Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

collin

Öğrenci
ben soruma cevap alamadım. Aynı anda iki lisansüstüne kayıtlı olup hiç ders saydıran yok mu? Bunu yapan arkadaşlar varsa yol gösterebilirler mi acaba?

feri02

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar..Ben iki farklı alanda yüksek lisansa başvurdum ve ikisini de kazandım.Bunlardan bir tanesine kayıt yaptırdım.Diğerine de kayıt yaptırabilir miyim? Yani Aynı Dönemde iki farklı yüksek lisansa başlayabilir miyim?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
ben soruma cevap alamadım. Aynı anda iki lisansüstüne kayıtlı olup hiç ders saydıran yok mu? Bunu yapan arkadaşlar varsa yol gösterebilirler mi acaba?
Enstitüye dilekçe ile birlikte transkriptinizi veriyorsunuz sayıyorlar biizat saydırdım.
Merhaba arkadaşlar..Ben iki farklı alanda yüksek lisansa başvurdum ve ikisini de kazandım.Bunlardan bir tanesine kayıt yaptırdım.Diğerine de kayıt yaptırabilir miyim? Yani Aynı Dönemde iki farklı yüksek lisansa başlayabilir miyim?
Farklı üni.lerde ise evet ikisine de kaydolabilirsiniz. İlk mesajda karar var ona istinaden serbest artık.

collin

Öğrenci
Nazmi Hocam enstitü ile bugün tekrar görüştüm. Dilekçemi, transkriptimi ve ek olarak diğer üniversitede aldığım derslerin enstitü onaylı içeriklerini vermek istedim. Bana enstitü müdürü,aynı anda lisansüstü eğitim yapılan üniversitelerdeki derslerin sayılabileceği ile ilgili henüz bir karar almadıklarını, YÖK'ün bu konuda açıklaması olmadığını, bunun kurulda görüşülebileceğini ama sonucun olumsuz da olabileceğini söyledi. Yani böyle bir şeyin doğru bir karar olup olmayacağı ile ilgili emin değil. Enstitü sekreteri ise hala diğer üniversitedeki kaydımı sildirmeden derslerimin sayılması ile ilgili dilekçeyi kabul etmeyeceğini ve gündeme bile alınmayacağını söylüyor. (bölüm başkanı derslerimi sayabileceğini söylemesine rağmen)

Hocam sakıncası yoksa sizin hangi üniversitede böyle bir saydırma işlemi yaptığınızı öğrenebilir miyim? Enstitüye bunun olabileceğini ispatlamak istiyorum çünkü aksi durumda gereksiz yere 7 ders daha almam gerekecek. başka üniversitelerde böyle bir şey yapılabiliyorsa bunun enstitünün bu konuda bilgisizliğinden kaynaklandığını düşünüyorum..

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam ders saydırma işlemi enstitünün insiyatifindedir ancak aynı anda yapılıyor diye sayılmaz diyemezler, ayrıca YÖK bunun için neden karar yayınlasın zaten aksi bir karar yok. Her şey için karar yayınlanacaksa adamların işi zor. Ben gazide yaptığım y.lisansın dersini marmarada saydırdım. Ayrıca aynı anda yapılıp yapılmadığı onları neden ilgilendiriyor ki? Mezun olmak bile gerekmiyor ders saydırmak için transkript yetiyor. Ayrıca verilen dilekçe dikkate alınmalıdır olumlu ya da olumsuz çıkarbilir sonuç. İsterse almasın, başbakanlık bimere şikayet ediniz hakkınızı arayınız.

collin

Öğrenci
çok teşekkür ederim Hocam, hakkımı sonuna kadar aramayı düşünüyorum. Bende böyle bir hakkım olduğundan eminim ve tamamiyle sizinle aynı fikirdeyim.

hawk9

Öğrenci
hocam önceden sormuştum ama cevap gelmeyince sorun yoktur herhalde diye düşünmüştüm. lakin, bir arkadaşımız sıkıntı olabileceğini söyledi.
bu sene öyp ile bir doktoraya başlayacağım. bunun yanında başka bir doktora da yapabilir miyim. yani çift doktora öyp liler için sıkıntı olur mu?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Aynı ada iki Lisansüstü program yapılabileceğinden yüksek lisans ya da doktorada sıkıntı olmuyor. ÖYP'li olmakla hiç bir ilgisi yok durumunuzun eğitim hakkınız o sizin.

S

shockhan

Guest
Aynı ada iki Lisansüstü program yapılabileceğinden yüksek lisans ya da doktorada sıkıntı olmuyor. ÖYP'li olmakla hiç bir ilgisi yok durumunuzun eğitim hakkınız o sizin.

Hocam;

Görevlendirme ile Doktora veyahut YL ye giden bi ÖYP'li için 2. Lisansüstü eğitim almak; Teorik olarak mümkün olsa bile pratikte ne kadar yapılabilir bir durumdur...

Şöyle diyim; Asistan statüsünde görevlendirilip ,danışman ile ders yükü ve programı ayarlanan bi kişi başka bi alanda da yl-doktora yapacağı zaman 2.lisansüstü eğitimi almasını kolaylaştırmak için, görevlendirildiği okul ve lisansüstü programı tekrardan ayarlanabilir mi?

İmkan verilebilirse öteki taraftan verilememe durumu da söz konusu olabilir mi acaba?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Zaten kanunen teorikte yapılabilir, pratik kişiye kalmış biz zor ya da kolay olup olmadığını zaten söyleyemeyiz. Ayrıca zaten 5 gün mesai varsa zor tabi diğeri.

hawk9

Öğrenci
ikisini aynı universitede aynı fakültede yapmayı planlıyorum zaten. burada üniversitedekilerin dekanlığın izin vermesi gerek ve yeter şart sanırım

ecex

Öğrenci
Teorik ve pratik olarak mümkün, birinin bir dönemi bitince diğerinde saydırabilirsiniz. Ama deneyen ilk kişi olmayacaksınız ben aynı anda iki y.lisansımdan 1. sinin seminerini bu dönem diğerinde saydırdım başka ortak dersim yoktu olsaydı onlar içinde dilekçe verirdim.

Nazmi hocam mrb, ben oyp ile atandığım ünv.de doktoraya başlıyorum ama zaten başka bir ünv.de doktora tez aşamasındaydım önceki ünv. aldığım bazı dersleri saydırırsam( okulum kabul ediyor) eski okuldaki kaydım devam edecek yalnız, bir sorun çıkar mı? Yani eski ünv. kaydım devam edecek ama saydırma işlemi için daha önceki programdan kaydımı sildirmek ya da ikisinden birini tercih etmek zorunda kalabilir miyim? Kafamı karıştıran nokta eğer dersleri saydırırsam sadece iki dersle doktora ders aşamasından geçeciğim bu durumda iki dersle başka bir doktora diplomam olacak bu durumda daha sonraki bir tarihte karşıma bir sorun çıkar mı? bununla ilgili bir karar benzeri bişey var mı? ysrdımcı olsbilirseniz sevinirim teşekkür ederim....

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hayır neden çıksın sorun, sorum olabilecek bir durum söz konusu bile değil. İkisini aynı anda yapabilir ve bitirebilirsiniz. Dersler sayılsın sayılmasın farketmez.

ecex

Öğrenci
hocam teşekkürler...sanırım siz daha önce benzeri bir işlem yaptırmıştınız. o bölümlerde kaydınız devam ediyor mu yoksa mezun oldunuz mu? ben şimdi değil ama özellikle bitirme aşamasında ya da daha sonraki bir dönemde şimdiki okulumun eski kaydım devam ettiği için biz de derslerin tamamını almadın eski kaydını sil öyle kabul edelim gibi bir sorun çıkarmasından endişeliyim o nedenle herhangi bir karar veya benzeri bişeye ulaşmak istedim ama sanırım yok...en azından ben bulamadım...uygulamada da sizin örneğiniz var sanırım...ilginiz için gerçekten çok teşekkür ederim...

nozbart

Öğrenci
sayın arkadaşlarım ben kırıkkale üniversitesine özel öğrenci başvurusu yapacam fakat bu konu ile ilgili hiç bir bilgiye sahip değilim konu ile ilgili bilgisi veya başvuru yapan varmı bana yardımçı olabilirse çok sevinirim ayriyetten harç üçreti falan yatırıyozmu avantajımız varmı....

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Özel öğrencilikte harç olmaz kredi başı ücret alınır öğrencilik haklarından yararlanamazsınız.

kultursokak

Öğrenci
Selamlar arkadaşlar,

Ben eczacılığı bitirdim, sosyolojide yüksek lisans yapabilir miyim, bunun ,evetse aleste say-1, söz-1-2 testlerini çözmem mi gerek? 2. olarak eczacılık sahasında y.l. düşünüyorum. Anladığıma göre 2 y.l. mümkün. Diğer sorum ise şöyle, Türkiye'de ekonomi sahasında borsa üzerine yüksek lisans programı bulunuyor mu? Varsa tercihen sosyoloji artı eczacılık(olmazsa borsa) üzerine y.l. düşünüyorum.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Üniversiteye hatta fakülteye göre değişir. Sosyolaji alım şartalrında her hangi bir lisans mezunu olmak yeterlidir şartı varsa olur. Bir çoğunda var sosyoloji için, ilanlar çıkınca bakmanız gerekir. Sosyoloji EA olduğu için Say1, Say2 ve Söz1 çözmeniz gerekiyor.