzenlemeyle harcımı yatırdığım süre boyunca öğrenciliğime tezimi bitirmeden devam edebilir miyim? Ve bu şekilde askere gitmenin önüne geçebilir miyim?

Eğer 6. yarıyılda tezimi vermem şartsa; yl biter bitmez askere gitmek zorunda mıyım, yoksa yl bittikten sonra 1 yıl tecil hakkımı kullanabiliyor muyum? Bu sırada hala diğer yüksek lisansa devam ediyor olacağım fakat 1 yıl dolmadan ikinci yl'ı bitirp doktoraya başlarsam askerlik problemini bu şekilde aşmam mümkün olabilir mi?
34 yaşına kadar böyle tecil ettim gayet eminim. Hayır tez süresi sorun değil 15 yılda da bitirebilirsiniz. Ama tabiki bu askeriye için geçerli değil öğrencilik süresince tecil edilmiyor yine 3 yılı var tecil için. ÖYP için 6 dönemde bitiremezseniz ilişiğiniz kesilir am ayine yüksek lisans devam eder. Tezi verdikten sonra doktora için 1 yıl tecil hakkı vericekler o süre içinde doktoraya başlamazsanız 1 yıl sonra askere alınırsınız.

akademo

Öğrenci
34 yaşına kadar böyle tecil ettim gayet eminim. Hayır tez süresi sorun değil 15 yılda da bitirebilirsiniz. Ama tabiki bu askeriye için geçerli değil öğrencilik süresince tecil edilmiyor yine 3 yılı var tecil için. ÖYP için 6 dönemde bitiremezseniz ilişiğiniz kesilir am ayine yüksek lisans devam eder. Tezi verdikten sonra doktora için 1 yıl tecil hakkı vericekler o süre içinde doktoraya başlamazsanız 1 yıl sonra askere alınırsınız.

Nazmi Hocam, öncelikle iyi bayramlar, yoğunluktan geç dönebiliyorum. Tezi verdikten sonraki 1 yıl erteleme için aklıma şu takıldı. Bu bir yıl erteleme her durumda geçerli mi? Yani 2 yıldan sonraki uzatma sürecinde bitirsek dahi tezi verdikten sonra 1 yıl erteleme alabiliyor muyuz? Enstitüm öğrenciliğin başlangıcında 7. yarıyılın sonu olan ocak 2014'e kadar tecil ettirmiş durumda. Bu tarihten önce bitirdiğim takdirde, 1 yıl daha ek uzatma alabiliyor muyuz?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi Hocam, öncelikle iyi bayramlar, yoğunluktan geç dönebiliyorum. Tezi verdikten sonraki 1 yıl erteleme için aklıma şu takıldı. Bu bir yıl erteleme her durumda geçerli mi? Yani 2 yıldan sonraki uzatma sürecinde bitirsek dahi tezi verdikten sonra 1 yıl erteleme alabiliyor muyuz? Enstitüm öğrenciliğin başlangıcında 7. yarıyılın sonu olan ocak 2014'e kadar tecil ettirmiş durumda. Bu tarihten önce bitirdiğim takdirde, 1 yıl daha ek uzatma alabiliyor muyuz?
Ek'te size vereceğim 5713 kanun maddesinin açıklaması detaylı olarak var. Mezuniyet tarihinizden itibaren bir yıl sevk alırsınız önceki erteleme biter, değerlendirilmeye alınmaz. Yani başvurduğunuz değil mezun olduğunuz tarih önemlidir. Sevk bitince de raporla birkaç dönem sevk tehir alırsınız sorun olmaz herkes öyle yapıyor.

ibrahimbicak

Öğrenci
3farklı üniversite 3farklı yüksek lisans olur mu?

3farklı bölüme başvuru yapılabilir mi!? 3de farklı üniversitede de olabilir ya da 2si aynı üniversitede 1farklı üniversitede de olabilir böyle bir şey yapılabilir mi?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Aynı üni.de olması bazen sorunlu oluyor. Ama 3 farklı üni.de yapmanın hiç bir sakıncası yok.

illy

Öğrenci
Merhabalar,
Yüksek lisansa başladım ve y.lisansımın ilk yarı yılındayım, ikinci yarı yıl için başka bir üniversiteye başvurup aynı program üzerinden devam edebiliyor muyum? Fakat şöyle bir durum var;
Başlamış olduğum yüksek lisans programının ales puan türü sözel, aynı programın bir başka üniversitede ales puan türü eşit ağırlık. Bu durumda ne yapmak gerekiyor? Yüksek lisansa başlamış olduğum ales puan türü (sözel) ile bir başka üniversitenin ales eşit ağırlıkla alan aynı programına geçmek mümkün müdür? Geçiş yapabilmek için programın ales puan türü üzerinden mi başvurmak gerekir ?

illy

Öğrenci
Siz yatay geçiş mi yapmak istiyorsunuz yeniden başlamak mı tam anlayamadım sorunuzu?

Nazmi hocam, şu an yapıyor olduğum yüksek lisans programını yatay geçiş yaparak bir başka üniversitede devam ettirmek istiyorum.
Öğrenmek istediğim böyle bir durum olabiliyor mu ? Çünkü şu an yüksek lisans yaptığım alan Ales sözel puanla alım yaptı bu sene, fakat bir başka üniversitede Ales eşit ağırlık puanı geçerli. Ve benim de eşit ağırlık puanım yok maalesef.
İlginiz için teşekkürler.

serguc

Araştırma Görevlisi
aynı anda 2 doktora yapılıyor..2. doktoraya öyp ile yl başladığım gibi açılan kontenjanlara baş vurarak direkt doktoradan başlayabilirmiyim onu merak ediyorum..:))

Mr December

Baş Editör
aynı anda 2 doktora yapılıyor..2. doktoraya öyp ile yl başladığım gibi açılan kontenjanlara baş vurarak direkt doktoradan başlayabilirmiyim onu merak ediyorum..:))
Yüksek lisans mezunu iseniz ve ÖYP kapsamında eğitim almıyorsanız olabilir ama ÖYP kapsamında eğitim alıyorsanız bir kez daha öyp kapsamında eğitim olmaz =)

- - - Güncellendi - - -

Nazmi hocam, şu an yapıyor olduğum yüksek lisans programını yatay geçiş yaparak bir başka üniversitede devam ettirmek istiyorum.
Öğrenmek istediğim böyle bir durum olabiliyor mu ? Çünkü şu an yüksek lisans yaptığım alan Ales sözel puanla alım yaptı bu sene, fakat bir başka üniversitede Ales eşit ağırlık puanı geçerli. Ve benim de eşit ağırlık puanım yok maalesef.
İlginiz için teşekkürler.

Okulların şartlarına bağlıdır bu arayıp sormanız gerekir. Yatay geçiş tabi ki oluyor.

burem5

Öğrenci
Şu an yüksek lisans tez aşamasındayım. Aynı anabilim dalında aynı bölümde ama başka bir üniversitede aynı yüksek lisansı baştan yapabilir miyim? Şu yüzden soruyorum. benim istediğim kadro bazen yl yapıyor olmak bazen de yapmış olmak şeklinde çıkıyor. her ikisini de kaçırmak istemiyorum.