Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

trklg

Öğrenci
Meraba arkadaşlar, 2010'da Öyp araştırma görevlisi olarak atandım. 2009'da farklı bölümde bir yüksek lisansa başladım, dondurdum vs yeni bitirdim. Aynı zamanda bu yıl kendi bölümümde yüksek lisansa başladım (2 yıl süre dolduğu için ilişik kesilmemesi için.)
Ara dönemde farklı bölümde gözüken yüksek lisansımı kabul ettirip ve burayı bırakıp doktoraya atlama imkanım var mı? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.kafam allak bullak, sorun çıkmaması için burayı da bitirmeli miyim?

ohyeah

Öğrenci
sanırım bu izzet baysal'a değil sadece tum yuksekogretım kurumlarını kapsayan bı yazı, ama sadece ornek olsun dıye ızzet baysal yazılmıs , dogru mudur?

Avicenna87

Öğrenci
sayın Nazmi hocam ilk 15 sayfayı tamamen okudum. benim durumuma benzeyen bir kaç durum var. ama tamamen aynı değil. ben ekonometri bölümünde enstitü kadrosunda araştırma görevlisiyim. şu an yüksek lisans tez asamasındayım. bizim ünide ekonometri bölümünde doktora olmadığı için beni doktorada iktisata verecekler. ama ben iktisat istemiyorum. bu durumda hem kendi üniversitemde iktisatta doktora yaparken, baska bir üniversite ekonometride doktora yapabilir miyim. bu durumun askerlikte bir sakıncası var mı? şimdiden cok teşekkür ederim hocam..

trklg

Öğrenci
Teşekkür ederim hocam. Peki doktorada da başvurduğum üniversiteye farklı bölüm olan yükseği kabul ettirme mücadelesi yaşar mıyım? Ayrıca öyp eğitimi bittikten sonra doçentlikte de farklı bölümün engel olabileceğini söylüyorlar, 2. yüksek lisansımın ilk ders dönemi bitiyor işi sağlama alıp bunu da bitirmeli miyim. Benim durumumda olan arkadaşlar da varsa nasıl bir yol izledi, paylaşırsa çok sevinirim.

aakbulutt

Öğrenci
Öncelikle herkese merhaba.Bu soru uzun zamandır kafamı kurcalıyor umarım cevap alabilirim.Marmara Üniversitesi Türk Dİli Ve Edebiyatı Öğretmenliği'nden mezun oldum ve şu an Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Yeni Türk Edebiyatı'nda yüksek lisansa devam ediyorum.Ayrıca AÖF Uluslararası İlişkiler 4. sınıf öğrencisiyim.Acaba bahar döneminde bir de Eğitim Bilimleri'nden yüksek lisansa başvurup başlasam bir sonraki yıl olası bir sosyoloji,toplumsal bilimler gibi alanlardan birinde daha yüksek lisans yapabilir miyim? Yani 3 yüksek lisans yapmam mümkün müdür aynı anda?
Alakanıza şimdiden teşekkür ederim...

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam aynı anda iki tane diyoruz ama birden çok yapılabilir aslında. Siz 3'üne de yetebileceğinizi düşünüyorsanız neden olmasın :)

aakbulutt

Öğrenci
Teşekkür ederim Hocam.Tabi ki üç tane yapmak çok zor ama doktorayı edebiyat sosyolojisi olarak düşünüyorum o yüzden belki sosyoloji alanında bir yüksek lisans da olabilir...Çok teşekkür ederim cevabınız için.

ecmelgraf

Öğrenci
Arkadaslar cok kisa bi sekilde beni aydinlatirsaniz cok sewinirim benim en son okudugum karara gore iki yuksek lisansin ayni anda yapilmasi artik mumkun olmayacakti fakat baska bi uygulama geldiyse haberim yok rica etsem aciklarmisiniz

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Arkadaslar cok kisa bi sekilde beni aydinlatirsaniz cok sewinirim benim en son okudugum karara gore iki yuksek lisansin ayni anda yapilmasi artik mumkun olmayacakti fakat baska bi uygulama geldiyse haberim yok rica etsem aciklarmisiniz

Son karar ilk mesajda. Siz 2 yıl önceki karardan bahsediyorsanız o iptal edildi. İlk mesajı okudunuz mu?

ecmelgraf

Öğrenci
:)) tesekkur ederim yeni mezun oldum ve cogu bilgiyi yeni ediniyorum cunku son planlarimda fazla degisiklik yaptim bide ilk sayfalari goremiorum yonlendirmio pc duzeltimce tekrar okuycam cok mutlu oldum ayrica :)

Selam hocam. Ben iktisat mezunuyum. İ.Ü. İktisat politikası'nda tezli yüksek lisans yapıyorum. Daha ilk dönemi yeni bitirdim. Aynı üniversitenin aynı enstitüsüne ara dönemde başka bir program için başvuru yapabilir miyim? Coğrafya okumak istiyorum. Hem iktisat politikasını hem de coğrafyayı okuyabilir miyim. (İkisi de tezli yüksek lisans olacak)

İktisat mezunu olduğum için alan dışı bir bölümde (coğrafya) yüksek lisans yapmamda üniversite için bir sorun olur mu?

Şu anda yüksek lisans yaptığım programda harç ödemiyorum. 2. yüksek lisans programı için harç istenebilir mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:

sidneh

Profesör
Eğer coğrafya bölümünün yüksek lisans alımlarında sizin lisans bölümünüz kabul ediliyorsa, bir sorun olmaz aynı anda iki yüksek lisans yapabilirsiniz.